18-06-2013, 00:00
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.12
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי coperl
כן, הכמות היא חלק מהבעיה. לא, הכמות היא לא הבעיה היחידה.
לדעתי אדם אשר אין לו את הערך של חיי אדם באשר הוא אדם לא יכול לביות בשום צורה במלחמה, לא בדרג הפיקודי ולא בדרג הביצועי. כשיושב אדם מול מסכים והורג בני אדם, וכשהוא הורג חפים מפשע, סביר להניח שלחלקם התגובה היא אופס, אזי אין הם ראויים להיות במלחמה. כשבן אדם לוחם אז יש לו את המצב המלחמתי, וזה לא בדם קר. לשבת במקום ממוזג וללחוץ על כפתור, זה בדם קר.
כמובן שזה נצרך לפעמים, אבל הכמות והזילות לחיי אדם לפעמים, אינם נסבלים בעיני. אני לא יכול לסבול את זה שמשתמשים בטילים שרמת הדיוק שלהם מפוקפקת, אני לא מוכן לסבול את זה שע"פ פרסומים שונים בתחילת עבודתם של הפרדטור הראשון, אחוזי הדיוק שלו היו 2% על כל המשתמע מכך. אני לא מוכן לסבול את הגישה של העם האמריקני (מבלי להכליל, אלא מה שמצטייר מהעיתונות האמריקנית) שחיי האמריקנים באשר הם, חשובים יותר מחיי ילדה פקיסטנית, או אפי' הטענות שיש כשמחסלים טרוריסט אמריקני בכלים הללו, לעומת טרוריסט סתם.
לסיכום שימוש כמוצא אחרון, כן. שימוש לכל דבר, לא. ואם היו משתמשים בטילים באופן יומיומי ונגד בני אדם, ולא נגד מדינות, אזי גם זה לא סביר בעיני.
ואתם יכולים לקחת דוגמא יחסית ממדיניות החיסולים בצה"ל, מבלי להיכנס לכלים המשמשים לכך, אלא למדיניות.
|
דעתנו שונה אם ככה.
קודם כל, לכמות אין עניין. כל עוד המטרות האלה הם יעדים שמסכנים את שלומי, כל המרבה בחיסולם. הרי זה משובח.
אני חושב שאתה טועה במחשבתך. עד כמה שנראה לך שתגובה לחיסול בכפתור היא "אופסי". במסגרת פרוייקט שעשינו השנה, מסתבר שלא מעט בנות ששירתו במערכת רואה-יורה מצויות עדיין היום אחרי שחרור בתחושה קשה לגבי השירות שלהן וחלקן פנו לטיפול פסיכולוגי.
לגבי שאר דברייך, אין טעם לויכוח. אתה יוצא מהנחה שחיסול מכטב"מ אוטומטית שווה לכמה חפי מפשע שחוסלו.
זה קרה גם עם F16, זה קרה גם עם אפאצ'י וזה קרה גם עם מרכבה. כל ירי שהוא עלול להוביל לפגיעה בחפים מפשע בטח שבלוחמה עירונית.
גם F16 יכול לחסל ילדה פקיסטנית. אגב, גם M16 יכול וגם זה קרה.
הטענה היא לא הפגיעה בחפים מפשע, כל נשק פוגע לנוכח ההיסטוריה. השאלה שאם כבר חיסול, מה זה משנה אם זה טיל, פגז או כטב"מ?
כולם עושים את אותה הפעולה, לכולם אותו אפקט ולכולם יש סיכוי להוריד חפים מפשע.
כמו שאמרתי קודם, לא רואה את השימוש בכטב"מים לחיסולים כשערורייתי (מודה, אין לי שום ערך לחיי אוייבי\ טרוריסטים - בטח לא כאלה שיעדם הם מטרות אזרחיות). אולי יש בעיות בנהלים, בדרך קבלת ההחלטות אבל הכלי ככלי חיסול לגיטימי לגמריי בעיניי.
|