28-08-2012, 07:53
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.06
הודעות: 13,563
|
|
כשבאים אורחים מחר ואין כלום מוכן בבית...
קיבלתי התראה של יום מראש של אורחים לצהרים. אין אוכל מוכן, ולפני שנחזור לאכול תוכנן טיול (לא יהיה זמן לעמוד ולטרוח במהלך היום)
הוצאתי מהמקפיא שני עופיונים להפשרה במהלך הלילה ומרק עוף שהיה לי קפוא, ודאגתי להשלמת קניות זריזה לטובת קינוח (שמנת מתוקה, פודינג וניל ופתי-בר שוקולד)
לאחר שהיה הכל, הכנתי נס קפה חלש על חלב ושפכתי לקערה.
טבלתי את הביסקויטים וסידרתי בתבנית אלומיניום.
הקצפתי 2 שמנת מתוקה עם כוס חלב ו-2 פודינג וניל, וחצי מהקרם מרחתי על שכבת הביסקויטים. חזרתי על התהליך פעם נוספת וכך התקבלה עוגת ביסקויטים 2 שכבות.
הבאתי שמנת מתוקה נוספת לסף רתיחה ושפכתי על 150 גר' שוקולד מריר. לאחר המסת השוקולד, את הגנאש שהתקבל והצטנן מעט - שפכתי על העוגה.
סה"כ - 20 דקות הכנה.
למחרת בבוקר:
את שני העופיונים פירקתי לחתיכות יחסית קטנות (ירך, שוק, חצי חזה וחצי חזה עם כנף - 8 חתיכות מכל עופיון) ובישלתי במרק 15-20 דקות. הוצאתי מהנוזלים לקערה ושמתי במקרר.
כשהגענו מהטיול - סיר מים לפסטה על הכיריים, את פיסות העופיונים טבלתי בקמח-ביצה-פירורי לחם (כמו שניצל) וטיגנתי, לקבלת מעין "קנטאקי פרייד צ'יקן". את הפסטה הכנתי כמו "פסטה של ילדים" - בצל מטוגן, אורגנו, רסק עגבניות ומעט מים, ולערבב את הפסטה ברוטב עד שכולה הופכת אדומה.
כל זה הוגש ביחד עם סלט.
זמן הכנה: 20 דקות נוספות.
היה הצלחה!
|