12-08-2019, 11:54
|
|
|
חבר מתאריך: 27.06.19
|
|
אכן לא סביר בעליל שאף מנהיג באירופה לא יקום יום אחד ויחליט לכבוש את שוויץ אך עדיין נתתי זאת כדוגמא להאם המדיניות הזאת אכן אפקטיבית או שהיא רק על "הנייר".
.
ציטוט:
דוגמה יותר מעשית, לדעתי לפחות, היא שוודיה. גם היא מוגדרת כנייטראלית. מזה שנים רבות שהיא מספקת את כל צרכי הכוחות המזויינים שלה בעצמה: שריון, ארטילריה, מטוסים, ים ואלקטרוניקה, וברמה גבוהה ביותר. גם מדינה זו, הגיעה לקצה מה שמתאפשר לבצע לבד, וכיום היא משווקת באופן אגרסיבי מערכות שונות (וראה מטוס הגריפן) לכל מי שרק מוכן לקנות. בעבר היא אמנם גם ייצאה מטוסי קרב, אך רק למדינות נייטראליות או בלתי מזדהות בלב
|
אכן שכחתי מקיומו של מטוס הגריפן שבאמת נראה מרשים. אבל גם כאן פיתוחו לא נעשה לבד והיה כאן שיתוף פעולה נרחב עם הבריטים, קשה לי באמת לדעת האם יכולותיו טובות בהשוואה למטוסים בני דורו (אולי מישהו מהמומחים בקהל יוכל להאיר את עיני), אך עדיין נראה כי שוודיה מתחה את קצה גבול היכולת שלה בפיתוח מטוסי קרב ופלירטטה בעבר עם ארה"ב לגבי קנייה של F35 והיום יש גם דיבורים על שותפות עם בריטניה לבניית מטוס דור שישי
אגב באתר הזה רשום
https://www.new-techonline.com/2015...9E%D7%A7%D7%9F/
ציטוט:
לנוכח העובדה שה”גריפן”, מורכב ברובו מחלקים אמריקניים
|
לא יודע כמה האתר אמין, ואני יוסיף שאני בור גמור במטוסים
ציטוט:
האם אפשר להיות נייטרלי? גם שוודיה הנייטראלית סיפקה לגרמניה הנאצית חשמל, פחם, ברזל וסחורות אחרות. האם "כדמי חסות"? פינלנד אף פעם לא הייתה מעוניינת בקונפליקטים עם אף אחד. הרוסים החליטו עבורם. הווטיקן ניהל מערכת יחסים מורכבת ביותר עם הנאצים. האם זו נייטראליות? ומהו האתנן שהשוויצרים שילמו להם? כמה חשבונות מאז עדיין שוכבים במרתפי הבנקים בשוויץ, מה מקור הכספים ומי נהנה מהם? כיום - אף אחד לא יכול יותר להיות עצמאי מבחינה צבאית או כלכלית. אני חושב שמושג הנייטראליות, שגם בעבר היה מסיכה שאין מאחוריה הרבה, איבד את משמעותו .
|
אכן ניטרליות היא לא רק בהיבטים צבאיים ויש פה גם היבטים כלכליים וחברתיים אך עדיין לא ניתן להגיד שאספקה של סחורות ושמירה על חשבונות בנק נאציים מפירה את עקרון הניטרליות. צריך לחדד שלא מדובר כאן במשהו ערכי או מתוך תפיסת עולם (למרות שאני בטוח שיש אנשים באותם מדינות שחושבים כך ומשתמשים בצידוק הזה)
אלא תפיסה מדינית של לא להיגרר לסכסוכים אזוריים
כציטוט המפורסם של צ'מברליין
ציטוט:
כמה נורא, דמיוני, לא יאמן הדבר, שאנו נצטרך לחפור שוחות ולמדוד מסיכות־גז כאן, בגלל מריבה במדינה רחוקה בין עמים אודותם איננו יודעים דבר.
|
לגבי הויתקן אני חושב שזוהי לא השוואה טובה כיוון שלא באמת מדובר במדינה אלא יותר ארגון שבמקרה חבר באו"ם(ובעיקר שריד היסטורי של העבר)
ולגבי פינלנד עקרון הניטרלית לא מבטיח שאך אחד לא ינסה לפלוש אליך אלא רק שלא תיגרר לעימותים אזוריים
(ובגלל שגם אף אחד לא יבוא לעזור לך אתה חייב שיהיה לך צבא חזק דבר שהפינים השכילו לעשות ובכך בלמו את הרוסים)
בכללי על אף הכבוד הרב שיש לי להיסטוריה אני מעדיף להימנע מהשוואות מההיסטוריה אל ההווה כי על אף שלעיתים נראה שההיסטוריה חוזרת על עצמה היא אף פעם לא חוזרת על עצמה באותה צורה
ציטוט:
אני חושב שמושג הנייטראליות, שגם בעבר היה מסיכה שאין מאחוריה הרבה, איבד את משמעותו .
|
אני אסיים בכך שאני נוטה להסכים איתך על זה
|