לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 05-01-2013, 20:30
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
כיצד יראה הצבא הסקוטי העצמאי?

שנות ה-90 סימנו את סוף המלחמה הקרה הבין-גושית, התפרקות המדינות המלאכותיות (יוגוסלביה, ברה"מ, צ'כוסלובקיה ובקרוב אולי גם בלגיה) ועלייתן של מדינות הלאום ברחבי האירופה ולמעשה העולם כולו. בניגוד למדינות אירופאיות קוטביות אחרות כגון אירלנד, ספרד (חבל הבאסקים ובעשור האחרון ביתר שאת קטלוניה) וצרפת (קורסיקה), בסקוטלנד לא התקיים מאבק אלים לעצמאות במשך 300 שנים שחלפו מאז ההקמת הממלכה המאוחדת. ראשיתה של התנועה המחודשת לעצמאות סקוטלנד בשנות ה-60, עם התפרקות סופית של הקולוניאליזם והאימפיריאליזם הבריטי והחלשות מעמדן של המונרכיה ומעמדה הבינלאומי של בריטניה, קודם לכן שניים מהדבקים העיקרים בין חלקי המדינה השונים. עשור לאחר מכן קיבלה התנועה החדשה רוח פיננסית גבית משמעותית עם גילוי שדות הנפט (ולאחר מכן גם גז טבעי) עצומים לחופי סקוטלנד בים הצפוני. סקוטלנד אמנם מהווה לא פחות משליש מהשטח היבשתי של בריטניה ומחצית מקו החוף שלה (בזכות אינסוף איים ומפרצים) אבל רק 8.5% מאוכלוסיית הממלכה המאוחדת מתגוררים בה וטרם גילוי מרבצי הנפט והגז נחשבה סוקטלנד דלת המשאבים והתשתיות לחסרת סיכוי לעצמאות כלכלית.

התהליך הבשיל לאורך 30 השנים הבאות עד שב 1997 התקיים בסקוטלנד משאל עם תקדימי שבעקבותיו הוקם ב 1999 ברוב הוד והדר פרלמנט סקוטי עצמאי ראשון מזה 300 שנים. הפרלמנט בהובלת המפלגה הסקוטית הלאומית (ה SNP) נוקט מאז ועד היום קו תקיף ועקבי של עצמאות הדרגתית והיפרדות בשלום מבריטניה (תהליך דומה למה שקורה למשל בקטלוניה ובקוויבק). משאל עם על עצמאות מלאה לסקוטלנד צפוי להתקיים בשנה הבאה ומעורר עניין רב ברחבי אירופה. מהבחינה הצו"בית, הסקוטים כבר הודיעו על ארבעה עקרונות ליבה:
1. שבכוונתם להקים צבא משלהם, זאת בניגוד לאפשרות להותיר זאת בידי הממלכה המאוחדת המוקטנת (או "REST OF THE UK" כפי שהם נוהגים לכנות אותה בזלזול מופגן)
2. שאין להם עניין להיות בנאט"ו, כל עוד הארגון עושה שימוש בכלי נשק גרעיניים (אבל לאחרונה שוקלים זאת מחדש, ראו מטה),
3. שלא יסכימו להצבת כלי נשק גרעיניים מכל סוג שהוא על אדמתם (הכוונה היא לבסיס פאסליין העצום שבקלייד, בסיס האם של כל צוללות הגרעין של הצי המלכותי - טילים ותקיפה כאחד)
4. שלא יטלו חלק בשום פעילות חוץ צבאית של הממלכה המאוחדת המוקטנת (רמז עבה לפלישה האמריקנית-בריטית לעירק ב 2003, אותה הסקוטים מכנים עד היום כמלחמה לא חוקית)

בהקשר זה נייר עמדה רשמי של ה SNP שפורסם בקיץ 2012 וכן מאמר מעניין שפורסם בספטמבר 2012 בחסות מכון המחקר הבריטי העצמאי RUSI ועוסק באפשרויות הקמת הצבא הסקוטי העצמאי על שלשת זרועותיו - ים, אוויר ויבשה. הכוונה הכללית היא לרשת את התשתיות הבסיסים הבריטיים הפזורים לחופי סקוטלנד (בעיקר בצידה המזרחי של המדינה) ולקבל אמל"ח בחלוקה צודקת כלשהי שתסוכם בין המדינות אחרי העצמאות הסקוטית. חיילים סקוטים המשרתים בצבא הוד מלכותה יוכלו לבחור בין המשך השירות ובין הצטרפות לצבא סקוטלנד, מגוייסים חדשים יחוייבו ככל הנראה להצטרף לצבא סקוטלנד. צריך לזכור שהיסטורית תרומתה של סקוטלנד לזרועות הצבא הבריטי השונות גדולה בד"כ מחלקה היחסי באוכלוסיה, וזאת בין היתר עקב מחסור כרוני באפשרויות תעסוקה בסקוטלנד עצמה (תופעה מקבילה מתקיימת גם בצפון אירלנד). הסקוטים צפויים לבסס את צבאם הצנוע על משהו יותר גדול מאירלנד אך יותר קטן מדנמרק או נורבגיה (מאחר ואין להם התחיובויות כלפי נאט"ו). כללית הצבא הסקוטי אמור להיות העתק מוקטן של הצבא הבריטי של סדיר מקצועי ושילוב הולך וגדל של מתנדבי מילואים בפעילות מבצעית (בעבר עיקר אנשי המילואים הבריטים היו בפוזיציות עורפיות אך קיצוץ הצבא הסדיר מחייב שינוי גורף, בדומה למה שאירע בצבא המילואים האמריקני בעשור האחרון עקב המלחמות בעירק ובאפגניסטן).

ב 20 השנים שחלפו מאז תום המלחמה הקרה הבריטים הקטינו (ועודם מקטינים) משמעותית את נוכחותם הצבאית ברחבי סקוטלנד, וזאת עקב העלמות האיום הסובייטי בצפון האטלנטי - בסיסים רבים נסגרו, סד"כ צומצם, יחידות יבשה רבות מוזגו או נסגרו, כולל כאלו עם מסורת שירות של מאות שנים (עוד דבר שורר תרעומת סקוטית, והפרלמנט כבר הבטיח להקים מחדש את הגדודים הסקוטים "האבודים" במסגרת הצבא העצמאי שיקום). הסקוטים אמביוולנטים כלפי המהלך - מחד הם שמחים שהנוכחות הצבאית הבריטית "האימפריאליסטית" בארצם הולכת וקטנה, מאידך הדבר מביא לסגירת תשתיות יקרות ערך (כך שהם עצמם יצטרכו ביום מן הימים להשקיע כסף רב בפתיחתם מחדש ושדרוגם לטובת הצבא העצמאי) וגם כמובן לאובדן מקורות תעסוקה. את חה"א וחיל הים יצטרכו להקים כמעט מאפס, בשאיפה על בסיס מעט מטוסים, מסוקים וספינות סיור שיקבלו מבריטניה (ואולי גם את צמד הפריגטות ממשפחת 23 הקרויות על שם מחוזות סקוטלנד מונטרוז וארגייל), כל דבר מעבר לכך כמו מטוסי קרב מתקדמים, צוללות או משחתות - הסקוטים פשוט לא יוכלו להרשות לעצמם וגם אין לו צורך מבצעי בהם כצבא ליטורלי. לגבי צבא היבשה, הוא מן הסתם יתבסס על הגדודים הסקוטים הקיימים של צבא בריטניה בסד"כ נוכחי של חטיבה סדירה וחטיבת מילואים. את מפקדת האוגדה הסקוטית שהבריטים סגרו השנה במסגרת הקיצוצים יצטרכו להקים מחדש בעצמם.

ראויים לציון 2 גדודי המשמר המלכותי הסקוטי - ה SCOTS GUARDS וה ROYAL SCOTS DRAGOON GUARD, שהם יחידת חירמ"כ ושריון בהתאמה. בניגוד לגדודי החי"ר הטריטוריאלים, 2 גדודי עילית אלו מוטמעים מזה 200 שנים בצבא הממלכה המאוחדת, מוצבים כדרך קבע מחוץ לסקוטלנד (בלונדון ובגרמניה בהתאמה) ולחמו בכל המלחמות. הסקוטים מכירים בקשרים המיוחדים הללו ומבינים שיתכן שגם אחרי הכרזת העצמאות יבחרו גדודי המשמר להישאר דווקא כחלק מצבא בריטניה. במקרה זה יוכלו הסקוטים להקים כמובן גדודי משמר "משלהם", גם אם לא בקונטקסט המונרכי השנוא עליהם כרגע (הגם שלסוקטלנד העצמאית היה כזכור מלך משלה טרם האיחוד).

