25-12-2013, 13:36
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.06
הודעות: 13,563
|
|
המלצה לחורף: מרק סיני עם כיסונים וכדורי עוף - ארוחה בצלחת
מצרכים:
למרק:
מרק עוף מוכן (מעוף אמיתי, כן? בלי השטויות של האבקות...)
2 כפות סויה
שן שום מגורדת
ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מגורד
פלפל צ'ילי אדום פרוס (כמות הפרוסות לפי כמה חריף אוהבים)
נבטים
גזר חתוך לגפרורים
אטריות שעועית/אורז
בצל ירוק קצוץ
לכיסונים:
כוס קמח
1 ביצה
5 כפות מים
למלית לכיסונים וכדורי עוף:
500 גר' עוף טחון
2 בצלים ירוקים קצוצים (גם חלק לבן וגם ירוק)
1 כף רוטב סויה
שום וג'ינג'ר מגורדים לפי הטעם.
הכנת הכיסונים:
מכינים את הבצק - לשים את כל המרכיבים לבצק חלק וגמיש. מניחים "לנוח" לחצי שעה ומכינים בינתיים את המלית: מערבבים את כל המרכיבים עד קבלת עיסה אחידה.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי 0.5 ס"מ, וקורצים עיגולים בעזרת כוס. בתוך כל עיגול מניחים כפית מהמלית וסוגרים כמו גיוזה. מרפדים סיר אידוי בנייר אפיה מחורר ומניחים עליו את הכיסונים.
מכינים את המרק: מוסיפים למרק העוף את הסויה, צ'ילי, תבלינים וירקות ומביאים לרתיחה. מכינים מהמלית שנשארה כדורים ושמים במרק לבישול. על הסיר עם המרק הרותח מניחים את סיר האידוי להכנת הכיסונים וממשיכים לבשל על אש בינונית כ-12-15 דקות. בינתיים מכינים את האטריות: בקערה עם מים רותחים מניחים את הכמות הרצויה של אטריות למשך 5-10 דקות, עד שהופכות רכות ושקופות.
מרכיבים: בקערת מרק שמים אטריות, מוזגים מהמרק עם הירקות וכדורי העוף, ולבסוף מניחים כיסונים (לפי הכמות הרצויה). על הכל מפזרים בצל ירוק קצוץ טרי.
מיד גם אעלה תמונה...
נערך לאחרונה ע"י Tallyco בתאריך 25-12-2013 בשעה 13:59.
|