אני תמיד מעדיף פנטסיה על מדע בדיוני, אבל אחרי הרבה הצקות מחברים החלטתי לנסות את הספר-'מדריך הטרמפיסט לגלקסיה'-בגרסא העברית.
זה הספר הראשון מתוך שישה ספרים והוא יצא לאור ב1979.והוא נולד כתוצאה מתכנית רדיו.
ישר כשמתחילים לקרוא בספר, מבינים שמדובר בסגנון שונה של מדע בדיוני-סוג של קומדיה על מד"ב(ככה לפחות אני הרגשתי).. הסגנון מאוד קופצני ולא מסודר-"איגיון" זה מה שאהבתי בו.
בלי להרוס הרבה הוא מספר על ארתור דנט-בריטי שמתנהג כמו בריטי טיפוסי, שביום בו באים להרוס את הבית שלו, הוא מגלה שהחבר הכי טוב שלו-פורד הוא חייזר, ושכדור הארץ עומד להיות מושמד(כדי לסלול דרך מהירה בין גלקטית) ומשם הספר מתחיל.
הסרט דווקא לא הרס את הספר, אבל הוא גם לא עיבוד מבריק(כמו נניח שר הטבעות).. גם לי היה מוזר שפורד משוחק על ידי שחקן שחור.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי deltaforce שמתחילה ב "מדריך הטרמפיסט לגלקסיה הספר והסרט"
קצת קשה לי לדבר על מדריך הטרמפיסט לגלקסייה (הסדרה כולה, לא רק הספר הראשון) בלי להשוות לטרי פראצ'ט... וזה חבל כי אדאמס יוצא מופסד בהשוואה זו.
הסדרה מתחילה היטב, ממשיכה טוב ואז מתדרדרת. הספר השני עדיין מצחיק למדי ומוצלח מאוד, השלישי כככה ככה... "היו שלום ותודה על הדגים" כבר די מעאפן ו"לא מזיק ברובו" הוא לא מוצלח ברובו והאמת, די בזבוז של זמן. את הספר השישי, שכתב מישהו אחר, בכלל לא טרחתי לקרוא.
אדאמס שרף את כל ההומור שלו על שני הספרים הראשונים. משם הכל היה ירידה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי deltaforce שמתחילה ב "מדריך הטרמפיסט לגלקסיה הספר והסרט"
אחת המתנות הכי טובות שקיבלתי בחיים היתה עותק חבוט ומרופט של הספר הראשון (מתורגם) - זה קרה במהלך הטיול אחרי הצבא במזרח, ומאז הוא זרוק אצלי איפהשהוא. ישנן הוכחות מדעיות שהספר מצחיק פי 1000000000 כשאתה תופס ראש...
אדאמס ז"ל היה איש אשכולות (על אמת, לא בצחוק) והידע המעמיק שלו התפרס על כל דבר שבין מד"ב לטכנולוגיה ומוזיקה וטבע. בנוסף הוא היה אתאיסט מושבע וגאה, דבר שכיום אולי נפוץ אך בעבר ממש לא. אני ממליץ לקרוא את "סלמון הספק", אסופת כתביו האחרונה שכוללת טיוטות וחלקי סיפורים וכן מכתבים ומאמרים בנושאים שונים ומשונים (שכמעט כולם באמת מעניינים או מצחיקים).
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי T.J שמתחילה ב "למה נראה לך שלא השתמשו במחשב..."
1. נראה לך שלBBC היתה רמת התקציבים של לוקאס או דיסני? גרפיקה ממוחשבת הייתה מאד מאד יקרה אז.
2. באתר הBBC עצמו http://www.bbc.co.uk/cult/hitchhike...guide/tv.shtml:
The beautiful computer graphics by Rod Lord and Pearce Studios used to render the book sequences have become rightly famous. However, they aren't computer generated at all - they were made by animating reversed-out line drawings on acetate, using lighting gels for the colours.