במקור נכתב על ידי tec
1. לגבי הצפיפות, ייתכן שאתה צודק, זה לא אידיאלי, אבל זה לא סוף העולם. גם בטירונות התנאים לא טובים, אבל עוברים אותה כי צריך.
כשיש לך עיר גדולה או בינונית בישראל תחת מטר של ארטלריה רקטית - אין לך עיר בטירונות. יש לך עיר תחת טרור רחב היקף. יש אנשים שמגיבים יותר טוב ויש אנשים שהם היסטרים. יצא לך לראות איש או אישה הסטריים? איך אתה מצפה שינהגו ילדים בגילאיי אפס - שלוש שבמרחק של מאות מטרים מהם נופלות רקטות והדבר מלווה בפרצוף לחוץ של אמא?
בנוסף, לדעתי אתה מגזים. אם יש לדיירים גם ממ"ד בבית, לא כולם ישהו במקלט, הוא לא יהיה בתפוסה מלאה מהסיבות שציינת - יש אנשים שזה לא מתאים להם.
יש אנשים שיירדו למקלט רק בזמן אזעקה. ויש אנשים שיעברו לעיר אחרת או לאילת או לחו"ל בזמן מתקפת טילים. התפוסה לא אמורה להיות מלאה, וגם אם תהיה מלאה, אפשר לחיות עם זה בקושי.
התינוקות שבוכים - נו, מה לעשות? לא נמות מזה.
שוב, יש לך עיר עם מאות, אלפי, עשרות אלפי בתי אב תחת מטר של ארטילריה ועכשיו אתה נכנס לחישובים של מי נסע לאילת?
לגבי שימוש בשירותים - לא חייבים 80 איש להשתמש בשירותים.
ניתן בזמן הפוגות או בזמנים שידוע שההסתברות לשיגור טיל נמוכה (בשעות הלילה במלחמת לבנון השנייה אם זכור לי נכון) לעלות לדירה לכמה דקות לשירותים, ולחזור למקלט.
מה אתה חושב שיקרה כאשר יהיה לך ילד\ה בן 3 שצריך כבד עכשיו - תחת מטר של ארטילריה אתה רוצה לטפס איתו לקומה אחרונה בתקווה שלא ת\ילכלך את התחתונים? אולי אתה כאדם מבוגר מסוגל להחליט אני רוצה לעשות מה שצריך בשקט. מה תעשה עם אנשים "לחוצים", מה תעשה עם מבוגרים, נכים, חולים, ילדים - וכל זה יש בכמויות גדולות בערי ישראל.
2. לגבי המזון, אני לא רואה זאת כבעייה בכלל (אלא אם כן החנויות יהיו סגורות באותה תקופה, וגם לזה יש פתרון והוא להכין מלאי מזון מראש שיספיק לשהייה ארוכה)
לא חייבים לאכול דווקא מזון טרי שציינת, ניתן לחיות על מזון שלא דורש חימום או קירור.
בתקופה הזאת, ניתן לחיות על קופסאות שימורים (תירס, חומוס, שעועית בעגבניות), ועל מזון יבש שלא מתקלקל מהר, כמו בייגלה. העיקר שיהיה משהו לאכול, גם אם זה לא מזון אידיאלי או הכי טעים.
לגבי חימום, אפשר לחמם עם כיריים חשמליות. גם אם לא יהיה חשמל כל היום, ניתן לחמם אוכל מתי שיהיה חשמל.
אני לא מדבר על מטר ארטילרי של כמה ימים - בכזה מצב ניתן לעלות למעלה ולהביא אוכל מהדירות מלמעלה. תחשוב שארוע כזה מלווה בקרבות שיריון בשיריון בהיקף רחב. התקפות של שני הצדדים לרבות בטילים וארטילריה רקטית על שדות התעופה האזרחיים והצבאיים של הצד השני, הפגזת גשרים בדרכים ראשיות, תקיפת שיירות, התקפות על מתקנים כמו מרכזיות תקשורת, פגיעה במתכני גז, מתכני הפקת חשמל, תחנות השנאה,.........
לאחר שהארוע נמשך שבוע, גיוס מילואים רחב היקף, אתה באמת מצפה לקבל ירקות טריים או בשר או מוצרי חלב? כמה זמן ניתן לומר לעיר שלמה (לא גדוד מילואים) לאכול פתי בר, קופסאות תירס ומים?
מה אתה חושב שהולך לעשות עם כל המוני התינוקות בגיל חצי שנה ומטה שהאמהות שלהם לא מניקות?
לגבי ילדים שבוכים בלילה - לאחר שעברת לילה ועוד לילה ועוד לילה בו ילדים קטנים או אנשים היסטרים בסביבתך אתה תבין על מה אני מדבר.
3. גם הטיעון שלך לעדיפות הממ"ד במקרה של חומרי לחימה כימיים חלש. לא אמרתי לא לבנות ממ"דים, אלא לבנות ממ"דים וגם מקלטים.
כל עוד לא ידוע על חומרי לחימה כימיים, עדיף לשהות במקלט. במקרה שיוודע על שימוש בחומרי לחימה כימיים, מייד עם השימוש הראשון בהם, ניתן לעבור לממ"ד בהתאם להערכת מצב מה עדיף והיכן נופלים טילי החל"כ ומה הסיכון בהם.
הסיכון הקטן הנוסף שאתה לוקח בשהייה במקלט במקום בממ"ד עד השימוש הראשון בחל"כ הוא אפסי, כי הסיכוי הוא אפסי שדווקא עליך ייפול הטיל הראשון שמשתמש בחל"כ. אחרי הטילים הראשונים שמשתמשים בחל"כ, אתה בממ"ד.
הרקטה או הפגז שירד במרחק של 200 מטר הוא כימי או קונבנציונלי? אתה רוצה להמר בחיי משפחתך?
|