לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 25-02-2005, 12:51
צלמית המשתמש של amranal
  amranal amranal אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 20.05.04
הודעות: 4,400
איתן שוורץ(השגריר): " קורים כאן דברים איומים"

שלושה ימים לפני שמונה ל"שגריר", סיפר איתן שוורץ לתלמידי עירוני ו' מה הוא חושב באמת:


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.tam.co.il/25_2_2005/images/eitan_shwartz.jpg]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.tam.co.il/25_2_2005/images/eitan_shwartz.gif]

שלושה ימים לפני שזכה בתוכנית "השגריר", הגיע איתן שוורץ לשאת הרצאה בפני תלמידי תיכון עירוני ו' בדרום העיר
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.tam.co.il/25_2_2005/images/r1.gif]
בשיחה פתוחה, הרחק מעיניו הבוחנות של יעקב פרי, דיבר שוורץ בגילוי לב
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.tam.co.il/25_2_2005/images/r1.gif]
על המדינה: "המשטר כאן הוא לא תמיד נאור וצודק. צריך להודות על האמת"
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.tam.co.il/25_2_2005/images/r1.gif]
על היחס לעובדים זרים: "מזמינים אותם לעבוד כאן בארץ, וכשכבר לא צריכים אותם יותר, מגרשים אותם"
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.tam.co.il/25_2_2005/images/r1.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.tam.co.il/25_2_2005/images/eitan_shwartz1.jpg]

צילום: אלדד רפאלי
ועל התוכנית: "מה שהצופים רואים בבית זו עריכה. הטלוויזיה יוצרת מניפולציות"
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.tam.co.il/25_2_2005/images/r1.gif]
השגריר שלא הכרתם

מאת: יעל צובארי ותחייה ברק

יום חמישי שעבר, תיכון עירוני ו' בדרום תל אביב. שלושה ימים לפני תוכנית הגמר שתכתיר אותו כ"שגריר", מגיע איתן שוורץ - על תקן של יועץ תקשורת - ליום עיון מיוחד שיזם בית הספר. על הפרק: מאבק התלמידים לקבל תקצוב מוגדל לטיולים שנתיים ורצונם לצאת בקמפיין הקורא להשוות את תנאיהם לאלה של תלמידי צפון העיר.
לבו של שוורץ ודאי נמצא כבר בגמר תוכנית הריאליטי, אבל הוא מתמסר לתלמידים כאילו אין בעולם יעקב פרי, רינה מצליח, נחמן שי וכרטיס טיסה לניו יורק. שוורץ מדבר בפתיחות רבה והתלמידים מצליחים להוציא ממנו גילויים שהעדיף לחסוך מהמצלמה הממלכתית של הערוץ השני.

"אני הכי אמיתי שהעריכה מאפשרת", פותח השגריר לעתיד בנימה אישית. "בגלל זה גם כמעט הודחתי. כשאמרתי שלא אהיה מוכן להגן על ישראל בכל מחיר, התכוונתי לפרשת הפלסטיני שניגן בכינור במחסום של צה"ל בהוראת החיילים. כשהתקרית ארעה, השוו אותה למה שקרה בשואה, ואני כשגריר אמיתי הייתי מרגיש מאוד לא נעים לנסות ולהסביר מעשה כזה, שבהנחה שהתקיים, הוא באמת לא מוסרי".
"אבל זה התפקיד שלך כשגריר", מזכיר לו אחד התלמידים. "אתה לא מקבל את הג'וב בשביל להביע את הדעות האישיות שלך, אלא בשביל לייצג את המדינה".
"זה נכון לגבי משרד החוץ", מאשר שוורץ, שנראה מודע להיותו אישיות טלוויזיונית יותר מאשר ממלכתית. "אבל התפקיד שלי הוא לא שם. ישראל היא מקום נפלא, אבל קורים כאן דברים איומים, למשל כלפי הפלסטינים. אני לא צריך לספר לכם מה עושים לאנשים שבסך הכל באים להתפרנס פה. מזמינים אותם לעבוד כאן בארץ וכשכבר לא צריכים אותם, מגרשים אותם".
עירוני ו' הוא תיכון מעורב שבו לומדים גם ילדי עובדים זרים. הערת המרצה אינה מקרית והתגובה החיובית לה לא מאחרת להגיע. "לפעמים נראה שמתייחסים יפה רק למי שנולד כאן", מתוודה אחת התלמידות. "עולים חדשים, עובדים זרים, ערבים... כולם מקבלים את אותו יחס מחורבן".
"זה נכון", מסכים שוורץ עם התלמידה ומסכם: "המשטר כאן לא תמיד נאור ולא תמיד צודק. צריך להודות בזה. לדעתי, כל מי שרוצה לחיות פה, צריך לאפשר לו. אין דבר כזה ישראלי קלאסי".


"הייתי ילד שמנמן"

ביקורו של שוורץ בעירוני ו', יצוין, אינו הביקור הראשון שהוא עורך בבית הספר. לפני כשנתיים, כשעוד היה כתב חדשות בערוץ הילדים, בא לסקר הפגנת תלמידים נגד הכוונה לסגור את המוסד. אך ביום חמישי האחרון, כשהוא חבוש בכובע "השגריר" המיועד, הוא נכנס לבניין כמנצח.
במהלך ההרצאה התעניינו התלמידים בדעותיו של שוורץ בנושאי השעה, אולם לא ויתרו גם על פיסות רכילות מהתככים שהתקיימו מאחורי הקלעים. באופן כללי, נדמה שהנערים ראו בשוורץ את מי ש"עשה את זה" וגילו כלפיו סקרנות רבה.
שלושה ימים לפני זכייתו מתמסר שוורץ לסקרנות התלמידים ומדבר איתם בגובה העיניים. לקהל השומעים הוא מתחבר במהירות דרך סיפורו האישי, איתו קל להם להזדהות, סיפור שמבקש לסתור מעט את תדמית האליטיסט שדבקה בו.




[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.tam.co.il/25_2_2005/images/shwartz.jpg]

שוורץ בעירוני ו'. "אתם צריכים ללמוד להשתמש בשוני שלכם". צילום: חוסה אסקובר
"הייתי ילד שמנמן", הוא מפתיע את המאזינים, "ובגיל שבע, כשעליתי לישראל, גם היה לי מבטא. אתם יכולים לתאר לכם שלא הייתי ממש פופולרי בכיתה. הרבה ילדים צחקו על המבטא שלי, אבל היום אני יודע שמבטא יכול להיות גם יתרון. המבטא מייחד אותך, עושה אותך שונה מהכלל. העניין הזה, למשל, שירת מצוין את מהרטה ודפנה".
איתן שוורץ נולד לפני 30 שנה בארה"ב, משם גם שאב את המבטא האמריקאי. אמו, אלאורה, היא אחותו של טייקון הספרים ערי סטימצקי ושותפה שווה לנכסי האימפריה. לה ולמשפטן צ'רלס שוורץ נולדו ארבעה ילדים: שירה (שהלכה לעולמה לפני שנים), איתן, מתן ורונית. עם השנים נפרדו בני הזוג וכעת האב מתגורר ועובד בוושינגטון.
ב-1981 עלתה המשפחה לישראל ואיתן מצא את עצמו בבית הספר היסודי גבריאלי הסמוך לשדרות בן ציון. משם עבר לבית הספר הדתי מירון שבצפון הישן ומשם, דרך חטיבת הביניים של עירוני ד', לתיכון תלמה ילין לאמנויות בגבעתיים. במחזור שלו למדו טל מוסרי ודנה דבורין, לימים אושיות ערוץ הילדים. שנה מתחתיו למד יונתן ריגר: הבן של ולימים חברו לשירות בגל"צ, לעבודה ב"ערב טוב עם גיא פינס" ולחיי רווקות מאושרים בניו יורק.
שוורץ עבר את מבחני המיון של גל"צ וב-1992 פתח את שירותו הצבאי ככתב תרבות בתחנה. מקץ שנה היה לרכז מערכת התרבות, תחת המנהל הנצחי מולי שפירא. "היו לו סטנדרטים נוקשים", נזכר ריגר, ששירת תחתיו ככתב. "היה חשוב לו שכתבות יוגשו טוב ובזמן. הוא כל כך השקיע, שלא היה נעים לאכזב אותו. כשכולם הלכו לקרוע את העיר, הוא הלך לישון כדי שיהיה לו כוח למחרת. גם כשהיינו חברים בניו יורק, הוא המשיך את המסורת. ילד טוב ששותה רק דיאט קולה".
שוורץ עבד בגל"צ במשך כשנה לאחר שחרורו, התפרנס קצת כעורך תרבות באתר האינטרנט של "הארץ" ולקראת סוף שנות ה-90 הפליג שוב לארה"ב כדי ללמוד אנתרופולוגיה באוניברסיטת קולומביה שבניו יורק. בדרך עצר בצרפת ללימודי השפה המקומית (בסורבון כמובן). בניו יורק הוא חבר שוב ליונתן ריגר ובמקביל החל לנסות את מזלו כשחקן בהצגות פרינג' בתיאטראות מנהטן.
קריירת המשחק שלו לא ממש המריאה ("השתתפתי בעיקר בהצגות מביכות ונטולות קהל"), אך בטרם התפוגגה סופית הצליח שוורץ הצעיר לכבוש שתי פסגות. תעשיית הטלוויזיה האמריקאית לעולם תזכור אותו כניצב שלידו נפלה קארי ברדשו מהמסלול בפרק "סקס והעיר הגדולה" שבו הפכה לדוגמנית, וכאיש שעמד לחצי שנייה מאחורי סילבסטר סטאלון בפרק שהקדישה לו התוכנית "סטרדיי נייט לייב".
לישראל חזר שוורץ ב-2002, אז גם השתלב ככתב ב"ערב טוב" של גיא פינס וככתב ועורך בתוכנית "חדשות חמש וחצי" של ערוץ הילדים (לצד ירון לונדון). במקביל, פתח עם אחיו הצעיר חברת הפקות המתמקדת בקלטות לילדים. לפני כחצי שנה הצטרף למיוני "השגריר" והשאר, כידוע, היסטוריה.


לקנות את הקהל

בחזרה לעירוני ו'. "החוכמה היא לקנות את הקהל", לומדים התלמידים את הרטוריקה על פי שוורץ. "ככה שכנעתי יהודים בבודפשט לבוא ללימודים אקדמיים בישראל. לא רק בגלל ציונות, אלא בעיקר בגלל שיש כאן בחורות יפות".
צופי "השגריר" כבר עמדו על נטייתו של שוורץ למכור את המדינה דרך חצי הכוס המלאה: ים וחופים, חיי לילה סוערים, בחורות יפות וכל מה שמחמיא לאוזנינו הישראליות, הרגילות בהשמצות והלקאה עצמית.
אבל תלמידי י"א וי"ב, שבהתחלה שתו בצמא את משנתו המקצועית וה"מדינית", החלו להגביר את העניין בדרמה הטלוויזיונית שהוא היה מגיבוריה.


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.tam.co.il/25_2_2005/images/hashagrir.jpg]

הפיינליסטים של "השגריר". צילום: שאול גולן
השאלות החלו להתמקד בדפנה שעזבה ("היה לך עצוב כשזה קרה?"), בסכסוכים האמיתיים או המלאכותיים ("תמכת בדפנה או ביעל?") ובכל מה שיכול היה להיתפס כגילוי שהוסיף מידע על מה ששודר.
שוורץ, כדיפלומט בפוטנציה, ענה בסבלנות על כל התהיות. "בוודאי שהצטערתי כשדפנה נאלצה להחזיר את התיק, היא היתה הכי מתאימה לתפקיד", ענה. "וגם מהרטה כמובן, ובעצם כולם. לכולם מגיע, אבל מה לעשות... ושמתם לב ששלושת המתמודדים האחרונים הם כולם אנשים שלא ממש גדלו בישראל? אני חושב שזה מדהים".
אבל אחרי שהוא מסיים את השלב ההכרחי של קלישאות ותודות, שוורץ מעתיר על אוזני שומעיו לא מעט מידע פנימי, מהסוג שאותו באו לשמוע. "כשבאנו למיונים היתה תחושה שמחפשים טיפוסים שונים", הוא מספר. "זאת כדי שתהיה דינמיקה מעניינת. ובאמת, בפרקים הראשונים כולנו היינו יותר מדי דומים זה לזה. היה נראה כאילו כולנו עורכי דין בני 27 מתל אביב. אבל ככל שהפרקים חלפו, הנפשות הפועלות שנותרו בתמונה התגלו כשונות זו מזו. מי שנשאר הוא זה שהשכיל להשתמש בשונות שלו".
אחד התלמידים מצביע ויורה את השאלה הבלתי נמנעת: "מי הכי מתאים לדעתך להיות שגריר?". שוורץ בוחר להשיב בקלישאה: "מהרטה, צביקה ואני. השילוב של שלושתנו הוא השגריר המושלם. לצביקה יש אישיות כובשת, למהרטה יש את הפן של הרגש ואני בקיא בנתונים. מצד שני, אני יכול לדבר שעות על עובדות ואת אף אחד זה לא יעניין, בעוד שצביקה רק ייכנס עם הגיטרה שלו לחדר ויכבוש את כולם".
כשמישהו שואל אותו לזהות "היריב הכי ראוי" בוחר שוורץ לתת את הכבוד לעידן ולס. "אנחנו חברים ואני אוהב אותו, אבל ברמה המקצועית הוא היה יריב".
אז למה צביקה גבר עליו?
"כי ולס לא פנה מספיק לרגש. הרגש חשוב כשרוצים לקנות קהל".
ומה קרה בין צביקה ליעל?
"הם טוענים ששום דבר. סך הכל, הרבה ממה שהצופים רואים בבית זו עריכה. הטלוויזיה יוצרת מניפולציות כדי להראות מציאות מסוימת. חוץ מזה שיעל היא בחורה יפה וטבעי שיסובבו אחריה את הראש".

זה ייגמר בבכי

שוורץ עצמו קלט במהלך הצילומים והניפויים כי שליטתו ובקיאותו בפרטים עלולה להיות לו לרועץ. הבכי של רונה אמנם לא עזר לה, אבל הרעיון מצא חן בעיניו והוא מיהר להשתמש בו כרשת ביטחון לעצמו. בפרק שזימן אותו לאולפן לימוד עברית בבודפשט הוא מחה יותר מדמעה אחת מול יהודי המקום ההמומים.
"זה היה אמיתי לגמרי", סיפר לתלמידים. "זה הזכיר לי את הילדות שלי ואת התסכול של מי שלא מבין את השפה. אתם צריכים ללמוד להשתמש בשוני שלכם, לנצל את העובדה שחלק גדול מכם לא נולד בארץ. מבטא זה משהו גדול, לא משהו שצריך להתבייש בו".
מהרטה, שלושה ימים לפני הדחתה, לא ידעה כי סיפורה האישי תופס נתח נכבד מהרצאתו של המתחרה העיקרי שלה, אי שם בדרום תל אביב. "מהרטה יודעת לנצל את העובדה שהיא שונה לטובתה. עובדה, היא באה מאחת האוכלוסיות היותר נחשלות במדינה והיא משתמשת בסיפור האישי שלה בשביל לצבור אהדה, בשביל לקדם מטרות. זה הכל עניין של טכניקה ושל קסם אישי. אבל לא תמיד החוכמה היא להיות דומה לקהל; עובדה, בברוקלין, במקום של אוכלוסיה שחורה, מהרטה התחברה לאנשים הרבה פחות מצביקה, למרות שהיא יותר דומה להם".
לקראת תום השיחה מבקשים התלמידים משוורץ שייעץ להם בנושא החשוב ביותר מבחינתם, המאבק שמתכננת מועצת התלמידים בעקבות תחושת התלמידים על אי השוויון בנושא הטיולים השנתיים בעיר.
"זה לא הוגן", אמרו התלמידים, "שילדי הצפון יוצאים לטיולים שנתיים ארוכים ואילו ילדי הדרום יוצאים ליומיים בגליל. רק אם נצא לטיולים שנתיים ראויים נלמד להכיר את המדינה שלנו".
"זה טיעון מצוין", משיב שוורץ ומסכם את המפגש. "השימוש במונח 'ילדי הדרום' מול 'ילדי הצפון' הוא מונח חזק שמזיז כל מי ששומע אותו, כי זה באמת לא הוגן. למה שילדים מהדרום יקבלו פחות מילדים בצפון? הרי אתם תלמידים באותה עיר. כשרוצים להשיג מטרה, ליצור קשב בצד השני, תמיד כדאי לפנות לנושא של חוסר הצדק, כי זה אוטומטית יוצר הזדהות בצד השני".
_____________________________________
עדכוני חדשות מסביב לשעון

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #9  
ישן 25-02-2005, 17:03
  dana26 dana26 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.09.03
הודעות: 2,127
עכבר מה קרה לך?
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי העכבר ששתק שמתחילה ב "שיכנעת אותי"

נראה לך הגיוני לקחת למשרת מסביר אדם שאומר שלא תמיד יוכל להסביר?

אולי ניקח גם מורה שיצהיר שלא תמיד יוכל ללמד

מלצרית שלא תמיד תוכל למלצר?

עורך דין שלא יוכל להגן?

שופט שלא יוכל תמיד לשפוט?
הרי אם שופט לא יכול לבצע אצת תפקידו מסיבות שונות הוא מבקש לא לקחת חלק באותו משפט ומוחלף.



משרת המסביר היא משרה כמו כל משרה,איתן צריך ללמוד לעשות הפרדה מלאה מדיעותיו האישיות (להן אני שותפה) לבין העבודה שלו,הוא לא מייצג את עצמו ודיעותיו האישיות כלל אינן חשובות.
הוא מייצג את המדינה ואם הוא לא יכול להסביר,משמע הוא מצהיר שאין הוא יכול לבצע את העבודה אליה רצה כל כך להגיע.
ממתי מעסיקים אדם שלא יכול לבצע את העבודה?
אם מסביר לא יכול להסביר אז מה עשינו פה?
אם מסביר חש שהוא יכול להסביר דווקא את הצד השני יותר טוב,אז על מה הוא התעקש כל כך?
לא יכול היה לארוז מזוודה ולטוס על חשבונו עלמנת לאכול רוסטביף בניו יורק?
האם איתן התמודד למשרת "המצפון של ישראל בניו יורק"?
לו הרעיון היה לגייס מצפון,אזי התפקיד כמו נתפר לפי מידותיו המלוקקות.
אבל נדמה לי שהרעיון היה לגייס מסביר לטובת מדינת ישראל,
משרת הסברה בחו"ל והוא צריך להיות מסוגל תמיד להסביר את ישראל,כי זה התפקיד שלו.
כמו שעורך דין צריך להיות תמיד! יכול להגן על הלקוח שלו.
מעניין,היית מוכן לקחת לעצמך עורך דין שלא מאמין בך ויודיע לך מראש שלעיתים במשפט לא יוכל להגן עליך?

נערך לאחרונה ע"י dana26 בתאריך 25-02-2005 בשעה 17:05.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #23  
ישן 26-02-2005, 07:31
  ציבי ציבי אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.10.03
הודעות: 1,606
לא שגריר ולא נעליים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי amranal שמתחילה ב "איתן שוורץ(השגריר): " קורים כאן דברים איומים""

תחנת שידור עשתה תכנית במסגרת הריאלטי טי. וי. וקראה לה "השגריר". במסגרת התכנית נבחר מי שנבחר ליחצן את ישראל. הוא לא שגריר. הוא לכל היותר צריך להיות יחצן. אין לו אחריות למדינה ששלחה אותו, משום שהיא לא שלחה אותו. הוא נשלח על ידי תחנת שידור. אם לשולחתו אין אליו טענות אז למה לאחרים יש. הוא לא עובד בשביל המדינה. השאלה היא בשביל מי הוא כן עובד היא מעניינת, אך לא מהותית.
זוהי בסה"כ עוד תוצאה זמנית של תכנית ריאליטי, שתישכח כאשר התכנית הבאה תתפוס תאוצה. ראיתי בפרומואים שיש עכשיו תכנית לבחירת דוגמנית. אז תעזבו את השגריר ותתחילו להתעניין בדוגמניות. על מודעות החוצות ראיתי שמחפשים מנהיג. הנה עניין חשוב לענות בו. הוא ודאי וודאי ישכיח גם את "השגריר" ו"הדוגמנית". הרומאים ידעו שהעם רוצה לחם ושעשועים, והם צדקו.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #27  
ישן 26-02-2005, 11:34
  dana26 dana26 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.09.03
הודעות: 2,127
ברור שזה שהוא שמאלני לא צריך להפריע
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי m_j שמתחילה ב "אוי תעשו לי טובה"

מה שכן מפריע זה שהוא אומר שבתור מסביר הוא לא יכול לפעמים להסביר.

אני מניחה שלו היית בעל מסעדה והיתה לך מלצרית שהיתה מכריזה בראיון העבודה שלעיתים לא תוכל למלצר כי המנה שהוזמנה לא טעימה לדעתה,לא היית מקבל אותה לעבודה,לא?

אז מה הקשר לשמאל או ימין?
השיקולים היחידים בבחירת מועמד,היכולת שלו לבצע את העבודה אליה הוא רוצה להתקבל.
ברגע שהוא הודיע שלא תמיד יוכל לבצע את העבודה(וזה קרה איפה שהוא באחת מהתוכניות לפני כמה שבועות)כבר אז היה צריך לשבח אותו על כנותו בדבר חוסר היכולת לעשות את העבודה ולשלוח אותו לשלום.

ימין או שמאל?לא העניין פה ובכלל זה היה טיפשי מצידו לחשוף את דיעותיו האישיות,הן לא חשובות כיוון שבתור מסביר הוא לא אמור להסביר את עצמו כי אם את המדינה ,וזו עבודה כמו כל עבודה אחרת בה מצפים מהעובד.........לעבוד.

נערך לאחרונה ע"י dana26 בתאריך 26-02-2005 בשעה 11:38.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:44

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר