לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #8  
ישן 27-01-2013, 22:42
  טל ענבר טל ענבר אינו מחובר  
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
 
חבר מתאריך: 02.07.05
הודעות: 11,669
כתבה ב"וואלה!"
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "תצלום לוויין חדש יחסית של מתחם השיגור החדש המוקם בסמנאן, איראן"

http://news.walla.co.il/?w=/90/2610675

חברת גוגל ממשיכה לחשוף מתקנים רגישים ברחבי המזרח התיכון ובהשוואה לשנים שחלפו ניתן לזהות התפתחות של מתקנים צבאיים בסוריה, לבנון, מצרים והסביבה, ובתוך כך את ההתקדמות הטכנולוגית בתחום שיגור הטילים של משמרות המהפכה באתר ניסויי הטילים בסמנאן. לאחרונה עדכנה חברת גוגל את תוכנת "גוגל ארת''', בהם צילומי הלוויין במזרח התיכון שנעשו מעל אירן, ובאמצעותם נחשפו אזורים נרחבים של האתר בסמנאן. עד לאחרונה הופיעו ב"גוגל ארת''' תצלומי לוויין משנת 2009 שהיו מאוד לא אקטואליים בשל קצב הבנייה וההתפתחות הטכנולוגית שהאירנים פיתחו ואת חלקה רכשו.

העדכון האחרון שנעשה בספטמבר בשנה שעברה מאפשר הצצה לנעשה באחד האתרים המרכזיים של תוכנית הטילים האירנית. מניתוח של תצלומי הלוויין החדשים עולה כי העבודה על אתר שיגור אדיר ממדים, המיועד לשיגור ממשגר הלוויינים העתידי של אירן "סימורג", קרובה מאוד לסיום. ניתוח נוסף של האתר מגלה כי המבנה, המשגר והשיטה בה משתמשים האירנים באתר המאפשרת להם שליטה ואחזקה מתקדמת במשגר דומה מאוד לאתרי שיגור לחלל של צפון קוריאה. על פי פרסומים זרים, בין שתי המדינות קיים שיתוף פעולה טכנולוגי מתקדם וכי פיתוח הטילים האירנים מתבסס ברובו על טכנולוגיה קוריאנית.

ראש המרכז לחקר החלל במעון פישר למחקר אסטרטגי אוויר וחלל, המנהל מחקר רב שנים העוסק בתחום החלל והטילים באירן ובצפון קוריאה, טל ענבר, אמר היום כי "ניכר מתצלומי הלוויין שאירן מפתחת תשתית גדולה ורצינית לתמוך בתוכנית החלל שלה. גודלם של אתרי השיגור, המתקנים לניסוי מנועים רקטיים, מרכזי הבקרה ושאר התשתיות, מלמדים כי פני המדינה להמשך הפעילות בתחום החלל, בקנה מידה נרחב בהרבה מזה המתקיים היום".

"קיימים הבדלים בין טילים בליסטיים למשגרי לוויינים", הסביר ענבר, כשנשאל האם ניתן להשתמש במשגרי החלל הגדולים למטרות צבאיות. "עם זאת, הטכנולוגיה העומדת בבסיסם זהה. מאפיינים של משגרי חלל דוגמת הפרדת שלבים, אשכול של מנועים רקטיים הפועלים יחד ועוד, יכולה לתמוך באופן מובהק בתוכניות הפיתוח של טילים בליסטיים לטווח ארוך. ככלל, מי שמצליח לשגר לחלל לוויין, יכול לשגר ראש קרבי של טיל לטווח ארוך מאוד".
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:32

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר