ראשי       משחקים       מבזקים       צ'אט       הבלוג של פרש       צור קשר     ♥♥♥ ברוכים הבאים לפורום צילום. משתמשים חדשים, אנא קראו את תקנון הפורום לפני פרסום אשכול תמונות ♥♥♥  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום
שם משתמש
סיסמא
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 28-01-2010, 23:53
  gh99 gh99 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.11.04

אכן התמונות שופכות אור על ההשקעה הנדרשת וכמה ההגדרה שלי של "טלסקופ חובבים" עושה עוול למה שקורה שם.
לשואל על חשיבות המקום, אז כמו שהסביר טל למעלה לא קל למצוא בארצנו מקומות ללא זיהום אויר וזיהום אור, ובדרך כלל חודשי החורף דווקא מספקים תנאי ראות טובה יותר אבל תנאי מחייה קשים יותר לצלם. ובכל מקרה תמיד מעניין אותי יותר לראות תמונה שצולמה פה ליד הבית (גם אם זה כמה מאות ק"מ), מאשר תמונה שצולמה על ידי טלסקופ בהוואי (למרות ששתיהן יפות).

עוד שאלה לטל, לגבי התהליך.
רציתי לדעת איך מתקבלים הצבעים בתמונה, האם הם תוצאה של עיבוד המחשב בהתאם לאורכי הגל שמספק כל פילטר? האם זה נקבע בתוכנה או עיבוד שלכם?
אני שואל כי בפעמים המעטות שהראו לי ערפיליות בצפייה ישירה לא ראיתי את כל הצבעים האלו (אם זכרוני אינו מטעני).
ושאלה נוספת, האם זה המיקום בו צילמתם את התמונות שפתחו את השירשור? כי ברקע של הראשונה מופיעה הילת אור, האם היא לא הפריעה לצפייה?

ושוב תודה על ההסברים,
נערך לאחרונה ע"י gh99 בתאריך 28-01-2010 בשעה 23:56.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 29-01-2010, 00:34
  משתמש זכר faibisht faibisht אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.01.10
לגבי התהליך ...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי gh99 שמתחילה ב "אכן התמונות שופכות אור על..."

שוב , זה מאוד תלוי במצלמה ובאובייקט.
ישנם מצלמות אשר יצלמו במה שנקרא ONE-SHOT ב -RGB ,ואז המצלמה מתרגמת לבד את הצבע על פי אורכי הגל שמשדר האובייקט - כמו כל מצלמת CANON או NIKON וכו'....

במצלמה כמו ה-SBIG אשר מצלמת ב-MONOCHROME דרך פילטרים .... אני יסביר ...
לפני המצלמה ישנו גלגל פילטרים - 8 פילטרים במקרה שלי :
RED , GREEN , BLUE , LUMINANCE , Ha , Hb , SII , OIII
כל פילטר חוסם את כל החלק מהספקטרום של האור מלבד החלק שהוא אמור להעביר.
ה- RGB מעבירים חלק נרחב מהספקטרום , אבל אם זאת קיימים פילטרים NARROWBAND
כגון ה: Ha , Hb , SII , OIII -שמעבירים חלק קטן מאוד מהספקטרום של האור בהתאם לפילטר.
הפילטר LUMINANCE מעביר את כל ספקטרום האור מלבד INFRA RED - השימוש בו זה כבר עניין של עיבוד ....

התמונה הראשונה (NGC2246) צולמה בפילטרים NARROWBAND נטו. במקרים האלו יש שני אסוכולות למיפוי הצבע : (מקובל בערפיליות בלבד)
1: HA -RED SII -GREEN OIII-BLUE
האסכולה השנייה נקראת HUBBLE PALETTE , שזו גם הדרך שטלסקופ החלל אבל מצלם ומעבד את הצבע: HA-GREEN SII- RED OIII-BLUE
גלקסיות מלצמים ב-LRGB ולפעמים מוסיפים HA לאדום על מנת לקבל את האזורים של המימן בגלקסיה.

לגבי הצפייה באובייקטים בטלסקופ : מרבית האובייקטים המצולמים אינם ניתנים לצפייה כלל , לעומת זאת אלה הניתנים לצפייה כמובן יראו בשחור לבן .
העין האנושית איננה מספיק רגישה לאור ורואה טווח צר מאוד מתוך ספקטרום האור , בנוסף על כך המוח האנושי "מפצה" על החוסר באור "ומוותר" על הצבע על מנת שתראה משהו בכלל .

אגב לגבי הילת האור מאחור .... כן שם אנחנו מצלמים לרוב , השמיים שם מצויינים אך לא מושלמים אנחנו מצלמים שם בעיקר מטעמי נוחות (חשמל , פונדק וכו'....) והמארחת המקסימה - ויני . אם כי הילת האור הזאת הינה בדרום , שהוא מקום שבכל מקרה איננו מצלמים שם ( אנו מצלמים בעיקר במזרח ועד למערב ולפעמים בצפון).

טל
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +3. השעה כעת היא 12:46

הדף נוצר ב 0.14 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2010 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

הבלוג של פרש | צור קשר | תקנון האתר
כתובת המערכת: מערכת אתר פרש, ת"ד 4062 פארק המדע ע"ש ויצמן, נס ציונה 74140.