23-12-2009, 15:47
|
|
|
|
חבר מתאריך: 18.12.03
|
|
חייל משוחרר מחפש כבר כמעט חצי שנה עבודה בהייטק
אני לא יודע אם תוכלו לעזור בעניין הזה, אבל אולי רק לספר את הסיפור שלי יקל הקלה כלשהי.
אני השתחררתי ביולי 2009 לאחר שלוש שנים שרות מלא (ואפילו חודש קבע) ביחידה טכנולוגית.
התפקיד שלי היה תפקיד יחסית נישתי, מומחה שליטה ובקרה. לפי נתונים של חברות השמה תפקיד זה מאוד פופלארי, ולמרות זאת אני לא ראיתי הרבה משרות בתחום הנ"ל. כחלק מהשירות עברתי קורסים והכשרות רבות, הנוגעות להרבה מוצרים אזרחיים, תפקידים שונים, ושפות תיכנות פופלאריות, אך ברוב המוצרים והתפקידים האלו הניסיון שלי בסיסי, ואינו מספק, לפי דעתי, לתפקידים האלה. אז האופציה היחידה שבאמת נשארה לי זה מומחה שו"ב.
בחצי שנה האחרונה חיפשתי עבודה כמעט בכל אמצעי אפשרי, מודעות דרושים, חברות השמה, חברים ועוד.
במהלך החצי שנה הזו היו זמנים שחיפשתי עבודה ביותר אינטנסיביות וזמנים בהם פחות. עשיתי יותר מ- 30 ראיונות עבודה (גם זה לאחר מאמצים למצוא אותם), ביותר מכ- 20 חברות שונות, מתוכם רק אחד באמת הצליח והתקדמתי הלאה, אבל בסופו של דבר גם לא יצא לפועל.
נמאס לי ללכת כבר לראיונות, אני מרגיש כאילו אני מבזבז להם ולי את הזמן והכסף (שגם ככה נגמר לי כבר, גם כסף מעבודות שעשיתי אחרי הצבא, עבודות פשוטות).
כרגע אני מרגיש מיואש, חסר ביטחון עצמי ודי טיפש. נמאס לי לבזבז את הזמן שלי על המתנה מייגעת לתשובה ידועה מראש: "לא" (שגם אם אני רוצה לקבל אותה אני צריך להתקשר אליהם). נמאס לי להרגיש כאילו הם מזמנים אותי לראיון רק כדי שהם יסמנו "וי" על הסעיף של "לראיין יותר מחמישה אנשים", בזמן שיש להם כבר מועמד מתאים.
כרגע אני עושה פסיכומטרי, אבל זה לא מספק כמו עבודה, וגם זה לא מפריע לי לעבוד (הקורס בימי שישי), אבל עדיין אני מרגיש חסר מטרה.
מה אפשר לעשות? יש לכם טיפים?
נערך לאחרונה ע"י S - Designer בתאריך 23-12-2009 בשעה 15:50.
|