לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #4  
ישן 23-04-2007, 17:23
  knight1 knight1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.10.04
הודעות: 339
כמה טיפים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי עידו גנוט שמתחילה ב "כוונות קסדה - היסטוריה"

אני לא יודע לאיזה כיוון ועומק אתה מושך במאמר שלך, אז הנה כמה טיפים (על רגל אחת, מזכרון).

א. המאמר שהבאת דן בכוונת-קסדה (כקס"ד) למסוקים. בד"כ כוונת כזו נשארת "רתומה" לחיישני מיקום כל הזמן. כקס"ד-קרב לא יכולה להיות כזו ומכאן מתחיל 'מאבק טכנולוגי' על שיטת התקשורת בין הכוונת לחיישני המטוס: אינפרא-אדום או מגנטי.

ב. לאמריקאים הייתה כקס"ד-קרב סבירה כבר ב-1977. אינני זוכר את הסיבה מדוע החליטו לנטוש את הרעיון ולזירה נכנסו ישראל ובריה"מ.

ג. ממה שאני זוכר את ה-"שלם" (Schlem) הרוסית מהתקופה שהמיג-29 היו פה, היא עוררה ויכוח בין משתמשי "המקל והכובע". חלק אהב מאד את פשטותה, יחסית לתוצרת כחול-לבן.

ד. ה-"שלם" הייתה מין מכלול שנראה כמו שני צינורות שחורים בקוטר של בערך אצבע, פלטה חצי קשתית שמחברת ביניהם וכבל רב-גידי משתלשל מאחור. כל העסק מתחבר בלחיצת-קליק לחלק העליון של כל קסדה רוסית תקנית והרי לך כקס"ד.

ה. בבד"ח אחרי התנעה, מורידים מהחלק העליון של הקסדה, מין פלטה שקופה בצורת טיפת מים ארוכה,
שמסתובבת סביב ציר, ועליה משורטט צלב שחור, סימטרי, קטן. מניעים את הראש עד שהצלב מתלכד עם צלב הבורסייט ולוחצים על לחיץ. כעת מאופסת רשת קואורדינטות היחוס של ה-"שלם" לציר החימוש של המטוס ובעת שיעבוד רב"ת טיל-חום לכקס"ד, הוא ינוע אותו מספר מעלות בכל ציר, כמספר המעלות שהטייס יניע את ראשו.

ו. בפועל, העסק פשוט, אמין ועובד יפה מאד.

ז. בתפעול מבצעי יש ל-"שלם" חסרונות גדולים שעשו אותה למפסידה ברוב המפגשים מול מטוס שמספק לטייס יותר נתונים. אני לא מתכוון לספר על "הפינות" של המערכת הזו כדי לא לעזור לצד השני. אבל:

1. ביירוט "שקט", בזוויות צידוד גדולות מול מטרה מתמרנת, אין לך מושג (!) אם אתה במעטפת הקינמטית של הטיל. אתה אפילו לא יודע אם הרב"ת השלים מעלות אחרי הכוונת (Slew rate) והצפצוף שאתה מקבל מהרב"ת הוא משולי העין או ממרכזה.

2. בעידן טילי-חום ארוכי טווח (על גבול ה-BVR), במפגש המוני, "שלם" היא דבר מסוכן מאד כי אין זיהוי פוזיטיבי על מי אתה יורה (בוודאי לא בזווית צידוד גדולה שמאלה כשאינך יכול לפזול למכ"ם) ואין אינדיקציה במשקף על גבולות העין.

ח. הכוונת שלנו, למרות שיש בה סיבוך גדול, משקל ו...מחיר היא כוונת מצוינת. רכישתה ע"י הפנטגון כקס"ד לכל הזרועות וע"י עוד כמה חילות אוויר ידידותיים - מעידה שהתפיסה המבצעית מאחוריה נכונה.

ט. בתרגילים משותפים עם עמיתים איכותיים הם למדו מהר מאד, ובדרך הכואבת, רכוש כבוד גדול ל-"מקל והכובע".

י. מקווה שעזרתי.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 23-04-2007, 18:09
  עידו גנוט עידו גנוט אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.09.05
הודעות: 5,542
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי knight1 שמתחילה ב "כמה טיפים"

ראשית תודה ל-knight1 ול-nsdq160 על התגובות.

אני אבהיר טיפה יותר במה דברים אמורים: נושא המאמר איננו HMD - מדובר בקטע רקע שקשור לנושא המאמר (אני בכוונה לא מפרט למרות שמי שעקב אחר דברים שאני כותב כאן לאחרונה יכול אולי לקשר).

אני מעוניין בעיקר בשני אספקטים היסטוריה - מ1916 ועד היום בדגש לא על השימוש המבצעי או על יתרונות וחסרונות של מערכת זו או אחרת (למרות שגם על זה אפשר לומר מילה) ואופן הפעולה - כיצד בנויה המערכת כיצד היא מקבלת את האינפורמציה מן העין של הטייס וכיצד היא מציגה לו אינפורמציה (זה אולי הכי חשוב). ממה שהבנתי לפחות עד לפני מספר שנים עוד השתמשו בצגי CRT זעירים - האם הקסדות הנוכחיות למשל עברו כולן ל-LCD או LCOS?

אגב מצאתי את המאמר הנחמד הזה:
http://www.ausairpower.net/hmd-technology.html
אבל גם הוא די מיושן - יש למישהו משהו חדש יותר?

עידו
_____________________________________
עידו גנוט, מייסד ועורך ראשי
MegaPixel - אתר הצילום הישראלי
עמוד הפייסבוק שלנו.
www.MegaPixel.co.il
http://lensvid.com/ - אתר סרטוני הוידאו לצלמים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #9  
ישן 24-04-2007, 18:09
  knight1 knight1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.10.04
הודעות: 339
כמה תשובות
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי עידו גנוט שמתחילה ב "בוקר טוב knight1, LCOS -..."

חג עצמאות שמח עידו,

תודה רבה על ההסבר על LCOS. אני לא עוקב אדוק אחרי טכנולוגיות תצוגה ולא פלא שהפנתי לרגע מבט הצידה ויש משהו חדש. תודה רבה.

לגבי טכנולוגיית CRT כנגד אחרות:

הבא בחשבון שבכוונת קסדה אתה מקרין מידע על משקף כהה, חצי שקוף. אתה חייב להשתמש בטכנולוגיית הקרנה הפולטת כמות גדולה מאד של תאורה. האם קיים כבר צג LCD שבוזמנית הוא גם קטן מאד, גם MIL Spec, גם חד לפחות כמו ה-CRT הנתון וגם מסוגל להקרין בעוצמה כזו?
אם אתה בא עם מוצר שעושה רק אותו דבר ומחליף אחד לאחד טכנולוגיה קיימת, מה הטעם?
קסדה יצוקה רגילה של ח"א עולה כמה מאות דולרים. כוונת קסדה מקפיצה את תג המחיר לכמה עשרות אלפי דולרים! הכפל מחיר זה בכמות הקסדות של כמעט כל מערך הקרב (טייסים ונווטים) ותקבל עלות של מיליוני דולרים, רק כדי לדרוך במקום - מבחינתם של הטייס/נווט.
אני משוכנע שבעתיד יהיו טכנולוגיות טובות יותר ולא בהכרח צמודות אמצעי-הקרנה.

