26-04-2007, 19:43
|
|
|
חבר מתאריך: 31.12.05
|
|
משהו מצחיק (או עצוב) - פעם הייתי בסיטואציה דומה.
זרקו אותי באיזה חור ששייך מנהלית לגדוד שריון, ושמאובטח ע"י יחידת-חי"ר. המשימה שלי היתה "מתקון" כלים (כלומר, התקנת מערכות, אבל בשפה צבאית עילגת). העסק הזה דורש הרבה תשומת-לב, מתיש ובגלל החזרה על אותן הפעולות גורם לך להפוך לרובוט.
מפה לשם, כשסיימתי, שמתי לב שאני לבד בחניון המאולתר. היו שם כמה כלים כבדים וג'יפ. הערב התחיל לרדת ולא ממש ידעתי מה לעשות. הייתי חיל צעיר, וחשבתי שאם אלך למקום הקרוב ביותר בו ישנם חיילים, ואודיע להם על המחדל, יכעסו עליי על שנטשתי את הכלים (שלא היו באחריותי מלכתחילה). מדובר היה בהליכה של 10-12 דקות בקצב רגיל.
מצד שני, לא ידעתי איך שומרים על כלים כאלה. הנחתי שאם אעמוד על אחד מהם ואשקיף לכל הכיוונים זה יהיה משהו סביר. תוך כדי השמירה צעקתי בקול ונופפתי בידיים כשחשבתי שאוכל לגרום לכך שיבחינו בקיומי. אף אחד לא בא.
אחרי כמה שעות כבר נהיה קר, הייתי צמא ורעב והתחושה לא היתה נעימה. בדיעבד זה סתם היה קטע פשוט, אבל לחייל צעיר בשטח זר הכל היה נראה אחרת. עשיתי כל מיני סיבובים רגליים באיזור, ופחדתי אפילו להתניע את הג'יפ (שהיה הכלי היחיד שידעתי להתניע. אפילו היה לי רישיון נהיגה עליו). אם אני זוכר נכון, בסביבות השעה 02:00 (בבוקר) הגיע איזה חייל וממש הבהיל אותי. כל אחד מאיתנו ביצע נוהל מעצר חשוד על השני, ומרוב בלבול כמעט יריתי בו (הוא ממש לא התרגש מכל הסיפור).
הסתבר שהוא בא להחליף *אותי*. הוא הסביר לי שבמפקדה ידעו שאני שם, ו"העריכו" שלא אסיים לפני חצות. לכן השומר (שכנראה היה אמור להגיע ב-22:00) הניח שחבל לעשות חצי עבודה. למזלי, מישהו העיר את השומר של 02:00.
האבסורד הוא שהכריחו אותי ללכת לקצין התורן, על מנת שיפרוק את הנשק שלי ולא בגלל שביצעתי נוהל מעצר חשוד - בגלל ש"שמרתי". מישהו רשם בתורנות השמירה - "+1, קשר".
חטפתי קריזה, והתקשרתי למפקד שלי בהיסטריה. הוא אמר לי לחזור לשטח, להתניע את הג'יפ ולחטוף להם אותו. הבנתי ממנו שהוא רוצה ללמד אותם לקח. חזרתי, התנעתי והסתלקתי בלי שהשומר אפילו ימצמץ (הגיוני - בכל זאת עבדתי שם לפני ש"שמרתי"). בבוקר הגיע קצין מהמדור שלי, העיר אותי (ישנתי במושב הנהג), הורה לי לעבור למושב הנוסע ופשוט נהג בחזרה לבסיס שלנו.
אחרי יומיים התקשרו מאותה יחידה רלוונטית ושאלו אם ראינו את המערכת שהותקנה. למערכת היה צ' וכנראה מישהו שם ספר וגילה חוסר בפריטים. הסברנו להם שראינו גם ראינו, והיא בתוך הג'יפ שחונה לו בשלווה ליד הבניין שלנו.
במשך כמה ימים שמענו הדים לפרשה. אני מניח שאף אחד לא יופתע מכך שהזעם נבע מכך שהג'יפ נגנב. שום מילה על הפקרת השמירה, שום מילה על זה שמערכת מסווגת נעלמה.
אהבלים אחד אחד. לא יעזור כלום. חיילים לא מגדילים ראש.
|