לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 24-10-2005, 16:15
צלמית המשתמש של סירפד
  סירפד מנהל סירפד אינו מחובר  
מנהל פורום צבא ובטחון
 
חבר מתאריך: 04.05.02
הודעות: 22,798
כתבה פצצות לגבות - כתבות על יחידת יהל"מ

פיצוץ של יחידה
הצצה נדירה אל היחידה למשימות מיוחדות של חיל ההנדסה, שעל רבות מפעולותיה לא נשמע לעולם

פליקס פריש
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://news.fresh.co.il/icons/maariv.gif]

יחידת יהל"ם, היחידה למשימות מיוחדות של חיל ההנדסה, מציינת בימים אלה עשור להקמתה.
לרגל התאריך העגול מתאפשרת הצצה נדירה לחלק מהפעילות של כמה מהפלגות שלה. החל במי שתפסו את מירב הכותרות באחרונה, אנשי סמו"ר המתמחים בלוחמה תת-קרקעית ובמנהרות, וכלה ביחידות המטפלות בטילי הקסאם, בחומרי הנפץ המגוונים, ברובוטים המיוחדים ובג'יפ ללא נהג שזכה לכינוי "פיקצ'ו".
סרן שרון אלמקייס ז"ל, סגן מפקד פלוגה בחטיבת גולני, נהרג בהר דב ב‭9-‬ בינואר 2005 כאשר הוביל שיירה ממפקדת הגדוד הגזרתית אל המוצבים הקדמיים בהר. הוא נסע בכביש שנסלל במיוחד במדרון האחורי של ההר, עמוק יחסית בתוך שטח ישראל. מטען קלע רב עוצמה שהוטמן ממש מתחת לאפם של כוחות צה"ל, בכביש היציאה מהמפקדה, הופעל על רכב ההאמר שלו, ולא הותיר לו סיכוי.
בתחקיר שהחל בהמשך אותו יום, התברר כי אלמקייס נסע בראש השיירה ברכב שאינו מצויד באמצעי השיבוש האלקטרומגנטיים, המעניקים הגנה מפני המטענים, אבל הכוח בפיקודו תפקד היטב: כיוון שהפיצוץ אירע סמוך מאוד למוצב, חילצו החיילים את עצמם בנסיעה לאחור וברגל, חזרה אל תוך המפקדה. בכך, סביר להניח, הם מנעו את אחד הפיגועים החמורים ביותר שיזם חיזבאללה בהר דב מאז נסיגת צה"ל מלבנון.
העובדה שאנשי חיזבאללה עושים בשטחי הר דב כמעט כבשלהם, היא נתון מודיעיני בסיסי שמכיר כל חייל בעוצבת הגליל. המטען שהרג את אלמקייס העליב את מפקדי הגזרה בעיקר בגלל התעוזה של מטמיניו, אבל לא הפתיע אותם. ניסיון העבר הצביע על כך שהמטען לא היה היחיד, ולזירה נקראה פלגת סילוק הפצצות ספי"ר מיחידת יהל"ם, המתמחה בזירה הצפונית.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

לא את הכל אפשר לחשוף
"הגענו לשטח זמן קצר לאחר הפגיעה בסרן אלמקייס, והתחלנו בעבודת המודיעין ההנדסית‭,"‬ משחזר רב-סרן רותם מפקד ספי"ר. "עבדנו בזירה עם צוותים מסיירת יעל ומפלגת הס"פ (סילוק פצצות‭,(‬ וערכנו תצפיות וחקר במשך חמישה ימים. ביום השני נשמע פיצוץ נוסף באותו תא שטח. בכל אותו זמן אנחנו מבצעים תצפיות,חוקרים את הזירה,מעריכים היכן יש מטענים,ושולחים רובוטים.
"במהלך העבודה ירינו לאזור ריצופים (פצצות דלק אוויר שגורמות הדף רב‭,(‬שפוגעים במערכות ההפעלה, מורידים שיחים ומסייעים לחשוף מטענים. ביום החמישי הכנסנו דחפור די‭9-‬ על ציר הרק"מ (דרך עפר מקבילה לכביש המיועדת לנגמ"שים ולטנקים‭,(‬ וכשהוא ההתקרב לנקודה הופעל עליו מטען נוסף, שלישי במספר" (חלק מהדחפורים שמפעילה יהל"ם, כמו במקרה הזה, הם דחפורים לא מאוישים המכונים בצה"ל "רעם השחר‭,"‬ ומופעלים בשלט רחוק על ידי לוחמי מחלקת הרובוטיקה של היחידה‭.(‬
"באותו לילה‭,"‬ ממשיך רותם, "נשמע פיצוץ רביעי ואחרון, בתוך תא שטח של 200 על 200 מטר.בשלב הזה,על סמך מה שכבר ידענו על הזירה, החלטנו להיכנס ברגל. החלק האחרון של העבודה, מה לעשות, הוא לעבור ברגל בנקודות שולטות. בדיעבד, הניתוח שלנו הוא שמדובר בארבע זירות מטענים.המטען הראשון שפגע בהאמר של אלמקייס, היה אמור להביא ליציאת שיירת חילוץ מתוך המוצב, שהיתה צריכה לנוע בציר המקביל ולהיפגע מהמטען השלישי, זה שפגע בדי‭."9-‬
מבצע הסילוק הזה, שכמוהו נערכים עשרות בשנה בכל גזרות הלחימה של צה"ל, הוא הלב והבסיס של עבודת יהל"ם, "יחידת הנדסה למשימות מיוחדות" של חיל ההנדסה, החוגגת בעוד שלושה
שבועות עשר שנים להיווסדה. לכבוד האירוע איפשר לנו צה"ל הצצה נדירה לחלק מפעילות היחידה, אם כי חלקים אחרים, מעניינים לא פחות, לא ייחשפו כנראה בשנים הקרובות לעיני הציבור.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

בעקבות נחשון וקסמן
יהל"ם הוקמה בנובמבר 1995 או למעשה אוחדה משתי יחידות נפרדות בחיל ההנדסה: הראשונה היא סיירת יעל והשנייה היא היחס"פ (היחידה לסילוק פצצות‭.(‬ יעל הוקמה ב‭1982-‬ במהלך מלחמת לבנון, על בסיס אגד הצליחה של חיל ההנדסה, ועוסקת במודיעין ובסיור הנדסי, במיקוש ובהנחת מטענים, בסילוק שדות מוקשים ובמעבר מכשולי מים צרים – והכל מבלי שהאויב יידע שהם היו במקום.
הפעילות הגלויה של יעל כוללת בעיקר חבלה מדויקת במבנים ובמתקנים. אם בניין נופל בשטחים בגלל פיצוץ (ולא מדובר בתאונת עבודה של ארגוני הטרור‭,(‬ כנראה ידה של יעל היתה במעל. בין השאר פוצצו לוחמי הסיירת את בנייני התאומים בצומת נצרים בתחילת האינתיפאדה, את בנייני א-זהארה בסמוך לנצרים באוקטובר ‭,2003‬ את בנייני "עמי ותמי" שנהרסו בעקבות הפיגוע במוצב אורחאן ביוני ‭,2004‬ ועוד בניינים לא מעטים בגדה המערבית.
כ‭150-‬ בניינים ואלמנטים הנדסיים פוצצו על ידי לוחמי יעל במסגרת מבצע "רוח ים‭,"‬ הנסיגה מרצועת עזה. בין לבין עושה הסיירת פשיטות מיוחדות, ומדי פעם גם מבצעי מעצרים מיוחדים ומסוערבים למחצה.
היחס"פ החלה את דרכה בראשית ימי המדינה על בסיס סלקי פצצות יהודים ששירתו בצבא הבריטי, והפכה ליחידה בסוף שנות ה‭,70-‬ לאחר שהכנסת והרמטכ"ל רפאל איתן ז"ל הכירו במקצוע סלק הפצצות כמקצוע ייחודי התנדבותי, כמו טייס וצוללן. כיום מפקד על היחידה סגן-אלוף יוסי רפאלוב.
הזרעים להקמת תחום שלישי נזרעו באוקטובר ‭,1994‬ במבצע החילוץ של סמל נחשון וקסמן ז"ל מהבית שבו הוחזק על ידי אנשי חמאס, בעיירה ביר נבאללה אשר מצפון לירושלים. לוחמי סיירת מטכ"ל פרצו לתוך הבית, והגיעו במהירות לחדר שבו הוחזק וקסמן. הם מלכדו את דלת הכניסה הכבדה העשויה ברזל, והפעילו את המטענים. הדלת לא נפרצה בפיצוץ, בין היתר משום שכמות חומר הנפץ לא התאימה לדלת ברזל. המחבלים שהבינו כי צה"ל תוקף אותם, רצחו את וקסמן הכפות. בקרב נהרג גם סרן ניר פורז, אחד ממפקדי החילוץ.

נעזרים במומחי תוכן מסוגים שונים
בעקבות תחקיר הפריצה הכושלת הוחלט בצה"ל למסד יכולת פריצה חמה מקצועית, שלא היתה קודם לכן, וכך הוקמה פלגה המתמחה בתחום. הרבה לא ניתן לספר עליה, למעט העובדה שהיא אחראית לתחום הפריצה החמה, ולאחרונה גם לפריצה קרה: פיצוץ דלתות והפעלת אמצעי פריצה מתוחכמים.
בעקבות ניתוח לקחי פיגועי 11 בספטמבר ולנוכח התגברות איום הטרור הגלובלי והלא-קונבנציונלי בעולם, זיהה צה"ל נישה נוספת של איום הנדסי על ישראל, וביחידה הוקם התחום הרביעי, הלא-קונבנציונלי שמטופל בפלגת "גבעול‭,"‬ ועליה לא ניתן לספר דבר.
התחום החמישי, שזכה ללא מעט פרסום באחרונה, הצטרף ליחידה לפני שנה: הפלגה ללחימה תת-קרקעית בסליקים ובמנהרות, שהוקמה על בסיס צוות המנהרות של אוגדת עזה ומכונה סמו"ר – ראשי תיבות של "סליקים ומנהרות" (וכמה מתאים, גם חיית מחילות‭.(‬
רמת הסיווג והמידור של תחומים שונים ביחידה מובנת, מאחר שכל כניסה ליעד עוין כרוכה גם באי-אלו סיכונים של מלכוד, מוקשים ומכשולים הנדסיים, זקוקים אנשי היחידות המיוחדות למומחי תוכן מסוגים שונים. מסלקי פצצות, סיירים הנדסיים, או פורצים למיניהם הם כנראה מקצוע נדרש בקני האויב.
למעשה, היות היחידה גלויה ומוכרת מצד אחד וחשאית מן הצד האחר, מביאה לתופעות מוזרות מעט: לדוגמה, כשביקר ביחידה הרמטכ"ל הקודם משה יעלון, ביקשו המארחים להציג סרטון וידאו ובו מוצגות יכולותיה. יעלון אמר שהוא מכיר את היכולות ומעדיף שהסרט לא יוצג, לאכזבתם הרבה של המהנדסים ואנשי הפמליה שלו.

אפילו מפקד היחידה ממודר
במקרים אחרים מוטל ביחידה מידור כה גבוה, עד כי אפילו מפקד היחידה וסגנו מכירים רק חלק מן המבצעים שמתנהלים בכל זמן נתון, וכמוהם גם מפקדי הפלגות השונות.בקרב בני הנוער המפתחים פנטזיות על שירות ביחידות מיוחדות, יהל"ם היא אחד ממושאי הפנטזיה. היא עומדת בקו השני של היחידות המיוחדות לצדן של דובדבן, אגוז ומגלן – לפני יחידות הסיור החטיבתיות ואחרי סיירת מטכ"ל, 669 ושלדג.
"אני לא אוהב כשמכנים את יהל"ם יחידה מיוחדת‭,"‬ אומר קצין הנדסה קרבית ראשי בצה"ל תת-אלוף שמעון דניאל, ששימש באמצע שנות ה‭80-‬ כמפקד סיירת יעל, והיה אחד מבעלי הרעיון להקמת יהל"ם.
"זו יחידה שהיא בראש ובראשונה יחידה מקצועית. אנחנו לא דומים ליחידות החי"ר המיוחדות, שיודעות לעשות במקצועיות רבה יותר משימות של יחידת חי"ר, אלא לוחמים מקצועיים שעוסקים בתחום ייחודי. המרכז של היחידה הוא המחקר וחקר התחמושת. אנחנו נערכים ולומדים כל העת לקראת הלא-נודע. למצב שבו נגיע לנפל שאנחנו לא מכירים, ובכל זאת הרמה המקצועית תהיה גבוהה מספיק, כדי שנוכל לטפל בו‭."‬
להסבר של תת-אלוף דניאל אפשר להוסיף סיפורים מתקופות ומזירות שונות: למשל הסקאדים הראשונים שנחתו בינואר 1991 באזור א' המיתולוגי, נחשדו תחילה כבעלי ראש קרבי כימי. סלקי תחמושות האוויר התקרבו אליהם וטיפלו בהם בידיהם, תוך מה שהבינו כסיכון אישי עצום. חלקי הסקאדים, ובהם כאלה שנחתו ברחוב אלנבי או באזור הכור בדימונה, מונחים עד היום בחצר היחידה ומוצגים למבקרים.

המציאות שונה מהסרטים ההוליוודיים
בניגוד לציפיות המוקדמות, מי שעומד בראש אותו "מכון לאומי לחקר תחמושות" שמפעילה היחידה, הוא לא ד"ר מכסיף לכימייה, אלא דווקא סרן חובש כיפה בן 26 העונה לשם חגי. המכון שמשרת את כלל קהילת הביטחון והמודיעין הישראלית, עוסק בחקר של כל מה שמתפוצץ: תחמושת מקומית וזרה, תקנית ומאולתרת. החל ברימון יד מתוצרת סין שנפל בידי כוחות צה"ל באחת המלחמות, עבור בראש קרבי של סקאד או בכל סוגי התחמושת שנפלו בידי צה"ל בתפיסת אוניית הנשק קארין ‭,A‬ וכלה בחגורת נפץ שנמצאה במעבדה בשכם.
"אנחנו יודעים לקחת פריט תחמושת, לפרק אותו ולחקור מה יש בתוכו‭,"‬ מספר חגי. "החקר יכול להתחיל בצילום רנטגן של התחמושת, כדי להבין איך היא בנויה, ובפירוק שלה בתנאים מבוקרים. אם מדובר בסיכון גבוה, אנחנו חוקרים את התחמושת באמצעות רובוט או בפיצוץ מבוקר בשטח הניסוי‭."‬
הדוגמה המסוכנת ביותר שחגי מזכיר היא רקטת הקסאם הידועה לשמצה. לשכנינו הפלשתינים, יודע חגי לומר, רקטות קסאם שמיוצרות ומופעלות על ידי אנשים מטורפים. "מספיק שתהפוך קסאם בידיים, והוא עלול להתפוצץ. מדובר בתחמושת בסיכון גבוה מאוד‭,"‬ הוא אומר, כשהוא מכוון לאירוע שבו התפוצצו רקטות קסאם במצעד של חמאס בג'בליה.
"בכל אירוע שבו נתקלים הלוחמים שלנו בתחמושת, גם אנחנו מעורבים. אנחנו מגיעים וחוקרים את המטען או את התחמושת, כדי לסייע לאנשי הס"פ לטפל בה. לב התורה של היחידה הוא כתיבת דוח, ופיתוח תרגולת לטיפול ולפירוק כל סוגי התחמושת שנתקלנו בהם אי פעם‭."‬
האסוציאציה הראשונה של אנשי פירוק הפצצות והחבלנים, הלקוחה כמעט תמיד מסרטי ג'יימס בונד ומוצרים הוליוודיים שונים, רחוקה, לדברי חגי, מהאמת מרחק מזרח ממערב. "הדמות של מפרקי המטענים מהסרטים, העומדים מול שעון מתקתק ומתלבטים אם לחתוך את הכבל האדום או הכחול,היא לא אנחנו‭,"‬הוא אומר‭" .‬אנחנו חוקרים כל תחמושת כדי שאם ניתקל בה בשדה הקרב, נדע מה לעשות. אם יש סיכון, נדע לעבוד לאט, לגשת עם רובוט, לא להסתכן סתם‭."

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

ממלכת הרובוטים

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]
מי שאמון על תחום הרובוטים ביחידה, ונחשב לחלוץ בתחום הרובוטיקה בכל צבא היבשה, הוא סגן מורן ‭(23)‬ מפקד מחלקת הרובוטיקה. הוא אחראי למספר קטן יחסית של לוחמים, ולמגוון עצום יחסית של 18 סוגי רובוטים. הקטן ביותר הוא רובוט במשקל של קילוגרמים בודדים, המסוגל לנוע בתוך מנהרות, בסליקים ובצינורות ביוב. הגדול ביותר שוקל 62 טונות, ומבוסס על דחפור די‭9-‬ לא מאויש הנע בשלט רחוק, בדומה למכונית צעצוע.
באמצע יש רובוטים שונים ומשונים: ג'יפ האמר שנוסע ללא נהג ומכונה "פיקצ'ו‭,"‬ רובוטי חבלנים מסוגים שונים, ובהם גם רובוטים שיודעים לטפס במדרגות, ורובוט אחד שהותקנו בו רמקולים, מיקרופונים ומצלמות וידאו, שיודע לחדור לתוך בית, לדבר עם המבוקש, לשמוע אותו, ואפילו לירות בו אם אין ברירה – הכל בשלט רחוק. הרובוט הזה יכול להחליף בחלק גדול מן המקרים את "נוהל שכן" שנפסל על ידי בג"ץ.
"אנחנו מתמחים ברובוטים כבר כמה שנים, והפכנו לגוף המומחה בתחום בכל צבא היבשה‭,"‬ אומר מורן. "הרעיון כמובן הוא להחדיר כמה שיותר רובוטים לכלל יחידות היבשה, וכך לסכן כמה שפחות לוחמים. יש אתגר מקצועי בהפעלת די‭9-‬ מרחוק ובעיקר בהכשרת המפעילים. אתה לוקח מפעיל צמ"ה, שכל היום דוחף ומושך ידיות ענקיות, וצריך ללמד אותו לעבוד מבחוץ בידיות קטנטנות, באצבעות. אבל הם לומדים, והרובוטים האלה עובדים‭."‬
אחד האתגרים הנוכחיים שבהם עוסקת מחלקת הרובוטים הוא החלפת הגב האנושי, הנושא עשרות קילוגרמים של חומרי נפץ ופק"לים שונים ומשונים למרחק עשרות קילומטרים, במריצה שתסחוב את חומרי הנפץ במקום הלוחמים. "היא צריכה לשאת את המשקלים שלוחם נושא ואף יותר‭,"‬ מסביר רפאלוב.
מועד השקתו של רובוט המריצה טרם נקבע, אבל אפשר לדמיין לפחות שני מקרים שבהם היה יכול למנוע אסונות: המקרה האחד הוא פיצוץ נגמ"ש צה"ל בשכונת זייתון בעזה במאי ‭,2004‬ שבו נהרגו שישה לוחמי פלוגת החבלה של חטיבת גבעתי, והשני הוא פיצוץ הנגמ"ש השני יום וחצי לאחר מכן, בציר פילדלפי, שבו נהרגו שלושה אנשי צוות המנהרות ושני לוחמים נוספים שהיו עמם בנגמ"ש, כשהסיעו בנגמ"ש לא פחות מטונה חומר נפץ למיטוט מנהרות.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

צוות המנהרות של עזה מסופח ליחידה

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]
האירוע הראשון, המכונן, היה זה שהפך את צוות המנהרות של אוגדת עזה לפלוגת סמו"ר של יהל"ם. באותו יום נהרגו מפקד הצוות הראשון סרן אביב חקאני והלוחמים סמל זאור סמילייב וסמל ליאור וישינסקי ז"ל. בחיל ההנדסה כבר עמלו אז על התוכנית להעביר את הצוות ליחידה המקצועית הגדולה.
כמה חודשים לאחר האירוע, באוקטובר ‭,2004‬ נהרג רס"מ משה אלמליח ז"ל בפתח מנהרה שאיתר. התחקיר הצביע כי חופרי המנהרות למדו את דפוס הפעולה של צה"ל, וטמנו מלכודת לצוות המנהרות. עד היום, כשבפלוגת סמו"ר מתעקשים על חשאיות בתרגולת מסוימת, מזכירים את אלמליח.
באותה תקופה כבר היה צוות המנהרות בעיצומו של מעבר ליהל"ם. הידע הרב שצבר חקאני ולאחר מכן גם חברו ומחליפו סרן משה טרנטו, שנהרג חמישה שבועות אחריו, והידע הרב עוד יותר שהיה חסר להם, הביא את ראשי חיל ההנדסה לחבר את תחום המנהרות ליחידת הדגל של החיל. טרנטו נקבר תחת מפולת עפר בבור שחפר עם חייליו מעל פתח של מנהרה. עד שאלה הצליחו לחפור סביבו ולהוציא אותו, כבר היה ללא רוח חיים.
ועדת החקירה קבעה בין השאר שהחפירה היתה לא מקצועית מספיק: זווית החפירה לא התאימה לחול הרטוב, וטרנטו לא היה קשור לרצועות אבטחה שבאמצעותן היה ניתן להרים אותו בהתרחש המפולת. תנאי השטח לא איפשרו את אבטחתו של הקצין לכף של טרקטור, כפי שנהגו לעתים לוחמי היחידה, אבל סביר להניח שציוד איכותי מספיק ותורת לחימה ממוסדת היו מונעים את התאונה.
תחקירי מותם של שני מפקדי הצוות והפעולות שנקט צה"ל בעקבות האירועים, מצדיקים למרבה הצער את המעבר של צוות המנהרות ליהל"ם – בחודשים האחרונים לפני נסיגת צה"ל מהרצועה השתמשו צוותי המנהרות בנגמ"ש פומה בעל מיגון כבד, שחומרי נפץ נשפכו ממנו במשפך מיוחד,ובלא צורך לפתוח את כבש הנגמ"ש ולסכן את הלוחמים. גם הקרוניות המיוחדות להובלת חומרי נפץ נכנסו לשימוש. פתרונות נוספים נמצאים כעת בבדיקה ביחידה.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

"חפירת מנהרות היא כמעט מדע מדויק"

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]
סגנו של טרנטו, סגן ולדיסלב, היה באותה תקופה סוערת באוקראינה בביקור אצל ההורים. היום ולדי בן ה‭24-‬ הוא קצין האמל"ח של הפלוגה. אפשר אולי לומר אפילו שהוא המומחה מספר אחת בעולם לתרגולות ולאמצעים ללחימה בתווך התת-קרקעי. "הגעתי לצוות המנהרות עם טרנטו, שבוע אחרי אסון הנגמ"שים‭,"‬ מספר ולדי. "לפני כן הייתי מ"מ צמ"ה, מ"מ ברובאית ומפקד מחלקת הסיור של גדוד ‭."603‬
"החזרה לארץ היתה קשה מאוד‭,"‬ משחזר ולדי. "שליש מהכוח שאיתו אתה חי נהרג, כולל המפקד, ואנחנו צריכים להמשיך לעבוד‭."‬ אבל המציאות לא נתנה לוולדי זמן לגעגועים ולייסורים. המנהרות המשיכו להיחפר ולפעמים גם להכות. ב‭12-‬ בדצמבר התפוצצה מנהרת תופת תחת מוצב JVT הסמוך למעבר רפיח, והפעם שילמו בחייהם חמישה לוחמים.
בין לבין גילה צוות המנהרות, שעכשיו כבר כונה סמו"ר, עשרות מנהרות בגדלים ובעומקים שונים, בעיקר תחת ציר פילדלפי, אבל גם באזור מעבר קרני ואפילו מתחת לחומת הבטון שהגנה על אזור התעשייה נווה-דקלים.
"חפירת מנהרות היא כמעט מדע מדויק, ואתה מבחין אצל הפלשתינים בשיטתיות בבנייה‭,"‬ מסביר ולדי. "מנגד, אנחנו מפתחים יכולת מקצועית ומדויקת. אתה נכנס למנהרה, ומזהה מיד מי חפר אותה. אתה חייב להפוך למומחה, כי אותו כבל שאתה נתקל בו במנהרה יכול להיות כבל של מנורה, או כבל שממלכד אותה ומוביל למטען. הלוואי שלאביב ולטרנטו היו אז היכולות והתרגולות שיש לנו היום‭."‬
סרן בן, ‭,25‬ עמד להשתחרר מצה"ל לאחר שסיים תפקיד מפקד צוות בבה"ד ‭.1‬ "לפני שמונה חודשים כבר הייתי בדרך להשתחרר, אבל ברגע האחרון שכנעו אותי להגיע לראיון אצל יוסי, מפקד היחידה‭,"‬ הוא מספר. "הכרתי את הפלוגה באופן כללי, כי במהלך השירות הייתי הרבה ברצועת עזה, אבל כששמעתי בדיוק מה עושים בפלוגה ומה מתכננים לעשות בה, העניין משך אותי והחלטתי להישאר‭."

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

הבדיחות השחורות נעלמו

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]
ולא היתה לך בעיה אישית להיכנס לנעליהם של שני מפקדים שנהרגו בזה אחר זה, בפרק זמן כה קצר?
"הכרתי את אביב, ואפילו נכחתי בגזרה בזמן אירועי הנגמ"שים. משך אותי להקים משהו ממוסד, שכבר יש לנו היום ולא היה אז. את עניין המוות אני מכיר עוד הרבה קודם. הייתי מפקד מחלקה כשהמפקד המקביל אליי נהרג עם עוד חמישה חיילים במחסום עין-עריק. אני מקבל את זה כמו שמקבל את זה קצין בצבא. אבל אמא שלי נכנסה מאז לסרטים עד היום, אבל אני לא מאלה שמסתירים מההורים.
"כשנכנסתי לתפקיד ארבעה חודשים אחרי מותו של טרנטו, היתה הטראומה של צוות המנהרות חזקה כל כך עד שאפילו לא היו בדיחות שחורות, וחיל ההנדסה ידוע בבדיחות השחורות שלו. המקום שנכנסתי אליו היה פצוע וחבול, אבל נוצר מצב של שינוי: זה התחיל כמדור מנהרות של קצין וכמה חיילים, המשיך כצוות מנהרות של 12 לוחמים, ופתאום יש מ"פ וקצין אמל"ח‭."‬
כניסתו של בן סימלה את מיסודו הסופי של תחום המנהרות בצה"ל. ביום פגישתנו הוא הסתובב ביחידה במדי א‭,'‬ לאחר שחזר מהקריה מדיון שעסק באמצעי הלחימה החדשים של הפלוגה, בהשתתפותם של התעשיות הביטחוניות וקציני זרוע היבשה. סדר הכוחות של הפלוגה עומד היום על כ‭50-‬ איש, ואיכות הלוחמים שמגיעים מהשמנת של חיל ההנדסה, מבטיחה את המשך ההתפתחות.
"הדברים שמשקיעים בנו היום‭,"‬ אומר בן, "אבי וטרנטו יכלו רק לחלום עליהם. משקיעים בפלוגה מיליוני שקלים באמצעים. אבל גם היום, במהלך בניית הפלוגה הממוסדת, אנחנו מחפשים את אותן תכונות וכשירויות בסיסיות, כמו התמצאות במרחב סגור, אומץ לב שדרוש כדי להתקדם לבד במקום חשוך ומסוכן, חוש טכני מפותח‭."‬
לחימת מנהרות וחללים תת-קרקעיים מוכרת לצבאות כבר אלפי שנים. לכן נשאלת השאלה, מדוע עד כה לא פיתח אף צבא יכולת אמיתית ללחימה במנהרות, כפי שעשה לאחרונה צה"ל? "צה"ל היה כנראה הראשון שהבין שהתווך התת-קרקעי הוא תווך נפרד, כמו האוויר והים‭,"‬ מסביר רפאלוב. דניאל מעריך ש"איום המנהרות נתפס במהלך השנים כמטרד אך לא כאיום אמיתי. אני יכול להתחייב שאיום המנהרות עומד להימשך, וכמוהו גם ההתקדמות שלנו‭."‬ ולדי ובן מתארים את זה טוב יותר: "כל עוד יהיו בארץ הזאת גדרות, הפלשתינים יחדרו מתחת, ואנחנו צריכים להיות שם ולהמתין להם‭."

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

יחידה מיוחדת גדולה ורבת מקצועות

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]
בחודשים האחרונים עוברת יהל"ם שורה של שינויים מבניים, שיהפכו אותה ליחידה מיוחדת גדולה ורבת מקצועות, דומה בגודלה לשייטת ‭.13‬ פלוגת הס"פ השנייה השלימה את הקמתה לאחרונה, והפלוגה הראשונה נפרסה סביב רצועת עזה והחליפה את יחידת החבלנים של מג"ב, שהתפרקה עם הנסיגה. במקביל, מצטרפים ליהל"ם גם כל אנשי סילוק הפצצות של חיל האוויר.
הקמתה של פלוגת סמו"ר הופכת את יהל"ם ליחידה עם חמש פלגות מבצעיות, נוסף על הפלגה הטכנית, פלגת התכנון והפיתוח, פלגת ההכשרות (שמכשירה את לוחמי היחידה) ופלגת האימונים (שמאמנת את לוחמי המילואים‭.(‬ היחידה שהכפילה את עצמה בשנה האחרונה, עתידה להפוך בקרוב לגוף עצום שבראשו אלוף-משנה.
גם הכשרת חיילי היחידה עברה שינוי. כיום מצטרפים כל לוחמי יהל"ם להכשרה משותפת הנמשכת שנה וכוללת טירונות, שלב בסיסי ושלב פיקודי, ולאחריה, בתום השלב האחיד, עוברים הלוחמים לשלב השני במגמות השונות, הנמשך ארבעה חודשים עד חצי שנה. בסוף ההכשרה מקבלים הלוחמים של יהל"ם סיכה אחת, חדשה, המחליפה את הסיכות ההיסטוריות של יעל וס"פ.
המציאות, יש להודות, מצדיקה את הגידול בפעילות היחידה. "אם פעם היה מחבל ממתין לכוחות ומסתער עליהם‭,"‬ מסביר רפאלוב, "היום כל איום כמעט עוסק במטענים, במלכודים, במחבל שמסתתר, בסליק ממולכד‭."‬ הוא אולי לא אומר זאת באופן גלוי, אבל רפאלוב מכוון גם אל אירועים חמורים במיוחד, כמו הטבח בבית הספר בבסלאן או ההשתלטות על התיאטרון במוסקבה. מישהו הרי צריך לטפל באיום לפוצץ בית ספר, ובו בני ערובה או במעטפות אנטרקס.

פורסם במוסף שמחת תורה, מעריב. הקישורים בתחתית לעותק מוגדל.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

https://2005-uploaded.fresh.co.il/2...24/87659276.jpg
https://2005-uploaded.fresh.co.il/2...24/97491854.jpg
https://2005-uploaded.fresh.co.il/2...24/86211646.jpg
https://2005-uploaded.fresh.co.il/2...24/75417329.jpg
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
גם כשלא היה הרבה, היה לנו הכל


נערך לאחרונה ע"י סירפד בתאריך 11-01-2008 בשעה 17:07.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #31  
ישן 25-10-2005, 16:31
צלמית המשתמש של RP.
  משתמש זכר RP. RP. אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.11.04
הודעות: 6,986
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי flatfoot שמתחילה ב "מה שאני יודע זה מקריאה פה ושם ומהטלווזיה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי flatfoot
לפי מה שהבנתי פריצה דינאמית זו פריצה שאמורה להיות פריצת בזק מהירה שתפתיע את החשודים, תפחיד אותם ותוריד להם את המוטיבציה להלחם.
יכנסו מכה מקומות בו זמנית עם הרבה רימוני הלם וצעקות במהירות ואגרסיביות.
צודק בעיקרון, המטרה העיקרית בפריצה חמה זה יצירת אפקט הלם, כמו גם אפשרות להיכנס ממקומות שלא מצפים ממך להיכנס.

פריצה שקטה- אמורה לתפוס את החשודים כשהם עוד במיטה נגיד ככה...
או למשל אם יש מצב של מחבלים עם בני ערובה, הצוות יכנס בשקט עם נשקים מושתקים כך שאם יקרה מצב שהוא יצטרך לירות במישהו שאר המחבלים לא ידעו שנורתה אש וימשיכו בעסקים כרגיל..
אני לא התייחסתי למתאר של בני ערובה כי אני לא מכיר את הנושא, אלא יותר לנושא המעצרים ואלמנות קש.
מה שכתבת יכול להיות שהוא גם נכון אבל הסיבות העיקריות לפריצה קרה כמו שציינתי זה מיומנות הכוח, בטיחות, עלות כלכלית ומזעור פגיעה בתושבי הבית.

הסקירה הנ"ל היא הערכתי הלא מקצועית בלבד ואין לראותה כמידע מוסמך.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #45  
ישן 27-10-2005, 17:49
  מורן ח מורן ח אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.04.05
הודעות: 287
נכתב על ידי באשכול "זיהוי סמלים חדשים"..
בתגובה להודעה מספר 44 שנכתבה על ידי ArmouredDov_D9 שמתחילה ב "הסיכה יצאה ממש לא משהו"

איך גנבת לי את החידה....

אכן סיכת יהל"מ (סיכה מס' 1) המחודשת. מעניין לראות אותה, כי בינתיים היא רק על הנייר, אך אם היא כבר עשוייה וניתנת למכירה, אולי נקבל אותה בקרוב..

הסבר קצר:
יהל"מ היתה מורכבת עד לשנים האחרונות מ-2 מקצועות לחימה, סילוק פצצות וסיירת יעל.
לאחרונה, כפי שכבר כתבתי, התווספו מקצועות לחימה חדשים כגון פלגת הסליקים והמנהרות.
מאחר והיחידה גדלה למימדים של יחידות מיוחדות גדולות (כגון שייטת, 669, מטכ"ל), עם פלגות מקצועיות שונות, הרעיון לייצר סיכה אחידה לכלל הלוחמים נראתה הגיונית יותר מאשר להשקיע זמן וכסף בייצור סיכות נפרדות לפלגות השונות.. אז החליטו על ייצור סיכה אחידה ,אגב, בהתאם לשינוי במבנה המסלול (מסלול אחוד בבסיסו ומתפצל לקראת סיומו לייעודים השונים..)

למה הסיכה נראית כך?
הכנפיים השחורות מסמלות את עוף החול ה"פניקס" המיתולוגי המסמל את רעיון הלידה מחדש
הצבע האדום מסמל את צבע האש
הצריח- ובכן, זהו סמלו של חיל ההנדסה
היהלום- ...
החרב...

הסיכה גדולה- 7 ס"מ לאורך וכ-3.5 לגובה (כמעט הגודל המקסימלי האפשרי) ובקרוב בחנות הקרובה למקום מגוריך..
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #47  
ישן 26-10-2005, 07:01
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון מנהל יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
 
חבר מתאריך: 07.04.02
הודעות: 23,839
Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "פצצות לגבות - כתבות על יחידת יהל"מ"

רק אני שמתי לב למשפט:
ציטוט:
בחודשים האחרונים לפני נסיגת צה"ל מהרצועה השתמשו צוותי המנהרות בנגמ"ש פומה בעל מיגון כבד, שחומרי נפץ נשפכו ממנו במשפך מיוחד,ובלא צורך לפתוח את כבש הנגמ"ש ולסכן את הלוחמים.

הכבש של הפומ"ה...
לא טעות שאמורה לקרות לפלקיס בטח איזה עורך ניסה לקצר את המשפט שהסביר את ההבדל בין פומ"ה לנגמ"ש.
_____________________________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד!
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
© יוסיפון - על כל האמור בהודעה זו חלים כל כללי זכויות היוצרים הקבועים בחוק. לשם קבלת הרשאה להעתקה או לשימוש במידע יש לפנות אלי לדוא"ל yossifoon@fresh.co.il

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #68  
ישן 01-05-2008, 21:18
צלמית המשתמש של סירפד
  סירפד מנהל סירפד אינו מחובר  
מנהל פורום צבא ובטחון
 
חבר מתאריך: 04.05.02
הודעות: 22,798
אין חדש תחת השמש
בתגובה להודעה מספר 67 שנכתבה על ידי strong11 שמתחילה ב "הקפצה קלילה אחרי כמה חודשים לטובת עוד כתבת יח"צנות הפעם בידיעות אחרונות"

חבלני מ"י וצה"ל התמודדו עם אותם מלכודים בדיוק גם לפני 30 שנה - אם לא יותר. בתצוגה הניידת של מערך החבלה המשטרתי הוצגו ספר תופת (אאל"ט היה בשימוש עוד לפני מלחמת העולם הראשונה), אבטיח תופת, אופני תופת (שלושה קציני מילואים נהרגו בפיגוע אופני תופת בצומת נצרים בתאריך 11.11.1994) וכיוב'. מימיית נפץ הרגה את סמל יותם שאולי ז"ל בתאריך 17.2.1995 ליד מוצב עישייה (שנים אח"כ נאמר לי שהמימיה הפעילה זירת מטענים, ופרט זה לא פורסם בעיתונות. באתר יזכור כתוב שנהרג ע"י "התפוצצות זוג מוקשים", באתר חט' גולני כתוב "נתקל בחפץ ממולכד").

יש לי הרבה כבוד ליחידה ולפועלה, אבל אם כל הכבוד - יש לי הרבה יותר כבוד למערך החבלה של מ"י, שאנשיו הם אנשי מקצוע בתחום החבלה ולצערי הרב פעולותיהם נותרות בין הצללים (גם במקום ובזמן שאין בכך צורך).
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
גם כשלא היה הרבה, היה לנו הכל


נערך לאחרונה ע"י סירפד בתאריך 01-05-2008 בשעה 21:52.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #73  
ישן 02-05-2008, 18:16
  id0a id0a אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.06.06
הודעות: 250
בתגובה להודעה מספר 70 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "אני לא ממש בטוח...."

סלקי הס"פ לא מתמחים רק בסילוק תחמושות אלא גם בהגנה על כוחות שפועלים בשטח (עזה איו"ש), וכאן אני לא ארחיב יותר.

אני אתן שתי דוגמאות שמבדילות בצורה נכרת בין חבלני מ"י לבין ס"פ ואולי תוכל להבין מהו ה"הכוון האזרחי" שבלקממבה דיבר עליו.
שחבלני מ"י מתעסקים בחפץ חשוד (מה שקורה בדר"כ בזמן שגרה) אז עיקר הלחץ שלהם מגיע מצד הציבור- בזמן בדיקת החפץ הם סוגרים כבישים, חנויות ומונעים מעבר של קהל.הם במתאר אזרחי.

שלוחם ס"פ מטפל בחפץ חשוד, זה יהיה בדר"כ במקומות עוינים, תחת אש, שהשעון מתקתק, שאין סביבה סטרילית, שמג"ד/מח"ט יושבים לך על העורק וחושבים שאתה מתעסק בתפל ובנתיים המחבל בורח לך מבין הידיים.

אומנם שניהם עושים עבודה נטו מקצועית ושניהם יודעים (כך אני לפחות מקווה לטובת כולנו) מה הם עושים. אבל בשני מתארים שונים שאי אפשר להשוות בינהם.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #77  
ישן 02-05-2008, 23:19
  זגל זגל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 06.11.06
הודעות: 65
חבלה איו"ש
בתגובה להודעה מספר 75 שנכתבה על ידי id0a שמתחילה ב "[QUOTE=לבני]ומה עושים חבלני..."

שלום לך ולכל השאר , חבלה מג"ב קיימת הרבה שנים . באיו"ש ובעזח"ע . אני אזכיר במקצת את של"ג (כי לצה"ל לא היו חבלנים ולא מעבדה לחקור זירות ) . בכל אופן חבלני איו"ש וכחולה הם חבלנים ולא סלקים . ( למרות שגם עוסקים בסילוק עד גבול מסוים - עיניין נוהלי ). בכל אופן חבלן משרת הרבה יותר מ 3 עד 5 שנים ( 10 - 25 ואפילו יותר )האינטנסיביות של העבודה האימונים והמבחנים/תרגילים אינם פוסקים , בייחוד לחבלני איו"ש . במג"ב הפעילות אינה נפסקת וצמודה לצרכי צה"ל ,משטרה וכל השאר.
הניסיון המצטבר הוא אדיר ומציל חיים שהם לרוב חיילנו החשובים מכל . הצוותים בשטח מנוסים ובוגרים והחשוב מכל תורמים מנסיונם ויכולתם לכל דורש וללא משחקי כבוד / יוקרה ( כי זה לא מקצועי ובסוף מסכן חיי אדם ) . אין ספק שלכל יחידה ( צה"ל חבלה וכו' ) יתרון יחסי שיש "לנצלו" ולכן חבלן מג"ב לא אמור להיכנס לזירה כשלחימה מתנהלת . ( רבים מאוד המקרים בהם חבלנים נכנסו ללחימה ואף יירטו מס' מחבלים ) כמו גם ירי על הכח וחבלנים תוך כדי טיפול במטענים . בקיצור לחץ ואיום לא חסר לאף אחד שמקצועו שכזה ותמיד תלוי בתקופה ומשימה .
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #79  
ישן 04-05-2008, 21:24
צלמית המשתמש של סירפד
  סירפד מנהל סירפד אינו מחובר  
מנהל פורום צבא ובטחון
 
חבר מתאריך: 04.05.02
הודעות: 22,798
לא קונה את זה
בתגובה להודעה מספר 78 שנכתבה על ידי זגל שמתחילה ב "שיווק"

מצטער, אני לא קונה את עניין הענווה והצנעה בצורה שבה הם מופיעים במערך החבלה. למערך הזה יש כל כך הרבה במה להתגאות, שאין סיבה שלא לפרסם לפחות חלק מפעילותו. כל מי שקצת מכיר את התחום יודע שחלק ניכר מהצלחות המערך בשטחים מיוחסות לצה"ל, בעיקר בגלל שלמערך החבלה עצמו יש קטע של "להישאר בצללים ולא להתגאות".

לטעמי ודעתי האישית אין רע במעט גאווה (לא גאוותנות), ואני בטוח שהעושים במלאכה לא יתנגדו עם הציבור גם ידע להעריך אפילו במעט את מעשיהם החשובים כל כך. החיים בנויים מגוונים של אפור, לא רק שחור ולבן - כמו שצה"ל יודע לשווק את יחידותיו המובחרות בצורה סקסית ומאצ'ואיסטית, גם לגוף המקצועי-להדהים הזה מותר לשווק את עצמו כדי לגייס לשורותיו את הטובים והרציניים (ואני מדבר על שיווק בוגר ורציני, בהתאם למועמדים בהם הוא מעוניין).
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
גם כשלא היה הרבה, היה לנו הכל

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #82  
ישן 06-01-2009, 16:12
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון מנהל יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
 
חבר מתאריך: 07.04.02
הודעות: 23,839
Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "פצצות לגבות - כתבות על יחידת יהל"מ"

אנשי יהל"ם הולכים בראש הכוחות הפועלים כעת ברצועה, מובילים אותם ומטפלים במילכודים והמטענים הרבים שהשאירו שם המחבלים.
במקרה אחד שבו נפגעו גם חיילים ניסו מחבלים מתאבדים להתפוצץ על כוח צה"ל שאותו הוביל קצין מיהל"ם.
במקרה אחר חיילים נכנסו בשעות הלילה למבנה בית ספר, רק בבוקר הם הבחינו שהמבנה ממולכד בהרבה מאד חומר נפץ.
כבר בערב הראשון של הפעולה הקרקעית הצליחו חיילים מהיחידה להרוג מחבלים שניסו להפתיע ולתקוף אותם בעת שעסקו בפירוק מילכודים.
_____________________________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד!
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
© יוסיפון - על כל האמור בהודעה זו חלים כל כללי זכויות היוצרים הקבועים בחוק. לשם קבלת הרשאה להעתקה או לשימוש במידע יש לפנות אלי לדוא"ל yossifoon@fresh.co.il

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #95  
ישן 15-05-2009, 16:00
  dorratz dorratz אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 31.10.03
הודעות: 778
רובוטים ייכנסו למנהרות במקום לוחמים?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "פצצות לגבות - כתבות על יחידת יהל"מ"

במפקדת קצין החי"ר והצנחנים הראשי שוקלים כעת לאפשר שימוש ברובוטים בתוואי לחימה תת-קרקעי. עם ניסוח התו"ל המעודכן, ישולבו רובוטים דוגמת ה"איי-בול" וה"איי-דרייב" בפעילות במנהרות - ולא רק בלחימה בשטח בנוי. במקחצ"ר גם בודקים דרכים לייעול פינוי הפצועים מפתחי מנהרות וסליקים

http://dover.idf.il/IDF/News_Channe.../09/18/1804.htm


גילי כהן


במפקדת קצין החי"ר והצנחנים הראשי (מקחצ"ר) בוחנים התאמת הרובוטים הנמצאים ביחידות קרביות לשימוש בתוואי תת-קרקעי. עד היום השתמשו הלוחמים ברובוטים דוגמת ה"איי-בול", כדור המכיל בתוכו מצלמה המאפשרת לסרוק שטח מרחוק, בעיקר בלחימה בשטח בנוי.

מחלקת תורת חיל הרגלים והצנחנים במקחצ"ר, האמונה על התאמת התו"ל, בודקת כעת גם שימוש ברובוטים גדולים יותר, כמו ה"איי-דרייב" ששוקל מספר קילוגרמים בודדים וניתן לנשיאה, בתווך תת-קרקעי הכולל מנהרות מסועפות.

כיום מתמחים בלחימה במתווה תת-קרקעי חיילי פלגת סמו"ר ביחידת יהל"ם של חיל ההנדסה, אך במהלך שנת 2009, נוכח העלייה בכמות המנהרות שנתגלו ברחבי אזור יהודה ושומרון ולצד הפעילות השוטפת לגילוי מנהרות במהלך ימי "עופרת יצוקה", הוחלט כי גם חיילי חי"ר יעברו הסמכה מיוחדת בבא"פ אליקים ויתודרכו לגבי לחימה בתווך תת-קרקעי.

בתוך כך, נבחן גם נושא הפינוי הרפואי וחילוץ הפצועים מפתחי מנהרות וסליקים. סוגיה זו עמדה במרכז יום עיון שנערך באחרונה בבסיס האימונים של פיקוד הצפון בהשתתפות גורמים ממקחצ"ר וממפקדת קצין הרפואה הראשי. מטרת הכנס הייתה לבדוק את אופן השימוש הדרוש באלונקות הנמצאות כיום ביחידות השדה השונות, וכן לבחון אמצעים נוספים המשמשים יחידות מיוחדות.

התו"ל בתחום החילוץ והפינוי בתווך הלחימה התת-קרקעי מגובש בזרוע היבשה בימים אלה, במטרה להסדיר את צורת הטיפול הרפואי במקרים מסוג זה. "חשוב לזכור כי לחימה מתחת לפני הקרקע שונה לגמרי מאשר הלחימה הקונבנציונלית", הסביר גורם רפואי המעורה בנושא. "אם אנחנו רגילים לכך שכאשר לוחם נפצע בשטח אנחנו קוראים לחובש ותוך כמה דקות כבר ניתן לפנות את הפצוע על גבי אלונקה להמשך טיפול רפואי - כשחלק מהכוח נמצא במנהרה ויש צורך להוציא פצוע דרך פיר צר, זה משנה את תמונת המצב".

קישור לקובץ :שם הקישור :כתובת :בחר מגלריית המשאבים



בחר עמוד הקיים במערכת



EYEDRIVE

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


EYEBALL:

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://dover.idf.il/NR/rdonlyres/FB78E98D-75BA-46E2-B9BC-3FDEEC4DA4B4/0/4s_cropped_big.jpg]



var img_titlePH=document.getElementById("_ctl0_body_img_titlePH_AuthoringModeControlsContai ner_edit");if(img_titlePH !=null && img_titlePH.value==''){ img_titlePH.value="";}
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #98  
ישן 04-01-2010, 16:13
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
מתוך במחנה - עוד רובוט שנמצא בפיתוח
בתגובה להודעה מספר 97 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב "שתי כתבות על יחידת יהל"מ- מתוך במבחנה"

http://dover.idf.il/IDF/News_Channe.../2010/01/13.htm

מערכת הביטחון מפתחת רובוט התקפי ביבשה

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://dover.idf.il/NR/rdonlyres/F5FFF3AD-FDC7-4FDF-B50C-D495D1903BF4/0/13small.jpg]


מערכת הנשק תוביל לקטלניות גדולה. צילום: יהונתן בן-דוד

אמצעי נשק שיותקן על גבי הרובוט העתידי של צה"ל יאפשר לשלוח אותו למשימה קרבית ולצמצם את הסיכון לכוחות הלוחמים. במפא"ת מפתחים מערכת שתסרוק בתים עבור הכוחות הלוחמים

ניר קוסטי

מערכת הביטחון מפתחת רובוט התקפי מתקדם - כך נחשף בשבוע האחרון בכנס רובוטיקה וסנסורים במסגרת סדנת תל אביב למדע, טכנולוגיה וביטחון על–שם פרופסור יובל נאמן.

המינהל למחקר ופיתוח אמצעי לחימה ותשתיות טכנולוגיות (מפא"ת) במשרד הביטחון עוסק בתכנון האמצעי, המיועד ללחימה בשטח בנוי. על–פי מפתחיו, הרובוט יצויד במערכת נשק מתקדמת ויהיה קל משקל, כך שחייל יוכל לשאת אותו על גבו, להפעילו בשטחים בנויים ולהשתמש בו ככוח לוחם לכל דבר. "כשרובוט נישא שיותקנו על גביו מערכות נשק ישולב בשדה הקרב, הוא יוכל להביא קטלניות גדולה", ציינו בכנס.

במקביל, מפותחת על–ידי מפא"ת מערכת בקרה אוטונומית לרובוטים הצה"ליים, שתאפשר את מיפוי האזור שנסרק על–ידי האמצעי. כך יוכלו הכוחות לסרוק בתים במהלך לחימה בשטחים בנויים, ללא סיכון חיי החיילים. עוד הוצגו בכנס רובוטים נוספים בשימוש צבאי, כגון ה"גארדיום", כלי הרכב הבלתי מאויש המשולב בגזרת עזה וברמת הגולן ו"פו הדוב", דחפור נשלט מרחוק מדגם די–9 טי, שנמצא בשלבי ניסוי מתקדמים.

"אחרי הרבה שנים של פיתוח אבני בניין טכנולוגיות, אנחנו יכולים כבר היום להצביע על תרומה מובהקת של המערכות הרובוטיות ביבשה", הדגיש הסגן המדעי לראש מפא"ת, תא"ל (מיל') יעקב נגל. "אנו חוזים שדברים שלא האמינו בהם לגבי המל"טים, יקרו בקרוב עבור הרובוטיקה היבשתית. מדובר במעבר משליטה מרחוק לאוטונומיה מלאה של הכלים, בשיתופי פעולה של רובוטים וכלים מאוישים נוספים ובהרחבה של הפעילויות והיישומים של האמצעים".
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #109  
ישן 06-06-2011, 16:46
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
נפרדים מהחבלנים של מג"ב? מסתמן: איו"ש תקבל פלוגת ס"פ
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "פצצות לגבות - כתבות על יחידת יהל"מ"

http://www.idf.il/1440-11709-he/Dover.aspx

עבודת מטה שמתקיימת בימים אלה בזרוע היבשה ובפיקוד המרכז בוחנת להקים צוות סילוק פצצות לכל חטמ"ר. הסיבה: הכשירות של לוחמי יהל"ם תשפר את המענה בשטח

אוגדת איו"ש תקבל שחקן חיזוק? בצה"ל בוחנים להקים פלוגת סילוק פצצות (ס"פ) ייעודית של יחידת יהל"ם שתפעל בגזרת יהודה ושומרון. אם תוכנית זו תאושר, עתידים חיילי יחידת יהל"ם להחליף את יחידת החבלנים של מג"ב הפועלת בגזרה כיום. "מדובר באחד המקצועות המרכזיים של היחידה ההנדסית המיוחדת, והיתרון הגדול שנביא לשטח הוא החיבור השוטף לכוחות החי"ר והיבשה בכלל", ציין מפקד יהל"ם, סא"ל סהר.

לפי התכנון, פלוגת הס"פ תחל את פעילותה בפיקוד בעוד זמן לא רב, כאשר לכל חטמ"ר באיו"ש יהיה צוות ס"פ הכפוף לקצין ההנדסה החטיבתי. "המשימות באיו"ש ובבקעה שונות מן המשימות בפצ"ן ובפד"ם", אמר קצין האג"ם של הנדסה פקמ"ז, רס"ן אילן ליאני. "שם יש גבול, מה שדורש בעיקר פעילות התקפית. אצלנו פועלים בתוך מרחבי אוכלוסייה, ומתווסף גם האלמנט ההגנתי".

כיום פועלת בפיקוד יחידת החבלנים של מג"ב והיא אחראית על מתן מענה מבצעי לאיום המטענים בגזרה. אחרי השינוי יתכן שהחבלנים יוחלפו על ידי צוותי ס"פ. "הכשירות המיוחדת של לוחמי היחידה תאפשר מענה מיטבי לאחת מנקודות התורפה בגזרה ותגביר את האפקטיביות המבצעית באיו"ש", אמר רמ"ח תורת חיל ההנדסה בזרוע היבשה, אל"ם עתי שלח.

בפקמ"ז אמרו כי כתוצאה מפעילות מודיעינית של צה"ל ופעילות משבשת פח"ע, בשנים האחרונות חלה ירידה משמעותית בכמות המטענים בגזרות הפיקוד. "יש ממשק בין צה"ל לשו"פים ואנחנו מקיימים הסגרות אמל"ח בליווי כוחות הנדסיים של החטמ"ר הרלוונטי. למרות זאת", סיפר רס"ן ליאני, "האיום לא ירד מן הפרק: הידע קיים והיכולת קיימת".

פרט ליתרון המבצעי שצפוי למהלך הזה, טמון גם יתרון כלכלי. שוטרי מג"ב המבצעים את הפעילות כיום בשטח, הם כולם אנשי קבע. לעומתם, פלוגות הס"פ של יהל"ם מורכבות מחיילים סדירים ומכמה אנשי קבע שעולים לצה"ל הרבה פחות. לוחמים אלה חתומים על שנת קבע אחת לפחות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #125  
ישן 12-05-2012, 21:15
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
לפצח את היהל"ם
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "פצצות לגבות - כתבות על יחידת יהל"מ"

http://www.idf.il/1621-15850-he/Dover.aspx

לא הרבה ידוע על הפעילות שעושה היחידה המיוחדת של חיל ההנדסה. אבל עד לרגע שכולם מכירים - זה עם האש והפיצוצים - יש הרבה מאוד שניות, דקות ושעות של מתח, כאבי שרירים ולא מעט מאמץ מחשבתי. כתבי "במחנה" הצטרפו להכשרה המתישה של כל אחת מהפלגות ביהל"ם, וטעמו קצת עפר, קצת אבק - והרבה מאוד פיצוצים

אפשר לומר שיחידת יהל"ם היא יחידה של ניגודים. הפעולות המבצעיות של היחידה כוללות לא פעם פיצוצים רועשים שמאירים את הלילה ומחשיכים את האוזניים, אבל מוגדרות כסודיות ושקטות במיוחד. בסיכת היחידה - יהלום על רקע כנפיים שחורות ואדומות - אפשר להבחין מרחוק בגלל גודלה. ובכל זאת, יהל"ם נותרה החברה השקטה במועדון הסגור של היחידות המיוחדות של צה"ל.

יחידת ההנדסה למשימות מיוחדות, שזכתה להיקרא על שם החומר הקשה ביותר בטבע, היא אחת היחידות הפעילות ביותר בצה"ל היום. בתקופה שבה מנהרות תת־קרקעיות משמשות את האויב באופן תדיר, ומטעני החבלה לא מפסיקים להשתכלל ולהתקדם, יהל"ם נחוצה אולי יותר מתמיד. לדברי מפקד היחידה, סא"ל סער אברג'יל, גם הלוחמים מרגישים את כובד האחריות. "אנחנו מתאמנים ליכולות מבצעיות מאוד וורסטיליות", הוא מסביר, "כי הכוח חייב להיות כשיר לפעולה בכל מתאר. הכוח נדרש גם לממש את היכולות שלו אחרי עשרות קילומטרים ללא שינה, עם תרחישים שלא נצפו, בקושי פיזי ומנטאלי. זה המקצוע".

אף על פי שכל הלוחמים עונדים את אותה הסיכה, הם מחולקים לארבע פלגות - שמלבד הצורך לפוצץ דברים מדי פעם - עושות פעילות שונה לחלוטין זו מזו. המסלול של לוחמי היחידה ארוך מהרגיל ונמשך שנה וארבעה חודשים, במהלכו הם נחלקים לפלגות השונות: סילוק פצצות, סמו"ר (סליקים ומנהרות), מדרון מושלג, וסיירת יעל. שמונה חודשים מתוך ההכשרה מוקדשים בכל פלגה לייעוד שלה, במטרה ליצור את הלוחמים הטובים ביותר לתפקיד.

חלק מהלוחמים בוחרים לתאר את היחידה כבית־ספר תיכון אמריקאי. "אנחנו זה כמו דני זוקו", מתאר סמל דניאל חמד מפלגת יעל, שאחראית על פעילות הקומנדו של היחידה. "הספורטאים המקובלים, אלה שלוקחים את כל הבחורות. ס"פ הם יותר כמו החנונים של מועדון השחמט". אבל באיזה עוד תיכון, מלבד זה של יהל"ם, החנונים יודעים לפרק מטענים, פצצות וחגורות נפץ?

החוט האדום או הכחול? שניות שנספרות לאחור? לרוב יעדיפו הס"פניקים שלא להגיע למצב הזה. "יש מקדמי הגנה, ומנסים לטפל במטענים כמה שיותר מרחוק בעזרת כל מיני מטענים", מסביר סגן אסף חילי, ראש תחום ס"פ בבית־הספר של יהל"ם. "אבל לפעמים אין ברירה, ואחרי שמיצית את האפשרויות של טיפול מרחוק, צריך להגיע עם ידיים חשופות למטען. לפעמים זה כמו בסרטים, שצריך לנתק חוט כחול או אדום. אבל בכל מקרה, הצבע לא ממש משנה", הוא מחייך.

אבל מלבד הצבע, שאר הדברים משנים מאוד, וההבדל הוא בין חיים למוות. חודש לפני סוף המסלול שלהם, חיילי צוות נובמבר 10 של ס"פ כבר מרגישים את סוף המסלול באופק, אבל הם לא בהכרח סיימו ללמוד את כל מה שיש לדעת. זאת אומרת, הם סימנו וי על כל החומר: הם ישבו בכיתה ורצו בשטח, עברו את כל מה שנדרש כדי להיות ס"פניק מן המניין. ולמרות זאת, מוכנים לגמרי הם לא יהיו עד שלא יצברו ניסיון בשטח. כלומר, עד שלא ינטרלו, ישמידו ויסלקו פצצות על אמת, בשטח.

"בניגוד ליחידות אחרות בצבא, כאן לא מפסיקים ללמוד", מסביר רס"ל אמנון ואלה, המדריך הראשי של הפלגה. "סילוק פצצות זה מקצוע שאין לו סוף, והכי חשוב אצלנו זה ניסיון. כמות המצבים שאפשר למצוא בהם אמצעי לחימה היא עצומה, אז לא משנה כמה תשב בכיתה, צריך לצאת לשטח וללמוד שם. מי שמסיים מסלול מוכשר לבצע את כל המשימות הבסיסיות, אבל זה כמו חשמלאי שמסיים לימודים. הוא מקבל תעודה, ואז מתחיל את ההתמחות. החיילים שמסיימים מסלול עושים את ההתמחות שלהם בגזרות המבצעיות, ולומדים מהוותיקים".

ההכשרה של לוחמי הס"פ מתחלקת לכמה חלקים חלקים. הראשון הוא סדרת תחמושת, השני מתרכז בפעילות חבלנית עוינת, וחלק נוסף עוסק בהשתלבות באירוע טרור. לקראת סוף השלב השני, הצוות עובר תרגיל מסכם פח"ע, המדמה כניסה לכפר פלסטיני. לאחר שהוקפצו אל הגזרה במסגרת דימוי של כניסה קרקעית מאסיבית, עליהם להצטרף אל פלוגת חי"ר מתמרנת, במטרה לכבוש את הכפר הקטן. המטרה: לאפשר מעבר דרך הכפר אל העיר הסמוכה לו. בתפקיד הכפר מככבת לש"בייה צנועה בשטחי האש של מתקן אדם. בתפקיד מחלקות החי"ר: חיילי הצוות האחרים שלא נמצאים בתרגול.

עכשיו הם נכנסים יחד, כלוחמים שעברו מסלול, בסך הכול ללש"בייה. אבל הם יודעים שיום אחד הם ימצאו את עצמם, שניים או שלושה ס"פניקים, נכנסים עם יחידת חי"ר שלא פגשו מעולם לתוך קרב מסכן חיים, ויהיה עליהם למצוא דרך להשתלב ולהילחם איתם כתף אל כתף. "בכל אירוע הצוות מצטרף לכוח הגזרתי", אומר רס"ל ואלה. "אנחנו מנסים להביא את החיילים למצב שלא משנה לאיזה כוח הם יחברו, הם יידעו להתמודד ולתת מענה לכל מצב".

חלק לא קטן מהלחץ בתפקיד נובע מכך שהעבודה נעשית לבד, בלי אוסף של ס"פניקים מאחוריך. "אנחנו מצטרפים לצוות שאנחנו לא מכירים אותו, ולא משנה איזו יחידה זו", מסביר סמ"ר עומר קצברג, ס"פניק ותיק שהגיע כדי לחנוך את הצעירים. "זה יכול להיות פלוגה מגולני, או מגלן, שלדג וגם השייטת. מבחינת הלחימה, אנחנו חייבים להיות ברמה שלהם, ובגלל זה לומדים להילחם בכל מתאר. הרמה של ס"פניק לא תיפול מרמה של כל לוחם ביחידה מובחרת".

כשהכוח נכנס אל תוככי ה"כפר" המדובר, הוא מתחיל בסריקת המבנים, כשהלוחמים יודעים שהם לא יכולים להרשות לעצמם לפספס אף פרט. ברקע מופעלים חזיזים ופצצות תאורה כדי לדמות תקיפות מחבלים, שבזמן אמת לא ייתנו להם כמה דקות לסרוק את השטח. לאחר מכן מגיע נטרול המטענים וחגורות הנפץ שנמצאו. מדובר בעבודה מורכבת ולא פשוטה, כשההתמודדות היא עם מטענים מסובכים ופרטים קטנים, שעשויים להתפוצץ מכל טעות קטנה. "הקטע בסילוק פצצות הוא להיות יצירתי, להפעיל את הראש, כי במציאות לא יגידו לך מה לעשות", אומר סמ"ר עמרי רון, לוחם מהפלגה המוצב בעזה. "בשטח צריך לדעת איך לפעול לבד. אין עבודה קבועה או קווים מנחים. כל מקרה הוא שונה, וצריך לחשוב על דרכים יצירתיות כדי לפתור אותו, כשאתה מתבסס על מה שלמדת במסלול".

מתבססים על המציאות
מעבדת נפץ. זה מה שמוצאים הלוחמים בקצה הכפר שלהם בשעה שלוש לפנות בוקר. בתוך חדר מבטון אפור וקר, מפוזרות קופסאות פח בגוני ירוק שאמורות להכיל חומרי נפץ שמאיימים להתפוצץ בכל רגע. לא מדובר בדמיון שעובד שעות נוספות, אלא בתרחיש הגיוני ביותר במציאות של מדינת ישראל: מדובר במעבדה מאולתרת הנמצאת בבית אזרחי, הכוללת חומרים כימיים מסוכנים שאיתם מכינים מטענים וחגורות נפץ, ועוד כמה הפתעות לא תמימות במיוחד.

הצוות יודע מה השלב הבא: מלכוד המעבדה. בזמן שהחי"רניקים מחפים, הס"פניקים מתחילים לחבר כבלים ולהטמין את חומר הנפץ החי כדי לנטרלו. זמן לא רב לאחר מכן, המלכוד מושלם, ופיצוץ עז מרעיד את הכפר כולו. לא מדובר בתרגיל לשם שעשוע או כדי להראות קצת פירוטכניקה. "מה שמתרגלים זה תרחישים ומצבים שקרו במהלך 'עופרת יצוקה'", מספר סמ"ר קצברג. "אם הצבא ייכנס לעזה שוב נתמודד עם אותם דברים, אלו שאנחנו מתרגלים כאן. בתים ממולכדים, מצבורי אמל"ח ומעבדות נפץ. אלה תרגילים שמבוססים על מציאות ולא תרחישים מופרכים".

המפץ הגדול מסמל את כיבוש הכפר ותחילת תהליך הנסיגה. אחרי לילה של פעילות בגשם מציק, הצוות לוקח את האלונקה ומטפס במעלה הגבעות אל מצפה תל חדיד, הסמוך למתקן אדם. האור עולה, ואיתו הצוות שמגיע אל קו הסיום. הם מניחים את האפודים ואת הציוד שסחבו על הגב, ומחליפים את המדים הרטובים לחולצות צוותיות שזה עתה קיבלו - כדי שבכל זאת יהיה מה ללבוש למסיבה הקרובה. שתיקה עייפה אופפת את המעמד, שמופרת כשהצוות מתחיל לנבור בחטיפים שהכין להם הסגל.

בזמן שהצוות מתנפל על הפריסה ומתחיל להעביר דאחקות מהימים האחרונים, יש מי שמחכה רגע לפני שהוא שולח ידו אל ה"שטוחים", ורק מתבונן בצוות מהצד, עם חיוך של סיפוק על הפנים. כמי שהכי קרוב אל החיילים, מפקד הצוות מצליח לראות תהליכים שמעבר לתו"ל וההישגים המקצועיים. "בהתחלה הם שנאו אחד את השני", מחייך סגן עמרי אלון. "הם לא ממש היו חברים טובים. רק עם הזמן נוצרו ביניהם קשרים. כשאני הולך איתם עכשיו אני נקרע מצחוק. הם התבגרו המון, הם עברו שינוי תפיסתי. אני יכול להגיד שהיום אני סומך על כולם. אין לי ספק שהם מוכנים לגזרות המקצועיות, אני מאמין בהם".

מסמו"רי שיער
הרגע היחיד שבו לוחם סמו"ר (סליקים ומנהרות) נשאר לבד בפעילות הוא גם הרגע שבו הוא הכי זקוק לחבריו לצוות: במהלך מספר השניות שבהן הוא נמצא באוויר שבין הקרקע למה שמתחת לה - כשהוא מחובר לרתמה וחבל בלבד - אוחזים אותו חבריו לצוות ומורידים אותו אט־אט למטה. לשנייה אחת הוא רואה רק את הרגליים של חבריו, בועט באוויר, וכעבור רגע הוא נמצא בתוך המנהרה, מחכה לחייל נוסף מהצוות שיצטרף אליו. ככה הם ייראו בזמן אמת: מגובשים, לכל אחד תפקיד משלו, וכל אחד מהחיילים נחוץ כמו במגדל קלפים - הוצאתו של קלף אחד תמוטט את המגדל כולו - או במקרה שלהם, מנהרה. אלא אם הם רוצים למוטט אותה בכל מקרה.
במובן מסוים, הביחד הזה הוא שמבדיל את חיילי פלגת הסמו"ר מיתר הפלגות ביחידה. מרגע שחולקו לצוות, אי שם אחרי טירונות היחידה, הם נשארים באותו מבנה לכל אורך השירות, ובאותו מבנה הם יוצאים לפעילות מבצעית.

כשזה מגיע למנהרות, מדובר בהתמודדות עם הלא נודע. על פני הקרקע, השטח נראה כמו פיסת אדמה ממוצעת: מעט חול, מעט אבנים. רק דלת ברזל קטנה שנעה על צירה ונפתחת בקול רעש מחריד ומתכתי, היא זו שעושה את ההבדל. הדלת נפתחת מאמצע האדמה, משום מקום. הצליל מחריש האוזניים נשמע, מעט חול עף בעדינות מסביב לפיר שנפער בבטן האדמה. ואז - עולם תת־קרקעי חדש לגמרי נגלה לנגד עיניך.

"המנהרות הן מתאר מורכב, שאי־אפשר להתאמן עליו", מסביר נדב, יוצא הפלגה, שמגיע לחנוך את אחד האימונים. "זה לא כמו בית שצריך להשתלט עליו, שאתה יודע מה הגודל שלו ואיך הוא אמור להיראות. לבתים יש תצלומי אוויר, יש ניתוח של מה שתמצא בפנים. אין את זה במנהרות. כל מנהרה שנכנסים אליה, אי־אפשר לדעת איך היא תראה - אולי מה האורך שלה, וזה במקרה הטוב. כל אחת שונה מקודמותיה. בגלל זה עושים המון אימונים, שמכסים את כל התרחישים האפשריים. החיילים שעומדים להיכנס למנהרה עכשיו לא יודעים איך היא תיראה, זו הפתעה עבורם, כי זו ההכנה הכי טובה שהם יכולים לעבור לקראת המצב האמיתי".

עם המצב האמיתי מתמודדים באימון הנוכחי חיילי מחזור נובמבר 10' של פלגת סמו"ר, שהספיקו מאז לסיים מסלול, אבל באותה עת היו בשיא ההכשרה שלהם בדרך לסיכת היהל"ם. האימון הנוכחי מתרחש בפאתי הלש"בייה של המרכז לאימוני יבשה בצאלים, ובמסגרתו הם מתרגלים שוב ושוב איך לפתוח מנהרה ו"לטפל" בה, על פי המונחים של סמו"ר. לפעמים הם מפוצצים אותה, ולפעמים הם מרחרחים מסביב ואוספים מודיעין - היישר מתוך בטן האדמה. "אנחנו מאתרים ומטפלים בכל סוגי המנהרות, ואנחנו הכוח היחיד בצבא שיודע לעשות את זה", מסביר סגן יעקב עבס, מפקד הצוות.

העיקרון של המנהרה די אחיד: מתחת לקרקע, מובילה בין נקודה אחת לאחרת, פלוס אור בקצה. אבל המציאות מורכבת יותר. במסגרת תפקידם כלוחמים, הסמו"רניקים יתעסקו עם לא מעט סוגים שונים של מנהרות וסליקים, באזורים שונים ובעלי אופי אחר לגמרי.

המשותף לכל הפעילויות שלהם, עם זאת, הוא משנה הזהירות שעמו ניגשים למלאכה. כשפותחים פיר, לעולם אין לדעת מה יחכה מעבר לדלת, ועל כן המהירות נדחקת מטה בסולם סדר העדיפויות. רק פתיחת הפיר נעשית באמצעות חבל וגוף שלישי שמוצאים בשטח, וכך גם הבדיקה המקיפה של המנהרה טרם כניסת הכוחות לקרביה. הכול מחולק אצל אנשי המנהרות לשלבים, חלקם מחוכמים יותר, חלקם פחות. "אנחנו חייבים להיות סופר מקצועיים ועם אפס טעויות", קובע בנחרצות מפקד הצוות. ומה אם טועים? הוא מהרהר דקה, וממהר להשיב ש"אין דבר כזה. זו יחידה בלי טעויות. במקרה הטוב שגיאה זה חיי אדם, ובמקרה הפחות טוב זו תקרית מדינית".

הפלגה משתמשת בתורות לחימה ייעודיות שייחודיות רק לה, וכך גם לגבי האמצעים שיש ללוחמים. לא צריך יותר מכמה שעות בקרבת סמו"רניקים כדי להבין שהם משדרים על אותו גל, משתמשים בשפה שלאחרים תהיה זרה לגמרי, וכך גם לגבי המונחים. בהתחשב בגילה הצעיר של הפלגה, הלקסיקון שלהם מרשים את האוזן אף יותר.

את סמו"ר הקימו ב־2004 מתוך צורך שעלה בשטח לכוח מקצועי שכל מטרתו היא טיפול באותן מנהרות וסליקים שרחשו באין מענה מתחת לרגליהם של הלוחמים. הצורך ביחידה ייעודית לאותו נושא ממוקד וייחודי, מעיד על האיום שהמנהרות מהוות לצבא ההגנה לישראל: איום שמקיף את כל גבולות המדינה. מדרום הן פועמות תחת השם "עורק החיים" של ארגוני הטרור בעזה, ובשנת 2006 אף נחטף מהן גלעד שליט לתוך הרצועה.

ממזרח, ביהודה ושומרון, המנהרות לובשות צורה של סליקים, המסתירים מצבורי נשק לא חוקיים. גם הגבול הצפוני של ישראל סובל ממגיפת המנהרות בצורת "שמורות הטבע" של חיזבאללה - בונקרים שמוסווים מתחת לאדמה, שגרמו לישראל לא מעט אבידות במלחמת לבנון השנייה. "התחום הזה של המנהרות נמצא במרכז העשייה הצבאית", מתגאה סמל מנור, לוחם מהצוות.

"בגלל זה היה לי ברור שאני רוצה להגיע לסמו"ר, כבר מההתחלה. יש כאן הרבה מאוד עשייה ולכן יש גם הרבה סיכון. כל לוחם בצבא יודע מה זה תרגיל חוליה בחוץ, אנחנו יודעים מה זה תרגיל חוליה תת־קרקעי. לכן זה גם קצת מלחיץ, כי זה שונה ממה שכולם מכירים", הוא אומר ומוסיף: "בגלל זה היחידה מלמדת אותנו להיות כמה שיותר בטוחים, כדי שנדע להשתמש בידע שלנו בזמן אמת".

עם תום התרגולת הצוותית, השמש לא מתמהמהת לשקוע ולכבות את האור מעל החולות של מל"י. שיחות הסיכום של סגן עבס, מפקד הצוות, מתחילות, וברקע בוהקים אורות רחוב רחוקים. "אפשר לראות מפה את הרצועה", מדגים מפקד הצוות את הקרבה לדבר האמיתי, ונותן את הדגשים שלו על האימון.

החיילים, באופן מפתיע, לא חוסכים את הביקורת על עצמם, ומסבירים אחד לשני איפה טעו ואיפה ניתן להשתפר. אף אחד לא מתבייש לתקן את חברו. להפך, זה נראה להם טבעי לגמרי. "אין ספק שבגלל שאנחנו בפלגה נשארים באותו צוות, ההווי והחיבור בינינו הוא יותר גדול", מסביר דניאל פירק, הסמל המחלקתי. "הצוות הזה יודע שבניגוד לס"פ, למשל, סוף המסלול הוא רק ההתחלה בשבילם".

מתפרצים לדלת סגורה
לא, אין כאן שלג, אבל בלי קשר למזג האוויר - בפלגת "מדרון מושלג" מתכוננים לתרחישי האיום הקיצוניים ביותר, בתוך או מחוץ לשטח ישראל. לא תמיד צה"ל חשב שהוא זקוק לפורצים מקצועיים. ההבנה הזו חלחלה לראשונה לפני פחות מעשרים שנה: בניסיון החילוץ של סמל נחשון וקסמן ז"ל. וקסמן נחטף באוקטובר 1994 על ידי מחבלים מארגון החמאס, ונלקח לבית בביר נבאללה. אחרי כמעט שבוע של אי ודאות, כוח של סיירת מטכ"ל נשלח לחלץ את החייל החטוף, ששירת בפלנ"ט גולני. הכוח פרץ אל הבית, תוך ניצול גורם ההפתעה, אך לא בהצלחה. בגלל שימוש שגוי בחומר נפץ בשלב הפריצה אל הבית, הכוח התמהמה מחוץ לחדר בו הוחזק וקסמן במשך מספר שניות. בשניות קריטיות אלו, נורה וקסמן על ידי המחבלים, כדור אחד בראשו, ושישה בחזהו. לאחר מכן, נהרג גם סרן ניר פורז, ממובילי המבצע, ושבעה חיילים נוספים נפצעו.

עם השנים הפך המבצע להיות דוגמה לניסיון חילוץ כושל מבחינה טכנית. הפער כבר אז היה ברור: אי הצלחת המבצע הייתה נעוצה בדקות הקריטיות של שלב הפריצה. על כן, שנה מאוחר יותר ב־1995, הוחלט להקים את יחידת מדרון מושלג: מהיחידות המסווגות בצה"ל שאחראית על פריצות מסוגים שונים, לכל מתאר ויחד עם כל כוח. "מקצועיות של פורצים מוסמכים הייתה חוסכת את המקרה הזה", מסביר במבט לאחור סגן אביב רחמים, מפקד צוות במחזור מארס 11' של פלגת מדרון. "בשביל זה הקימו אותנו - כדי שאם תהיה טעות בפריצה בזמן אמת, היא תתוקן תוך 20 שניות, ולא תוך דקה וחצי. בסופו של דבר זאת הנקודה הכי קריטית בכל אירוע - שלב הפריצה, מאית השנייה הזאת שבה נכנס הכוח אל הזירה. אנחנו אלה שפותחים את צוואר הבקבוק ונותנים לכוח את האפשרות להיכנס".

בתפריט ההכשרה של הלוחמים לעתיד הלילה: סיומו של קורס הלוחמה בטרור, אותו עובר הצוות, כמו שאר הצוותים, במתקן אדם. במהלך האימון הנוכחי, המוהנדסים לא עוברים תרגולות ייעודיות שקשורות בהכרח למקצוע של מדרון מושלג, או של החיל הכסוף בכלל. מדובר בהכשרה המיועדת ליחידות מובחרות, ובמסגרתה הם מרוויחים יכולת התמודדות עם מצבי קיצון אליהם הם עשויים להיקלע במהלך שירותם כלוחמים בפלגה המסווגת ביהל"ם.

"הפלגה עובדת בכל מתאר שיש, ואי אפשר לדעת לאן יום אחד הם יידרשו לפרוץ", מסביר המפק"צ. "בגלל זה כל העניין כאן הוא להתאמן על כמה שיותר מתארים, כדי שהם יידעו לתפקד בכל מקום שיגיעו אליו, ושתמיד יהיו מוכנים לכל תרחיש".

ההכשרה הלוט"רית מספקת הזדמנות פז שלא חוזרת הרבה במסלול של מדרון: ללמוד להילחם יחד, כצוות אחד, בשיתוף פעולה, כשהם תלויים אחד בשני - ולא כל אחד בגפו. אולם גם ההזדמנות הזו מגיעה בהדרגה. לפני שהם מתחילים לעבוד כצוות, הם עובדים בזוגות, בקצב זריז, מתעלמים מהצפיפות שבה הם נאלצים לתמרן. העבודה בזוגות לא זרה לחיילים של מדרון מושלג. אחרי שיסיימו את המסלול, עבודת הפורצים נעשית בזוגות שחוברים לכוחות אחרים. בתוך הצמד, הלוחם הוותיק מוביל, והלוחם שסיים מסלול לא מזמן מובל.

הצמד חובר לכוח חיצוני, החל ממחלקת חי"ר במעצר שגרתי באיו"ש, ועד מבצעי עומק מסווגים, עם יחידות העילית של צה"ל. לכן, עם כל הרצון ליצור אחוות לוחמים, הלוחמים במדרון מושלג שמים דגש בעיקר על עצמם והיכולות האישיות שלהם. "הדגש הוא תמיד על האינדיבידואל. כמה שאני כמפק"צ רוצה לעבוד על גיבוש שלהם, מאוד חשוב לי ללטש כל אחד מהם בנפרד, כי בסופו של דבר הם לא נלחמים כצוות", מסביר סגן רחמים. "המטרה היא לעבוד איתם אחד־אחד, כי אין מקום לטעויות".
בצוות כמו בטבע, מצוינות פרטנית פלוס טסטוסטרון זה תמיד מתכון בטוח לתחרותיות. "זה באופי שלנו", מחייך רב"ט אבירן טולדו, חייל בצוות. "כל אחד רוצה להראות שהוא הכי טוב, אפילו בנוהל שבת, כשאנחנו עושים תחרות מי משפצר יותר מהר, או מי מקפל את הציוד יותר זריז".

חברי הצוות צוחקים ומחזקים את דבריו של טולדו. "יש גם תחרות מי מגיע ראשון למקלחות, או במטווחים, או באקטים צוותיים. אין משימה שאנחנו עושים ולא מתווכחים בסופה מי עשה אותה הכי טוב. אבל למרות זאת אנחנו עדיין פועלים כצוות לכל דבר", מוסיף רב"ט אביב מורנו, וטולדו מגבה גם אותו. "זה כמובן לא אומר שכשמישהו צריך עזרה לא נעזור לו", משיב טולדו, "אנחנו עדיין משתפים פעולה אחד עם השני לאורך כל הדרך, ואם מישהו חזק במשהו, ברור שנפרגן לו".

עם כל הכבוד לפרגון, לחיילים עוד נותרה הרבה עבודה. לאחר שמיצו את השלב הזוגי כאמור, החיילים מעלים הילוך ומתחילים לעבוד כצוות. לפני שהם נכנסים לפעולה, הם מחכים יחד, בטור ארוך, מחוץ לאזור התרגיל, בחושך. הם ממתינים למתן האות ממדריך הלוט"ר, וכשזה אומר את שלו, הם מנתרים אל משימתם, סורקים את החלל, מחפשים את הנקודה ממנה יזנק עליהם האיום הבא.

עם הישמע המילים "סוף תרגיל", המדריכים נראים מרוצים. "אני חושב על איך תהיה הפריצה הראשונה שלהם", אומר סגן רחמים. "הם עברו תהליך די גדול. היו חיילים שהגיעו די ביישנים, ולא ראיתי איך הם יהיו פורצים, כי צריך הרבה אסרטיביות בשביל זה, כדי ללוות כוח ולהגיד למפקד פלוגה איך להיכנס ולפרוץ - ולזה בדיוק מאמנים אותם. הם לא בדיוק שם, אבל בסוף המסלול אין לי ספק שהם לא יפחדו להגיד לרמטכ"ל מה לעשות בפריצה. עכשיו הם אפילו חוצפנים - אבל במובן הטוב. הם לא מפחדים לשאול שאלות, כי הם מבינים שבשטח הם יהיו לבד, ולא יהיה להם את מי לשאול. זה כבר באופי שלהם, לרצות לדעת הכול".

אף על פי שבניגוד למפקד שלהם, להם לא הייתה הזדמנות לראות את עצמם מבחוץ, גם חיילי הצוות מצליחים להבחין בתהליך המשמעותי שעברו במהלך המסלול, ושאולי לא פחות חשוב מהמקצועיות שעולה ועולה. "אנחנו צוות של שמונה אנשים הכי שונים בעולם אחד מהשני", מתנדב להסביר סמל עדי יצחקי. "כל אחר מגיע ממקום אחר ומרקע אחר, ובגלל זה יצא שהתחלנו עם פערים מאוד גדולים בינינו, במנטליות. כל אחד משך לכיוון שלו. זה בא לידי ביטוי גם בטעם מוסיקלי, הקיבוצניקים משכו לכיוון אחד, העירונים לכיוון אחר. חלק רוצים שלום חנוך, חלק רוצים מזרחית". חברו לצוות צוחק מהצד. "הייתם צריכים לראות מה קרה כשתפסנו את הקיבוצניק שומע חוה אלברשטיין במחסן", הוא מורה על אחד החיילים, וכולם נזכרים וצוחקים. "למדנו להסתדר", ממהר להסביר יצחקי. "יש לנו נוהל קבוע, שנקרא אחד לשמונה: אחד מכל שמונה שירים הוא שיר מזרחי".

עושים קרניים
לוחמי המסלול של פלגת יעל השושואיסטית התאמנו בפריצת הדרך ללבנון. בדרכם חזרה הם גם העיפו באוויר רכב מלא בחומרי נפץ, כדי שלא יחשדו שלא היו שם.

המסלול של יעל, הפלגה היחידה ביהל"ם שמכונה סיירת, כולל לא מעט מאפיינים פיזיים שבונים ליעליסטים קצת יותר שרירים מאשר לחיילי שאר הפלגות. הדבר בא לידי ביטוי במשקלים הכבדים שהם סוחבים, וגם באמצעות 13 שבועות ארוכים במסלול בהם החיילים מנווטים בשטח. הם הספורטאים, כמו שאמרנו. “המסלול שלנו הרבה יותר פיזי, וזה מתבטא בכך שאנחנו בעיקר בשטח, פחות בכיתות", מתגאה סמל איתי קינן, לוחם בפלגה, שהגיע לתרגיל על תקן חונך. “הסטיגמה אצלנו אומרת שהחלשים הולכים לס"פ, אבל הם אומרים שהטיפשים הולכים ליעל", הוא מחייך.

אבל הם ממש לא טיפשים כמו שאומרים עליהם. האימון הנוכחי של מחזור מרץ 11' מדמה מבצע מיוחד מעבר לקווי האויב. הוא התחיל כמה ימים לפני כן, כשהצוות קיבל את הפקודה בנוהל הקרב. אחרי שעשו סיור בשטח ואספו נתונים, הם התחילו להתקדם אל עבר היעד המרכזי שאתו יצטרכו להתמודד בעזרת הכשירויות הייחודיות רק להם.

יעל, אם אפשר להסביר בפשטות, היא הגשר שנמתח בין המקום בו כוחות צה"ל נמצאים, ובין המקום בו הם רוצים להיות, והיא גם שורפת את הגשר המקביל של האויב. “הייעוד של הסיירת הוא לאפשר את תמרון כוחותינו בשטחי האויב, ולמנוע את תמרון כוחות האויב", מתמצת את העניין מפקד פלוגת ההכשרות ביהל"ם, סרן אור אמיר. “יעל מסוגלת לתת את הסיוע הזה גם לכוחות חי"ר וגם לכוחות מיוחדים".

הלילה, כשיצעדו על בשטח האויב המדומה, יממשו הלוחמים את מה שלמדו בסדרה האחרונה - סדרת הסוואה ייעודית, אחת מארבע הסדרות שמייחדות את מסלול ההכשרה של סיירת יעל: הסוואה, מים, סיור הנדסי ומעברים של שדות מוקשים. “לסדרה הזאת חיכינו הכי הרבה", מספר סמל אלעד פרל, חייל בצוות, “כי היא הכי מגניבה, יש בה את הפעולות הכי מעניינות, את הייעוד הכי ייחודי. למרות שבסופו של דבר ברור שאנחנו מחכים לפעילויות האמיתיות. רק שם נוכל באמת ליישם את כל מה שלמדנו".

הלילה מתקדם, והזמן ליישם מגיע. הצוות מגיע לצירי הגישה אל הבונקר המבוקש. הלוחמים שולפים את האמצעים הייעודיים ועושים את עבודתם בשקט, בלי להוציא מילה. כל כך בשקט, שאי־אפשר להיות בטוחים שהם עדיין נמצאים שם. הם מתקשרים בעיקר באמצעות מבטים, שריקות מהירות, תנועות חפוזות - שהיעליסטים מתרגמים למילים ומשפטים.

כשאי־אפשר להשמיע קול, קשה לשמוע תלונות. אבל ללוחמי הפלגה לא קל, והם לא ליקקו הרבה דבש לאורך המסלול. "השבועות האחרונים נועדו להביא אותם למצב קיצון", מספר סרן אמיר, "וזה התרגיל הכי קשה שלהם במסלול. בעיקר בגלל המשקלים שהם סוחבים על הגב, וכי מדובר בעבודה מאוד פיזית - יצירת מכשול בציר ההגעה של האויב. התרגיל הזה מדמה פעילות מבצעית לכל דבר, ונותן להם להרגיש מה זה להיות לבד, רק הצוות, בלי שיבואו לחלץ אותם".

לא רק שזורקים אותם לבד בשטח - הם גם לא יודעים שום דבר על מה שהם עומדים לעשות עד שהם מתחילים לרוץ. "הם יודעים שיש ארבע סדרות, אבל לא מה הם הולכים לעבור. גם בגלל הסיווג הביטחוני", אומר סמ"ר חי אוזן, המד"ר של הפלגה, "אבל בעיקר כדי להשאיר אותם במתח לקראת מה שהולך לבוא".

הנה זה בא: לאחר שחסמו את הגישה לבונקר בדרכים שאסור לספר עליהן, ממשיך הכוח אל הנקודה הבאה ומתכונן לקראת התקיפה של הרכב, שתבוא רגע לפני הנסיגה. החיילים מטפסים על גבעה סמוכה, ומתמקמים על הצלע שמשקיפה על הוואדי שמפריד בין שתי גבעות. הצוות מתחלק לקבוצות, מחליף עמדות ומסתדר מחדש. מספר חיילים יורדים במורד הגבעה, לאט לאט, כשהם מובילים אחריהם חוט שמחובר למטען עוצמתי, אותו יפעילו בלחיצת כפתור ממעלה הגבעה.

הכול מוכן, וכולם מוצאים את מקומם בשורה אחת, כאשר הם כורעים, כתף אל כתף, ומסתכלים על הוואדי - שם צפוי לעבור כלי הרכב שלו הם מחכים. כולם שותקים ומביטים על הנקודה האדומה שבוקעת מהנשק של החונך. עיגול קטן שנע באטיות לאורך הוואדי, ומדמה את הרכב המדובר. כשהנקודה האדומה מגיעה למיקום שבו הטמין הצוות מוקדם יותר את המטען, מפעיל אחד החיילים את הפצצה שמפירה את השקט. הפיצוץ מסמן לשאר החיילים להיכנס לפעולה, כשכולם יחד מתחילים לירות אל עבר ה"רכב".

לאחר שמסתיים הירי המאסיבי לעבר המטרות מתחיל הצוות בנסיגה, הליכה שתיקח להם כמה שעות טובות, עד שיגיעו לרגע המיוחל של סיום התרגיל. הם צועדים יחד, כקבוצה, ולאורך הדרך מעבירים ביניהם אלונקה עם פצוע, מורידים ציוד אחד מהשני, ובעיקר - דוחפים קדימה. ברגעים הקשים והמיוזעים האלה, לא נראה כל כך זוהר להיות ספורטאי בתיכון של יהל"ם.

"ליעל מחפשים אנשים חזקים, גם מהבחינה הפיזית וגם מהבחינה המנטאלית. בסוף זה באסה ללכת שלושה ימים לבד", מסביר מ"פ האימונים סרן אמיר. "אנחנו רוצים לראות אצל החיילים של יעל יכולת עבודה בצורה חשאית ברמה גבוהה וכושר גופני טוב - כי ברגע שתגיע למטען אתה צריך לא להיות בלחץ, למרות שהלכת ברגל הרבה מאוד כדי להגיע עד אליו. אם פתאום אומרים לך שרכב עובר - אתה צריך לדעת להתקפל מהר, ולדעת שאתה יכול ומסוגל לעמוד בזה".

אשכול נוסף על יהל"ם
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...ad.php?t=560247
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #126  
ישן 04-08-2012, 14:12
צלמית המשתמש של רועי AZ
  רועי AZ רועי AZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 26.01.05
הודעות: 13,766
"מפלצת של יחידה": צפו בלוחמי יהל"ם באימון מסכם
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "פצצות לגבות - כתבות על יחידת יהל"מ"


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #137  
ישן 24-04-2013, 20:45
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
ועוד כתבה בנושא - האמינו או לא קיים ביבשה: טכנאי רובוטים
בתגובה להודעה מספר 136 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב "ועוד כתבה על פלגת האלקטרואופטיקה של חיל החימוש בבסיס ג'וליס שעוסקת ברובוטים של יהל"ם"

http://mazi.idf.il/7007-11086-HE/IGF.aspx

סגרת התפקיד: "טכנאי הרובוטים עובד במסגרת מעבדת הרובוטים שביחידת יהל"ם של חיל ההנדסה. אנחנו מרכזים את כל נושא התחזוק של הרובוטים ביחידה, מצטרפים ללוחמים באימונים ובפעילות מבצעית ותומכים אותם טכנית. בנוסף אנחנו עורכים שיפורים ושדרוגים לרובוטים ברמת היחידה כמו הוספת מצלמה, שינוי אמצעי הצילום או הוספה של התקן מיוחד, בהתאמה לצורכי המשימה".

הרובוטים: "הרובוטים נחלקים לכמה סוגים. הסוג הראשון מורכב מהרובוטים של פלגת ס"פ (סילוק פצצות), שבאמצעותם מבצעים חקר. במידה ונמצא מטען חבלה, במקום שלוחם ייגש באופן רגלי ויבדוק אותו, הרובוט נשלח על מנת לחקור את המטען, להבין איך הוא עובד ולמצוא את האלמנטים שעלולים לסכן. הסוג השני מורכב מהרובוטים של פלגת סמו"ר (סליקים ומנהרות), שמבצעים תצפית תת-קרקעית, סורקים פירים וסליקים ומוודאים שאין גורמים ממולכדים שעלולים לסכן את לוחמי היחידה. בנוסף, יש רובוטים שמותאמים לשימוש חיל ההנדסה באופן כללי, כאשר לכל אחד אופי פעילות משלו. הרובוטים פרושים בכל הגזרות ואנחנו בקשר רציף עם הצוותים שמפעילים אותם 24 שעות ביממה. כמו כן, יש כמובן את הרובוטים שנמצאים במעבדה בבסיס האם של היחידה לטובת אימונים שגרתיים, בלי קשר לפעילות הבט"ש.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #155  
ישן 12-10-2014, 20:02
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
צה"ל שוקל הקמת יחידה חדשה לטיפול במנהרות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "פצצות לגבות - כתבות על יחידת יהל"מ"

ההתמודדות עם האיום התת-קרקעי, מעסיקה את ראשי מערכת הביטחון, הנערכים גם למנהרות שיחפרו על ידי ארגון חיזבאללה

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/...1&cat=402&loc=4

"יכול להיות שהיחידה הייעודית להתמודדות עם מנהרות (סמו"ר) תתרחב, ויכול להיות שישפרו את יכולותיה הטכנולוגיות", אמר ראש ענף כשירויות בחיל ההנדסה, סא"ל צחי ארואטי, בריאיון לאתר צה"ל. הוא הוסיף כי במסגרת השינויים ייתכן וחלק מהיכולות של צוותי סמו"ר יועברו גם לכוחות הנדסה הרגילים, ולא ישרתו רק תחת יחידת יהל"ם, כפי שנעשה עד עתה, וזאת כדי שהתפוצה והשימוש בכשירויות האלה תהיה נרחבת ונגישה יותר לכוחות ההנדסה.

על רקע ביקורת פנים צבאית, בנוגע להעדרה של תורת לחימה סדורה לטיפול במנהרות, צפוי חיל ההנדסה להתחיל ולאמן את אנשיו גם בתחום השמדת מנהרות, ובמסגרת אימונים סדורים להביא את הכוחות לרמת כשירות גבוהה בנושא. לדברי קצין בכיר בפיקוד דרום, השיטה לטיפול במנהרות התגבשה רק מספר ימים לאחר ראשית התמרון בשטחי הרצועה. גורמים בצה"ל מסבירים כי בזירת לבנון ייתקל צה"ל במנהרות לחימה בתוך שטח הלחימה עצמו, ולאו דווקא במנהרות חוצות גדר.

"התעסקנו בעבר עם מנהרות בפילדלפי שהיו פשוטות יותר" אמר קצין בכיר בחיל ההנדסה במהלך ימי המבצע בתדרוך לכתבים. לדבריו, ככל שחלפו השנים גברה המיומנות בצד השני בכל תחום העיסוק במנהרות, ולאט לאט הבינו בחמאס את הפוטנציאל הגלום בהן והחלו להשתמש בהן כדי לחצות את הגבול. "אנחנו משקיעים בעניין הזה, ומובילים בנושא התמודדות צבאית עם מנהרות. פונות אלינו מדינות, אולם עדיין נדרש לעיתים מחקר שלוקח זמן רב עד שמבינים עם מה אנחנו נדרשים להתעסק"
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #156  
ישן 20-11-2014, 21:19
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
יהל"מים חדשים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "פצצות לגבות - כתבות על יחידת יהל"מ"

כיבוש וטיהור כפרים "ערביים" במתווים שונים, פתיחת מעבר מים באחד הנחלים בצפון, השמדה של תחמושות חיות, פתיחת מעבר בשדה מוקשים ועוד. הצצה לשבוע המסכם של הכשרת לוחמי פלגות "יעל" וס"פ של יהל"ם

http://www.mazi.idf.il/113-11773-he/IGF.aspx


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.mazi.idf.il/sip_storage/FILES/7/11467.jpg]



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.mazi.idf.il/sip_storage/FILES/4/11464.jpg]



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.mazi.idf.il/sip_storage/FILES/9/11469.jpg]
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #158  
ישן 15-05-2015, 17:14
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
הכירו את רס"ל תום
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "פצצות לגבות - כתבות על יחידת יהל"מ"

הכירו את רס"ל תום (23) מרעות, סמל צוות בסילוק פצצות מיחידת יהל"ם של חיל ההנדסה הקרבית.
בשגרה: "כחלק מתפקידו הצוות שלי מהווה צוות חבירה. אנחנו חוברים לכוחות אחרים באירועי חבלה או פיגוע, ואחראים לטפל בחומרי הנפץ, בזירות המטענים ובנפלים של טילים. אנחנו יכולים להצטרף כמעט לכל כוח בצה"ל, מהיחידה הבכירה ביותר ועד כוח החי"ר הפשוט ביותר. אנחנו מוקפצים בהתאם לצורך בנו".
בגלל הרוח: "התפקיד שלי, גם כסמל צוות וגם כלוחם, מאפשר לי לחשוב מחוץ לקופסה. אני אוהב את תחושת האחריות שנובעת מכך שבאירועים בסגנון שאנחנו מוקפצים אליהם, אנחנו הסמכות המקצועית ביותר. החבר'ה ביחידה טובים וכיף לשרת איתם". ללא מדים: "בסופי השבוע כשאני בבית אני נהנה לבלות עם חברים ועם החברה שלי. אני אוהב לבשל בירה, אני עושה את זה כבר כמעט ארבע שנים, לטייל ולרכוב על אופניים".

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #161  
ישן 12-08-2015, 20:54
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
אתר עמותת יהל"ם 5528
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "פצצות לגבות - כתבות על יחידת יהל"מ"

http://www.yahalomfoundation.com/

זוכרים את הנופלים

http://www.yahalomfoundation.com/#!grid/cdhz

http://www.yahalomfoundation.com/#!זוכרים-את-הנופלים/c93y/55b948d70cf285bbf3003177


עמותת יהלום מרכינה ראש לזכר רס״ר אשר אשי (ראובן) נוביק ז״ל, רס״ן נתן (נתי) יהב ז״ל ורס״ל נאור קאלו ז״ל שנפלו במלחמת לבנון השנייה.

רס"ר אשר אשי (ראובן) נוביק ז"ל


נולד ביום כ' בתמוז תש"ל, ה-24.07.1970 ביוהנסבורג שבדרום אפריקה.

בשנת 1988 התגייס לילת"ם, יחידה ללוחמה תת-מימית של חיל הים. בעטיה של בעיה רפואית נאלץ לפרוש מהיחידה, ולהצטרף לסיירת "יעל". במסגרת שירותו במילואים, השתייך אשי ליחידה מובחרת של פלחה"ן (פלוגת הנדסה) בחטיבת הצנחנים. שבועיים לאחר פרוץ מלחמת לבנון השנייה גויס נתי בצו שמונה למלחמה. הפלוגה נכנסה ללבנון ב-8.8.2006. יעדם היה הכפר רשף, שבדרום לבנון.

נתן נפל ביום ט"ו באב (9.8.2006) בכפר דבל, כאשר הותקף הבית בשני טילים נ"ט. אשי נהרג עם פיצוץ הטיל הראשון ביחד עם עוד שמונה מחבריו.

הובא למנוחות בבית העלמין שבמעלה גמלא.
בן 36 במותו.
הותיר אחריו אישה ושני ילדים, אמא ואחות.
קראו את סיפור חייו באתר יזכור

אזכרתו של רס"ר אשר אשי (ראובן) נוביק ז"ל תתקיים ביום שישי ה-31/7/15, ט"ו באב תשע"ה, בשעה 16:00 בבית העלמין מעלה גמלא.



רס"ן נתן (נתי) יהב ז''ל


נולד ביום ט"ו בסיוון תש"ל, ה-19.06.1970 בתל אביב.


בשנת 1988 התגייס לחיל ההנדסה, לסיירת "יעל", אחר כך סיים קורס קצינים ומונה לקצין הנדסה בסיירת. עם שחרורו הצטרף לגדוד חה"ן (חיל הנדסה) של הצנחנים, תחילה כמפקד מחלקת סיור ואחר כך כמפקד הפלוגה, במסגרת חטיבת הצנחנים.

שבועיים אחרי פרוץ מלחמת לבנון השנייה גויס נתי בצו שמונה למלחמה. הפלוגה נכנסה ללבנון ב-8.8.2006. יעדם היה הכפר רשף, שבדרום לבנון.
נתן נפל ביום ט"ו באב (9.8.2006) בשעה 12:24 בכפר דבל, כאשר הותקף הבית בשני טילים נ"ט. רב-סרן נתי יהב נפל בקרב בדרום לבנון עם עוד שמונה מחייליו.

הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי "קריית שאול" שבתל אביב
בן 36 במותו.
הותיר אחריו אישה ושני ילדים, הורים ושתי אחיות.
קראו את סיפור חייו באתר יזכור

אזכרתו של רס"ן נתן (נתי) יהב ז"ל תתקיים ביום חמישי ה-30/7/15, י"ד באב תשע"ה, בשעה 18:00 בבית העלמין קריית שאול: איזור 2, חלקה 19, שורה 5, קבר 6.



רס"ל נאור קאלו ז''ל



נולד בד' באדר התשמ''א, ה-10.03.1981 בקיבוץ מעגן מיכאל.
התגייס לצה''ל בשנת 1999 לסיירת יעל. ביצע קורס חובשים וקורס צלפים ושירת בקבע כלוחם יהל"ם במשך ארבעה חודשים.
עם שחרורו שובץ יחד עם צוותו לאוגדת הצנחנים ונקרא למילואים בפעם הראשונה במהלך מלחמת לבנון השנייה.

נאור נפל בט"ו באב התשס"ו, ה-09.08.2006 מפגיעת טיל נ"ט במבנה בכפר דבל בזמן שטיפל בפצועים במהלך מלחמת לבנון השנייה.
נקבר במעגן מיכאל.
בן 25 במותו.
הותיר אחריו הורים, ארבעה אחים ואחות.
קראו את סיפור חייו באתר יזכור


אזכרתו של רס"ל נאור קאלו ז"ל תתקיים ביום ראשון ה-9/8/15, כ"ד באב תשע"ה, בקיבוץ מעגן מיכאל, בשעה 17:30 על שפת הים. הגעה עם הרכבים עד למגרש החנייה ומשם הליכה של כ-200 מטרים עד ל"ימיה".
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #172  
ישן 13-10-2016, 18:47
צלמית המשתמש של ArmouredDov_D9
  ArmouredDov_D9 ArmouredDov_D9 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.10.03
הודעות: 11,160
ציידי המנהרות של צה"ל
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "פצצות לגבות - כתבות על יחידת יהל"מ"

ציידי המנהרות של צה"ל: הלוחמים שאורבים לחמאס בבטן האדמה
בדרך למטה יש ללוחם זמן לחשוב על רגשות, אך כשרגליו נוגעות בקרקע הוא הופך למכונת מלחמה. מפקדים ביהל"ם מספרים בריאיון לוואלה NEWS על המהפכה שאחרי צוק איתן ותרחישי האימה שהם מתרגלים. "כשיש חטוף אתה טס בשיא המהירות ויורה כמה שרק יכול כדי לעצור את החטיפה"

הכתבה כוללת סרטון וידאו, וכן פירוט על שינוי מבנה היחידה והגדלת הסד"כ. בסרטון ובתמונות ניתן לראות שלוחמי סמו"ר חמושים במיקרו-תבור. פרט קטנוני: המרואיין בסרט התבלבל בעשורים, יעל אוחדה עם יחס"פ בשנות ה-90 וסמו"ר הוקמה רק ב-2004/5 בעקבות אסון צוות המנהרות בציר פילדלפי.

http://news.walla.co.il/item/3002898
_____________________________________
ArmouredDov_D9
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ארץ ישראל לעם ישראל - הציונות תנצח!
דף ה-D9 של MathKnight

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #189  
ישן 27-03-2021, 19:04
  milumnik milumnik אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.11.20
הודעות: 334
בתגובה להודעה מספר 188 שנכתבה על ידי Duke of Judea שמתחילה ב "נהיה לי שחור בעיניים שראיתי..."

למה שחור בעיניים? ראשית, אם כמעט כל יחידת קומנדו ימי בעולם המערבי משתמשת ב- M4 במתארים תת-מימיים קצת יותר מורכבים מחציית נהר הוא צריך להספיק ליעל, שמעבר מכשולי מיים הוא רק אחת מהכשירויות שלה. שנית, למעט הגודל הקומפקטי של התבור בכל פרמטר אחר ה- M4 עדיף מהותית. שלישית, יהל"ם היא היחידה המיוחדת האחרונה בצה"ל שעדיין משתמשת בתבורים בתור נשק עיקרי (לא כולל כמה דגמי 9ממ מושתקים שמסתובבים פה ושם בצה"ל בגלל שאין משהו אחר) וגם זה רק בחלק מהפלגות. כך שגם בהיבט של תאימות מבצעית עדיף ליחידה להשתמש באותו נשק ששאר היחידות המיוחדות איתן היא פועלת משתמשות.

נערך לאחרונה ע"י milumnik בתאריך 27-03-2021 בשעה 19:21.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #201  
ישן 18-04-2024, 12:35
צלמית המשתמש של דגני בוקר
  משתמש זכר דגני בוקר דגני בוקר אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.02.18
הודעות: 313
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "פצצות לגבות - כתבות על יחידת יהל"מ"

דיון על סיכת לוחם ללוחמת.

ישנן שתי אסכולות בנושא חלוקת סיכות לוחם ללוחמות שמסיימות מסלול בקרוב.
האחת אומרת לחלק סיכת לוחם רגילה שווה בן שווים.
השניה אומרת לחלק סיכת לוחם מוקטנת ושונה עם אותם סממנים ללוחמות, וזאת מתוך תפיסה שהן הוכשרו על "כמעט" מסלול מלא (עם שינוים והכשרות) בשונה מלוחם יהל"מ אשר עשה מסלול מלא.


לצפייה בציוץ המקורי באתר Twitter, לחצו כאן.

לבסוף מפקד זרוע יבשה, שהינו גם מפקד של יהל"ם בציר מסויים החליט כי הלוחמות אשר קיבלו סיכה שונה תקבלנה סיכה מקורית כמו כלל הלוחמים.
_____________________________________
חיה ותן לחיות

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #205  
ישן 18-04-2024, 20:23
צלמית המשתמש של סירפד
  סירפד מנהל סירפד אינו מחובר  
מנהל פורום צבא ובטחון
 
חבר מתאריך: 04.05.02
הודעות: 22,798
בתגובה להודעה מספר 204 שנכתבה על ידי ענקנמן שמתחילה ב "אז למה לגייס בנות לתפקיד שהן..."

אתה כנראה לא מבין או מתעלם מהמציאות של צה"ל אחרי שישה חודשי מלחמה. מצד אחד מחזורי גיוס גדולים ומוטיבציית שיא להגיע לכל היחידות הלוחמות, מצד שני אבידות רבות - מאות הרוגים ואלפי פצועים - וכן שחיקה משמעותית של הכוחות הקיימים.

בהינתן הנ"ל, הצבא חייב למצות בצורה האופטימלית את כמות כוח האדם הנתון שמתגייס. כמו שהסביר השפן, צוות הבנות החדש מאפשר להן לבצע עבודה קריטית אך במעמס פיזי נמוך יחסית ובכך להוריד עומס מצוותי הבנים שניתן להפנות אותם למשימות קשות יותר. סביר להניח שההפרדה המגדרית נועדה למנוע ולחסוך מראש את הכאב ראש הכרוך באכיפת כללי השילוב הראוי בסביבה קצת יותר מורכבת מזו שבה פועלים הגדודים המעורבים.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
גם כשלא היה הרבה, היה לנו הכל

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #206  
ישן 18-04-2024, 22:29
  milumnik milumnik אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.11.20
הודעות: 334
בתגובה להודעה מספר 205 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "אתה כנראה לא מבין או מתעלם..."

אם רק זה היה המקרה כאן. קודם כל, אין כאן שום קשר למלחמה. מדובר בפיילוט ששורשיו למעלה משנה וחצי בסוף 2022 בשל העתירות לבג"צ בנושא ולא בגלל צורך מבצעי כלשהו או הרצון של היחידה. והביצוע עצמו הוא דוגמא שאיך לא לשלב נשים בתפקידי לוחמה:
1. המיון למסלול היה מינימלי
2. המסלול קצר מהמסלול הרגיל
3. הסרגל מאמצים נמוך יותר
4. המפק"צ של הצוות היא קצינה ללא שום רקע ביהל"ם שעברה הכשרת סגל קצרה
5. שתי לוחמות מהצוות שרק סיימו מסלול ובקושי עם ניסיון מבצעי כלשהו כבר יצאו לפיקוד ושיחזרו יפקדו על צוותי נשים החדשים

מה יהל"ם חושבים על זה אפשר לראות באופן הפסיב-אגרסיב עם הסיכה שהם רצו לתת ללוחמות, דומה אבל לא אותו דבר. בקיצור הכוונות אולי טובות אבל הביצוע לא משהו.

כמו שענקמן רשם, הדרך הנכונה הייתה מסלול זהה לכל המתאימים בלי שום קשר למין, ומי שמסיים בהצלחה יקבל אותה סיכה.

נערך לאחרונה ע"י milumnik בתאריך 18-04-2024 בשעה 22:35.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #210  
ישן 20-04-2024, 19:31
  ענקנמן ענקנמן אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.08.05
הודעות: 2,413
בתגובה להודעה מספר 208 שנכתבה על ידי סלעי שמתחילה ב "בהן צדק לא מבין מה מפריע לכם..."

אם מבחינתך מסלול הכשרה וסיכה בסוף זה סוג של קייטנה לילדי כיתה ה', כשבסוף כל אחד מקבל מדלית השתתפות, כי הוא מאוד השקיע והוא ילד טוב, אז אין שום בעיה.
לעומת זאת, אם יש הגיון בדרישות של ההכשרה, אז הדרישות האלה צריכות להיות זהות לכל מי שעושה את המסלול. אף אחד (אני מקווה) לא יהיה מספיק מטומטם לדרוש לוותר על חלק מהדרישות לתואר ברפואה לנשים רק כי קשה להן עם הקורסים האלה. אבל כשזה מגיע להכנה למלחמה, זה נראה טבעי.
אם זה היחס שאתה משדר לדרישות, לא פלא שזה מה שמפנימים החיילים בשטח. ואז בבוקר שימחת תורה כולם נורא מופתעים שאף אחד לא מתפקד ושום דבר לא עובד.
_____________________________________
There's more things told than are true, and more things true than are told

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #211  
ישן 21-04-2024, 09:52
  סלעי סלעי אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 21.03.09
הודעות: 2,000
בתגובה להודעה מספר 210 שנכתבה על ידי ענקנמן שמתחילה ב "אם מבחינתך מסלול הכשרה וסיכה..."

מעבר זריז עשית ממסלול "כמעט" זהה ללוחמים ל"קייטנה" של כיתה ה'. ואם זה סוג הלוגיקה אז שיהיה. ברור שעם כזו לוגיקה אין שום בעייה לעבור לזה שזו הסיבה ל 7 באוקטובר. אם זה לא היה עצוב זו היתה בדיחה לא רעה.

ואגב, מה לעשות, סיכות אף פעם לא עשו לי את זה, גם אם אני מבין שיש כאלה שנותנים חשיבות לאקססוריז. נדמה לי שהיה פה אשכול פעם על תהליך התרבות מיליון ואחת הסיכות בצהל, אבל באמת שזה כל כך לא מעניין עכשיו.

מה שחשוב בכל העסק, בעיני, הוא שכולנו צריכים להיות גאים בזה שיש גברים ונשים עם מוטיבציה בשמים לשרת בקרבי, באיזה מסלול שזה לא יהיה, ואם סיכה עושה להם טוב - נהדר. כל היתר עניין של אגו פגוע ברמה דבילית.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #212  
ישן 21-04-2024, 12:36
  ענקנמן ענקנמן אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.08.05
הודעות: 2,413
בתגובה להודעה מספר 211 שנכתבה על ידי סלעי שמתחילה ב "מעבר זריז עשית ממסלול "כמעט"..."

אני מאוד מתרשם מהיכולת שלך להתעלות מעל האגו הדבילי עם כל הסממנים החיצוניים של יחידה כזאת ואחרת. אני בטוח שכשסיימת מסלול מפרך של שנה עם המון עבודה קשה, כאב ומאמץ באמצע, לא היה איכפת לך מי מקבל את הסיכה והכומתה לידך.
אבל אלף שנים של היסטוריה צבאית מלמדים שאתה יוצא מן הכלל. אותו אגו מטופש שיש שקוראים לו גאוות היחידה, זה בסיס למוטיבציה. זה מה שגורם לחיילים לעשות את הדברים המטומטמים שהם חייבים לעשות כדי לנצח. כמו לקום להסתער תחת אש, לקפוץ ממטוס או להיכנס עם מגמק לזירת מטענים.
אתה יכול לרוקן את הסימנים החיצוניים מתוכן, אבל יש לזה מחיר. המחיר הוא ירידה במוטיבציה, ירידה בביצועים, ירידה באיכות.
בכל מקרה, זו לא הנקודה פה. כשהצבא יצר מסלול עוקף למסלול המלא, הוא אמר בזה שלא באמת צריך את המסלול המלא, סתם עושים את זה. אז לך תגרום לחייל להשקיע במשהו, שמבחינת המערכת לא באמת צריך להשקיע בו.
_____________________________________
There's more things told than are true, and more things true than are told

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #216  
ישן 21-04-2024, 18:05
  milumnik milumnik אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.11.20
הודעות: 334
בתגובה להודעה מספר 211 שנכתבה על ידי סלעי שמתחילה ב "מעבר זריז עשית ממסלול "כמעט"..."

ראשית, בו נשמור את הדיון ענייני. שנית, הדיון הזה בהחלט רלוונטי כי זה פורום צבא וביטחון ואם זה "שטויות" אז אפשר לסגור את רוב האשכולות כאן, שלישית, אתה מפספס את הנקודה - מה שחשוב כאן זה לא סיכה זו או אחרת אלה ההשלכות של המהלך הזה.

לגופו של עניין, מרבית הכותבים בפורום (כולל אני) תומכים בשילוב נשים בתפקידי לחימה כל עוד יש עמידה בתנאי בסיסי אחד חשוב - אותם תנאים, חובות וזכויות של הגברים. אחרת, נוצרות מוטציות כמו פלוגת הטנקים בחיל הגבולות, שנועדה לגבולות שלום (לדוגמא הגבול הצפוני שלנו עם נוורגיה ואולי הדרומי עם שוודיה) ועד היום שנים אחרי ועשרות מיליוני ש"ח של השקעה צה"ל לא יודע מה לעשות איתה.

במקרה הספציפי הזה, כמו בכל המקרים האחרים שלפני, התנאי הבסיסי הזה לא התקיים למרות ההצהרות של צה"ל עם תחילת הפיילוט, ויש לכך השלכות ארוכות טווח שרלוונטיות לדיון בפורום הזה:
* כספית - הושקעו מיליוני ש"ח ביצירת מסלול ייחודי כולל מיון והכשרה שהיו יכולים לשמש להכשרת צוות "רגיל" חדש או להארכת שירות קבע של צוות קיים
* מבצעית - יש צוות עם פחות כשירויות ויכולות פחותות באותן כשירויות שצריך עכשיו לחשוב פעמיים איך ומתי להפעיל אותו
* ארגונית - הפיילוט שנעשה ביהלם משמש כתבנית לשאר הפיילוטים בייחידות מיוחדות כולל 669 ואפילו סיירת מטכ"ל
* אתית - בניסיון לפתור בעייה ולייצר שיוויון בפועל נוצרה כאן אפלייה כנגד מועמדים ממין אחר שלא יכולים להתמיין למסלול הזה

במקום המוטצייה המוזרה הזה, הפיתרון היה לפתוח את תהליכי המיון וההכשרה הרגילים לכולם, ומי שעובר עובר, ומי שלא לא. רק מה, היה ברור לכל המעורבים שהסיכוי שנשים יעברו את התהליכים הרגילים הוא נמוך אז יצרו את הצוות המאד מיוחד הזה, כדי שיהיה משהו להראות לבג"ץ.

אגב, קוריוז מעבר לים, האמריקאים פתחו את כל התפקידים לנשים ב- 2016 כולל לאריות הים, כמו ב- GI Jane, אבל ללא שום שינוי דרישות בין גברים לנשים. עד היום כמעט עשור אחרי היו שתי נשים בלבד שסיימו את המסלול והוסמכו לכומתות ירוקות ואפס לאריות הים.

נערך לאחרונה ע"י milumnik בתאריך 21-04-2024 בשעה 18:29.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #222  
ישן 21-04-2024, 12:53
  סמורניק סמורניק אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 21.04.24
הודעות: 3
בתגובה להודעה מספר 201 שנכתבה על ידי דגני בוקר שמתחילה ב "דיון על סיכת לוחם..."

שלום לכולם,
אני מילואמניק של היחידה, מפק"צ מיון (גיבוש) בין שאר הדברים שאני עושה ביחידה

כמה דברים על הנושא (וגם קצת איך מתייחסים לזה "בפנים")

1. המיון לא אותו הדבר, למעשה הוא נפרד עם סרגל וסגל שונה
2. המסלול לא דומה, ייעוד וסרגלים שונים (ישנם הכשרות משותפות)
3. לדעתי, הגישה הזו נכונה שכן יש מספר ייעודים שלא מצריכים הכשרה מלאה
4. לגבי איכות ההכשרה ותוצאותיה הסופיות, קשה לדעת.. צוות ראשון רק סיים מסלול
5. דעתי, בייחדו לאחר המלחמה, שיש להפיץ חלק מהיכולות לכלל הצבא ולעשות הפרדה ברורה בין ייעודים יחודיים ומיוחדים לבין ייעודים ששם כיוון שכך היה 30 שנה
6. לעניין הנקודה האחרונה, צוות הנשים שסיים מסלול (ואלו שיבואו אחריו) זה צעד לכיוון הנכון
7. אין לי דעה לגבי הסיכה, מניח שדיונים דומים היו על איחוד הסיכות לצוותי אוויר בזמנו
8. כמו בכל ארגון, יש את אלו שעושים דברים מיוחדים יותר ויש את אלו שעושים דברים מיוחדים פחות. אפילו שכולם עשו אותו המסלול ועונדים את אותה הסיכה

(נ.ב, פעם ראשונה שכותב לאחר כ15 שנים שנאי מתבונן מהצד )
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #227  
ישן 25-04-2024, 02:59
  סמורניק סמורניק אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 21.04.24
הודעות: 3
בתגובה להודעה מספר 225 שנכתבה על ידי ענקנמן שמתחילה ב "מין הסתם, אם אתה אומר שיש..."

יש כמה דברים שמתכנסים (לדעתי) לתהליך שכולנו רואים בחדשות:
- רוב הגברים שמתאימים מבחינה פיזית ואישיותית כן מתמיינים כך שהקבוצה הזו די ממוצאת
- חתך הגברים עם האישיות (היכולות) המתאימה אבל שלא יעברו את המבחן הפיזי לדעתי די מצומצם בגלל שנושא המוטיבציה ישחק תפקיד גדול מאוד (ז"א אם יש יכולות אבל פיזית המועמד חלש הוא כנראה יגיע להיות קצין בחטיבות החיר)
- בקבוצה עם התאמה אישיותית גבוהה אבל יכולות פיזיות נמוכות ישנם גברים ונשים, הנשים במיצוי נמוך משמעותי כי היחידות האלו לא היו פתוחות לפני
- יש טרנד עולמי בשילוב נשים ביחידות לוחמות
- ישנם יחידות (יהל"ם, 669 ו-76) שהחליטו להקדים את המאוחר ופשוט קיבלו החלטה פרו-אקטיבית לנסות לשלב
- האם הפיילוט יצליח? שאלה מה המדד להצלחה.. לדעתי שילוב של תוצאות מבצעיות בקצה ויכולת לגייס ולהביא מספיק נשים לקו הסיום
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #228  
ישן 25-04-2024, 13:49
  jhonny jhonny אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.12.16
הודעות: 2,385
בתגובה להודעה מספר 227 שנכתבה על ידי סמורניק שמתחילה ב "יש כמה דברים שמתכנסים (לדעתי)..."

שים לב לדוגמאות לשילוב נשים בצבא האמריקני, לא מסלולים מותאמים לא ויתורים בסף.
"הטרנד" הוא רק אצלנו של הורדת ספים ופתיחת מסלולים מיוחדים.
אלה סיפורים שמספרים לעצמנו מתוך החשיבה שצבא הוא כלי לממש תיקון חברתי ולא כלי שהתוחלת שלו נצחון במלחמה.
עצם זה שמדד בעינך זו יכולת להביא נשים לקו הסיום סופר בעיתית-שם מתחילות הפשרות המקצועיות והפיזיות.
היסטורית יהלום היתה מגייסת מחזור לספ מחזור ליעל.
מספרים קטנים של אנשים שעברו את הסף ומספרים קטנים שסיימו מסלול.
היחידה גדלה מאוד והיות שאין לי מושג מה הסף היום לא נראה לי סביר שפתאום ממאגר זהה בגודלו יש סדרי גודל יותר של מועמדים מתאימים ללא הורדה של רמת הסף הכללית.
תקרא לזה התאמת סף למסלול או שם קוד אחר זו עדיין הורדת סף.
אם יש התמקצעות והתאמת דרישות לתפקיד סופר ספציפי ללא פגיעה מבצעית מהורדת סף מלאכותי זה משהו אחד.
אם היכולת נפגעת זה משהו אחר.
יכולות וספים אמורות להיות נגזרת של אופרטיבי ולא הפוך השאיפה של יחידה לקיים מגוון יכולות ברמת ביצוע שתאפשר לדרג המתכנן גמישות מקסימלית.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:09

הדף נוצר ב 0.24 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר