לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 02-05-2009, 01:07
  dorratz dorratz אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 31.10.03
הודעות: 778
כתבה פיתוחים חדשים בענף אמל"ח במז"י

האמל"חיה

http://mazi.idf.il/5676-7827-HE/IGF.aspx


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://mazi.idf.il/sip_storage/FILES/7/5117.jpg]



כתב: יותם קניספל
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://mazi.idf.il/Images/trans.gif]


המטרה: פגיעות מדויקות באויב והגנה מקסימלית על כוחותינו בלש”ב. האמצעים: מערכות ירי קלות וכבדות, אמצעי תצפית חודרי הסוואה ומיגון משופר. במבצע “עופרת יצוקה” תופעלו לראשונה אמצעים, שעד כה היו בשימוש יחידות מובחרות או ייעודיות בלבד. להצלחה שלהם בקרב אחראים מחלקת אמל”ח של הזרוע, צוותי ההדרכה של ביסלמ”ח והלוט”ר



אימון מילואים בצאלים:

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://mazi.idf.il/sip_storage/FILES/9/5119.jpg]




מאז מלחמת לבנון השנייה ניכרת תנופה של פיתוחים יצירתיים בהובלת ענף חי"ר במחלקת אמל"ח של זרוע היבשה. המלחמה חידדה את הפערים שיש לכוחות החי"ר בלחימה בשטח בנוי. הצורך המובהק ביותר היה למצוא פתרונות יצירתיים, שיאפשרו לכוחותינו יכולת זיהוי טובה יותר של האויב, ניידות גבוהה עם מערכות ירי מדויקות יותר וגם שיפור המיגון ללוחמים, אם בצמצום המרחק מהאויב ואם במיגון אישי.
תהליך הפיתוח והרכש קיבל תאוצה בסוף שנת 2008, עם ההסלמה בדרום הארץ ותחילת מבצע “עופרת יצוקה”. "עיקר הלקחים בעקבות מלחמת לבנון השנייה גובשו לתוכנית עבודה שכללה הצטיידות מאסיבית באמצעים לכוחות החי"ר הלוחמים", אומר רע"ן חי"ר במחלקת אמל"ח סא"ל אריאל יונתן. "ההצטיידות הקיפה את כלל האמצעים הנדרשים לחי"ר החל בקסדה דרך מיגון אישי ועד למטול נגד מבנים ומרגמה מדויקת. פעילות זו בשילוב עם הטמעה אינטנסיבית בשיתוף חיל הרגלים הביאו לכך שכוחות החי"ר היו מצוידים כיאות בלחימה האחרונה בעזה. מתחקור הכוחות בתום הלחימה עולה כי האמצעים הובילו ליכולות חדשות בחי"ר ותרמו להישגים מבצעיים ברורים".

ררנ”ד סיימון 120: פריצה חלקה
רימון רובה נגד דלתות (ררנ”ד) בעל ראש קרב 120 גרם, המיועד לפריצת דלתות ממרחק ללא סיכון הצוות.
מדובר במוט אלומיניום נפרד באורך 40 ס”מ. בקצה המוט נמצא “כפתור”, דיסקית אלומיניום שמפרידה את נקודת ייזום הרש”ק מהדלת, כדי למנוע הדף וכדי למקד כמה שניתן את הירי. צורת הרש”ק גלילית עם כיפה בצידו הקדמי. המוט מתחבר לרימון–רובה, שמושחל על הקנה של רוס”ר M–16, רוס”ק M–16 או M–4.
ירי בנשק מחדיר את כדור הרובה לררנ”ד, מאיץ את הדיפת הרימון שבו ודורך את מרעום הרש”ק, שנורה מהכלי ופורץ את הדלת.
סיימון 120 הוא פיתוח משנת 2000 לסיימון 150. כמות חומר הנפץ ברש”ק צומצמה ל–120 גרם. בנוסף הוסרה תוספת ההודף מזנב הסיימון הקודם כדי לאפשר ירי נוח יותר.
“היעד של הכלי הוא פריצת דלתות בלחימה בשטח בנוי”, מסביר רמ”ד תורה וכשירויות במקחצ”ר רס”ן שי רודברג. “אחד מהחסרונות של כוח חי”ר הוא הצורך להתקרב לדלת כדי לפרוץ אותה ולהיכנס למבנה. הסיימון חוסך היחשפות של החיילים בעת הפריצה”.
בעבר שימש הסיימון יחידות מיוחדות בלבד, ובזמן הלחימה הושמש לראשונה בידי כוחות גבעתי, צנחנים וגולני. לוחמי יהל”מ של הנדסה קרבית היו אלה שהעבירו להם הדרכות בתפעול הרימון. עם הפצתו בעתיד לכלל יחידות החי”ר ההכשרה עליו תיעשה בבית הספר ללוט”ר.
“הסיימון התגלה כאחד האמצעים היותר יעילים שיש. 100% הצלחה, 100% בטיחות ו–100% פשטות הפעלה”, משבח מפקד פלחה”ן בגדס”ר צנחנים רס”ן אלעד. “גם ברמת סיכון האוכלוסייה הוא יעיל. אפקט הפיצוץ אידיאלי לפתיחת דלת מבלי לפגוע באנשים, גם אם הם עומדים מאחורי הדלת”.

מרגמת קשת: במהירות החץ
מרגמה 120 מ”מ נישאת על גבי נגמ”ש, שלראשונה נעשה בה שימוש נרחב בלחימה בעזה. מרגמה זו מחליפה את מרגמת לייש - מרגמת ה–81 מ”מ - וביצועיה משופרים. טווח הירי: 7,000 מטר (לעומת 4,900 של הלייש); רדיוס הפגיעה: 33 מטרים (לעומת 21), זמן הוצאת הפגז הראשון (עצירה, התקדמות, זיהוי מטרה וכיוון המרגמה): 1–3 דקות (לעומת עשר).
לקשת מערכת הינע, שמכוונת את הקנה למיקום הרצוי בצורה אוטומטית ולא ידנית כמו במרגמות קודמות. בנוסף, למרגמה מנגנון רתע מיוחד, שמאפשר לירות מהנגמ”ש מבלי לפגוע בפלטפורמה מהדף הירי.
“הפיילוט למרגמת קשת נערך ביוני 2007 עם גדוד גרניט של הנח”ל”, אומר רמ”ד נשק בענף חי”ר רס”ן דודו ארצי. “לאור הביצועים המבטיחים שלה הוחלט לאמץ אותה בשאר החטיבות. השימוש במרגמה הוכח כיעיל במיוחד בזמן הלחימה בעזה”.
בתחילת המבצע השתמשו כוחות החי”ר במרגמות הקשת בירי מהגדר פנימה. עם כניסת הגדודים לאזורי הלחימה נכנסו איתם המרגמות על גבי נגמ”שים, מחלקה אחת לכל גדוד.
יתרון מובהק של מרגמת הקשת, פרט לסגירת אש מיידית ולרמת דיוק משופרת, הוא בזמינותה למג”ד. “המרגמות הן חלק אורגני מהגדוד”, מסביר רס”ן ארצי. “במקרה של היתקלות המחייבת אש ארטילרית, המג”ד יכול להפעיל את המרגמות באופן ישיר. זה הכוח היחידי של הגדוד, שמסוגל לפגוע בטווחים כאלו ובדיוק המקסימאלי. מדובר בכוח אש מאסיבי”.
לא רק המרגמה משופרת, אלא גם הפלטפורמה שנושאת אותה. נגמ”ש A3 משופר נושא בקלילות את משקל הפצמ”רים והמרגמה, יש לו יכולת סיבוב מלא במקום (סבסוב) והמנוע המשופר שלו מאפשר נסיעה חלקה יותר. בנגמ”ש מותקנת מערכת ניווט AMAPS שמספקת נתונים על מיקום הנגמ”ש ועל כיוון הקנה לצורך דיוק בירי.
בימים אלה מתבצע חיבור נגמ”שי הקשת על בסיס מערכת השו”ב מענ”ק למערכות השו”ב של משואה בגזרות פיקוד דרום ופיקוד צפון. “כמובן שלא מדובר בניהול אש אוטומטי. הלוחמים עדיין ישהו בנגמ”ש ויפעילו את המרגמה”, מחדד רס”ן ארצי. “אך הפיקוד והשליטה במרגמות - בדגש על התקשורת בין הכוחות - ישתפרו. עובדה זאת תסייע בשיפור הדיוק ובסגירת מעגל אש בזמן קצר”.

הקשת:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


מפצח האגוזים: אין מחסה
טיל נגד רק”מ רך ונגד מבנים מבוצרים הנורה ממטול אישי חד–פעמי. המטול הופעל לראשונה בלחימה בעזה ונחשב לאחד מאמצעי הלחימה החשובים בו.
המפרט של מפצח האגוזים דומה לטיל לאו. קוטר הטיל: 90 מ”מ. עם יציאת הטיל מהמשגר הוא משייט לעבר המטרה במהירות 200 מטר לשנייה, כאשר טווח פגיעה שלו הוא 20–400 מטרים. המשקל הכולל, 10.5 ק”ג, מאפשר נשיאה נוחה של המשגר בלחימה בשטח בנוי. על המשגר החד פעמי (באורך מטר) מותקנת מערכת מתקדמת לבקרת אש וכוונת טלסקופית המגדילה פי שלושה את המטרה.
הקטלניות של מפצח האגוזים נוצרת מפיצוץ כפול. ראש הקרב (רש”ק) הראשון פוגע בקיר המבנה ומחורר אותו. הרש”ק השני חודר דרך החור שנפער ומתפוצץ במרכז החדר באמצעות מרעום עם טיימר נפרד. “הפיצוץ במרכז החדר מייצר הדף חזק וקטלני מאוד”, מסביר רמ”ד טילים בענף חי”ר, סרן דורי דישון.
הרשף האחורי של הטיל קטן וגם עוצמת הרתע אינה גבוהה, דבר שמאפשר שימוש בטיל מתוך מבנים. המשתמשים בטיל יכולים לבחור בין שני מצבי ירי: ירי על אויב בתוך מבנה, או ירי לצורך פריצת מבנה, אז הרש”ק השני מתפוצץ עם הראשון ומגדיל את החור בקיר מבלי להתפוצץ בתוך המבנה.
הפיתוח וההצטיידות של מפצח האגוזים החלו במסגרת לקחי מלחמת לבנון השנייה, “כדי לאפשר התמודדות מיטבית עם מתאר אורבני”, כדברי סרן דישון. בשנה שעברה סופק הטיל ליחידות המובחרות אולם עם ההסלמה בדרום הארץ פעל ענף אמל”ח חי”ר להקדים הזמנה של כמה מאות משגרים (“הוטלה עלינו החובה לספק מענה מתאים ללחימה&#8221.
עם אספקתם טיפלו ענף אמל”ח חי”ר וענף חי”ר בביסלמ”ח בהסמכות חירום על הטיל לכל לוחמי החי”ר מדרג הסמל ועד למג”ד. ההכשרות התמקדו בתפעול הטיל החדש. קצין חי”ר וצנחנים ראשי תא”ל יוסי בכר הגדיר את ההכשרות האלה כהישג משמעותי בלחימה. “היה לנו חשוב לרתום את המג”דים לאמל”ח החדש הזה. ברגע שמג”ד ירה בטיל הוא הביע בו אמון וידענו כי גם בלחימה הוא יעשה בו שימוש”.
והכוחות אכן הביעו אמון בטיל. כל צק”מי החי”ר מחטיבות גולני, גבעתי וצנחנים ומחטיבות החי”ר במילואים השתמשו בו והביעו שביעות רצון גדולה. “הוכח שהאמצעי יעיל במיוחד בשטח האורבני שבו התרחשה הלחימה”, אומר סרן דישון.

מפצח האגוזים - SMAW

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://mazi.idf.il/sip_storage/FILES/0/5120.jpg]



מאמין קל: כמו פרפר לאש
מערכת לאיתור ירי נק”ל. מערכת זו, ראשונה מסוגה בצה”ל, אפשרה בזמן הלחימה בעזה לאכן ולזהות את מקורות האש של האויב.
פעילות המאמין קל מבוססת על זיהוי תרמי של אש אויב בטווח של מאות מטרים ויעילותה בשטח בנוי מהווה פריצת דרך בתחום. היא מזהה חתימת אש של ירי אויב, מאתרת את מקור הירי באופן מיידי ומאכנת את הנ.צ שלו בהתאם לרשף היציאה של היורה. כוחותינו מקבלים מטרה מסומנת לירי כולל תצלום מוקפא שלה. בניסוי שנערך למערכת היא זיהתה נק”ל מטווחים של מאות מטרים ביעילות מרשימה.
ערכת המאמין קל נישאת על ידי שלושה לוחמים. משקלה: 45.2 ק”ג והיא כוללת צג, מארז אנרגיה ועמדת צלף.
מפקד מדור צלפים מבית הספר ללוט”ר רס”ן עופר שיבח את ביצועי המערכת בעזה. “היא עונה לצורך המבצעי הקיים ואף מעבר לכך” אמר. “כאשר מפעילים את המערכת בכוח ייעודי היא מפתיעה פעם אחר פעם בסגירת מעגל בזמנים קצרים. המערכת מאפשרת איתור מקורות ירי ופגיעה מהירה במטרות מאיימות על לוחמינו במרחב. בנוסף יכולת האיתור המגוונת אפשרה סגירת מעגלים עם מסק”רים ועם שריון”.

עמית: זיהוי טורף חם
מערכת תצפית תרמית לראיית לילה ויום שמזהה חום גוף. עמית מאפשרת תצפית לטווחים של כמה ק”מ ויתרונה העיקרי ביכולת לחדור דרך ההסוואה של האויב. המערכת מספקת לתצפיתן הפלוגתי תמונת שחור–לבן של דמות אויב, וכוחותינו יכולים לזהות במדויק את מיקום האויב גם בתנאי חושך מלא.
הגודל של מערכת עמית הוא כגודל של טלפון משרדי. היא נישאת ידנית, פשוטה להפעלה ובעלת כושר עמידות בתנאי חי”ר. משקלה: שני ק”ג בלבד, שליש ממשקל המערכת הקודמת יובל. עמית אינה רק קלה יותר, אלא גם חסכונית יותר באנרגיה. המערכת כוללת סוללה פנימית לתפעול במשך שלוש שעות וניתן לחבר אותה לסוללה חיצונית לשימוש עד שמונה שעות.
המערכת הוכנסה לשימוש בכל מחלקות התצפית של גדודי החי”ר במהלך שנת 2008. הטמעת המערכת נעשתה על ידי ביסלמ”ח בשיתוף ענף אמל”ח חי”ר. בלחימה בעזה בוצעה אספקה מזורזת של המערכת לכוחות הלוחמים ובעתיד היא תיכנס גם לשאר פלוגות החי”ר.

מערכת העמית:

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://mazi.idf.il/sip_storage/FILES/3/5123.jpg]


התמונה שמתקבלת דרך העמית:

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://mazi.idf.il/sip_storage/FILES/6/5126.jpg]



מקל”ר קל: יתרון כבד משקל
במסגרת ניתוח צרכים מחודש לאחר מלחמת לבנון השנייה עלה הצורך בהפחתת המשקל של ציוד הרתק הכבד, כמו המקל”ר (כ– 30 ק”ג) ומרגמה 60. כוחות החי”ר התקשו להתנייד עם הציוד במלחמה ולפיכך הוחלט בענף אמל”ח חי”ר להמליץ על רכש מקל”ר קל, שישקול עד 18 ק”ג.
מעבר לנוחות הנשיאה של המקל”ר הקל יתרונותיו רבים: מערכת בקרת אש מתקדמת, שמאפשרת ליורה לאמוד טווח בצורה מדויקת ומצלמה תרמית חדשה, שמאפשרת ירי גם בלילה. “יעילותו של המקל”ר הקל מפתיעה ומוכחת כבר בכדור הראשון והשני. הטווחים לא השתנו, אבל חל שיפור בדיוק הבליסטי”, אומר רס”ן ארצי.
כמות מצומצמת יחסית של הדגם החדש נרכשה לפני כמה שנים ובמבצע “עופרת יצוקה” נעשה בהם שימוש מבצעי ראשון. המשתמשים, שזהותם חסויה, הביעו שביעות רצון גבוהה. “דווחו לנו על פגיעות מדויקות ועל צורך מבצעי מובהק בו”, מסביר רס”ן ארצי.
המקל”ר הקל מתוכנן להירכש בתוכנית הרב שנתית הקרובה לכלל גדודי החי”ר. ההכשרה עליו מתבצעת בביסלמ”ח.

ציוד לחימה אישי: הגנה מדויקת
כוונות זאבון: כוונת השלכה למטול רימונים M–203 40 מ”מ הנמצאת בשימוש כל חטיבות החי”ר. הכוונת הוכנסה לשימוש אחרי מלחמת לבנון השנייה. מאז שהבא”חים קיבלו אותה, דווחו היחידות על פגיעות מדויקות יותר.
פלטת מיגון אישית: מגן אישי במשקל 11 ק”ג שהלוחם נושא לפניו באיזורי תנועה בעייתיים כמו סמטאות צרות. השימוש במגן זה נעשה כבר באיו”ש, אבל בלחימה היא הובאה לידי ביטוי באופן נרחב.



כוונת הזאבון:

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://mazi.idf.il/sip_storage/FILES/1/5121.jpg]
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #20  
ישן 26-01-2012, 17:08
צלמית המשתמש של Taurus84
  משתמש זכר Taurus84 Taurus84 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.10.08
הודעות: 4,276
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי dorratz שמתחילה ב "פיתוחים חדשים בענף אמל"ח במז"י"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי dorratz
מקל”ר קל: יתרון כבד משקל
במסגרת ניתוח צרכים מחודש לאחר מלחמת לבנון השנייה עלה הצורך בהפחתת המשקל של ציוד הרתק הכבד, כמו המקל”ר (כ– 30 ק”ג) ומרגמה 60. כוחות החי”ר התקשו להתנייד עם הציוד במלחמה ולפיכך הוחלט בענף אמל”ח חי”ר להמליץ על רכש מקל”ר קל, שישקול עד 18 ק”ג.
מעבר לנוחות הנשיאה של המקל”ר הקל יתרונותיו רבים: מערכת בקרת אש מתקדמת, שמאפשרת ליורה לאמוד טווח בצורה מדויקת ומצלמה תרמית חדשה, שמאפשרת ירי גם בלילה. “יעילותו של המקל”ר הקל מפתיעה ומוכחת כבר בכדור הראשון והשני. הטווחים לא השתנו, אבל חל שיפור בדיוק הבליסטי”, אומר רס”ן ארצי.
כמות מצומצמת יחסית של הדגם החדש נרכשה לפני כמה שנים ובמבצע “עופרת יצוקה” נעשה בהם שימוש מבצעי ראשון. המשתמשים, שזהותם חסויה, הביעו שביעות רצון גבוהה. “דווחו לנו על פגיעות מדויקות ועל צורך מבצעי מובהק בו”, מסביר רס”ן ארצי.
המקל”ר הקל מתוכנן להירכש בתוכנית הרב שנתית הקרובה לכלל גדודי החי”ר. ההכשרה עליו מתבצעת בביסלמ”ח.


הקפצה לטובת ידיעה באותו נושא.


ציטוט:
אם־קיי־47

מקלע רימונים 40 מ"מ ("רעם") מבית היוצר של חברת "ג'י־די" האמריקאית. מדובר במערכת אש בעלת משקל קל יחסית למערכות בעלות ייעוד דומה, 18 קילו נטו למקלע עצמו, לעומת 38 קילו למערכת אם־קיי־19 שנמצאת בשימוש בצה"ל. בזכות המשקל הנמוך, לתפעול המערכת תידרש חוליה של שלושה חיילים, לעומת הצורך הקיים כיום של ארבעה חיילים למקלע רימונים. המערכת יורה רימונים לטווח של עד שני קילומטרים ומיועדת למחלקות הפנת"ר של כוחות החי"ר. לדברי רס"ן אילוז, המערכות ייכנסו לשימוש ביחידות החי"ר במהלך שנת 2012.


http://www.idf.il/1133-14686-he/Dover.aspx
_____________________________________
או"ם שמום.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:59

הדף נוצר ב 0.10 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר