16-09-2018, 12:15
|
|
|
חבר מתאריך: 14.09.18
|
|
תשובה משותפת לך ול-ai22:
אני לא צריכה לקרוא את הספר כדי להכיר את התופעה שעליה אתה מדבר. כן, ישנן מדינות שבהן אחוז הילודה צנח בצורה דרסטית וכיום הוא נמוך בצורה קיצונית, תופעה אשר מביאה להזדקנות החברה, להתרוקנותם של כפרים וצורך בידיים עובדות (חלל המתמלא בסופו של דבר על ידי מהגרים, דבר המביא גם לשינוי תרבותי באותן מדינות) כדי שיהיה מאיפה לשלם את הפנסיות של כל הזקנים, ועוד.
כל מה שתיארתי למעלה מייצג את הקיצון השני. אני לא אמרתי שלא צריך ללדת בכלל. ממש לא, צריך דור בא, האנושות צריכה להמשך, אבל יותר מדי ילודה במדינה קטנה כמו ישראל זה ממש לא דבר חיובי, ההפך. תראו את מצב בתי החולים, הדיור, הכבישים, בתי הספר וגני הילדים היום, ותקבלו תופעה עגומה עוד יותר בעתיד.
לפני חודש כשהייתה לי הדלקת ההיא והמתנתי בחדר האחיות, היום שם *המון* נשים דתיות עם תינוקות על ברכיהן, ובמקום לחשוב "איזה חמודים" חשבתי רק "כמה השרצה, לעזאזל, איפה יהיה מקום לכל התינוקות האלה ולילדים שלהם כשהם יגדלו?". נגעלתי. נחרדתי. נשבעת לכם. קורה לפעמים שאני נוסעת באוטובוס ויש לא אחת, ולא שתיים כי אם שלוש עגלות תינוקות, ואין אפילו פעם אחת שאני נוסעת באוטובוס או ברכבת ואין שם תינוק שצורח במלוא ריאותיו. איכס.
מישהו פה בכלל שמע בחדשות את התחזית המאוד מדאיגה לפיה ביטוח לאומי יפשוט את הרגל עד 2037 בגלל:
1. אינסוף קצבאות ילדים, כאשר במקום להרגיע קצת, המדינה רק מעודדת: כן, תשריצו, תעשו טיפולי פוריות, אנחנו נממן
2. עוד ועוד קצבאות זקנה כי תוחלת החיים עלתה ויש עוד זקנים
3. אנשים שמקבלים קצבאות מביטוח לאומי בגלל נכויות שונות, בין אם גופניות ובין אם נפשיות
4. אנשים שמרמים את ביטוח לאומי, כמו אותה אמא (דתייה שהזריקה לילדיה הבריאים לחלוטין אינסולין כדי שהם יוכרו כחולי סוכרת והיא תקבל ג'ובות. היא גנבה ים של כסף מביטוח לאומי, נראה לכם שהיא תחזיר שקל? זיבי.
5. משכורות מוגזמות של בכירים
?
אני היחידה שמטרידה אותה מאוד המחשבה שכל השנים שילמנו המון כסף לביטוח לאומי ובסוף נקבל כלום בפיתה?!
|