אני לא חושב שזה יעזור אפילו בכלל לבעיית ההשתמטות, אולי זה יעזור ויתן סוג של מוטיבציה לחיילים להיות קרביים אבל גם זה בספק רב.
אבל אוי לנו אם יהיו לנו לוחמים שנלחמים בגלל שאחר כך יצליחו לקבל רשיון חינם או פסיכומטרי חינם, אוי לנו.
- מישהו מוכן להגדיר פה מה זה משתמט? (תפתחו אשכול חדש אם אתם מוצאים לנכון)
לפי הבנתי משתמט זה מי שלא מתגייס למרות שהוא יכול(דהיינו לא מטורף,חסר גפיים,חולה במחלה מסוימת,ומי שאמור להתגייס ע"פ חוק מלכתחילה ולא עושה כן.)
לפי דעתי אם מישהי נכנסת ללשכת גיוס ומצהירה הצהרה כוזבת שהיא דתייה והיא מקבלת פטור,
הרי שהיא משתמטת, מאחר והיא אמורה להתגייס והיא לא.
איך שאני רואה את זה מי שהונה את המערכת כדי להתחמק מגיוס, הוא משתמט- הוא מתחמק מאחריותו לחברה ולמדינה.
וכפי שרשמו פה לפני אם מישהו היה שנה אחת בקרבי ואיבד כושר לחימה ו"נפל"(שימו לב על הגרשיים) להיות מדריך גרילה או כיוב' איזו תעודה הוא יקבל? תעודת סגסוגת ארד-זהב?
קודם חושבים אחר כך מסתערים אלוף שטרן.
צריך לשנות את החקיקה כדי להקדים תרופה למכה. וכפי ש-LOOKLOOK הציע, כך לדוגמא מישהו שהתשחרר בטוענה שהוא מטורף באמת אסור שינהג.
אגב, אני לא זוכר איפה קראתי זאת אולי בכתבה כלשהי בעיתון שמינואר 2008 תהיינה ועדות לאלו המבקשים להשתחרר מטעמי דת, ובהם יעידו הורים ו/או מנהל/מורה מבית ספרו של המלש"ב.
כך שמישהי שכל החיים הולכת במיני עם מחשוף ומצהירה שהיא דתייה פתאום תצטרך להמציא דרך מקורית קצת יותר להשתמט.