לאחר ארוחות סטייקים כבדות בשבועות האחרונים, החלטנו שארוחת סוף השבוע הפעם תהיה עם בשר יותר קליל על האש.
לאחר בחינת מספר אופציות, החלטנו ללכת על קבב מתוצרת עצמית.
1. קנינו בשר בקר+כבש טחון – קצת יותר מקילו וכמו כן גם קצת שומן כבש.
2. שומן הכבש נחתך לשבבים קטינים בעזרת סכין. בתערובת הטחונה כבר היה שומן טחון – שבבים אלו מהווים "אקסטרא" כדי להשביח את הטעם (ולשמור על רמה מינימלית של כולסטרול...)
3. בצל ירוק ופטרוזיליה
4. הבצל נחתך לפרוסות דקיקות
5. הפטרוזיליה גם
6. משרים שתי פיתות (אפשר גם לחם או חלה) במי סודה
7. מוסיפים לכל העסק גם שמן, מלח ופלפל
8. מערבבים הכל טוב טוב
9. את החלוקה לקציצות אפשר לעשות ישירות מהקופסא למנגל. אפשר להכין רצועות קבב ואפשר גם עגולים. (את הרצועות קל יותר להפוך בהמשך)
10. קבב על האש הופכים פעם אחת בלבד. להבדיל מאנטריקוט – כאן מותר גם אש עם להבות גדולות.
11. על הצלחות לא הספקתי לצלם – רק תמונה אחת יצאה והרי היא לפניכם.
12. במהלך הארוחה שתינו גם מיץ עץ לבנה – משקה שראיתי במעדניה ועורר את סקרנותי. משקה חביב (ולא יותר מזה) .
נראה טעים
ד"א הקבבים האלה שעשית הם בדיוק כמו מאכל רוסי\אוקראיני בשם "KATLETI"..
טעים! (אתה יכול גם לנסות בקר עם הודו ולטגן או גם על הגריל )
אה ומשקה מעץ? :O נשמע מוזר...