24-08-2009, 03:49
|
|
|
|
חבר מתאריך: 17.03.07
|
|
אז ככה, חפירה קצרה בנושא..
סלח לי, אני הייתי חייל מאוד מדוגם וממושמע (אפס תלונות), וגם אני עשיתי שטויות משעמום. אם כי מעולם לא עשיתי את זה בצורה שתסכן מישהו (כגון לכוון נשק על אדם/רכב/מבנה..).
דוגמאות: עשרות פעמים הפקרתי נשק (ברמת הנהלים - אי נעילה מאחורי 2 מנעולים, לא זריקה בפרגולה... למרות שגם את זה עשיתי לזמנים קצרים כשחבר "שם עין"), נסעתי באוטובוס כשהנשק בין/מתחת לרגלי, הקפדתי ללכת ב-"תלה אמריקאי" ברגע שירדתי משמירה עם ארוך, לקחתי את האפוד מרצועה אחת בלבד, ישנתי בכוננות בלי נעליים, שברתי שמירות בכל דרך אפשרית (יש לנו תיעוד של זה) ועוד מאות חטאים נוראיים ואיומים שעליהם מעיפים מבה"ד 1 ומביסל"ח, ובחה"א סתם מקבלים ריתוק ארוך או מחבוש. אני בא כדוגמה, ובמקום שמי אני יכול לשים מאות שמות ממכרי, חברי ומיודעי.
ומעולם לא כיוונתי נשק לגב של חבר שלי, לא פתחתי את הנצרה, לא נקרתי, ולא הרגתי.
ואני מכיר מספיק חיילים זרקנים ולא מדוגמים, שהנשק היה מבחינתם משקל מיותר, וחלקם למעשה פחדו ממנו פחד מוות, ואף אחד מהם לא כיוון על חברו פתח נצרה ונקר,למרות שכשהם סיימו את הארטיק (בשמירה) הם זרקו את העטיפה והמקל לכביש. יותר מזה - אני מכיר אישית חיילים (כיום לשעבר) שנהגו לשתות לשוכרה בכל שבת שסגרו בבסיס. והם מעולם לא כיוונו נשק על בני אדם, בדרך כלל דווקא הגיבו בכעס על אנשים ששיחקו בנשק לידם. אה, כן - אף אחד מהם לא....
מי שכן עשו דברים מסוכנים בסגנון הזה היו תמיד אנשים מופרעים, פראי אדם חד משמעית, לרוב בעלי בטחון עצמי גבוה במיוחד. בדיוק אלה שלא מוכנים לשמוע הערות שזה מסוכן. כשהערתי בטירונות לאדם כזה ששיחק בנשק באוהל סמוך הנשק כמובן הופנה כלפי..
כל זה חוויות אישיות משלוש שנות שירות וטירונות לא קרביים בעליל, כשבנטו ביליתי קצת יותר מחצי שנה מתוכן צמוד לנשק. אני בטוח שיותר זמן עם נשק הופך אותו לצעצוע פחות מסוכן בעיני הלוחם הממוצע כלפי עצמו, ועדיין סביר שיש קו אדום לרוב הלוחמים. איפשהו.
אני מסכים עם הטענה הכללית שאדם מדוגם וממושמע ברמה החיצונית הוא פחות מועד להתרשלות בנשק ובכל דבר אחר - מכיוון שהוא משקיע מאמץ מסויים להיות במסגרת.
אני לא מסכים עם הטענה הכללית שאדם לא מדוגם ולא ממושמע ברמה החיצונית הוא יותר מועד להתרשלות בנשק - מכיוון שזה לרוב נובע או מעצלנות מוחלטת, או מהתניה חברתית שאומרת ש-"ככה טוב ומגניב יותר". יש לי מספיק דוגמאות מהשירות שלי ביחס לשמירה על נהלי בטיחות בידי אנשים שזלזלו בנהלי משטר ומשמעת ולהיפך.
ובין כל זה לכך חייל שהולך בתלה-סבבה/סמוראי/חרב הוא מקור הרוע, עדיין אין קשר ישיר ומוכח.
איזה כיף שאפשר להאשים את כל הסמרטוטים בזה שהם הבסיס לכל מה שרע בצבא, ככה קל להתעלם ממיליון הגורמים האחרים.
נערך לאחרונה ע"י NehemiaG בתאריך 24-08-2009 בשעה 03:52.
|