לגבי טכנולוגיה עוקבת עין:

התבונן בתמונת חופה של בזמ"ש והשווה לחופה של בז לפני השיפור. מעל ראש הטייס/נווט וקצת לפניו תראה קוביה אפורה קטנה מודבקת לחופה. זהו ה- TCU שהוא חלק חשוב בעניין העקיבה. מכאן תבין שנכון לעכשיו, המערכת עוקבת אחרי תנועת הראש ולא אחרי תנועת העין.
ובעצם מדוע לא? כשהתחלתי לענות לך ניסיתי לראות עד כמה אני מסוגל לפזול הצידה, ללא כאב בגלגל העין. אני מעריך שזו זווית בת 45 מעלות, לכל היותר - 60. כקס"ד צריכה לשעבד במהירות אמצעי כלשהו במטוס, לכיוון אליו הביטו הטייס/נווט, כשהאמצעי הזה מסוגל לפזול זווית גדולה משמעותית מזווית הפזילה האנושית. לפיכך אתה צריך להניע את הראש כמה מעלות. מערכת עקיבה אחרי עיין כזו צריכה לנתח כמה מעלות נע הראש ולהוסיף על זה את הדלתא של העיניים. הדבר דורש לא רק מערכת שיודעת לנתח את תנועת גלגל עין (שחורה/חומה/ירוקה/כחולה) אלא גם את תנועת הראש. שתי מערכות עקיבה במקום אחת שעושה זאת בהצלחה.
אני משוכנע שניתן טכנולוגית לבנות מערכת עקיבה אחרי תנועת העיין. מערכת כזו הייתה מסבכת מערכת תעופתית-צבאית פי כמה, מגדילה את מספר החלקים (ועמם מקטינה את ה-MTBF) ומייקרת את המחיר.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #11  
ישן 24-04-2007, 18:40
  עידו גנוט עידו גנוט אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.09.05
הודעות: 5,542
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "יש גם וגם.... הם עובדים יחד..."

ערב טוב וחג עצמאות שמח לכולם,

SAM אני מכיר את המערכות המדוברות (הן אגב גדולות ולא סימפטיות במיוחד) - ראיתי לא פעם את התוצאה שלהן וזה די משעשע לראות על מה אנשים מסתכלים למשל בסופר.

emile-a - כאמור גם אני חושב שמערכות כאלו קיימות - האם מערכות משולבות (ראש+אישון) נמצאות בשירות אין לי מושג (חשבתי שכן אבל כנראה שתחום התעופה זז לאט משאפשר היה לחשוב).

knight1 - אתה צודק שאין פה איזושהי קפיצה עצומה (למרות שאני חושב שכתפורסם הכתבה שבגללה נפתח האשכול בעוד כשבועיים לערך תמצא בה עניין). יחד עם זאת לLCD ודומיו יש כמה יתרונות על CRT, שאולי לא מחייבים החלפה אבל בהחלט הופכים קנייה של מוצרים חדשים לכדאית - בין היתר משקל, נפח, ועלות. בהירות היא באמת פקטור למרות שהיא מאד השתפרה בשנים האחרונות. אגב המחיר שאני יודע לקסדה הוא סביב החצי מליון דולר אבל אפשר בהחלט שהמחיר הזה היה נכון ללפני לא מעט שנים והיום נמוך משמעותית.
_____________________________________
עידו גנוט, מייסד ועורך ראשי
MegaPixel - אתר הצילום הישראלי
עמוד הפייסבוק שלנו.
www.MegaPixel.co.il
http://lensvid.com/ - אתר סרטוני הוידאו לצלמים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #14  
ישן 24-04-2007, 18:33
  Sam Weller Sam Weller אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.01.05
הודעות: 5,929
מעקב אחרי האישון
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי עידו גנוט שמתחילה ב "בוקר טוב knight1, LCOS -..."

