22-04-2014, 08:25
|
|
|
|
חבר מתאריך: 06.02.07
הודעות: 2,332
|
|
בחרתי להביא את הכתבה הזו משום שהירש מתייחס פה בדיוק לרעיון של ירי מונחה מדויק מן הים כסיוע לכוחות היבשה, ומספר שהדבר בוצע כבר במלחמת לבנון השנייה.
https://www.israeldefense.co.il/?Ca...chParam=גל+הירש
חוזרים לבינת' ג'בל
שש שנים אחרי: תא"ל (מיל') גל הירש שב לקרב בבינת' ג'בל שהתנהל במהלך מלחמת לבנון השנייה וסוקר את התובנות עימן יצא מהלחימה
מלחמת לבנון פרצה בקיץ 2006 לאחר חטיפתם של אהוד גולדווסר ואלדד רגב ז"ל על ידי חוליית מחבלים של החיזבאללה. תא"ל (מיל') גל הירש, שירת בתקופה ההיא כמפקד עוצבת הגליל. בכנס האש הבינלאומי השני שהתקיים לאחרונה בבית התותחן בזכרון יעקב, הוא חזר לקרבות בגבול הצפוני וחלק עם הקהל את מה שלמד.
"יש חשיבות גדולה מאוד לא רק לטכנולוגיה ולפיתוח תורה ותפיסה. צריך לשוב מראש על תחבולות – ("שטיקים") שאתה מפעיל אותם בסופו של דבר במלחמה. זה מה שיש לך – כל מיני אלתורים. לי לא הייתה בשלב ובמקום מסוים אש אפקטיבית מהים והיה לי אגף ימי. לא היה לנו מה לעשות, אז רתמנו על אוניה כלי עם נשק מדויק – קשרנו אותו עם רצועות אל האונייה וירינו מהים. ופגענו פגיעות טובות מאוד למרות כל הבעיות של תנועה במים.
"נשק מדויק לכל דורש"
"הנשק המדויק האלקטרו-אופטי, הטלוויזיוני הוא נשק ברמה של אוגדה – מפקד האוגדה מפעיל אותו. במלחמה הזו אני הבנתי שאת הנשק המדויק שלי אני צריך להוריד אל המ"פיים, לא למח"טים ולא למג"דים. תוך כדי הקרב בבינת' ג'בייל - מ"פ נמצא בצד אחד של בית, מהצד השני פוגעים בו ויש שם אויב שלא נותן לו לזוז. יש לו נפגעים והוא מבקש פתרון. אין לי זמינות של מסוקי קרב ומטוסים והם גם לא אפקטיביים כי פצצה תהרוג את החיילים שלי.
"דווקא לטיל מדויק לאזור ממוקד יש יתרון גדול. הטיל דוהר אל המטרה כשמי שמכוון אותה זה מפקד פלוגה שמוביל את הכוון אל הפינה השנייה של הבית. בדרך כלל זה לא קורה – האש הזאת היא מצרך יקר ומשתמשים בה רק בדרגים גבוהים יותר. כאן, הפעלנו אותה ממש לדרג הטקטי ואנחנו חושבים שהשימוש באש מדויקת בזמינות מאוד מאוד גבוהה לדרג המיקרו טקטי מאוד חשוב. "תוך כדי הקרב, מסוקי קרב וארטילריה לא הצליחו לפעול יחד. לקח לנו הרבה זמן לסדר את הדבר הזה. מסוקי הקרב שטסים בקרב סוללה-מטרה יצרו לנו בעיות קשות מאוד בתיאום. זה דבר שצריך לסדר אותו וזה אתגר מאוד מאוד גדול.
"לפני המלחמה בתרגילים ובאימונים וגם בימי הקרב מול חיזבאללה לפני המלחמה, הבנו שאנחנו חייבים לחבר את מרכז האש למרכז המודיעין. בעצם, איחדנו את מרכז סיוע האש של האוגדה עם מרכז המודיעין ושמנו אותן ביחד שהם יעבדו אחד עם השני ויהיו יעילים. החיבור הזה יה משמעותי חשוב".
סיוע מהאוויר
"לפני מלחמת לבנון השנייה עשינו טעות בצה"ל וביטלנו את הסיוע האווירי הישיר. קציני הסיוע החטיבתיים בוטלו ובעצם נאמר שלא צריך יותר סיוע קרוב על ידי מטוסי קרב כיוון שיש מסוקי קרב ויש ארטילריה ואנחנו יכולים עכשיו להשתמש בכלים אחרים ואין צורך להפעיל מטוסי קרב.
"תוך כדי מלחמה הסתבר שאין תחליף לסיוע הישיר של מטוסי הקרב. כשהייתי מ"פ צעיר קראתי את הספר "ניצחון בשיא הגאות" שמתאר את הקרב בקוריאה. מה שמרשים בקרב של האמריקאיים בקוריאה זה הסיוע הצמוד מאוד של מטוסי הקרב למ"פיים ולמ"מיים ולדרג המיקרו-טקטיים. זה מה שרציתי במלחמה ולקח לנו שבוע לבנות מהר מחדש את כל הסיוע ולהתחיל להפציץ. הגענו בסופו של דבר למצב שבקרב של חטיבת הצנחנים כבר הפצצנו בטווחים 100-150 מטר מכוחותינו וזו כשירות שנבנתה מחדש תוך כדי מלחמה. לא לוותר מהר מדי על יכולות וכשירויות.
"כל הנושא של מטרות מזדמנות וזמן חיות מטרה קצר הוא בעיה קשה וידועה. אי אפשר להתבסס פה על זמינות של חיל האוויר כי הוא צריך להמריא ולנחות והוא לא תמיד במקום ובזמן הנכון ויש קשיים גדולים מאוד בתיאום. צריך מעגלים קצרים וחיבור של המודיעין לאש. צריך נשק עצמאי משלך ליבשה. שילוביות זה דבר נפלא וחשוב ואני רוצה את זה קודם כל אצלי בכיס לפני שאני משתמש בחיל האוויר. קודם כל יכולת של רקטות ואם יש יכולת של חיל האוויר זה נהדר".
סוגרים מעגל
"היכולת להפעיל סגירת מעגלי אש בזמן רלוונטי. אני רוצה ליצור מצב שמרכז האש של האוגדה יורה עכשיו מהים, מהאוויר, מהיבשה בכל אמצעי האש של היבשה על פי הצורך ואת הבטיחות מייצר השו"ב ואם עכשיו מסק"ר שקראת לו חוצה לך את קו סוללה-מטרה אין ירי בהדק. כלומר, שולטים מרחוק גם בהדקים כדי שאוכל להגיד שאני רוצה אש אפקטיבית מכל מה שעומד לרשותי ושהשו"ב ישדר אחרת הרבה אנשים צריכים לתאם את זה.
"אפשר לייצר יותר ויותר אוטומציה בתחום הזה כי הטכנולוגיה מאפשרת ושהאדם יתערב היכן שהוא צריך להתערב בשלבים שבהם מפעילים בעיקר אש. כשאתה מתמרן יחד עם האש כמובן שצריך ליצור אוטומציה מתאימה יחד עם מעורבותו של המפקד בקבלת ההחלטות". (מערכת "ישראל דיפנס", 11.07.2012)
_____________________________________
"לא חוזרים עד שמבצעים"(המוטו של גדוד 890 של הצנחנים, כפי שניסח אותו מפקדו אריק שרון)
"איפה האופניים שלך עכשיו? תאר לעצמך, שאתה יורד עכשיו למטה, למקום הרגיל, אבל האופניים לא שם. עצור את עצמך ברגע הזה, בשנייה שאתה מגלה שהאופניים לא שם, ותכפיל את הרגע הזה פי אלף. זאת המלחמה." (מתוך הספר "גוף שני", מאת עפר שלח, "זמורה ביתן", 1989, עמוד 92)
"סבלנות התמדה ולעיתים כדור בין העיניים" (סיסמת המארינס לללוחמה בטרור, אותה אימץ בשעתו מפקד גדוד 890 של הצנחנים, אמיר ברעם, כמוטו גדודי)
"המבחן שלנו כצבא הוא מבחן היכולת ולא מבחן הכוונה." (מתוך ההרצאה שנשא האלוף גדי איזנקוט "מאפייניו של עימות אפשרי בזירה הצפונית ובעורף" בסמינר לזכר חללי מלחמת לבנון השנייה שנערך באוניברסיטת חיפה ב־30 בנובמבר 2010)
"אני חושב שצנחנים מחזיקים מעצמם כמחויבים למשהו שכולם מחויבים אליו, אבל הם רוצים קצת יותר. זה לא שאנחנו פועלים מאחורי קווי האויב - אנחנו לכאורה כמו כולם. אז מה בעצם ההבדל? זה שצנחן עושה הכול וקצת יותר. זה מחייב אותך ביוזמה, בהובלה, בדוגמה אישית בקרב - וגם בקימה בפני שיבה באוטובוס." (הרמטכ"ל בני גנץ על השירות בצנחנים. מתוך הכתבה "מסיבת גנץ" מאת יוני שנפלד ונועה הורוויץ, "במחנה", 6 בינואר 2011)
|