23-07-2009, 17:45
|
|
|
חבר מתאריך: 20.03.09
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי עבדול אלהזרד שמתחילה ב "פערי התדמית בין מדריכות חי"ר לחש"ן - מדוע?"
בתור מדריכת חי"ר אפילו נעלבתי מכמה דברים שנאמרו כאן, אבל בקטנה..
לא יודעת בכמה מדריכות חי"ר נתקלת, אבל נעשו פה כמה הכללות כואבות: נכון, יש צירוף שרץ בצחוק פה ושם ונקרא "הנפץ בביטחון". מודה, ראיתי מדריכות חי"ר שהנפיצו, אבל זו סטיגמה אידיוטית לגמרי, כשחייל שואל אותי שאלה בכיתה ואני לא יודעת, אני מודה שאני לא יודעת, אני מבררת מול גורם מקצועי וחוזרת אליו, זה הנוהל, ככה זה תכלס אמור להיות. פגשתי כל מיני מדריכות יח"ש שהודו שהן מנפיצות כי הן מתביישות להגיד מול החייל "וואלה, אין לי מושג, אני אברר ואחזור אליך". לא כולן כאלה.
בנוסף, למי שאמר כאן שכל מדריכות החי"ר מדריכות אותו דבר, זה נקרא מיומנויות הדרכה, מקנים את זה בשבוע השלישי לגיוס. צפ"ה מעבירים את זה וזה דבר כלל צה"לי, יש דרכים להדריך שמוכיחות שככה החייל מבין יותר טוב, גם אם זה אומר להישמע מטומטמות ולשקף משפט שלוש פעמים, העיקר שהחייל יבין.
ביסל"ח חותר למקצועיות מטורפת, כנראה הלוחמים שכאן נתקלו במש"קיות (בין אם טובות ובין אם לא), לא יודעת מה קרה להן בדרך, אבל אחד החוקים החזקים בביסל"ח זה עניין המקצועיות, ההכשרה של המדריכות נעשית בצורה הכי מקצועית, לימדו אותי את הדברים הכי מפגרים וקטנים למזלי, כי אח"כ נתקלים בשאלות הזויות ומונפצות של חיילים ובפוקס אני קולטת שיש לי תשובה לזה.
צריך להבין שיש פה בעיה, כשאני הגעתי לבסיס שאני נמצאת בו עכשיו מביסל"ח, חטפתי שוק מכמה שהרמה נמוכה מביסל"ח, למה זה קורה? כי לחיילים קשה להבין, למ"כים קשה לזכור, כל מיני חלקים חשובים בנשק הופכים ל"צ'ופצ'יקים" מונפצים, יש עולים, וגם בלעדיהם הרמה של השיעור יורדת בצורה אוטומטית כדי שהחייל יצליח להבין. אז מה עדיף, שאני אחרטט לו את הצורה בראשי תיבות ובמילים מקצועיות והוא לא יבין מאיפה נחתתי עליו או שפשוט הוא יידע איך לתפעל? לא יודעת כבר.
אנחנו נאלצות ללמד 'לפי הספר', כי לא הסתערתי עם מא"ג ולא תפעלתי מא"ג משתולל, גם אותי זה מתסכל שחייל בא ואומר לי "כל מה שאת מלמדת זה חרטא" כי הוא היה מא"גיסט במסלול וקרו לו דברים שלא נפוצים כ"כ ואני לא יודעת אותם. אבל ככה זה, מבצעיות - מה שקורה בתכל'ס שונה קצת ממה שמלמדים בכיתה, ומדריכה לא יכול לחוות מה שלוחם חווה.
מדריכות נגמ"ש מוציאות רישיון על נגמ"ש, מדריכות רתק לא מבצעות תרגיל חוליה עם הכלים אבל הן יודעות כל דבר עליו, מדריכות מו"ס מונחתות ממסוק ומנווטות באמצע שום מקום, ומדריכות גיל לא יורות גיל כי בקושי משתמשים בו מרוב שהוא יקר. לא מכירה מדריכות חש"ן, לא יודעת מה הרמה שלהן, אני כן יודעת שחי"ר וחש"ן אלה מקומות שונים לחלוטין, ונראה לי שבגלל זה הפערים כאלה.
וואי, חפרתי ממש, יכול להיות שעל פארש, אבל זה פשוט העניין שלפעמים קורה שלוחם נתקל במש"קית גרועה ואחר כך חושב שכולן סתומות וכולן אותו דבר ואז מזלזל בי ואומר שאני בכלל לא נחוצה בצבא.
|