|
18-06-2012, 12:25
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.01.09
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי golani_2
אז מה?
אני גר בעיר שיש בה ריכוז ערסים גבוה במיוחד, להבדיל יש בה גם קהילה אתיופית גדולה מאוד וכן קהילה רוסית. אני לא מומחה באף אחד מקבוצות האוכלוסין הללו רק מכורח העובדה שאני חי לידם.
מההיכרות השטחית מאוד שלי אתך ומקריאה של ההודעות שלך, אני יכול להניח שלא נהגת להתערבב בקהילה החרדית (מה גם שלא בהכרח קיבלת מדגם מייצג של כלל החתך) כך שהדיעה שלך לא שווה יותר משל מישהו אחר.
|
אני לא מתיימר להיות מומחה, אבל ההנחה שלך שגויה מאוד.
אני בן בית אצל כמה וכמה משפחות חרדיות (חלקן כמו שאמרתי קרובי משפחתי), אני חושב שאני יכול להעיד על עצמי שהתפיסות שלי לא שאולות מהתקשורת. האם יש לי מדגם מייצג של כלל החרדים? כנראה שלא. יש כל כך הרבה זרמים וחצרות, שאני לא חושב שיש מישהו שיכול להעיד על עצמו שהוא מכיר אישית מדגם מייצג של החרדים בישראל.
ציטוט:
כאן היומרנות שלך מתרסקת. אני מבין שלא שמת לב שציינתי כמה עשרות פעמים שיש לי משפחה חרדית ענפה. גם בארץ וגם בנכר.
|
א. צר לי, כישורי הסטוקינג שלי לא בשיאם.
ב. אני לא מבין איך זה סותר את מה שאמרתי. ציינתי שאני מהבודדים בפורום. מעולם לא אמרתי שאני היחיד.
ציטוט:
זוכר את המשפחה שלי ממקודם? אז הם לא חרד"לים בשום אופן. חיצונית הם נראים בדיוק כמו האלה שאתה חושב שעסוקים בלזרוק חיתולים כל היום ואיך לתחמן את האזרח הישראלי התורם.
בפועל, כל בני המשפחה- גברים ונשים כאחד עובדים בצורה מלאה (מורים, בנקאים, רואי חשבון, עו"דים, מנהלות חשבונות ועוד), כולם שירתו בצבא (אם כי לא באופן מספק לטעמי) וכו' וכו'.
זה בזמן שהנשים הולכות עם פאות והגברים עם כובעים שחורים.
ותאמין לי שהם לא מיעוט.
|
איפה בדיוק אמרתי שחרדים עסוקים בלזרוק חיתולים ולתחמן את האזרח הישראלי? איפה דיברתי על תעסוקה ושירות צבאי במגזר החרדי?
אני מצטער אם אני לא נופל תחת סטיגמת ה"שמאלני" כמו שאתה מדמיין אותה, אבל אני רחוק מאוד מלהיות אנטי-חרדי, והבעתי מספר פעמים את התנגדותי לעליהום על החרדים בתקופה האחרונה.
ציטוט:
אז ככה-
יהודי, יהודיה, יהודי, יהודיה, יהודי, יהודי, יהודי, יהודי, יהודיה, יהודיה, יהודיה, יהודי...אני יכול להמשיך ככה הרבה זמן, הם הרבה חבר'ה, אבל אני חושב שהבנת את הקטע.
|
עכשיו במקום להניח שאתה צודק, ולדמיין מה הם היו עונים לך תחת ההנחה הזו, לך באמת ותשאל כמה.
ציטוט:
אז אנחנו לא יכולים לנהל את הדיון הזה, כי שנינו על שני קווים מקבילים.
לא ניתן להיות אזרח פרודקטיבי במדינה ללא לפחות מידה מועטה של לאומיות. כשאתה נטול לאומיות אתה לא אזרח פרודקטיבי ולכן, מבחינתי, אתה שומן עודף.
|
באמת?!
כלומר היהודים שחיו, וחיים עד היום בגולה הם כולם שומן עודף, נכון? הרי אתה לא יכול להיות אזרח פרודוקטיבי במדינת הלאום הצרפתי, כשאין לך רגשות לאומיים צרפתיים, נכון?
וכשמישהו בן הלאום ההודי, עובד כפרופסור בארה"ב, ומקדם את האקדמיה האמריקאית, הוא עושה את זה בשם איזו לאומיות?
ומה דינן של מדינות רב לאומיות כמו שוויץ? נראה שכל האזרחים שלהן הם שומן עודף... מפתיע איך מדינות כאלה שורדות...
ציטוט:
אתה ממש צריך להתעדכן...
|
לא, אתה.
ציטוט:
טוב מאוד, עכשיו, בוא תספר לכיתה מתי הוטבע לראשונה המונח- "העם היהודי".
|
בתחילת דרכה של התנועה הציונית, סביבות סוף המאה ה-19.
ציטוט:
אתה נהנה לשים לי מילים בפה?
לשאוף לרוץ עירום באחו זה נחמד, אבל זה אוטופי ולכן זה בזבוז של זמן.
הרבה יותר יעיל יהיה להבין שזהו טבע האדם ומתוך כך לפעול על מנת לצמצם את הנזק.
בגישה שלך אתה אולי מרגיש טוב עם הרעיונות של עצמך, אבל בפועל- אנשים ממשיכים להירצח בסיטונאות.
בגישה שלי אתה מודע לעובדה שיש חרא בעולם וצריך לפעול לצמצם אותו, אז אנשים עדיין ירצחו אבל הרבה פחות.
|
פה אני חצי מסכים איתך - כמו שאמרתי כבר בהתחלה, הלאומים לא הולכים לשום מקום בטווח הזמן הנראה לעין, ולכן צריך לנסות לעשות את המקסימות במסגרת כללי המשחק הקיימים. אין זה אומר שצריך להתעלם מהתמונה הגדולה ולהלל אידיאולוגיה, שגם אם היא יציבה וכנראה תהיה איתנו עוד שנים רבות, אין בה שום דבר חיובי.