10-01-2008, 21:09
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.05
|
|
מי שממש מתעניין במספרים הקטנים של ניוד הרמטכ"ל הישראלי יכול גם לטרוח ולאסוף מעט מידע מן התקשורת על מנת לחדד ולהרחיב את תמונת המצב.
א. רמטכ"ל זה לא באמת מישהו אחד שקופץ לאיזה מקום. יש לו עוזרים שתפקידם בקיצור ייעול יכולת העיבוד ומוטת השליטה שלו.
ב. רמטכ"ל בישראל הוא אישיות מאובטחת. ניתן להניח שמדובר ביותר ממאבטח אחד, ולכן גם יותר מרכב אחד. אני בכוונה לא מפרט איך וכמה הוא מאובטח, זה לא חשוב לנו (אבל חשוב ליריב).
מעבר למאבטח\ים שהולך איתו יש שיטת עבודה של תכנון קדימה, בהשראת התכנון קדימה שגורם לבורקסים ובקבוקי קולה להיות על השולחנות לפני שהרמטכ"ל נוחת.
ג. לו אני בעל מניות בחברה, הייתי לוחץ לצייד את המנכ"ל באמצעים שיאפשרו לו נוכחות במירב מוקדי העשייה של החברה ובאופן שיותיר לו עדיין שעות עבודה וימי עבודה כפי שכתב אמיל.
אני כבעל מניות רוצה שהמנכ"ל יעבוד היטב כדי שהחברה תתן פריון מירבי ובאופן יעיל. מישהו לא?
שורה תחתונה- מאחר שיש לי זכות בחירה ואני אזרח משלם מיסים, הרי אני נחשב כבעל מניות בצה"ל ועל כן בעד שמנכ"ל הצבא= הרמטכ"ל ינוע בכלי מהיר עם נגישות גבוהה.
לנועם- כנראה שאם הוציאו את כל מסוקי התובלה מהשירות והותירו ינשופים (ויסעורים) בלבד עשו חשבון של כסף, שם אצל הכחולים. בכל זאת יש להם, מה לעשות, קבלות על יכולת ארגון גבוהה לעין ערוך מזו של הירוקים.
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
|