הסקוטים יצטרכו לתת את הדעת לנושאים רבים נוספים כמו מה יעלה בגורל צמד תחנות המכ"ם הענקיות בסקסה וורד ובנבקיולה, שלהם חשיבות גם במסגרת נאט"ו, היכן לאמן את כוחות היבשה שלהם (שמסורתית תמיד התאמנו במסגרת הצבא הבריטי בסלסבורי, בגרמניה או בקנדה), האם לאפשר לחה"א המלכותי להמשיך להתאמן במטווח הראשי שלו בטיין, לאילו בריתות להצטרף (האיחוד האירופאי? כוחות השיטור של האו"ם?), האם השכר בצבא הסקוטי יהיה מפתה דיו כדי למשוך את הסקוטים הרבים המשרתים בצבא הוד מלכותה (הם מבטיחים שכן) ובעיקר מאין יגיעו כמעט 2 מיליארד פאונד הנדרשים מדי שנה רק למימון השוטף של הצבא הסקוטי העצמאי החדש. סכום זה אינו כולל כמובן רכש אמל"ח חדש, שדרוג תשתיות, תשלומי גמלה של סקוטים שישרתו בצבא בריטניה וכו' שיכולים בקלות להכפיל את הסכום כך שיגיע לכדי 2.5% מהתל"ג הסקוטי הצפוי.

Our policies for defence
http://www.martinfrost.ws/htmlfiles...ence_Policy.pdf

A’ the Blue Bonnets Defending an Independent Scotland
http://www.rusi.org/downloads/asset...Report_3-12.pdf

מה חושב שר ההגנה הבריטי על כוונות הסקוטים?

Liam Fox: The SNP's defence policy undermines Scotland's security - and that of the whole UK
http://conservativehome.blogs.com/p...e-whole-uk.html

באוקטובר 2012 בועידה השנתית שלהם אכן החליטו הסקוטים כצפוי להקל מעט בהתנגדות הקולנית להצטרפות לנאט"ו (בגלל נושא הנשק הגרעיני)

SNP members vote to ditch the party's anti-Nato polic
http://www.bbc.co.uk/news/uk-scotla...litics-19993694

אך בה בעת איתנים בדעתם שנשק כזה לא יוצב על אדמתם או בנמליהם

Nuclear weapons 'outlawed' in an independent Scotland, says Salmond
http://www.bbc.co.uk/news/uk-scotla...litics-20020839

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #2  
ישן 06-01-2013, 06:14
  Cu1 Cu1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.03.11
הודעות: 2,961
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב "כיצד יראה הצבא הסקוטי העצמאי?"

חלומות יפים יש למפלגה הבדלנית הסקטוית , כמו שאמרת מזכירים מאוד את החלומות של המפלגה הבדלנית בקוייבק שכבר שנים מנסה ליזום היפרדות מקנדה ונכשלת בכך משאל עם אחד אחרי השני.
השאלה אם תקום מדינה סקוטית עצמאית לא תלויה בסקוטלנד אלה באנגליה.
כמו שתארת מבחנת צבא ובטחון הם רוצים לקוות שאנגליה תתן להם בחלוקה צודקת (מבחנתם) ציוד צבאי ושחרור חיילים.
למרות הנפט שהתגלה בים הצפוני (ושאנגליה לא תוותר עליו כל כך בקלות) סקוטלנד רחוקה מלהיות יישות שיכולה לקיים את עצמה כמדינה עצמאית (הרבה גם בגלל אנגליה) רק לצורך הדוגמא , שווי הנפט בים הצפוני הוא כמה עשות מליארד דולר בעוד אנגליה תומכת בסקוטלנד בכמעט 50 מליארד דולר בשנה.
אכן יתקים בשנה הבאה משאל עם על הפרדות , אבל כרגע פחות מ 40 אחוז תומכים בזה.
בקיצור לדעתי הקמת צבא סקוטי עצמאי עוד רחוקה מאוד , אם הייתי סוחר נשק לא הייתי מוסיף מוסיף את סקוטלנד לצפי המכירות שלי בעשור הקרוב.

נערך לאחרונה ע"י Cu1 בתאריך 06-01-2013 בשעה 06:19.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #10  
ישן 29-08-2014, 13:45
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
Why Independence Could Put Scotland In Danger Of Russian Invasion
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב "כיצד יראה הצבא הסקוטי העצמאי?"

http://www.businessinsider.com/scot...invasion-2014-8

The entire British nuclear fleet is based in Scotland. Scotland is currently guarded by a fleet of British warships and submarines. Five British submarines are based at Faslane Naval Base on the River Clyde in Scotland. Along with Britain’s Trident fleet, Scotland is also protected by three armed patrol ships and seven armed mine-hunter ships. As the UK Defence Journal reports, five more submarines are set to move to the Scottish base within the next few years. The U.K. Trident Programme is the controversial system of four nuclear submarines that are capable of launching the Trident II D-5 nuclear missiles. Since the submarines began patrolling the U.K coastline in 1994, they’ve been based at HMNB Clyde, part of the Faslane Naval Base.


But despite the fleet of nuclear submarines and surface vessels currently stationed around Scotland, defence experts say Scotland’s naval defences are actually rather weak. Dr John MacDonald, director of the Scottish Global Forum, says that Scotland’s navy is already suffering from a “profound and fundamental” weakness. As Scottish First Minister Alex Salmond claimed in a 2013 speech, “the navy does not have a single major surface vessel based in Scotland.” Another weakness of Scotland’s current navy is the lack of maritime patrol planes. In 2011, the British government decommissioned the last of its Nimrod fleet. For over 40 years, Hawker Siddeley Nimrod planes provided maritime reconnaissance as part of Operation Tapestry, the patrol of the U.K.’s coastland. After the decommissioning of the last active Nimrod in 2011, Scotland’s coast was left with no maritime patrol planes, and the planned upgrades to the fleet have been repeatedly delayed.

If Scotland votes for independence, a process will begin that will see the country gradually transition to hosting its own naval force. The current plan is to build a force of 2,400 regular personnel working across two squadrons. An independent Scotland would almost certainly force the British government to remove Trident from the Faslane base, leaving the country without any nuclear-powered submarines. Removing the Trident force from Scotland is certainly possible, although it will be costly. A study published by the Royal United Services Institute estimates the price of the move to be between £2.5 billion and £3.5 billion. That’s cheaper than some predictions had previously estimated, with one figure of £20 billion now seeming unreasonably high.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #11  
ישן 29-08-2014, 13:46
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
Scottish independence: army make-up revealed
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב "כיצד יראה הצבא הסקוטי העצמאי?"

http://www.scotsman.com/news/politi...ealed-1-3209070

AN INDEPENDENT Scotland’s military forces would include four frigates, 20,000 personnel and 16 fast jet Typhoons, according to the white paper.
The independence blueprint shows that a Scottish Defence Force will cost £2.5 billion a year and will be built up in three stages over the decade following the creation of an independent state.

The frigates would be replaced by four Type-26 frigates in the next decade which the Scottish Government hopes will guarantee shipbuilding jobs on the Clyde.
The navy would also include marines, four mine counter-measures vessels, two offshore patrol vessels, four to six patrol boats from the Royal Navy’s current fleet and auxiliary support ships, and would be manned by 2,000 regular and at least 200 reserve personnel.

The army would be based around a deployable brigade of three battalions backed by, among other support units, two light armoured reconnaissance units, two light artillery units, one engineer unit and one aviation unit operating six helicopters,
bringing the total to about 3,500 regular and at least 1,200 reserve personnel.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #15  
ישן 12-09-2014, 16:13
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.09.06
הודעות: 4,878
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי mars_man שמתחילה ב "שאלה מחתרתית - למה הסקוטים צריכים צבא בכלל?"

כמו בכל דבר, כדאיות ההשקעה נמדדת לפי החלופות לאותה השקעה.

איום: האיום הנוכחי על סקוטלנד אפסי. זה לא אומר שבעתיד לא יהיה איום. תקדימים יש די הרבה, מבלגיה ונורווגיה במלחמת העולם השניה, מלחמת פולקלנד, אוקראינה,
מלחמת אירן עירק ועוד. מטבעם של איומים חדשים שאף אחד לא צופה אותם עד שהם כבר קיימים.

העדר צבא והסתמכות על סיוע חיצוני: לאוקראינה הייתה ערבות של ארה"ב, אנגליה ורוסיה להגן על ריבונותה וגבולותיהת בתמורה להתפרקותה מנשק גרעיני.
פולין סמכה על אנגליה וצרפת במלחמת העולם השניה. גם אוסטריה. דרום וויאטנם סמכה על ארה"ב.
רוב התקדימים מוכיחים שלסמוך על רצונם הטוב של האחרים זה מסוכן במקרה הטוב והתאבדותי במקרה הרע.
קיימים תקדימים שסותרים זאת, מדינות כמו הוותיקן, אנדורה מיקרונזיה וליכטנשטיין חסרות צבא. רובן קטנות מלהחזיק צבא שיכול להיות יעיל נגד שכנותיהן,
בחלקן ההימור המסוכן של העדר יכולת הגנה עצמית הצליח. האם הוא ימשיך להצליח? אולי. בקוסטה ריקה דרך אגב, ביטול הצבא לא נבע משיקול כלכלי או מוסרי.
אחרי שלטון דיקטטורי של חונטה צבאית, החלה מלחמת אזרחים בה הצבא תמך בצד שהפסיד. הצבא פורק כי היווה איום פוליטי על המנצח. לא משום סיבה אחרת.

אז אם אין איום יחוס, איך בונים צבא?
מאחר והאיום לא ידוע, ולהחזיק מענה לכל איום אפשרי זו התאבדות כלכלית למדינה עשירה, שלא לדבר על סקוטלנד הענייה - התשובה שלי היא שבונים שלד, עם מערך הדרכה חזק.
צבא שלדי, עם איוש חסר (לדוגמא: גדוד שמורכב ממחלקה סדירה ושתי מחלקות מילואים, ופלוגה מסייעת עם קומץ של סדירים),
בשילוב עם מערך הדרכה שיידע להכשיר כמויות של מגוייסים טריים לתפקידם, אם יהיה כזה.

הבעיה הגדולה היא איך משמרים יכולות בהעדר פעילות ואיום.
התשובה שלי היא שמייצרים פעילות. שליחת קצינים לפעולות שמירת שלום של האו"ם, הצבת קצינים כנספחים בצבאות ידידותיים פעילים, שימוש במערך ההדרכה
בכדי להכשיר צבאות ידידותיים (תמורת תשלום, יש מספר מדינות אירופאיות שכבר עושות את זה). פתיחת קורסים בינ"ל עם סגלים בינ"ל להפקת לקחים
רוחבית (כמו שארה"ב עושה). אפילו קבלת חוזה במחיר עלות לשקם/לבנות צבא במדינת עולם שלישי (צ'אד, הרפובליקה המרכז אפריקאית, עירק,
דרום סודן, אולי הכורדים - מקומות שבאירופה יש קונצנזוס לגביהם).

כל אלו יאפשרו לדעתי שמירה על כשירות ולמידה מספקת כדי להכשיר מהר מגוייסים טריים לעבות את השלד המינימלי הקיים לגוף לוחם סביר.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילהA nation is a society united by delusions about its ancestry and by common hatred of its neighbors - William Ralph
מדינת ישראל תיבחן לא בעושר, לא בצבא ולא בטכניקה, אלא בדמותה המוסרית ובערכייה האנושיים - בן-גוריון
Give a man fire, and he will be warm for a day. Set a man on fire, and he will be worm for the rest of his life...


נערך לאחרונה ע"י cre666 בתאריך 12-09-2014 בשעה 16:22.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #17  
ישן 15-09-2014, 17:49
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.09.06
הודעות: 4,878
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב "סקוטלנד ענייה? בטוח לגבי זה?"

אני בטוח לחלוטין שתעמולת בחירות היא מקום גרוע לשאוב ממנו מידע עובדתי.

1. הכרזה הזו מניחה שסקוטלנד תקבל את כל הנפט והגז הבריטי בים הצפוני. הבעיה היא שהאזור הכלכלי שלהם מוגבל לשטח המדף היבשתי,
והמפה מראה בברור שהרוב המוחלט של הנפט והגז בים הצפוני נמצא מחוץ לסקוטלנד. כדי לקבל אותו, בריטניה צריכה לוותר עליו. אני לא רואה את זה קורה...
2. חצי מתעשיית המזון שלהם זה ייצוא וויסקי. כנראה שיצוא הוויסקי יגדל ברגע שהם יצטרפו לאיחוד האירופי, ולא יהיו מכסים בכלל. מצב כלכלי מאוד לא יציב, שהכרזה הזו מציגה כיתרון.
3. אולי הם משלמים יותר מס לראש מבריטי ממוצע, אני לא יודע. אבל העובדה היא שבריטניה מסבסדת את סקוטלנד, כך שכל המיסים האלו לא רלוונטיים, עדיין יהיה גרעון שהבריטים כבר לא ישלימו.
4. הטענה שמדינות קטנות בהכרח משגשגות כלכלית מעניינת. רוצה לבדוק כמה מדינות קטנות יש בעולם שמצבן הכלכלי גרוע? אני מנחש שהסתכלו רק על אלו שמצדיקות את המסקנה אליה רצו להגיע.

שוב, לא כדאי להתייחס לתעמולת בחירות כאל מקור מידע עובדתי.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילהA nation is a society united by delusions about its ancestry and by common hatred of its neighbors - William Ralph
מדינת ישראל תיבחן לא בעושר, לא בצבא ולא בטכניקה, אלא בדמותה המוסרית ובערכייה האנושיים - בן-גוריון
Give a man fire, and he will be warm for a day. Set a man on fire, and he will be worm for the rest of his life...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #18  
ישן 15-09-2014, 18:02
  משתמש זכר meac meac אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 09.04.13
הודעות: 5,109
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב "סקוטלנד ענייה? בטוח לגבי זה?"

בנוסף למה שהוא כתב לך-

ייתכן שהסקוטים משלמים יותר מס פר ראש, אבל ייתכן מאוד שזה נובע מרישום ההכנסות מהגז והנפט בסקוטלנד. מי אמר שהם יישארו עם המאגרים? מזכיר לך שלפני שמוכרים גז ונפט, צריך לפתח אותם. לא הסקוטים פיתחו אותם, נכון? גם אם הם יקבלו אישור שימוש, איכשהו (ולא נראה לי), הם יצטרכו לפצות את האנגלים על ההשקעה.

אנרגיה מתחדשת- למיטב ידיעתי מרבית אנרגית הרוח אינה משתלמת כלכלית, ומסובסדת על ידי הממשלה. אבל- האם יישאר מי שיסבסד את המפגעים הללו?

לפני שמדברים על הכנסות- אתה יודע להגיד מה יקרה למטבע? או איזה מטבע בכלל יהיה? ומה יקרה לבנקים? האם תהא קריסה של הבנקים בשל משיכות כספים?

סקירה שקראתי אתמול

http://www.calcalist.co.il/local/ar...3640647,00.html
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #23  
ישן 15-09-2014, 20:14
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
יש לא מעט תקדימים לכך
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי linuxsboot שמתחילה ב "כיצד קובעים למי שייך כל סכין,..."

למשל ברה"מ ויוגוסלביה ב 1991, צ'כיה ב 1993, סודן ב 2011. גם הבריטים עצמם "למודי פירוקים" בין היתר בגלל אירלנד והודו. עם הפיכתה של אירלנד למדינה עצמאית ב 1922 פורקו 6 הרג'ימנטים האירים שגוייסו במחוזות הקתולים, רובם בעלי מורשת של מאות שנים של לחימה נועזת בכל קצוות האימפריה הבריטית ובכלל זאת במלחמת העולם הראשונה. 4 רג'ימנטים אחרים נותרו ובהם הרג'ימנט האירי של משמר המלך (דאז). עם הצמצומים של עידן השלום נותרו כיום בצבא בריטניה 2 רג'ימנטים אירים המגוייסים בצפון אירלנד ובבריטניה עצמה. אגב גם צבא קנדה שמר במשך שנים רבות על הרג'ימנט אירי שבו אחרי הפיכת אירלנד למדינה עצמאית.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:58

הדף נוצר ב 0.12 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר