18-09-2012, 00:51
|
|
|
|
חבר מתאריך: 18.09.12
|
|
|
ואיי אני לא מאמין...
בתמונה של הש"ג הצהוב המפורסם של גלגלית זה אני עם הגב למצלמה הבחור שפותח את הש"ג זה דקל מאלפי מנשה ,אני עם הגב יוסי מצור יגאל בילינו במוצב המחורבן הזה 4 חודשים ארוכים מאוד התמונה של החיילים ליד הגנרטור מחוץ למוצב זה החבר'ה של 890 הם היו פלוגה צעירה לא פלוגה מבצעית הבחור שרואים את פניו בתמונה באמצע הקבוצה הוא היה המ"מ של המחלקה ומפקד המוצב ,במוצב היה טנק אחד ,מחלקת חי"ר ,איש קבע של הנדסה קרבית היה מנהל העבודות מיגון ,צוותים של פלסר"ים שונים היו
נגמ"ש אחד ,גשש אחד , 3 חבר'ה של ה"קשת" מי שמכיר שאז גם חיפשו חיזבאלונים ומצאנו יותר חזירים ,המכשיר פועל על גלי קול ומשמיע רעשים מוזרים כאלו משהו מצחיק ולא כזה יעיל .התמונות צולמו ב1999 בחודשים פברואר עד פסח{אפריל -מאי} אותה שנה הבחור שצילם את התמונות זה קיבצוניק מגבעת ברנר ששכחתי את שמו הוא היה בצוות שלי או אבי מירושלים .שיגרת המוצב היתה הרבה מארבים ושמיעת להקת "היהודים" בקולי קולות ששמעו עד בית ה"שמנות" שהוא למעשה בית בושת שהיה בתחתית ההר לרגלי ההר מתחת למוצב.
אחרי כמה שבועות שהתמונות האלו צולמו ....הגיע עוד שיירה מיני רבות שהיו מגיעות כל שלושה שבועות למוצב בערך כרגיל כולם חיבקו את כולם חלק נכנסו למטבח חלק עלו לחמ"ל חלק נשארו בכלים...ואז הלבישו טיל נ"ט לתוך החמ"ל של גלגלית ,זאת היתה חוליית הנ"ט החדשה של החזיבאללה שירתה טיל קורנט לתוך החלון של החמ"ל שבאורך פחות ממטר ורוחב של 3מטר ...רק שתבינו כמה החיזבאללה נהיו מקצוענים וקיבלו אמל"ח משובח ביותר ,כשאני הייתי במוצב היתה את חוליית ה"ערפל" שהלבישה מטענים ועשתה מארבים באיזור עיקול הJ וכל ציר התנועה אל הבופור שאכלו חרא מטורף שם של ים פצ"מרים ונ"ט ומטענים נון סטופ בעיקול הJ באותה תקופה נהרג שם חייל היחס"פ המפורסם ברנע שנהרג בפתיחת ציר כשהוא עלה על המטען אנחנו יצאנו לחפות על הפתיחה וראינו את הפיצוץ האדיר שהיה שם...קשה להאמין שחזרנו משם בקלות ועוד אחרים נהרגו בקלות צריך היה הרבה מזל טוב להיות בלי פחד וכמובן שהרבה מזה תלויי בחיזבאללה אם הוא שם עין על המוצב שלך..
כי השגרה היתה מאוד שוחקת וקשה מארבים קשים וארוכים חיפוש של מחט בערימת שחת ,החיזבאללה היו זוחלים ומתכופפים כמו חזירי בר היה להם ציוד מעולה אמצעי לראיית לילה חיפוי של מרגמות וחוליות עזרה וחילוץ הם נעו בחוליות של 3-4 אנשים במדים שחורים הם שרצו בליטני באיזורים שהיה אסור לירות בהם
הם היו יורים מדי פעם פצמ"רים על גלגלית ...הקיצר זה על קצה המזלג רק ..ראיתי את התמונות והייתי בהלם מי שהעלה אותם היה מחטיבת ברק גדוד 53 ,גולן האחת והיחידה
|