13-05-2010, 22:29
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.10.09
|
|
ציטוט:
אבל אפילו במלחמת לבנון הראשונה, כשהיו כוחות סוריים בלבנון ונלחמנו נגדם, לא היינו נגד מלחמה ממשית נגד סוריה שגלשה מעבר ללחימה נגד כוחותיה בלבנון. אני אישית לא רואה סיבה לאחד מהצדדים להתחיל מלחמת ישראל-סוריה. המקסימום שישראל תעשה בעיני הוא אולי מבצעים של יחידות מיוחדות.
|
שוב , המצב הוא לא דומה גם לערב מלחמת לבנון הראשונה, יש הרבה משתנים שנכנסו אל התמונה הכוללת. תוסיף למשוואה את איראן , חמאס , התעצמות חיזבאללה , איומי הסורים. המצב של הסורים היום הוא הרבה יותר נוח ללחימה מול ישראל , גם בעקבות רוח גבית ממדינות שונות (טורקיה,רוסיה).
אין מקום להשוואה מול מלחמות קודמות , הסטטוס קוו השתנה לגמרי.
ציטוט:
המשתמש "קרן-אור" כבר כתב מעט יותר למטה שאם אתה רוצה להוציא אל הפועל מבצע כזה, ויש לך צוללות אמריקנית גדולה, המקסימום שתוכל להעביר זה 20 לוחמים. אז אפילו אם לסוריה עדיין יש 2 צוללות (אגב, כמו שכבר רשמתי, לפי מה שידוע לי, סוריה כבר לא מפעילה צוללות מאז תחילת שנות האלפיים), איך אתה מצפה להוציא אל הפועל מבצע כזה שיכלול פלישת כוחות משמעותיים אל חופי ישראל למטרת פיגוע + כמה לוחמי חיזבאללה כבשר תותחים בעזרת צוללות? דיבורים לחוד ומעשים לחוד.
|
התוכנית של סוריה , או לפחות מה שפורסם בעיתון הכוויתי בהחלט לא מסתמך על העברת לוחמים ע"י צוללות , אבל מן הסתם את הצוללות שברשותם הם יפעילו לטובת עיבוי המערך התוקף , לא צריכה להיות סיבה מיוחדת להפעלת הצוללת , אלא לטובת לוחמה פסיכולוגית , גם המזל"ט דאז שהוטס בשמי הגליל העליון ע"י חיזבאללה לא שיא הטכנולוגיה וגם כנראה לא הצליח לאסוף שום מודיעין יקר ערך - הוא הוטס בשביל לזרוע סוג של אימה או חשש מפני גיחות אחרות , על אותו משקל אם צוללת סורית או צוללת איראנית זעירה שהצליחה לחמוק אל ידי החיזבאללה תופעל מול חופי ישראל , גם אם לא יהיה לא אפקטיביות בפגיעה ותושמד מיד - היא עדיין תדליק נורה אדומה אצל כל הגורמים והחשש מפני גיחות דומות יתפרש בעיבוי הכוח הימי בנקודות מסויימות - דבר שידלל את ההגנה.
ציטוט:
אני אישית לא רואה הבדל בין צוללת לבין מיגים, ולא רואה למה במקרה של מלחמה הסורים יעבירו לידי חיזבאללה צוללת ולא מטוסים.
|
יש הבדל , צוללת זה כלי שאפילו באימון קל ולא רציני ניתן להפעיל אותה, מיג דורש הרבה מעבר לכך. אם כבר אני לא רואה שום הבדל בין סקאד או נשק כימי לבין צוללת , אפילו הסקאד עולה על ביצועי הצוללת.
|