05-07-2011, 14:59
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.03.10
הודעות: 17,061
|
|
פסטה ברוטב שמנת ופירות ים
אין כמו קצת אוכל איטלקי טוב (ולא כשר) כדי לעשות ארוחת ערבמיוחדת במינה...
מצרכים:
500 גרם פסטה לפי העדפתכם האישית
500 גרם מיקס פירות ים או רק קאלאמרי, למי שלא רוצים להתעסק עם השרימפס
300 גרם שמנת חמוצה
1 בצל לבן בינוני
100 גרם חמאה
שתי כוסיות יין לבן חצי יבש
שתי כפות שמן זית
100 גרם פרמז'ן מגוררת
תבלינים לפי הטעם
הכנה:
חותכים את הבצל דק-דק. אם לקחת מיקס פירות ים, מפרידים את השרימפס מן השריון. במחבת עמוקה ממיסים את החמאה. מוסיפים את פירות הים והבצל וכוסית אחת של יין לבן חצי יבש. מטגנים על אש גבוהה עד שהבצל מתחיל להזהיב. מוסיפים את הסמנת, כוסית היין השנייה ותבלינים לפי הטעם, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה על אש בינונית. לאחר רתיחה, מורידים את האש ומכסים.
מרתיחים מים בסיר עם שתי כפות שמן זית וכף מלח. מומלץ להוסיף שלושה עד חמישה עלי רוזמרין בשביל הטעם. כשהמים רתחו, מוסיפים את הפסטה ונותנים לה להתבשל כעשר דקות. כשהפסטה מוכנה, מסננים את שארית המים ומחזירים לסיר.
מוסיפים את הפרמז'ן המגוררת לרוטב, מערבבים היטב, שופכים על הפסטה, מערבבים היטב עוד פעם... ומגישים...
בתיאבון
_____________________________________
מר רוג - כי החיים קצרים מדי לשמות מלאים
|