|

18-01-2010, 13:49
|
|
|
|
חבר מתאריך: 15.09.09
|
|
תכנית 'עיר ללא אלימות' - האח הגדול בהתגלמותו מתחת לאפנו!
נתקלתי בזה כבר, אבל רק בחודשים האחרונים כשהתעמקתי, 'נפלה עלי' המשמעות וההשלכות של הפרוייקט הזה שנקרא "עיר ללא אלימות" על המדינה הקטנטנה הזאת
שבה באופן יחסי, מהיר וקל ליישם בה תוכנית שכזו באופן כלל-ארצי - וזו גם הכוונה... והיא כבר יצאה מזמן לדרך ומתקדמת בפול גז.
הרבה יותר קל להסתכל מרחוק על ארצות כמו בריטניה וארה"ב (וגם יוצאת משם הרבה יותר אינפורציה),
אני מניח שלא יחסתי לעניין חשיבות ותשומת לב מספקת עד עכשו, כנראה בגלל שלא ממש רציתי לראות את זה כאן: בישראל.
הנתונים הטכניים די ברורים מהמסמכים והעובדות בשטח, לכן אני לא מביא פה איזושהי תיאוריה,
רק מכוון זרקור אל התכנית שאליה ניתן לשייך חלק לא קטן מהתפתחויות 'האח הגדול' להן אנו עדים בשנים האחרונות בארץ.
מה שנשאר זה לחבר את החתיכה הזאת של הפאזל לערימה שכבר יש לנו ולחדד את הראיה של התמונה הגדולה - והמקומית.
בעיקר ניסיתי לרכז כאן קישורים למידע על הפרוייקט,
אבל גם לשתף אתכם טיפה בפירושים ודעות אישיות שמתייחסות ברובן לצד העקרוני והכיוון הכללי שלדעתי הוא מוביל.
הרבה מהדיווחים בתקשורת על מלחמה באלימות, התקנת מצלמות בפאניקה אחרי כל ארוע וכדומה – מתקשרות לפרוייקט הזה, והגישה שהוא מייצג...
(פרסום שכזה או 'הכנת דעת הקהל' הוא חלק מהמדיניות שלו – ז"א, אתם לא סתם שומעים על זה)
אגב,
אני בטוח שמי ש'אנטי' או שלא ער לנושאים עליהם מדובר בפורום הזה לא בהכרח יבין את גישתי, ואינני מצפה או מבקש הסכמה, אמונה, שכנוע וכו',
רבים בוודאי יחשבו כי תוכנית כזאת היא נפלאה וברכה משמיים - כל טוב להם.
בעוד שאני מביע את דעותי כאן אני בהחלט בעד שכל אחד יגיע לדעות ומסקנות משלו .
בכל זאת, בנסיון למנוע מראש הערות ביקורות והכללות מיותרות ברצוני להבהיר:
1. אינני בעד אלימות או פשע
2. אני מבין שישנה בעיה אמיתית רצינית ומורכבת של אלימות ופשע במדינה (נתקלתי בה ונפגעתי לא פעם, אישית) .
3. אינני פוסל כאן פסילה גורפת ,ואינני אומר שאין בתוכנית הזאת גם אלמנטים שיכולים להשפיע, שהשפיעו וישפיעו בצורה חיובית ביותר
4. אני מעריך כי רבים, ואולי רוב השותפים והמגוייסים לפרוייקט הזה, תכנונו וביצועו, הם אנשים טובי לב אשר להם דאגה תמימה, איכפתיות אמיתית והם מלאים רק כוונות טובות.
אבל, כוונות טובות לא תמיד יוצאות מתוך חכמה וראיה רחבה ולא תמיד מביאות לתוצאות טובות ( אולי עצם המושג 'טוב' הוא זה הנתון כאן לחילוקי דעות )
במיוחד במקרה הנ"ל, בכדי לשמור על שיקול דעת ואיזון, חשוב ביותר לשים בצד גישה של "אם הצלחה לא מתווכחים"
ולהסתכל מעבר לסטטיסטיקה המראה כביכול על ירידה בסוגים שונים של 'מעשי אלימות' ופשיעה בעקבות יישום התוכנית,
בין היתר מכיוון שאם נוצרת חברה כה נשלטת, כה מונחית, מגודרת ומוגבלת, כך שהחיים עצמם והתכונות הטבעיות והאנושיות אינם יכולים ולהתבטא בה,
- חברה שבה מראש כל אדם נחשב אוטומטית כסכנה, כחשוד או פושע פוטנציאלי שיש צורך להשגיח עליו, לגזוז ולקצץ אותו מילדות,
אז לפחות לי זה ברור שהתוצאה היא בחזקת "הניתוח הצליח אבל החולה מת" ולטעמי זה גם סוג של כפיה וענישה קולקטיבית.
תקדישו כמה שעות, תעברו בסבלנות על החומרים בעצמכם, ותראו שאני לא סתם שם על זה כזה דגש.
זה לא 'רק' עוד טונות של 'מצלמות בכל מקום' –ז"א זה גם זה, אבל גם הרבה מעבר לכך.
במבט ראשון התכנית הזאת נראית לכאורה תמימה ונשמעת כביטוי לרצון טוב וחיובי (אם לא 'קצת' יללני ...)
לתשומת לבכם, נקודות משמעותיות בתוך התוכנית מקבלות מעין 'מילות-קוד' תקינות פוליטית הניתנות לפירוש רחב, היתממות והצדקה כשצריך,
בסגנון המוכר לנו כבר ממדינות אחרות , כגון:
'אפס סובלנות', 'התנהגות אנטי-חברתית', 'טריטוריות ביטחוניות ', 'מערך שליטה ובקרה', 'מערכות תצפית ', 'מוקד רואה ','אילנות בגני ילדים', 'סוכני שינוי', 'מנחי מנחים', 'סיירת הורים' 'קומנדו חברים' ועוד שפע שכאלה..
התחושה שאני קיבלתי כשקראתי מהתוכנית הזאת היא (בין היתר) של התנשאות ושתלטנות -
כאילו מי שכתב אותה מאמין כי הוא 'מגלה את אמריקה' ותפקידו להמציא מחדש את התחום ולאגד אותו תחתיו (מעין זיהוי פוטנציאל ליצירת שוק חדש)
ולשם כך לגייס את האזרחים למטרתו, לנטוע בהם הסכמה שכנוע והתלהבות תוך ניצול המאיסה במצב הקיים ותכונות בסיסיות כמו פחד וכעס שנוצרו כתגובה אליו.
וכך למעשה מתקבלת הלגיטימציה לחרוג ולהתפרס בלי הכר ולהגדיר לנו (לפי השקפת עולם שיטחית וחסרת אמון באדם)
בעזרת שימוש ב 'לשון נקייה' -
מהי התנהגות רצויה ושאינה רצויה, וכך הלאה והלאה...
יהיה קשה אם לא בלתי אפשרי להאט את היישום של 'הפרוייקט ' הזה, אפילו אם יהיה נסיון כזה,קודם כל מכיוון שהוא כבר נפרש...
שנית מכיוון שהוא מסווה מצויין ו –
"הרי את\ה לא בעד אלימות נכון?" ו "אם כל הכבוד לפרטיות וחופש, בטחון הרבה יותר חשוב..."
הרבה הרבה יותר קשה מאשר למנוע משהו כמו המאגר הביומטרי (שדינו להתממשק עם הפרוייקט הזה מתישהו).
לפי דעתי הם דחפו את זה בערמומיות, מהדלת האחורית - ללא הצבעה דמוקרטית, דיון, חשיפה או ביקורת ציבורית נאותה –
בכך שזה שווק תחת לחץ פוליטי וציבורי ישירות לראשי ערים (וכך גם לראשים במשטרה, חינוך וכו'), ואלו נאלצים לחתום על 'אמנה' המיישרת קו אם עקרונות ה'פרוייקט'
ושלכאורה מחייבת אותם להיות כפופים אליו, לשתף פעולה, ולקבל ייעוץ והוראות 'מלמעלה'.
בכל מקרה, נראה שזה כבר מאוחר מדי...יש יותר מדי גורמים, גם במוקדי ניהול והשפעה וגם בציבור שכבר משוכנעים שרק זה יציל אותנו.... והם כבר מרוצים מאד מהסטטיסטיקה והגרפים היורדים....
והתקשורת שהיא גורם מרכזי כאן, ברובה משתפת פעולה, מפחידה את הציבור, ומוכרת מצוין את כל החבילה כבר במשך שנים.
הרי חצי חדשות אתה רק שומע רצח רצח רצח רצח רצח רצח – כאילו זאת תופעה חדשה שאנשים הורגים אחד את השני...
כל מעשה כזה מנופח מעבר לכל פרופורציה ובכך תורם כמובן לתחושת פחד תמידית ותירוץ להתהדקות הטבעת!
זה גורם לי לחשוב בשיא הרצינות על לעזוב את המדינה הזאת - כי הדבר הזה, באיזושהי צורה, יגיע לי צ'יק צ'אק עד הבית.
בעיני זה משתווה אם לא עוקף את אנגליה וארה"ב גם יחד, בגלל שזו מדינה קטנה,
אם כי, זה לא יקרה מחר - אלא יתהווה בהדרגה תוך מספר שנים.
התוכנית 'עיר ללא אלימות' מגדירה את עצמה כ'הוליסטית' – ואכן, היא איננה מתמקדת רק בסוג\ים מצויים ו'ידועים' של מה שנקרא אלימות,
להיפך - נראה כי היא מנסה להתרחב לחדש ולהגדיר מחדש את עצם הפירוש של המילה 'אלימות' לפירוש כמה שיותר רחב -
בעזרת סיפוח והטמעת מילים כמו התנהגות 'אנטי-חברתית', ' לא רצויה', 'לא נורמטיבית' וכו'
דומה מאד להרחבה שעשו חוקי ה'פטריוט' בארה"ב למילה 'טרוריסט'.
מרגע שאתה מתמקד בצביעות בפעולה או תכונה אנושית טבעית
(ולא רק טבעית אלא מקובלת,נתמכת ומטופחת בהגזמה נונ-סטופ ע"י אותה תרבות אנושית היסטורית ועכשווית עצמה ממנה אתה מגיע)
ומציג אותה כ'ראויה להכחדה' , מוכר את הנחיצות להביא אותה תחת בקרה וניהול ממסדי נוקשה – ובו זמנית מפיל את רוב האשם והאחריות על 'האזרח הקטן' -
הרי לך מתכון וכלי מושלם לשליטה באדם.
וזאת לפי הבנתנו היא אחת מהמטרות ושיטות הפעולה האהובות של המערכת אותה אנו מכנים NWO ובעצם זה חלק ענק ממה שקורה כאן בסגנון : בעיה-תגובה-פתרון.
מתקבל הרושם שמה שהמתכננים יאבחנו ויגדירו מעכשו כ'זן של אלימות' – צריך התיחסות מיידית ומדוקדקת ותוכנית פעולה רב שלבית משולבת (רצוי בתיבול טבלאות זרימה)
הנה כאן לדוגמא מסמך אובססיבי ממש של 40+ עמוד יגדיר לנו מהי 'הצקה' ואיך לעקור אותה מהשורש עוד מהלול.
האם מעכשו המילה 'בטחון' = 'אח-גדול', אלימות = טרור, אדם = חשוד עבריין בפוטנצייה, אכיפה = קדם-פשע (precrime)
זאת אכן הגישה.....
ה'פרוייקט' מתיימר לפעול כדי למגר כל סוג שהוא של אלימות - בכל הדרגות, מכל הגילאים, ומתגאה כי הוא מתרחב כל העת לתחומים נוספים...
ולכן לא מדובר כאן רק בהרחבת רשת האכיפה הניתור והשיטור הפיזי הקיימים,
ומעין סיפוח סמכויות מהגורמים הקיימים על ידי יצירת מה שנקרא שיטור אזרחי, שיטור עירוני או מעין צבא אזרחי בעצם.. (*מצא את ההבדלים)
שיפטרל ברחובות ב' רגישות' ודריכות וינסה לצוד עבירות ו'לשמור על הסדר' בין היתר בכדי להצדיק את קיומו (כשיטת פקחי החניה)(ובסימן ירוק בסופו של דבר)
מדובר כאן בהחלט גם על ניצנים של משטרת המחשבות וסוג של שטיפת מוח - מכיוון שהפרוייקט נכנס מזה חזק בילדים.
אותם פוליטיקאים ומהנדסים חברתיים (שכנראה שכחו שגם הם היו פעם ילדים) נטפלים לילדים שוב ושוב ומנסים לשתף אותם (או לכפות עליהם להשתתף) באופן פעיל בתכניותיהם.
זה לא דבר חדש אבל אותי זה תמיד מקומם!
המערכת הערכית, החברתית והכלכלית הכללית היא זו שיוצרת את אותם נערים משועממים ואלימים - לא צריך להיות 'מומחה' עם phd בשביל לראות את זה!
הרי אם רוצים, באותה מטבע רופפת אפשר להגדיר למשל את כל מערכת החינוך כאלימה -
מכיוון שהיא מכריחה את הילד לשבת שם, כשהוא מבעבע חיים, דוחפת לו מידע, על משקל פיטום אווז, ומצפה ממנו לקבל את הכל בכניעות ולהתנהג 'כמו מבוגר'.
החברה עצמה הפכה ריקנית וחסרת משמעות להרבה אנשים, ומציעה להרבה ילדים מעט מאד גירויים ועידודים בכדי להפוך לאדם הגון, מודע, רחב אופקים וחושב בפני עצמו.
כמעט כל תחום 'התרבות והבידור' רווי אלמנטים מטמטמים שטחיים ואלימים ההולכים ונהיים יותר 'אקסטרים',
והילד של היום יושב מול הטלוויזיה המחשב או הטלפון יותר ויותר - לכן הם הופכים להיות מחנכיו האמיתיים...
כל שני וחמישי שומעים על פוליטיקאי מושחת שסרח, גנב, אנס וכו... ה'לא לצאת פרייר' הפכה לדת במדינה האכזרית הזאת וכל אחד דופק את השני באדישות... העוני חוגג...
ובל נשכח שהמדינה זקוקה מטפחת ומתכנתת אנשים עם יכולת אלימות גבוהה בשביל הצבא וכו' (אבל זה כנראה לא נחשב)
וכך הלאה והלאה.....
האם צריך להתפלא אם כך שרבים אינם מוצאים עצמם בתוך המערכת החולה הזאת? הרי זה נס כשזה כן קורה!
למה צריך להתפלא שילד או נער מרגיש אבוד, משועמם או מתוסכל ומנסה 'לשכוח את עצמו' או להתמרד ולהביע את עצמו בצורה פרימיטיבית?
והאם גישות 'קוסמטיות' מהסוג הזה באמת יפתרו הבעיה האמיתית?
מנגנונים למוגנות
(בהזדמנות אולי אביא פה פוסט המתמקד רק במה שקורה בבתי ספר ובגנים בארץ ובעולם)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
אוקיי,
הנה קישורים למידע הרלוונטי, כולל מהאתר הרשמי- הממשלתי עצמו, וכתבות מהעיתונות.
בתור התחלה - כתבה ( 1.1.2010 עיתון כלבו) שקבלתי ממכר בצפון, שטוען דרך אגב שכל הדבר הזה ייזנח וידעך בסופו של דבר מחוסר עניין ותקציב..
- לא נראה לי, אבל נחייה ונראה...
אפילו אם באופן רחב הפרוייקט ידעך, הוא עדיין ישאיר מאחוריו עשרות חדרי 'שליטה ובקרה' ואלפי מצלמות!)
לחץ לכתבה מלאה:

(ד"א כמובן שמישהו ידרש לממן את זה בסופו של דבר – וזה יהיה האזרח! והנה צץ לו עוד מס!
חפשו: אגרת שמירה, אגרת ביטחון, מס מצלמות וכו')
מאתר פרוייקט "עיר ללא אלימות" הרשמי :
(מי שרוצה מוזמן לגלוש ולחפור ישירות בעצמו באתר המשרד לב"פ או דרך מנוע חיפוש ולעלות על מסמכים נוספים,
האתר לא מסודר בצורה הכי יעילה והרבה מסמכים מפוזרים בתוכו) :
דף ראשי "עיר ללא אלימות"
החל מינואר 2010 תפעל התכנית ב-78 רשויות בסך-הכל ברחבי הארץ" :
אופקים ● אור יהודה ● אילת ● אור עקיבא אל בטוף ● אלפי מנשה ● אריאל ● אשדוד ● אשקלון ● באר טוביה ● באר שבע ● ביר אל מכסור ● בית ג'אן ● בית שמש ● ביתר עילית ● בסמת טבעון ● בת ים ● גבעת זאב ● גדיידה-מכר ● גלבוע דבוריה ● דימונה ● דיר חנא ● דרום השרון ● זרזיר ● חבל מודיעין ● חדרה חולון ● חוף אשקלון ● חורה ● חיפה ● טבריה ● טירה ● טמרה ● יהוד מונוסון ● יקנעם עילית ● ירושלים ● כסיפה ● כפר יונה ● כפר כמא ● כפר סבא ● לוד ● מבואות ● חרמון ● מבשרת ציון ● מגאר מגדל העמק ● מודיעין-מכבים-רעות ● מעלה אדומים ● מעלה יוסף ● מעלות-תרשיחא ● נהרייה ● נס ציונה ● נצרת ● נצרת עילית ● נתיבות נתניה ● עיר כרמל ● עכו ● עמק יזרעאל ● עפולה ● עראבה ● ערערה-בנגב ● צפת ● קדומים ● קדימה-צורן ● קרית אונו ● קרית ביאליק ● קרית גת ● קרית טבעון ● קרית ים ● קרית עקרו ● ן ראש העין ● ראשון לציון ● רהט ● רמלה ● שדרות ● שוהם ● שפרעם
שיטור קהילתי - עיר ללא אלימות
קומנדו חברים
לסיכום,
התעסקתי אם כל המידע הזה לסירוגין במשך כמה חודשים, וזה כבר התחיל לעשות לי סחרחורת, לכן הפוסט הזה בשבילי הוא ממש בגדר הוצאת קיטור... 
כמה שזה עלול להשמע מוזר - נגעתי כאן בשטחיות רק בחלק קטן של הדברים - מי שרוצה צריך לעשות שיעורי בית בעצמו.
בכל אופן מקווה שתמצאו את הדברים חשובים, מועילים או לכל הפחות מענינים, נראה לי שכדי לדעת מה קורה מתחת לאף, מאחורי הקלעים או hidden in plain sight... ולדעת מאיפה זה נובע.
לחיים!
|
|