03-02-2005, 00:39
|
|
|
|
חבר מתאריך: 26.10.01
הודעות: 3,502
|
|
ארה"ב סבורה שבישראל יש סחר בבני אדם
יום חמישי, 3 בפברואר 2005, 0:02 מאת: רותי סיני, הארץ
בישראל חוששים, כי בדו"ח הקרוב של מחלקת המדינה ייקבע, כי ישראל לא מונעת סחר, ובעקבות זאת יוטלו סנקציות כלכליות על ישראל
עוד בכתבה:
העונש לסוחרים בארה"ב - 16 שנות מאסר; בישראל - שנה אחת»
ארצות הברית עלולה לדרג את ישראל עם קבוצת מדינות שאינן פועלות נגד סחר בבני אדם, דירוג שמשמעותו הפעלת סנקציות כלכליות. בתשובה שמכין משרד המשפטים לשאלות של הממשל בעניין זה נאמר, כי אמנם ישנם מקרים חמורים של ניצול עובדים זרים ואף מקרים בודדים שאפשר להגדירם כסחר למטרות עבודה, אבל הם אינם עונים להגדרת החוק האמריקאי של סחר חמור בבני אדם.
מחלקת המדינה מחויבת לפרסם דו"ח שנתי על הסחר הבינלאומי בבני אדם, ולדרג את מדינות העולם בהתאם למאמציהן למיגור התופעה. ב-2001, השנה הראשונה שפורסם הדו"ח, דורגה ישראל ברמה הנמוכה ביותר, הכוללת מדינות שאינן עומדות באמות מידה מינימליות של מאבק בסחר, ואינן עושות מאמצים להשתפר. אבל בשלושת השנים האחרונות עלתה ישראל מדרגה, והיא נכללת בקבוצת מדינות העושות מאמץ להשתפר. עתה קיים חשש שבדו"ח הבא, שיתפרסם ביוני, תשוב ישראל לדירוג הנמוך ביותר.
"עמדת ישראל, שיש ניצול של עובדים זרים אך לא ברמת סחר, נדחתה על ידי האמריקאים", מסרה השבוע עורכת הדין מירי שרון ממשרד המשפטים לוועדת הכנסת לעובדים זרים. דניאל מרון, מנהל האגף לזכויות אדם במשרד החוץ, מסר לוועדה ש"לארה"ב אין ספק שיש סחר בבני אדם בישראל".
העונש לסוחרים בארה"ב - 16 שנות מאסר; בישראל - שנה אחת
הדו"ח האמריקאי מתרכז בצורות חמורות של סחר, במדינות שבהן יש לפחות מאה קורבנות שהוכרחו לעסוק בזנות או הובאו בכוח או תרמית לעבוד בתנאי עבדות ושעבוד. אחד הקריטריונים המרכזיים שקובע החוק האמריקאי כסטנדרד מינימלי למאבק בתופעה הוא ענישה מחמירה. העונש בארה"ב על עבירות סחר הוא 16 שנה - בישראל העונש הוא שנה. ראש תחום עונשין במשרד המשפטים, עורכת הדין רחל גרשוני, דיווחה לוועדה, כי משרדה הכין הצעת חוק שמטיל 16 שנות מאסר על סחר למטרות עבדות.
"ככלל, איו במדינת ישראל מאה מקרים או יותר של סחר חמור בעובדים זרים, כמשמעותו בחוק האמריקאי", כתבה גרשוני במסמך שהגישה לוועדה. עם זאת, היא ציינה שלמשרדה נודע על כמה מקרים העונים להגדרת סחר בעובדים זרים. בין השאר, העבירו מוקד סיוע לעובדים זרים ועמותת "קו לעובד" מידע על עובדים שהובאו ארצה לבצע עבודות בית והועבדו במשך רוב שעות היום, שבעה ימים בשבוע; נכלאו בבית המעסיק; שכרם לא שולם או ששולם רק מקצתו; ונמנע מהם טיפול רפואי ומגע עם חברים. "מקרים אלה הם עדיין החריג, ולא הכלל, אך הם מדליקים נורה אדומה...", כתבה גרשוני. יו"ר הוועדה היוצא, ח"כ רן כהן (יחד), פנה לראש הממשלה אריאל שרון, בבקשה שימנה מתאם לנושא המאבק הממשלתי נגד סחר בבני אדם.
קישורים:
קו לעובד»מוקד סיוע לעובדים זרים»משרד המשפטים
_____________________________________
|