20-04-2014, 11:58
|
|
מנהל בפורום מדע, טכנולוגיה וטבע | ☺
|
|
חבר מתאריך: 29.10.06
הודעות: 9,713
|
|
כמו שאמרו מעליי, החשיבות היא לא ליכולת ההגדלה אלא לכושר ההפרדה (רזולוציה).
את התמונות תמיד אפשר יהיה להגדיל במחשב אם הרזולוציה מאפשרת זאת.
אם מגדילים תמונה מעבר לרזולוציה כמובן שמקבלים הגדלה ריקה ותמונה מפוקסלת.
מה שחשוב להקפיד עליו הוא הפרמטרים של העדשות ובמיוחד של העצמית (האובייקטיב).
את צריכה לשאוף לעצמית עם מפתח נומרי Numerical Aperture (NA) כמה שיותר גבוה כדי לקבל כושר הפרדה גדול יותר.
הNA מגדיר את טווח הזוית שבו האור עדיין נכנס לעדשה (לאובייקטיב), ככל שהNA גדל כך הזווית גדלה ואנו אוספים יותר אור מהדוגמא.
לא רוצה לסבך אותך עם PSF, קריטריון ריילי (Rayleigh), אבל אם מחשבים אז כושר ההפרדה המקסימלי הוא 0.61*אורך הגל\NA.
כמו כן לעדשות יש אברציות כרומטיות וספריות בגל השבירה - אבל באופן כללי עדשות טובות מגיעות עם תיקון לאברציות הללו.
כמובן שכדאי לדעת מה התווך שצריך לעבוד איתו, על איזה משטח להניח את הדוג', וכו'
כי יצרני המיקרוסקופ מתכננים את העדשות בהתאם לכל המסלול האופטי ומתחשבים כמובן גם בשבירה של הסלייד, הcover slip והתווך (שמן, מים, אוויר).
_____________________________________
|