מבחינת הטכנולוגיה (אני לא יודע מה משמש במערכות צבאיות), מערכות שעוקבות אחרי האישון נמצאות בשימוש כבר שנים רבות. מערכת אופיינית מורכבת משתי מצלמות ומקור אור בתחום האינפרא אדום. מצלמה אחת מורכבת על הראש ומצלמת פחות או יותר את שדה הראיה של המשתמש (מסתכלת קדימה). המצלמה השניה יושבת עם הפנס האינפרא אדום בסמוך לאחת העיניים ומצלמת החזרים מהקשתית וכך עוקבת אחרי תנועת האישון. כל פעם שמרכיבים את המערכת מבצעים איפוס שלמעשה מתאם בין שתי המצלמות ומצליב את המידע ביניהן. במהלך האיפוס המשתמש מסתכל לכמה נקודות ציון מוגדרות ובסוף התהליך אפשר לקבוע על פי תנועת האישון לאן מסתכל המשתמש בתמונה הנקלטת מהמצלמה השניה, כלומר לאיזו נקודה במרחב מסתכל המשתמש.

השימוש בטכניקה נפוץ מאד בתעשיית הפרסום שם אפשר לבחון אפקטיביות של אמצעי שווק על ידי מעקב אחרי תנועות עיניים של נבדקים. תנועות עיניים הן רצוניות רק באופן גס - המוח שלנו מבצע סריקות של שדה הראיה שאנחנו לא מודעים להן. הטכנולוגיה נפוצה כיום גם במחקרים במדעים קוגניטיביים - שפה וראיה למשל - בפסיכולוגיה, וברפואה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #15  
ישן 01-06-2008, 04:00
  מיקיטל מיקיטל אינו מחובר  
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
 
חבר מתאריך: 08.03.05
הודעות: 2,996
מקרה עין....
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי Sam Weller שמתחילה ב "מעקב אחרי האישון"

יש להבחין בין טכנולוגיה הישימה במערכות אזרחיות לבין אותה טכנולוגיה המיועדת לטייס קרב (מטוס או מסוק). האפשרות לעקוב אחרי גלגל העין קיימת כבר שנים רבות. ישומה במערכות רפואיות או מסחריות כגון מבחני כוון עין צרכן או נהג למשל הינו עניין מסובך פחות וגם גמיש לטעויות.

כשנעשה שימוש במערכות כאלה לצורך כוון מצלמה טיל או רדאר, במהירויות הדורשות תגובה מהירה ושבהן קיים גם סיכון לאבדן אוריאנטאציה כל משוואת היישום משתנה מקצה לקצה. כך למשל, כשמשלבים מצלמה נעה לגלגל העין יש להתמודד מייד עם תנועת עין מהירה מאד ו"קופצנית" לבין היכולת להניע את המצלמות בכוון הרצוי במהירות המתאימה לגלגל העין (וכן לקסדה עצמה !!!). ה- Slew Rate הנמדד במעלות תנועה ליחדת זמן הינו איטי הרבה יותר מזה של עין אדם. הדבר מפריע לארגונומיה המערכתית. הזזת גלגל עין למשל - ימין 30 מעלות יכולה לארוך מילישניות לכל כוון (ימינה וחזרה), המצלמה אינה מסוגלת מבחינה מכנית לפנות במהירויות כאלה ימינה ושמאלה (הדוגמא הערכית כאן הינה לצורך המחשה בלבד). יוצא שהטייס יביט שמאלה או בדוגמא שלפניו יישיר מבט קדימה ואילו המצלמה שלא גמרה את תנועתה מהפקודה שקיבלה בתזוזה הראשונה עדיין תנוע לכוון המרכז....

ארגונומית, בטיסה, בייחוד בלילה, הבעייה הינה חמורה מאד. המוח מתורגל לנתח תמונה המתקבלת לאחר ייצוב העין. במקרה שלנו הטייס יראה תמונה נעה למרות שגלגל העין שלו מיוצב. טבעית העין תתחיל לנוע על פני החוזי שהוא מקבל והדבר יבלבל עוד יותר את כווני מנועי המצלמה. עסק לא פשוט כלל ועיקר.

גם הזזת הראש כולו (ותוך כדי כך הרי נקבל גם הזזה עצמאית ובלתי תלויה בקסדה של גלגל העין...) יוצרת בעיות סינכרון בין המצלמה לבין כיוון הקסדה. שוב בשל המהירויות השונות בין היתר.

בשעתו "שלטו" שתי שיטות מובילות עיקריות לאיכון מיקום ואורינטאצית קסדה. אחת השתמשה במגנטים. כאשר מעל הקסדה וממש בקרבתה מוקם מגנט קבוע ובתוך הקסדה שולבו חישנים שהעבירו את מיקומם ביחס למגנט למחשב מיקום הקסדה. השנייה, מאוחר יותר, היתה אופטית - ועשתה שימוש בנוריות LED שניקבעו על פני הקסדה ומסביב לה והחישן (מצלמה קטנה) מוקם במרחק מה מאחורי ראש הטייס ולמעלה ממנו. אח"כ פותחו טכנולוגיות אופטיות שונות במקצת.

המערכת המגנטית פעלה אולם דיוקה לא היה רב ובנוסף על הטייס היה להישיר את ראשו מתחת לחישן. קצת קשה במצבי ג'י ובכלל... או והיתה גם מועדת לטפמרטורות....

המערכת האופטית הנ"ל לעומת זאת יצרה בעיית אור-קורן הנראה היטב ולמעשה הווה "פנס קורן" בקוקפיט שהווה סיכון שכן עזר לאויב המחפש את המסוק (במקרה דנן) באמצעות מא"כים. והיו גם בעיות אור אחרות. בעייה נוספת היתה מיקום מצלמת החישן של הקסדה. היה צורך למקמה רחוק מספיק וגבוה מספיק כדי לקבל עבורה זווית ראייה טובה לכוון הקסדה.. עדשות רחבות זווית היו בעיתיות שכן העיוותים שלהן גדולים והיה צורך "למפות כל עדשה". הקסדות גם הן באו בגדלים שונים וזה היה משתנה נוסף למשוואה. נקודה מעניינת נוספת היתה הגמישות המבנית במסוק בין התקן המצלמה המביטה על הטייס לבין מיקום ומושב הטייס. היסט קל אפילו בין המיקומים הווה בעיייה לאיכון טוב ויעיל.

בנוסף יש לשים לב לעמידות בתנאי סביבה, לשימור מעטפת ההפלטה, ולעוד פרמטרים רבים במטוס ובמסוק.

הדוגמא שהובאה כאן למערכת עבור משחקי מחשב ב- $200 רחוקה מאד מלהיות טכנולוגיה שמישה לטייס של "אמת".

זהו על קצה מזלג. ולמי ששמר על כיוון עישון עיניו עד למקרא האותיות אלה - תודה.

נערך לאחרונה ע"י מיקיטל בתאריך 01-06-2008 בשעה 04:09.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #17  
ישן 01-06-2008, 04:40
  מיקיטל מיקיטל אינו מחובר  
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
 
חבר מתאריך: 08.03.05
הודעות: 2,996
תודה אני מבין...
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "תודה תודה תודה"

מכיון שרוב הקוראים כאן מטבע הדברים אינם בקיאים בטכנולוגיות צבאיות, כדאי תמיד לסייג ולהבהיר ל"עם" שקיים הבדל מהותי בין המערכות. גם שהטכנולוגיות הבסיסיות דומות... שאם לא כן, תמצא ברבות זמן אגדות ומעשיות ותהיות מדוע לא להשתמש וכו'. אנשים ישבעו "כי כתוב..."

אגב אני מעריץ מאד את אמנות הצילום שלך ועבודתך!!!

ד"ר טיכו (למי שלא ממש יבין את הקשר - רופא העיניים הירושלמי ה"גדול" בארץ בשנים שלפני קום המדינה) היה לבטח מציב את הצילום בחדר הקבלה במרפאתו אליה עלו תושבי הארץ לרגל בזמנו.... צילום מצוין. בהקשר הרופא הזה נכתב מערכון מבדר מאד ע"י שייקה אופיר בשנות ה 60 המוקדמות כמדומני.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:58

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר