|
|
||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||
פונדק נאות סמדר
בדרך לאילת, לנוסעים דרך מצפה רמון / עובדה / שיזפון (כביש 40) , שוכן קיבוץ נאות סמדר.
לקיבוץ ענפי חקלאות אורגנית ובהם כרמים למאכל וליין, כרמי זיתים, מטעים של אפרסק, משמש, תפוח ושקד,, מחלבה ובית בד. היקב, בית הבד והמחלבה הוקמו על פי עקרונות של בניה מדברית, הקירות עשויים לבני בוץ ויוצרים מסה טרמית, כל המוצרים אורגניים. בפונדק לצד הדרך, מוכרים ארוחות ושתיה כמו בכל פונדק דרכים כמו גם ממיטב תוצרת הקיבוץ. ניתן לטעום מהכל והמחירים נוחים. אנו רכשנו גבינת עיזים בסגנון קממבר - פשוט מצוינת, זיתים סורים דפוקים ובקבוק יין מרלו נהדר. מומלץ בחום. ![]() _____________________________________ הבלוג : http://www.Ugiyot.com הגלריה : http://pbase.com/the_cheff © 2004- כל הזכויות שמורות ל The Cheff, כל המעוניין להשתמש בטקסט או בתמונות (המוחתמות) המצורפות להודעה זו מוזמן לפנות במסר פרטי. |
לא ייאמן ! פשוט לא ייאמן !!!....
בדיוק השבוע (יום שלישי למען הדיוק - בשיא החמסין) נאלצתי לרדת לאילת (ולחזור באותו יום |אויש| ) לצרכי עבודתי ובדרך חזור עצרתי בפונדק המדובר !!!
לצערי לא היתה ברשותי מצלמה וכל כך הצטערתי על כך שאין ביכלתי לצלם את המקום המיוחד והנעים הזה ! מאותו יום ועד נכון לרגע זה אני לא מפסיק לספר לחברי על המקום תוך התלהבות מהתוצרת מהישוב היפהיפה ומהטיפוסים המיוחדים...... אני אגב התנסיתי דווקא בגלידות המיוצרות במקום (מחמרים אורגניים)... חלק מהגלידות מתבססות על חלב וחלק על מים (טעמי הפירות כגון אפרסק, פסיפלורה ועוד...) אני אישית התנסיתי בגלידת הוניל שהיתה פשוט משובחת !!! המחיר אמנם לא ממש זול (10 ש"ח לגביע סביר בגדלו) אך המרקם והטעם פשוט מעולים . שווה לנסות ומומלץ בהחלט ! מעניין - איזו "הצטרפות" מקרים מוזרה......... |מגניב| |
לאילת ובחזרה באותו היום? איזו התעללות|מצמוץ|
ציטוט:
ידעתי שהייתי צריכה לנסות את הגלידה! כבר המליצו לי עליה בעבר ( אבל מה לעשות שנמשכתי אוטומטית לגבינה |יאמי| - ואולי זה הזמן להתנצל בפני הבחור שחיסלתי את רובה לבד|מלאך| |מתפקע| ) |
אכן סוג של התעללות...
אבל דמייני לעצמך לרגע גביע גלידת וניל צוננת, רכה ונימוחה בצבע לבן-קרם עם נקודות שחורות וזעירות של הווניל עצמו....
וכל זה באמצע המדבר הלוהט שמסביב. יאמי..... |יאמי| |
מצטער על ההקפצה אבל....
הפעם היתה מצלמה ואפילו אחת שעובדת.....
אתמול שוב "עברתי בסביבה" והייתי חייב שוב להתנסות בגביע גלידת וניל משובחת.... הנה קצת תמונות מהמקום הזה שמהווה מעין אי צונן ומחייה נפש בתוך המדבר הלוהט שמסביב.... צילמתי קצת מבחוץ וצילמתי קצת מבפנים להתרשמות כללית, לא ממש אכלתי (כשחם לי מדי התיאבון שלי נכנס לדיכאון) אך פרט לגלידת הוניל טעמתי הפעם גם את גלידת הקפה שלהם שהיתה איך לא..... מ ע ו ל ה !!! פרט לכך קינחתי גם באספרסו קצר אך עקב הלחץ שהופעל עלי " לסיים כבר כי מאוחר"... לא ממש הספקתי לקלוט של איזו חברה הקפה שלהם אך זה היה לוגו לא ממש מוכר וקפה טוב מאוד (הנה עוד סיבה להקפיץ את האשכול הזה בעתיד)..... ניסיתי לצלם את התפריט שמוצג בחוץ אך האיכות לא משהו. בכל אופן - מומלץ בהחלט ! (תביטו על התמונות שצולמו בפנים ודמיינו שבחוץ כמעט 40 מעלות) !!!!! פיעככככססססס |בוכה| והנה היא "מלכת המדבר" האמיתית..... |יאמי| תראו את הנקודות השחורות הקטנטנות של הווניל.... לבני. |
ננצל את ההקפצה כדי להגיב :)
הפעם האחרונה שהייתי שם הייתה לפני שנים.
הם עדיין עושים גם חומוס ביתי? זה הזכרון היחיד שלי מהמקום מלבד העיצוב של הפונדק עצמו בסוף העולם ימינה :) |
הכל שם "די ביתי"...
לא ממש שמתי לב לחומוס אבל היות ושמן זית יש להם אז בהחלט יכל להיות שכן !
יש גבינות, יינות ועוד מני מטעמים מעניינים.... |
רומק,
כשהיינו שם לא נתקלנו בחומוס.... גבינות שונות, זיתים מזנים שונים, יינות וגלידה זה מה שאני זוכר יכול להיות שבהגשה במקום יש להם גם חומוס ביתי ליבני, הייתי גם שמח להיקלע לשם מדי פעם בפעם... |יאמי| כמובן שההקפצה במקומה אך פרסום הגלידה הינו עבירה חמורה על חוקי הפורום היות ומפריע לעבודה התקינה ומפריע לריכוז :D |
לרגע כבר חששתי.....
אך כשהגעתי לסוף המשפט הדופק חזר לקדמותו....
בשמחה וששון. |
הפונדק עדיין פועל
נחמד לשבת בצל העצים. הגלידות טעימות, אבל קטנות. והכי חשוב החומוס: אקדים שלולא עלתה שאלת החומוס, לא הייתי מסתכן ומזמין חומוס במקום מרוחק שכזה. אבל בתור קוריוז ולמען פיתוח הנגב, לא נורא להוציא 22 ₪ לניגוב. בירידה לאילת, הגענו למקום ושאלתי על החומוס. התשובה הייתה שבדרך כלל מגישים גם חומוס, אבל היום לא. אני הכרזתי שמדובר כאן ביום כן יום לא, והיום לא. בדרך חזרה, לפי חישובי הימים יצא לי כן, ואמנם החומוס כיכב בתפריט היום. היות ואינני רוצה לכתוב דברים רעים, אכתוב רק שלא מדובר בחומוס תעשייתי ולכן אינו סובל מטעמי חומרי שימור. ולמעוניינים בהרחבת הידע על הפונדק: http://www.neot-semadar.com/index.php?option=com_content&view=article&id=52&Itemid=79 |
| כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:04 |
הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©