לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 16-07-2011, 21:39
  לבני לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ
 
חבר מתאריך: 09.03.04
הודעות: 27,735
מידע מסעדת חאג' כחיל ככר השעון יפו, או "הפער שבין חזון למציאות"......

ראשית סוג של התנצלות!
אני מודה ומתוודה שממש לא התכוונתי לכתוב שום ביקורת היום, ממש לא!
אבל לאחר הארוחה החלטתי שאני חייב לשתף אתכם בחוויה ומכאן שהפעם אין תמונות של המנות, אין ביקור בשירותים ואין מחירים (כי לא אני שילמתי)....
אבל יש מלל...לא מעט מלל... שהשתדלתי לרווח לנוחותכם.

שבת לפני הצהרים...
חושבים "איפה אוכלים היום"?....
מצד אחד, המסעדה הקבועה בה אנו סועדים בשבתות האחרונות אמנם טובה ו"מספקת את הסחורה" אולם מאידך נוצר איזה שהוא חשק/צורך קצת לשנות....
ואז עולה הרעיון שזו יכולה להיות בהחלט ההזדמנות לפקוד ולבדוק מסעדה שעל פניה אנו חולפים כמעט בכל שבת בדרכינו למסעדה הקבועה שלנו בשכונת עג'מי (עליה אכתוב כאן בהזדמנות הקרובה) כשהכוונה היא למסעדת חאג' כחיל שבככר השעון ביפו.
המסעדה אשר בעליה מגדירה כ "מסעדה יפואית אותנטית", ממוקמת בפינת הככר עם קצה רחוב רזיאל. נראית מרשימה בהחלט מבחוץ, חיפוי אבן וחלונות גדולים, מארחת שיושבת בכניסה ולידה קנקני קפה מנחושת...וואלה, מרשים......

אנחנו מצאנו חניה בסמוך אך יש לקחת בחשבון שאין מגרש חניה שהוא ממש צמוד למסעדה ויש להסתמך על חנייה ב"כחול לבן" או באחד המגרשים שקרובים יותר לנמל יפו כשבשבת בצהריים העניין יכול להיות קצת בעייתי עקב עומס המבלים בחוף הים ובאיזור בכלל.....
הליכה של כמה דקות והמארחת האדיבה מקבלת את פנינו,
"שלום, כמה אתם"?...
"ארבעה"...
"אין בעייה, כנסו בבקשה"...

נכנסנו...
את פנינו מקבל אחד העובדים שמפנה אותנו לעבר שולחן פנוי, המסעדה לא מלאה עדיין ויחסית שקטה, אנחנו מתיישבים ותוך כמה שניות מגיע המלצר ומניח את התפריטים.
תפריט המסעדה מצומצם יחסית וברור ועל פניו הבנתי את הרעיון הכללי...
יש הפרדה ברורה בין מנות שניתן לכנותן "סטנדרטיות" ושניתן למוצאן במרבית המסעדות המזרחיות לבין הקטגוריה של המנות המיוחדות שבהן מתהדרת המסעדה!
ואכן כך גם היה נראה לי מלכתחילה, מסעדת חאג' כחיל שבככר השעון מנסה לשדר משהו אחר, משהו שונה מנוף המסעדות המזרחיות/ערביות של יפו, משהו שהוא מעבר ל"חומוסצ'יפססלט" המוכר (והלאו דווקא רע).....
אבל כנראה שיש פער גדול מדי בין איכות השידור לאיכות החומר שנקלט אבל על כך בהמשך.......

המחירים שמצויינים בתפריט מלמדים כי לא מדובר במסעדה זולה והם קצת מעל למחיר הממוצע בהשוואה למסעדות אחרות, אבל הדבר עדיין תואם את הקו ה"איכותי/יוקרתי" בעליל שהמקום מנסה לשדר, לא?...

לא חולף יותר מדי זמן (לטעמי קצת פחות מדי זמן) והמלצר הנמרץ שב כדי לקחת הזמנה, אני עצמי לא ממש סגור עדיין על מה שאני הולך אבל היות ושאר הסועדים כבר החליטו אז קדימה...


כפתיח הזמנו מנת חומוס עם פטריות, כרובית עם טחינה וסלט ירקות קצוץ, פרט לכך הומלץ לנו להזמין קנקן של מיץ רימונים (!) וואלה?.. מיץ רימונים?! סחתיין.....

לא חולפות מספר דקות ולשולחן מגיעות מנות הפתיחה שהוזמנו וקנקן המיץ המסקרן...
יחד עם המנות שהזמנו הוגשו לנו עוד כמה צלוחיות קטנות ובהן מה שמכונה "סלט סלסה", "חריף ירוק" שהוא עבורי סוג של סחוג, צלוחית חמוצים ושני פלפלים ירוקים קלויים חריפים....
ו...סלסלה עם............................. פיתה!
כן, כן...פיתה!
אחת!
פיתה בסדר גודל של "פיתה עיראקית", אמנם מהטאבון, אמנם טריה, אמנם בזקו עליה זעתר וסומסום אבל אחת?.... לארבעה סועדים?... למה?....
האם מדובר כאן בעוד מניירה של "מסעדה אחרת"?... מעניין.....
מתחילים לאכול ולהלן הרשמים:

חומוס עם פטריות - מה אומר... על פניו נראית המנה יפה, היא מוגשת בקערה די עמוקה כך שההגיון אומר שמבחינת כמות, לצורך "נישנוש" לארבעתינו זה בהחלט סביר אך אליה וקוץ בה!
החומוס עצמו, חסר כל ייחוד ו"אופי", לא לפה ולא לשם וניתן להגדירו כסתמי לחלוטין, אמרתי לעצמי שאולי שילוב בינו לבין הפטריות והבצל שבמרכז המנה יעשה את העבודה אך לא כך - מעט מאוד פטריות , עודף בצל מטוגן ועודף נוזלים שיצרו סוג של תערובת שמטפטפת כל הדרך לצלחת האישית או לפה..... חכו חכו, עוד נשוב לחומוס הזה בהמשך, הסתבר שיש למה לצפות....

כרובית מטוגנת בטחינה - עוד מנה מפוספסת בגדול! הכרובית חתוכה קטן מדי וצריך ממש להפעיל את הדמיון כדי לזהות אותה בתוך מנת הטחינה ובכלל, משהו ביחסים בין הכרובית לטחינה היה מפוספס, הטעם חסר ייחוד, לסיכום, ממש לא משהו.

רוטב/מטבל סלסה - סטנדרטי לחלוטין ומאוד מאוד דליל ונוזלי.

סלט ירקות - אני חושב מה אוכל לכתוב עליו?... הוא היה חתוך דק דק? כן.
ירקות טריים? נראה שכן.
מעוטר בעלה חסה? כן.
מעבר לכך?... גורנישט! סלט.

החמוצים? מהסוג הסטנדרטי, מלפפונים קטנים במלח וזיתים לא רעים.... ואם בזיתים עסקינן, אז הנה זה בא!!!!!

בעוד אנו אוכלים ממנות הפתיחה, חשה לפתע בפיה אחת הסועדות בדבר מה שלא ממש קשור לחומוס ולפטריות! מסתבר שלקערת החומוס "השתרבב לו" גלעין של זית! מה? איך? למה?..... אלו הן השאלות היותר נוחות כשהשאלה העיקרית היא, האם לפני כן בילה הגלעין הזה בפיו של אחד הסועדים כאן לפנינו כשהיה עדיין חלק מזית שלם?!
הגלעין הסורר היה כנראה שקוע ברוטב הפטריות כך שלא ניתן היה להבחין בו וכשהגברת העלתה בעזרת המזלג מן המנה אל תוך פיסת הפיתה היא לא הבחינה בנוכחותו....

עוצרים הכל!
תיאבון לגברת, כבר לא ממש היה.
עוגמת נפש לה (ולנו)...ממש כן!
מעבר לכך שאירוע שכזה יכל להסתיים בשבירה של שן או כתר.....
קוראים למלצר מראים לו ומסבירים מה בדיוק קרה, אני מודה שברגעים שכאלה אני לא ממש יודע לאיזו תגובה לצפות מצד המקום. מצד אחד התנצלות מיידית וכנה זה נדרש, לקחת את הצלחת הזו מהשולחן ולשאול אם להביא מנה אחרת מאותו סוג או משהו אחר? זה עדיין מתבקש, לגרוע אותה מהחשבון...ברור, פיצוי תוך כדי או בסיום הארוחה? בהחלט יכל להחשב כמחווה של רצון טוב...
לא יודע...

מה שהמלצר במסעדת חאג' כחיל בחר לעשות במקרה הנדון (ולקח לו לא מעט זמן לעשות זאת) הוא פשוט לקחת את הצלחת ולהביא אחת אחרת במקומה בצירוף התנצלות יבשה... הבנתי.
גם זה סוג של "מניירה" של מסעדה המתיימרת להיות "אחרת"?... כנראה.

מנות עקריות:

ראשית אציין כי עם המנות העיקריות שהוזמנו ופירוט לגביהן יופיע מיד, הזמנו גם צלחת צ'יפס אחת לכולנו, צלחת זו הגיעה בשלב מוקדם עוד בטרם נחתה על שולחנינו המנה העיקרית הראשונה, לא הייתי מציין זאת אילולא היתה כאן בעייה קלה של תזמון ובעייה קצת יותר גדולה שבאה לידי ביטוי בכך שהצ'יפס עשה רושם של לא יותר מאותו מוצר קפוא לחימום/טיגון בטרם ההגשה, קימחי ולא ממש טעים.


כמנה עיקרית הזמנתי סטיק אנטריקוט עם תוספת של פירה, סועד נוסף הזמין דג מושט, סועדת אחת הזמינה דג דניס מפולט ואילו השנייה הזמינה דג דניס שלם בתוספת פירה.
אציין ואוסיף כי בתפריט המסעדה מופיעות ברובריקה מיוחדת מספר מנות אשר כנראה נחשבות ל"מנות הדגל" של המסעדה אך היות ורובן ככולן מתבססות על כבש/טלה שאת בשרם אני לא ממש אוהב או לחלופין על עוף בווריאציות שונות חלקן ממולאות, העדפתי ללכת על בטוח במקרה הזה.

והנה הן מגיעות העיקריות....

סטייק האנטריקוט - כמנה שעבורה על הסועד לשלם כמאה שקלים הסטייק הזה היה רחוק מרחק רב מלספק את הסחורה!
סטייק דק מדי, צר מדי משקלו להערכתי לא יותר מ 250 גרם. ביקשתי אותו במידת עשייה של "מדיום" ולטעמי הוא נצלה מעבר לכך, יותר מדי גרגרי פלפל גרוס שדי השתלטו על טעם הבשר ובעיקר..... ממש אבל ממש לא משהו!
סטייק סתמי לחלוטין שהזכיר לי (ומבלי לפגוע) את הסטייקים ה"תעשייתיים") שנמכרים קפואים בסופרמרקט...בחיי.

הפירה שהוגש כתוספת התיימר להיות מתוחכם ונוצר משילוב של תפוח אדמה רגיל עם שבבי בטטה (כך זה נראה), נחמד, לא יותר,הוכיאה ל"מסעדת גורמה" הוגש בכמות של כשתי כפות לצד הסטייק....
עם זאת, בהתחשב בעובדה שהסועדת שבזמינה גם היא את הפירה כתוספת למנתה לא קיבלה אותו עד לכתיבת שורות אלו - מה לי כי אלין?....

דג הדניס המפולט - מנה נחמדה, דג קטן יחסית וכל מילה נוספת מיותרת.

דג הדניס השלם - קצת יותר גדול מקודמו אך גם כאן, מנה טובה ולא יותר (שכאמור היתה אמורה להגיע עם תוספת)....

דג המושט - על פניו נראה שזו היתה המנה הטובה מבין הארבע שהוגשו לשולחן, דג גדול יחסית שהוגש כמקובל עם חצי לימון לידו.

ראוי בהחלט לציין כי בשלב העיקריות הגיש לנו המלצר פיתה (!) נוספת!!! הייתכן כי זה היה בעצם הפיצוי על תקרית הגלעין או אי הוספת התוספת?.. אני סבור (ומקווה) שלא...

אכלנו, סיימנו, שתינו ממיץ הרימונים שהתגלה כלא ממש טעים וחסר אותה עפיצות אופיינית למיץ רימונים טרי.

קינוחים לא ממש הוצעו לנו והסתפקנו בשאלה המסורתית המרכבת משתי המילים "קפה"? "תה"?....
אז לקחנו שתי כוסות קפה...

היות ובשלב זה העניין כבר מוצה, המסעדה כבר התמלאה בהמוני ישראל על טפם, חלק מהם לאחר בילוי של בוקר קייצי בחוף הים וחלק מהם....כמונו....
הזמנו חשבון.

לא פיצוי, לא בטיח ולא אבטיח.......

שילמנו והלכנו.

אם אסכם את החוויה אומר כך:

מסעדת חאג' כחיל כיכר השעון - יפו:
מסעדה יפה ללא ספק גם חיצונית וגם פנימית, מסעדה נקייה על פניו. האוכל סביר ובמקרים אחדים פחות מהמצופה. תקלות שלא ממש תואמות את מה שהמקום מנסה לשדר ולא ממש מטופלות כפי שהסועד מצפה (אלא אם ציפינו ליותר מדי).....

בקיצר - מסעדה שמנסה להתיימר להיות מה שהיא ממש לא !


אגב - במקום לא מגישים בירה וגם לא בשר לבן.
_____________________________________
V soncu bo hosta zapela, hosta in pesem vojna:
Brat moj, ne skrivaj lica, danes je vojna, VOJNA!

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:16

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר