11-11-2013, 09:56
|
|
|
חבר מתאריך: 28.09.04
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ninesouls
ישראל כבר פרסמה בעבר ידיעות זהב (דוגמה אחת היא השיחה המיורטת בין נאצר לחוסיין במלחמת ששת הימים)
|
http://www.the7eye.org.il/84544
"כך, למשל, במחלוקת שליוותה את ההחלטה בראשית מלחמת ששת הימים לחשוף לעולם כולו את הקלטת שיחת הטלפון בין נשיא מצרים גמאל עבד נאצר וחוסיין מלך ירדן, שיורטה על ידי יחידת ההאזנה 8200. השיחה בוצעה אמנם בקו אזרחי לא מאובטח, אבל בכירים במודיעין התנגדו בתוקף לחשיפתה, בין היתר כדי שלא לחדד את מודעותם של מנהיגים ערבים לציתותים הישראלים. היה זה בימים שנאסר לגלות את עובדת קיומה של יחידת ההאזנה, וחייליה לא ענדו סמלי מודיעין אלא עוטרו בתגי חי"ר ופיקוד המרכז. אולם שר הביטחון משה דיין התעקש והורה לפרסם אותה - בעיקר לאוזניים אמריקאיות. שכן נאצר ביקש בשיחה מחוסיין לפרסם הודעה שתאשים את האמריקאים והבריטים בתקיפת שדות התעופה במצרים, ולא את חיל האוויר הישראלי.
חשיפת ההקלטה תוכננה כאירוע תקשורתי רב תהודה. כתבים ישראלים וזרים זומנו למסיבת עיתונאים בבית סוקולוב, ובקול ישראל בערבית הגיש אותה למאזינים הקריין אל-עם אל-חמדאן, מצרי שקיבל מקלט בישראל. בעולם הערבי, כותב גלבוע, "אכן התקבלה השיחה כאות ומופת ליכולת האדירה של המודיעין הישראלי, ויצרה אגדה על יכולתו לחדור לחדרי המיטות של שליטי ערב". אבל בעקבות הפרסום "נשרפו" מקורות חיוניים לא מעטים, ולדבריו, ייתכן בדיעבד שהייתה זו טעות לפרסם אותה."
ויש עוד בכתבה שבקישור, כגון:
"דיין ממליץ להדליף
ניסיונות ל"הלבין" חומר חשאי דרך העיתונות לצרכים דיפלומטיים ואחרים לא תמיד עלו יפה. כך, למשל, בשיאה של מלחמת ההתשה, לאחר שזוהתה לראשונה נוכחותם הפעילה במצרים של טייסים סובייטים, שהגיעו כדי לסייע לקהיר להתמודד עם תקיפות העומק הישראליות. המידע נאסף בעיקר על ידי אנשי "מסרגה", המחלקה הרוסית שפעלה ביחידה 8200. בהמלצתו של השגריר בוושינגטון יצחק רבין אושרה הדלפת המידע על כך לכתב ה"ניו יורק טיימס". המשימה בוצעה על ידי סגנו של רבין, הציר שלמה ארגוב.
מיד לאחר הפרסום שיגר יריב שיגר מברק זועם לרבין: "אני מודה שהמברק עם ההנחיות להדלפה היה דל, אבל למרות זאת נדהמתי לקרוא שה'ניו יורק טיימס' מדבר על כך שזוהו קולות של 50 טייסים רוסיים. זוהי תקלה ביטחונית בעלת משמעות חמורה ביותר בשבילנו. אנו מעמידים לרשותכם את כל המידע המודיעיני שלנו, אבל הנני לבקשך בכל לשון של בקשה, כחבר וכפקוד שלך לשעבר, שתנהגו במידת הזהירות ולא תשתמשו בו אלא לאחר תיאום אתנו". רבין הכחיש שמספר הטייסים הרוסים יצא מהשגרירות והאשים אנשי מודיעין בפנטגון, אבל הוסיף: "אני מודה שגם אני עושה לעתים שגיאות"."
|