לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 26-03-2008, 12:14
  offerd offerd אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.04.05
הודעות: 3,119
שאלה בקשת מידע על פלוגת ההנדסה של חטיבה ממוכנת 45

שלום
אתרתי צל"ש לא ידוע שניתן לפלוגת ההנדסה של חטיבה 45 ממוכנת במלחמת ששת הימים בקרב על עמק דותן.
לחטיבה 45 (מח"ט משה בר כוכבא) היו 2 גדודי חרמ"ש + גדוד טנקים שרמן + פלוגת סיור + פלוגת הנדסה ויתכן שגם כוחות אחרים.
1. אם מישהו יודע פרטים על פעילותה של פלוגת ההנדסה בקרב האמור - אשמח לפרטים. מפקד הפלוגה היה אהרון טנא שקיבל את עיטור המופת ונהרג במלחמת יום הכיפורים.
2. אם יש למישהו סמל של הפלוגה (לא בטוח שהיה) או לפחות סמל של החטיבה אודה אם יעלה אותו לכאן

בבקשה להתמקד בפעילות הפלוגה ולא בקרב על עמק דותן באופן כללי שעליו יש מידע רב גם בפרש

תודה
_____________________________________
קישורים:
לעפר דרורי / לאתר הגבורה
לפלוגה י'/79 / לגדוד 79

להצטרפות לרשימת התפוצה של עפר דרורי, שלח דוא"ל ל:
drori-post+subscribe@googlegroups.com

להצטרפות לרשימת התפוצה של אתר הגבורה, שלח דוא"ל:
gvura+subscribe@googlegroups.com

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #9  
ישן 27-03-2008, 00:16
צלמית המשתמש של salak
  salak salak אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 10.08.06
הודעות: 1,368
ג'וני טנא
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי offerd שמתחילה ב "בקשת מידע על פלוגת ההנדסה של חטיבה ממוכנת 45"

הפלוגה קיבלה את הצל"ש על אותו ארוע עליו קיבל ג'וני טנא את האות.
בתו של ג'וני (שמה נשמט מזכרוני) שרתה איתי כמדריכת חה"ן בגדוד 601 בשנת 88. וקיבלנו מור"ק על החילוץ בעמק דותן.
בחיפוש גיליתי שאריק שרון טרח להזכיר את ג'וני בנאומו בכנסת לרגל 30 שנה למלחמת יום כיפור.
אני חייב לומר שאני מתגעגע לנוכחותו של שרון. הנה הטקסט:


דברי ראש הממשלה לישיבת כנסת מיוחדת לציון 30 שנה למלחמת יום הכיפורים.
21/10/2003


אדוני היושב ראש, חברי חברי הכנסת,

מעל אלפים ושש מאות חללים נפלו במלחמת יום הכיפורים. כשבעת אלפים וחמש מאות נפצעו בה ויותר משלוש מאות נפלו בשבי. אלה מספרים נוראים. כמי שהשתתף בכל מלחמות ישראל, נטלתי חלק בלא מעט קרבות קשים ומרים, שבהם נפלו לידי רעים ואחים לנשק. אך שום דבר מכל שידעתי על אימי המלחמה לא היה בו כדי להכין אותי למראות ולרגעי השבר והכאב של מלחמת יום-הכיפורים.

בכל מלחמה אתה שורה עם המוות. במלחמה הזאת ידענו את התופת עצמה - וזיכרון החוויה הזאת צרוב עד היום עמוק עמוק בלב כל מי שהיה שם.

30 שנה עברו - ואני זוכר, כאילו היה זה אתמול, את מקס ממן, איש המילואים מירושלים, שכנויו בקשר "תככן". כשזיהה את קולי ברשת הקשר אמר: "אנחנו מזהים את קולך, אנחנו בטוחים שתוציא אותנו מכאן", במשך שלושה ימים זעק. עד שנהרג.

סברתי אז - והיום, אני בטוח בזה עוד יותר - שאסור היה להפקיר את חיילי המעוזים. הייתה חשיבות עליונה לבצע את פעולות החילוץ שלא בוצעו או להורות להם, מיד עם הצליחה המצרית, לפנות את המעוזים - מלכודות המוות. חשיבות-הן לחיזוק המורל של הכוחות הלוחמים בשטח בתנאים הקשים ששררו אז - והן כחלק ממורשת הקרב שצה"ל מנחיל לחייליו לדורותיהם - שאין משאירים לוחמים בשטח.

אני זוכר את מראה הטנקים של אוגדתי למחרת הצליחה, ביום הששה עשר באוקטובר, עם עלות השחר. מראה המלחמה הקשה ביותר שראיתי מעודי.
50 טנקים איבדנו בקרב הזה, והמצרים איבדו כ-150 כלי שיריון, כשלעיתים קנה טנק שלנו בקנה של טנק אויב נגעו - ושאחריו היה השטח זרוע כולו גושי פלדה, טנקים ונגמשים שרופים, וחללים שלנו ושל המצרים, שקפצו מהטנקים הבוערים, שוכבים מתים על חול המדבר, במעורב, זה לצד זה.
"איזה תופת" מילמלתי לעצמי.

ואני זוכר את חברי ורעי הטוב זאב עמית זכרו לברכה, שנפל לידי ב"חצר" שעל שפת התעלה ואת ברוך דה-לאון, מפקד ההנדסה האוגדתי שנהרג תוך בניית גשר הדוברות ואת ג'וני (אהרון טנא), מפקד ההנדסה הפיקודי שהחליפו - ונהרג.
את מג"ד הסיור האוגדתי - בנצי כרמלי שנהרג ברכס חמדיה ואת יואב ברום, מחליפו, שנהרג בצומת ציר "טרטור" - אותם ואת כל אחי, גיבורי הצליחה, שהפכו במו ידיהם את הקערה על פיה ובמבצע שכולו תעוזה ואומץ רוח הוציאו את האויב משיווי משקלו והכריעו בכך את גורל המערכה כולה. והפכו כישלון לניצחון.

חברי הכנסת,

עיסוק בלקחי מלחמת יום-הכיפורים איננו עיסוק בהיסטוריה, אלא בסוגיות המרכזיות של חיינו כמדינה, סוגיות שביכולתן לקבוע את עתידה ובטחונה של מדינת ישראל.

הלקח הראשון של מלחמת יום-הכיפורים הוא שבטחון ישראל וההגנה על שלומם וביטחונם של אזרחיה חייב להיות שמור בידי ישראל עצמה.

ישראל היא המקום היחיד בעולם שבו יש ליהודים הזכות, היכולת ואף החובה להגן על עצמם בכוחות עצמם - ועל זכות זו יש לשמור בכל מחיר, כי היא הערובה היחידה לקיומו של הבית הלאומי היהודי מעתה ועד עולם.




הלקח השני הוא שבמציאות הייחודית של המזרח התיכון, שבו השינויים והתהפוכות תכופים כל כך, יש הכרח לעמוד בקפדנות על מילוי הסכמים חתומים.

לו הגיבה ישראל כבר באוגוסט 1970 בעוצמה ובנחישות - כפי שאמנם הייתה חייבת להגיב - על קידום מערך הטילים נגד מטוסים המצרי בחזית התעלה, תוך הפרת הסכם הפסקת האש של מלחמת ההתשה שאך זה נחתם, ייתכן שנתוני הפתיחה של מלחמת יום-הכיפורים היו אחרים לחלוטין והיה נחסך מאתנו המחיר הכבד ששילמנו בחיי אדם ובנפגעים.

במזרח התיכון - לא היה אז ואין גם היום - חסד ורחמים לכל גילוי של חולשה. כל הבלגה למעשה של תוקפנות והפרת הסכם נתפסת כחולשה, המעודדת את המשך התוקפנות ומזמינה הפרות נוספות.

במישור המדיני - הלקח הוא, כמובן, לא לקבל דבר כמובן מאליו, להתכונן לתרחישים הקשים ביותר - ולא להאמין ולא לסמוך באופן עיוור על כל הבטחה. לו התיר הדרג המדיני לגייס את המילואים בזמן - גם אז נקודת הפתיחה של המלחמה הייתה שונה.

הניסיונות להפתיע אותנו הם הדבר הכי לא מפתיע במציאות שבה אנחנו חיים במזרח התיכון.

ניסיונות אלה - הנמשכים כל הזמן - לפעול נגדנו באמצעים ובעוצמות שאין לחזותם מראש נובעים כולם מכך שהעולם הערבי טרם השלים עד היום עם קיומה של מדינה יהודית עצמאית בארץ ישראל.
עד היום, העולם הערבי טרם הכיר באמת בזכותנו הטבעית למדינה במקום הזה, שהוא ערש לידתנו כאומה.

הפסקת האלימות, הטרור וההסתה - הנמשכים גם היום ללא הפוגה - לא תוכל לבוא בלא שינוי תפיסה בסיסי בעולם הערבי.

בעוד השלום הוא עבורנו יעד אסטרטגי, משאת נפש - ובחירה טבעית של חברה דמוקרטית, ברוח המסורת היהודית של "בקש שלום ורדפהו" - עבור מרבית מנהיגי המדינות השכנות, הוא במקרה הטוב ברירת מחדל ובמקרים אחרים פרי של מפלה ניצחת בשדה הקרב.

מלחמת יום-הכיפורים היוותה מבחינה זו נקודת מפנה מכרעת. העובדה שגם בנתוני פתיחה אידיאליים, לא הצליחו צבאות ערב לגבור על ישראל - היא שהביאה את מצרים להכרה שדרך המלחמה נכשלה.

צליחת התעלה ששינתה את פני המלחמה - היא שהביאה גם לתחילת תהליך השלום באזור ולחתימת הסכם השלום עם המצרים, הסכם השלום בינינו לבין המדינה הערבית הגדולה והחשובה ביותר במזרח התיכון.

לצערנו, בשלושים השנים שעברו מאז מלחמת יום-הכיפורים לא חל כל שינוי יסודי בעמדת העולם הערבי כלפינו - ויש להתכונן לאפשרות שיעברו עוד שנים לא מועטות עד שיהיה העולם הערבי מוכן לקבל את קיומה של מדינה יהודית בארץ ישראל כעובדה היסטורית, שלא ניתנת לערעור.

עד אז - הדרך היחידה היכולה להבטיח את האפשרות של תהליך מדיני בינינו לשכנינו - וסיכוי להגיע לדו- קיום בשלום בינינו - היא דרך חיזוק כוחה ובטחונה של ישראל.

רק הרתעה משכנעת - הבנויה על עוצמה צבאית, נחישות מדינית ויכולת עמידה לאומית - יכולה להביא את שכנינו לנטוש את חלומות ההשמדה שלהם ולבחור בדרך הפיוס והדו קיום בשלום.

שמירה על כוח ההרתעה אין פירושה רק שמירה על כשירות כוחה ועוצמתה הצבאיים של ישראל - אלא גם טיפוח יתרונה האיכותי המכריע של העוצמה הזאת.
שמירה על פער האיכות בתחום הטכנולוגי ובתחום איכות הלוחם וכוח האדם. שמירה על איכות מוסר הלחימה של צה"ל, כצבא המחויב למוסר היהודי ולשמירת חוקיה של מדינה דמוקרטית - גם אם בכך הוא נוטל על עצמו מגבלות מבצעיות קשות.

דיברתי על הצורך בזהירות ובכוננות. יחד עם זאת אני מאמין בצורך לעשות מאמץ בלתי פוסק כדי להגיע לשיתוף פעולה כלכלי, מדיני ובטחוני רחב ככל שניתן עם מדינות ערב ועם הפלסטינים, דבר שיוכל לתרום לשינוי אווירה במזרח התיכון ויקרב את השלום. אני לא נואשתי מכך.

חברי הכנסת,

שלושים שנה חלפו, ודומני שהגיעה העת להערכה מאוזנת יותר של המלחמה. כשם שהפרזנו באופוריה אחרי מלחמת ששת הימים, כך הגזמנו בדכדוך ובמועקה אחרי מלחמת יום הכיפורים.
הנטייה להעצים את הכישלונות ולהמעיט בגודלן של ההצלחות רווחת אצלנו, והיא איננה בריאה. בסופו של חשבון, מבחינה לאומית והיסטורית, מלחמת יום הכיפורים ראויה להירשם בדפי ההישגים והניצחונות הגדולים של מדינת ישראל. אני משוכנע, כי כך אמנם היא תיחקק בדברי הימים.

אם יש משפט אחד היכול לתאר בצורה קולעת את אשר אירע לפני 30 שנה - הוא המשפט שבו בחר לתאר את עם ישראל בלעם בן בעור, כשבא לקלל ונמצא מברך: "עם כלביא יקום - וכארי יתנשא".
בזכות גבורתם העילאית של חיילי צה"ל, בסדיר ובמילואים, בני כל החילות והזרועות, ולחימתם העיקשת בימים הנוראים של המלחמה הנוראה ההיא - נהדף האויב לאחור והושג הניצחון הצבאי הגדול של צבא ההגנה לישראל.

למענם, ולמען כל חברינו שלא שבו הביתה מהקרב, ננדור לעצמנו נדר בנוסח נדרו הידוע של שלונסקי:

קונם - אם לריק יעבור ליל הזעם.
קונם - אם לבוקר אחזור לסורי.
ומאום לא אלמד גם הפעם.

והנה הגשר עליו נהרג ושנקרא על שמו:



תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #11  
ישן 27-03-2008, 00:18
  קגנס קגנס אינו מחובר  
מנהל
 
חבר מתאריך: 31.07.06
הודעות: 14,967
פלוגתו של ג'וני...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי offerd שמתחילה ב "בקשת מידע על פלוגת ההנדסה של חטיבה ממוכנת 45"

במהלך הקרב בעמק דותן, חטיבת המילואים 45 (גדוד אחד של שרמנים ושני גדודי חרמ"ש) של משה בר כוכבא ספגה מתקפת נגד קשה מחטיבה 40 הירדנית-חטיבת טנקי פטון חדישים (M-48). אם זכור לי נכונה, כח אחד נתקע ונזקק לחילוץ וג'וני התנדב לבצע זאת. פלוגתו מצאה עצמה בקרב אכזרי וחסר סיכוי מול טנקים ירדנים. ג'וני (אהרון טנא) סבר שלפניו טנקי אויב ספורים אך מפקדיו יכלו לראות ממקום המצאם שמדובר בכח גדול והורו לו לסגת. ג'וני עוד ניסה להתווכח וביקש להמשיך במשימה כי "בכל זחל"ם יש בזוקה...". הוא קיבל הוראה חד משמעית ופלוגת ההנדסה נסוגה. על פעולותיו עוטר ובסופו של דבר הוא נהרג בחזית הדרום במלחמת יום הכיפורים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #24  
ישן 28-03-2008, 16:18
צלמית המשתמש של zragon13
  zragon13 zragon13 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.09.05
הודעות: 1,280
History of Carmeli and Barak
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי irir שמתחילה ב "האשכל לא נפתח לי משום מה"

Maybe this info from Strong11 will help clarify:
ציטוט:
במקור נכתב על ידי strong11
לחטיבה 2 נולדה חטיבת אחות חי"ר מילואים 18 שהפכה בתחילת שנות ה-60 לחטיבה ממוכנת מילואים 45 שהפכה בתחילת שנות ה-70 לחטיבת שריון סדירה 188 שממשיכה להתקיים עד היום.
חטיבה 2 המקורית הפכה עם הזמן לחטמ"ר 2 בעמק הירדן ולאחר מכן חטמ"ר 612 שהפך לאחר מכן לחטמ"ר 228, שהולידה מתוכה את חטיבה 165 שהפכה לאחר מכן לחטיבה 2. חטמ"ר 228 עצמו פורק ב 2003.


The tag of Hativa Carmeli in 2008 is the same as its tag in 1948. I don't know about Hativa 45 but 188's tag is definitely not the tag of Carmeli from 1948

Like was mentioned in the link about Emek Dotan, the black stone inscribed with the names of the Six day war hativa45 fallen soldiers from the original monument is today located in the Hativa188 base in the golan.
_____________________________________
Sorry for the English... I was a bad student in Hebrew school
אבל אפשר לענות לי בעברית

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #27  
ישן 29-03-2008, 00:05
  amitaikl amitaikl אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.10.04
הודעות: 1,404
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי Tal53 שמתחילה ב "הגדוד היה שייך לחטיבה 7 לפני ש 45 הפכה ל188 הסדירה."

גדוד 53 היה שייך במקורו לחטיבת גבעתי של מלחמת השחרור (חטיבה 5)

עם פירוק החטיבה בשנת 1956 הועבר הגדוד לשריון
_____________________________________
"החטיבה אינה מטה ואינה פיקוד ואינה מערכת של חוקים ופקודות.
החטיבה היא קודם כל מאות זוגות רגליים. הרגליים הובילו אל הקרב – אף כי מתוך פחד. הרגליים עמדו ולא ברחו, אף כי כמעט אבדה התקווה. והרגליים צעדו וצעדו וצעדו בעייפות, בגשם ובבוץ, כשלו וצעדו.
ולכל זוג רגליים היה לב, לב שחש בכאב, שהרגיש בעייפות, שנאבק עם הפחד. בלב הזה התחולל הקרב האמיתי, הקרב שהכריע. בלבו של הלוחם הבודד ניצחה החטיבה. זה הסוד אשר שמו "גבעתי"."
שמעון אבידן
מפקד חטיבת "גבעתי", תש"ח

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #30  
ישן 30-03-2008, 00:20
צלמית המשתמש של zragon13
  zragon13 zragon13 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.09.05
הודעות: 1,280
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי amitaikl שמתחילה ב "גדוד 53 היה שייך במקורו..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי amitaikl
גדוד 53 היה שייך במקורו לחטיבת גבעתי של מלחמת השחרור (חטיבה 5)
עם פירוק החטיבה בשנת 1956 הועבר הגדוד לשריון


ציטוט:
במקור נכתב על ידי Tal53
הגדוד היה שייך לחטיבה 7 לפני ש 45 הפכה ל188 הסדירה. סמל הגדוד מסגיר זאת יפה..




That's very interesting.


I knew that gdud 52 became a sadir Sherman tank battalion that belonged to the reserve Mech Hativa 14 in the 1960s that operated under Hativa 7 during peacetime, but I never before heard of gdud 53 becoming a tank battalion after Givati was disbanded before the Suez war. Can anyone elaborate?

Below is Hativa 7 organization history gathered from the wonderful tables posted in a different thread by
סימן טוב שמעון שגיא



חט' שריון 7

2006
טנקי מרכבה2ב

מפקד - אל"מ אמנון אשל

·גד' 82 געש -

·גד' 77 עז - סגן-אלוף יאיר וולנסקיץ. בזמן מלחמת לבנון2 הגדוד נשאר בת"מ בעזה.

·גד' 75 רומח –



1982


מרכבה1



מפקד - אל"מ איתן קינן



נלחם בגזרה המזרחית באוג' 252 - סקל


במלחמת שלום הגליל לחמה במורדות החרמון בציר הכפרים עין עטא וינטא.

גד' 77 לחם תחת פיקוד יחידות אחרות בגזרה המרכזית של לבנון.

הוסב למרכבה2 לאחר 1985






1973
מפקד - אל"מ יאנוש בן גל

· גד' 82 שוט קל - חיים ברק ( הגד' נלחם במסגרת חט' 188 וחדל לתפקד כמסגרת גדודית ב7/10)

· גד' 77 שוט קל - אביגדור קהלני

· גד' 75 חרמ"ש/סיור - יוס אלדר

· גד' 71/460 שוט קל- משולם רטס ז"ל
גדוד 71 במלחמת יום כיפור היה גדוד של בית ספר לשריון שסופח לחטיבה

· גד' עמוס כץ שוט - עתודת מטכ"ל - הצטרף לסד"כ חט' 7 ב 10/10.

חט' שריון 7

1967

מפקד-אל"מ גורודיש

· גד' 82 צנטוריון -סא"ל גבריאל עמיר עם 2 פלוגות של שוט – בכוח פינקו הסמח"ט

· גד' 79 פטון -רס"ן אהוד אלעד ז"ל -> הוחלף ע"י הסמג"ד רס"ן חיים ארז

· גד' 9 חרמ"ש -סא"ל אברהם (מקסי) אביגד

· פלס"ר-סרן אורי אור

· פלה"ן-סרן יאיר נפשי



חט' שריון 7

1956

מפקד-אל"מ אורי בן ארי (בנר)

· גד' טנקים 82 (סופר שרמן)

· גד' טנקים קלים 9 ("עשת") – 13-AMX

· גד' חרמ"ש 52 ("הבוקעים")

· גד' חרמ"ן 61 (מהחט' הירושלמית)

· פלוגת סיור 135 מפקד-רס"ן י. בן ארי



1960
· גד' טנקים 82 (סופר שרמן 50M) מפקד סא"ל - גורודיש



חט' ממוכנת 7
1948
· גד' 71 חיילים משוחררים ועולים חדשים

· גד' 72 בסיסי הדרכה ועולים

· גד' 79 / 73 הגדוד השישי של הפלמ"ח וחי"ש



Gdud 53 is not listed under Hativa 7 or anywhere else in these tables until it appears under Hativa 188

Also, I wonder if when gdud51 was transferred to Hativa Golani in 1956, there were only two Golani battalions existing at the time, or if it replaced the original gdud 11?

A gdud 11 appears as a Hermesh battalion listed under reserve Mech Hativa9 Oded during 1967 and 1973
_____________________________________
Sorry for the English... I was a bad student in Hebrew school
אבל אפשר לענות לי בעברית

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #40  
ישן 31-03-2008, 15:48
  Pshahar Pshahar אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.12.04
הודעות: 1,428
גדוד 82 לא תגבר, אלא ניתן בתמורה ל74 שהושאר בצפון הגזרה
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי מאצו פיצו שמתחילה ב "אם גדוד 82 תגבר את חטיבה 188,..."

כאשר קאג"ם פצ"ן חילק את הרמה לגזרות חטיבתיות, 74 נשאר ת"פ 7, 82 במקום לנוע עם חטיבתו המקורית לצפון הרמה הועבר ת"פ 188 .

מח"ט 7 משך אליו חזרה את הפלוגות שנלחמו ברמתניות ת"פ 188 לאחר שמפח"ט 188 חוסל, וכל זה החל בעצם מבקשתו של גבע לבצע מילוי מחדש(נסיונות מול בן שוהם שהיה כבר הרוג) בשל חוסר המענה פנה גבע ליאנוש וזה הורה לו לחבור אליו יחד עם הפלוגה השניה. גם גדוד 82 ספג מכה ת"פ 188 -

יחידות המילואים תגברו את 188, עדות לכך שגדוד 266 חבר לסמח"ט 188 ישראלי ז"ל טיפין טיפין וזה שלחו לתגבר את "כוח צביקה" על ציר הנפט - פלוגה אחת שהושמדה כליל מ266 , והשניה לתגבור הרמתניות. כמו כן, גדוד 93 נשלח בפקודתו של רפול לתגבר את בן שוהם, אבל נפגע קשה מאוד כבר ביציאה מנפח, בתמורה לכך שמנע מחוד החטיבה הסורית לשטוף את נפח ולעלות על הציר היורד לגשרי הירדן.

פלוגת צסנר לחמה על הרמתניות יחד עם 82.

כמובן שמה שמנע מהמשך קיומה של החטיבה היא עובדת חיסול המפח"ט, אבל כדי לקיים את החטיבה לאחר היממה הראשונה לא הייתה עוזרת שרידות המפח"ט בקרה הבלימה על ציר הנפט, בהנחה שאכן היה שורד, פשוט היה חייב לתגבר את החטיבה בשל המכה האנושה שקבלה והאבדות הרבות.

מג"ד 82 נפצע ברמתניות, והסמג"ד נהרג בנסיון חבירה לכח בן שוהם על ציר הנפט, לאחר שנע אחורה ממוצב 116 ... גדוד 82 גם כן שילם מחיר על לחימתו ת"פ 188.

נערך לאחרונה ע"י Pshahar בתאריך 31-03-2008 בשעה 15:58.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #52  
ישן 04-11-2008, 18:02
  irir irir אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 2,238
strong11
בתגובה להודעה מספר 51 שנכתבה על ידי zragon13 שמתחילה ב "Will the real Carmeli please stand up?"

האם תוכל לפרט מנין לקחת ש 2 הפכה ל חטמ"ר 2 עמק הירדן.

בכל מקרה אם נסתכל על שלושת הציורים, אזי בחטמ"ר עמק הירדן רואים בכלל את דרום הכנרת והירדן ואילו בציור של ברק שהיא 188 , רואים את מפרץ חיפה. בשני הציורים רואים חרב, שלא הופיעה בציור המקורי של כרמלי שהוא הציור השלישי, וכולל כאמור את הכרמל והים.

ובנוסף, אם 188 לא צמחה מכרמלי, אזי יש לחטיבה היום בעיית מורשת, היות וזה כאמור מה שמספרים שם.

נא להסתכל ב:

http://www.arcm-latrun.org.il/show_item.asp?levelId=64685

וגם ב:

http://mazi.idf.il/3486-he/IGF.aspx

אינני מסתמך על ויקי היות וכל אחד יכול להכניס לשם מה שהוא רוצה ומתי שהוא רוצה.

בדומה לכך ישנה בעיה גם באתרים פרטיים.

למרות זאת אני מודע לכך שגם באתרים רשמיים יש טעויות


תיאוריה שלי: לאחר שכרמלי הפכה ל18 , המספר 2 התפנה. כאשר הקימו את חטמ"ר עמק הירדן, נלקח המספר 2.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #53  
ישן 04-11-2008, 23:08
צלמית המשתמש של zragon13
  zragon13 zragon13 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.09.05
הודעות: 1,280
בתגובה להודעה מספר 52 שנכתבה על ידי irir שמתחילה ב "strong11"

My theory is different:



After the 48 war ends, Hativa2 "Carmeli" is converted to Hatmar2 Emek haYarden similar to how Hativa5 "Givati" was converted to Hatmar5 Hasharon and Hativa3 "Alexandroni" was converted to Hatmar3 Emek haHula.





From a sign at the Mitzpe Gadot memorial
ציטוט:

חטמ"ר 3 עמק החולה

עוצבת הגולן (עמק החולה) נוסדה ב1950 כממשיכה של חטיבה אלכסנדרוני






In any case, I don't remember where I found this but

חט'חי"ר 18 - החטיבה הוקמה בשנת 1955

So I think that Hatmar2 preceded Hativa18.

And perhaps the sadir 188 later "claimed" the linkage to Carmeli so that its soldiers could have a moreshet going all the way back to the War of Independance like it's main "rival" Hativa7 ?

Below is a photo of the Carmeli tag in its original shape that I found on the Internet




תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
_____________________________________
Sorry for the English... I was a bad student in Hebrew school
אבל אפשר לענות לי בעברית


נערך לאחרונה ע"י zragon13 בתאריך 04-11-2008 בשעה 23:18.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #56  
ישן 07-11-2008, 10:41
צלמית המשתמש של zragon13
  zragon13 zragon13 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.09.05
הודעות: 1,280
מהספר "אנשי הפלדה"
בתגובה להודעה מספר 55 שנכתבה על ידי zragon13 שמתחילה ב "[left] [b]חט'..."

מהספר "אנשי הפלדה" של אביעזר גולן מ1969 על חט'45 במלחמת ששת הימים:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה





In the part I marked, the author clearly claims that Barak lacked a historical past prior to the 1967 war and confirms that Hativa Barak was indeed a new unit created after 1948 (1955 according to the display in the 188 camp as I wrote above) and that during the 1956 war was deployed to guard the eastern border .



If the Barak brigade was considered at the time as being an extension of the 1948 Carmeli brigade,why wouldn't the author have mentioned this in the intro? I doubt that this would have been considered a military secret at the time



Since the reserve Hatmar2 brigade also existed at the same time, and which participated in the 1967fighting in the southern Golan and the Jordan Valley during the 67war, I estimate that at this time they held the claim to Carmeli's legacy
_____________________________________
Sorry for the English... I was a bad student in Hebrew school
אבל אפשר לענות לי בעברית


נערך לאחרונה ע"י zragon13 בתאריך 07-11-2008 בשעה 11:02.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #57  
ישן 08-11-2008, 07:56
  irir irir אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 2,238
לגבי מחוז חיפה
בתגובה להודעה מספר 56 שנכתבה על ידי zragon13 שמתחילה ב "מהספר "אנשי הפלדה""



לדעתי לא ניתן להסיק חד משמעית על מקור הסמל, מהשורה שסמנת. יש לי את האלבום מחוז חיפה 1920 – 1987. שם אספתי ממספר מקומות:

במלחמת השיחרור, כרמלי מוקמת במחוז חיפה. יוני 1948 כרמלי עוזבת את המחוז. באמצע שנת 1951 , מחוז חיפה הופך ל "חטיבה / מחוז 2" ( כך כתוב במדויק במספר מקומות, ומוזכר גם תל אביב "חטיבה / מחוז 4"). מפקד המחוז היה גם מפקד החטיבה, שהיתה חטיבת חי"ר מוגברת שהוקמה ע"י המחוז. בסיס החטיבה היה במחנה דוד. ב1953 ביטלו את חטיבות המחוז.

לגבי הספר על 45, לדעתי סביר מאד שאם המחבר היה יודע על הקשר לכרמלי היה כותב זאת – נשאלת השאלה, האם לא ידע, או באמת לא היה קשר.

האם בספר מוזכרת 18 ו / או מתואר התג?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:26

הדף נוצר ב 0.16 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר