לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 04-04-2014, 11:48
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 42,600
דו"ח של הפרלמנט הבריטי מבטא אכזבה ממדיניות אובמה ביחס לאיי פוקלנד

כשלונה של ארה"ב להכיר בזכות ההגדרה העצמית של תושבי איי פוקלנד, היא "מאכזבת", כך קבע דו"ח של וועדה של הפרלמנט הבריטי, שעסק במה שמוכר בשם "היחסים המיוחדים" והתפרסם הבוקר (ה-3 באפריל).

זהו פתיח של כתבה מתוך הדיילי טלגרף שהתפרסמה אתמול.

-------------------------------------------------------------------------

באופן אישי, אני סבור שהתביעה הארנגטינאית על האיים חזקה לאין שיעור מזו הבריטית - וההיתלות הבריטית ב"הגדרה עצמית" של 3,000 התושבים היא שיא של צביעות, בהתחשב בקלות שבה מצפים מאיתנו לעקור מאות אלפים, ממקום שהוא באופן ודאי ארצם ההיסטורית, שמעולם לא נשלטה בידי העם שתובע עליה בעלות כיום.
עם זאת, ההתנהלות האמריקנית היא המעניינת כאן, שכן אין בעולם מדינה שבעשורים האחרונים השקיעה יותר מדמה וכספה בסיוע למדיניות הביטחונית הגלובאלית של ארה"ב, כולל שיגור רבבות חיילים למלחמות שונות ברחבי הגלובוס, אותן יזמה ארה"ב. ההתנהלות של אובמה ושות', היא המשך ישיר ומשעשע לתפישה שאומרת שבבעלי ברית אפשר להתעמר, כי הם בין כה איתנו, בעוד שאחרי אוייבים-בכוח ואוייבים-בפועל, יש לחזר. הנזק שהאיש הזה גורם לארה"ב הוא במימדים היסטוריים. עם זאת, לנו דווקא נחמד שיש לו עוד פרוייקטים של יחב"ל של ארה"ב שהוא מרגיש צורך להחריב. ככל שיתעסק יותר במדינות אחרות, כך יפחת הזמן שיש לו להשקיע בנו...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #20  
ישן 05-04-2014, 17:55
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל
 
חבר מתאריך: 31.07.06
הודעות: 14,967
קשה להבחין בין השניים לדעתי
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "ניקסון היה פושע - אבל נשיא טוב מאוד. הוא מתאים לרשימה שלילית אחרת (עם אובמה וקלינטון)"

לניקסון שמור הכבוד להיות הנשיא היחיד אי פעם שאולץ להתפטר בגלל מעורבות במעשים פליליים, ולא מעשים פליליים סתם אלא כאלו שבמהותם היוו שחיתות פוליטית חמורה.
מעבר לכך, הוא הבטיח לאמריקאים לפני שנבחר שיביא שלום עם כבוד בוויטנאם ובסופו של דבר נכשל באופן נחרץ והוביל להסכם שבו ארה"ב למעשה הפקירה את בעלת בריתה וברחה. הוא נכשל בנסיונו לרסן את האינפלציה, למרות שהשתמש באמצעי אנטי-רפובליקני שתמיד נלחם נגדו-הקפאת שכר ומחירים. זה יצר התמרמרות וגם גרר מחסורי מזון. הוא לא היה נשיא טוב מספיק כדי לכפר על מעורבותו בפלילים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #21  
ישן 05-04-2014, 19:17
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 42,600
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "קשה להבחין בין השניים לדעתי"

הסיבה היחידה שהכבוד הזה שמור רק לניקסון ולא לאנדרו ג'ונסון ולביל קלינטון, היא עוצמה יחסית של המפלגה הדמוקרטית בסנאט בתקופות הנ"ל - אצל קלינטון וג'ונסון הם לא היו רוב, אך היו יותר משליש, וזה הספיק כדי למנוע הדחה. לולא הגיבוי הפוליטי - שני אלה היו מודחים בדיוק כמו ניקסון (ומסיבות טובות לא פחות...).
ניקסון כשל בוויטנאם פחות משני קודמיו שהכניסו את ארה"ב לוויטנאם (הראשון מביניהם, JFK, שהוא כנראה היחיד בתולדות ארה"ב שנבחר בחסדי המאפיה, בוודאי שגרוע מניקסון, רק שלמזלו ירו בו, ומשפחתו חזקה מספיק במפלגה כדי לייצר אגדה מגוחכת סביב תקופת כהונתו). היציאה של ארה"ב מוויטנאם הייתה קטסטרופה, אבל בהתחשב בכך שהוא נלחם בעיקר נגד גורמים פנימיים שמראש רק רצו לברוח, הרי שבסה"כ הגשים את רצונם של אלה שהצביעו לאלה שרצו נגדו...
ניקסון הצליח לרסן את בריה"מ באמצעות יצירת יחסים עם סין. הוא הצליח להתגבר על הניסיון המאסיבי ביותר של השמאל הקיצוני לערער על המערכת הדמוקרטית של ארה"ב (כמות המחתרות שקמה בסוף שנות הששים הייתה עצומה, ושאריות מהן אנחנו רואים עד היום מקרב תומכיו מבוגרים יותר של הנשיא הנוכחי...), וכמובן - הצליח להתגבר על משבר הנפט שיזמו מדינות ערב נגדו אחרי שסייע לבעלת הברית שלהם במזה"ת.
ניקסון אינו מגדולי הנשיאים של ארה"ב, אבל בוודאי שאינו מהגרועים שבהם. המערכת שסביב הנשיא הנוכחי מעורבת בכ"כ הרבה חרא, שלו הייתה לרפו' אותה יכולת שהייתה ליריביו של ניקסון לחשוף את האמת בנוגע אליו ולהביא לחקירה ממשית, כנראה שאובמה היה מוצא עצמו באותה סיטואציה סביב, סולינדרה, סביב בנגאזי, סביב "מהיר ועצבני" וסביב שערוריית הענק של מס ההכנסה. ניקסון הפך לשם מותג של אבי אבות הנוכלים, בגלל שהוא רפו'. מדוהר בעבריין, ללא כל ספק, אבל הוא לא נוכל גדול מקלינטון, ובוודאי שאינו נוכל גדול מאובמה. הוא פשוט המפלגה הלא נכונה...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #22  
ישן 07-04-2014, 00:24
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל
 
חבר מתאריך: 31.07.06
הודעות: 14,967
לא, זו ממש לא הסיבה
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "הסיבה היחידה שהכבוד הזה שמור..."

בזמן ג׳ונסון לא היה לדמוקרטים אפילו 20% בסנאט והוא זוכה (להדחה נידרשים שני שליש) על חודו של קול בזכות סנאטורים רפובליקנים שהצביעו בעדו. ובצדק, יש לומר, שכן היום די מוסכם שלא היה בסיס להדחה. ג׳ונסון ממש לא חטא בפלילים. עוונו היה שהיה נשיא לא אהוד, דמוקרט דרומי מול בתים עם רוב רפובליקני מכריע, אשר בכל כוחו ניסה למנוע את הרפורמות למען זכויות אזרח שניסו להעביר הרפובליקנים הרדיקלים (אח האירוניה...).
יבור זיכוי קלינטון הצביעו גם רפובליקנים, משום שגם הם חשבו שמה שעשה היה מגעיל אבל לא מגיע לכדי הצדקת הדחה.
ניקסון נהנה מסנאט שבו היה יותר משליש רפובליקנים ולכן, כביכול, לא היה צריך לחשוש מהדחה. אולם, מעשיו היו חמורים כל כך שגם הרפובליקנים התכוונו להצביע בעד הדחתו. אבל זה מעולם לא הגיע לזה כי ניקסון התפטר לפני שהחלו דיוני ההדחה. צריך להבין, ניקסון שלח אנשים לפרוץ למשרדו של פסיכיאטר בחיפוש אחרי תיקו של חושף מסמכי הפטנגון כדי להשחיר את דמותו ואמינותו, הוא שלח אנשים שיפרצו (יותר מפעם אחת) למטה המפלגה הדמוקרטית וישתילו שם אמצעי האזנה. הוא ניסה לחפות על מעשיו כשאוץם פורצים נתפסו על ידי שורה ארוכה של מהלכי שיבוש הליכי משפט חמורים. ההבנה שהוא חצה כל גבול חצתה גבולות מפלגתיים.
ניקסון היה מדינאי ופוליטיקאי משופשף ומיוחן. בעזרת קיסינגר הוא הגיע להשגים חשובים מאוד מול בריה״מ אבל מאידך הוא כשל לחלוטין בוויטנאם, לא הגיע לשום הישג ראוי לציון במדיניות הפנים והרס באופן בלתי הפיך את אמון הציבור האמריקאי במימשל שלו.
קנדי, אגב, היה דמות מורכבת. האהדה אליו נבעה בראש ובראשנה מסיבות שיטחיות: הוא היה צעיר, נאה, כריזמטי, בן מיעוטים (קתולי) וייצג משהו חדש ומרענן. אימא שלי כילדה פעלה בסתר למען מטה הבחירות שלו (סבא שלי התנגד נחרצות) בעיקר בגלל הסיבות האלו. כל זה מזכיר את אובאמה רק שהוא היה יותר פיקח, יותר משופשף פוליטית (טופח לזה מגיל צעיר), ויותר כריזמטי.
היה לו תפקיד חשוב בקידום זכויות האזרח של השחורים, ובמדיניות החוץ הוא הפגין עמידה איתנה של ארה״ב מול הסובייטים במשבר הטילים בקובה, בברלין ועוד. באותו הקשר הוא נכשל קשות בפרשת מפרץ החזירים בקובה. אין ספק שהיה לו תפקיד חשוב בהסתבכות בוויטנאם אך למען ההגינות יש לציין שהוא היה חוליה בשרשרת שהחלה עוד במישל רוזוולט. בספר מצעד האיוולת יש תיאור די מקיף של העניין החל מעידן רוזוולט ועד ניקסון. ארה״ב הימרה בזה אחרי זה אחרי הסוסים הלא נכונים. זה תחיל בסיוע מדיני וצבאי כבד לשלטון הקלניאליסטי הצרפתי והמשיך בתמיכה במשטר מושחת ולא פופולארי בדרום וייטנאם. יועצים צבאיים נשלחו כבר בזמן אייזנהאואר. מספרם עלה בזמן קנדי (משהו כמו 15000 מדריכים, טכנאים ומפעילי ציוד צבאי) והם החלו להיות מעורבים ישירות במלחמה. אולם, ההדרדרות למעורבות בקנה מידה גדול הייתה בזמן ג׳ונסון שחשש מתדמית של ״חלש״.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #33  
ישן 05-04-2014, 16:52
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל
 
חבר מתאריך: 31.07.06
הודעות: 14,967
לא לארגנטנאים ולא לבריטים יש הצדקה אמיתית לבעלות על המקום...
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "דנו בנושא באריכות ולא הגענו..."

אפשר לדבר על זה שלבריטים יש זכות ראשונים (גם ביחס לספרד) וזהם יישבו את המקום ראשונים. האיים רחוקים מאוד מבריטניה אבל רחוקים מאוד גם מארגנטינה. יותר מאשר קפריסין מרוחקת מישראל. הכי חשוב בעיני הוא מה רוצה הקהילה במקום, יהא גודלה אשר יהא, אשר חיה בו דורות רבים. הם אלו שההחלטה באמת משנה להם והם היחידים שיש להם הצדקה טבעית.
לכן, אני חושב שההצדקה האמיתית מגיעה מרצונם של מי שיישבו את האי במשך יותר ממאה שנה. כנ״ל אגב לגבי הרגליים השחורות אלא שהם היו מיעוט. אילו הצרפתים היו מיישבים את אלג׳יריה בהצלחה למשך התקופה שהיו שם כך שתומכי הצרפתים היו רוב שהיה מעונין בהישארותם שם, הרי שהייתה להם הצדקה להישאר שם.
בהשלכה למזרח התיכון-דווקא טיעוני הארגנטיאים מזכירים את אלו של הערבים. כשקישנר אמרה שמישאל העם בפוקלנד היה ״לא חוקי״ משום שלא שאלו את קומץ הספרדים שגורשו משם (לטענתם) לפני יותר ממאה חמישים שנה, זה מקביל לטיעון אחמיניג׳אד שאת גורל ארץ ישראל יכריע רק משאל מקרב כל התושבים כולל אלו שישראל גירשה ב1948. שוב, זה לא שהמתיישבים בפוקלנד הגיעו אתמול.
לגבי זה שארה״ב בגדה בבריטניה לטובת שיפור מצבה המדיני בדרום אמריקה, לא הפתעה גדולה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #37  
ישן 05-04-2014, 19:08
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 42,600
בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "לא לארגנטנאים ולא לבריטים יש הצדקה אמיתית לבעלות על המקום..."

אין שום דרך להשליך למזה"ת - שכן, כאמור, הנוכחות שלנו בארץ לא מתחילה במאה ה19, והקיום הפלסטיני לא מתחיל בימי שפוט השופטים...
איי פוקלנד רחוקים מארגנטינה יותר מאשר קפריסין מישראל, אלא שלקפריסין יש שכנות צמודות (היא אי בליבו של ים סגור ולא כ"כ גדול) בעוד שלאיי פוקלנד יש שכנה מיידית אחת - מיידית עד כדי כך, שמטוסי קרב צרפתיים בעלי מיכלי דלק זעירים, יכלו להגיע אליהם ללא צורך בתדלוק אווירי...

מספרם הזעיר של התושבים בפוקלנד בהשוואה למספרם העצום של הצרפתים באלג'יריה, הופך את הטענה הצרפתית לגבי זכותם של הצרפתים באלג'יריה לחזקה לאין שיעור מהטענה שתושבי הבלוק הבריטי בפוקלנד, הם יושביו האותנטיים של המקום. הבריטים בוודאי לא יכולים להסתמך עליה בשעה שהם מערערים על הזכות שלנו לבנות בגילה...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #38  
ישן 05-04-2014, 19:25
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל
 
חבר מתאריך: 31.07.06
הודעות: 14,967
לא מדובר במדעים מדוייקים
בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אין שום דרך להשליך למזה"ת -..."

ההשוואות מהסוג הזה אף פעם אינם מדויקות לחלוטין לכאן או לכאן. אני מוצא את נקודת ההשוואה בהתעלמות המוחלטת ממאוויהם של מי שמהווה בהווה, והיה במשך עשרות שנים, הרוב בחבל ארץ מסוים.
מה שחשוב איננו מספר התושבים המוחלט אלא השיעור מבינו שמעוניין בפתרון מסוים. באלג׳יריה היו מליון אירופאים (לאו דווקא צרפתים במוצאם) אבל הם היו מיעוט קטן יחסית לערבים שקדמו להם ואשר היו מעוניינים להינתק מצרפת. בפוקלנד יש רק 3000 תושבים (וגם זה הרבה יחסית לתנאים שם) אבל רובם ככולם מעוניינים להשאר תחת שלטון בריטניה. רבים מהם, אגב, חיים במקום יותר שנים מאשר הישראלי הממוצע חי בישראל.
תכלס, ההתגוששות בין ארגנטינה ובריטניה היא התגוששות בין 2 שודדים שרבים על חלוקת השלל תוך שימוש בטרמינולוגיות מופרכות מהיסוד של בעלות. הקירבה היחסית של ארגנטינה לאיים לא מעלה ולא מורידה דבר. זה לא שהם בתחום המיים הטריטוריאלים שלה או בתחום ההשפעה שלה מבחינה תרבותית או חברתית. אם כבר, אפשר לדבר על גיברלטר שנמצאת ממש בתוך התחום הטבעי של ספרד.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #39  
ישן 05-04-2014, 20:16
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 42,600
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "לא מדובר במדעים מדוייקים"

מי קבע שמספר הבתושבים אינו חשוב? אני דווקא חושב שמספר התושבים מאוד מאוד מאוד חשוב, ושדעתם של מליון איש חשובה יותר מדעתם של 3000 איש...
העובדה שרובם חיים באיים יותר מאשר היהודי הממוצע חי בארץ, לא משנה כלום - הזכות של העם היהודי על הארץ היא לאין שיעור ארוכה יותר מזו של כל תושב פוקלנד (או כל תושב של האיים הבבריטיים, אם כבר אנחנו בעניין...). ברגע שמנסים למדוד את השהות שלנו פה, רק מרגע שחזרנו לארץ - הרי שאנו נכנסים לעולם החלומות של אחמד טיבי, שמנסה להתייחס אל שהותנו כאן כאל משהו שאין לו שורשים בהיסטוריה, אלא למשהו חדש. אם מקבלים עמדה זו - התוצאה היא שמערערים על כל זכות הקיום של המפעל הציוני. אני אישית סבור שאנחנו היינו פה קודם. הארכיאולוגיה לצידי, אגב...

הזכות של ארגנטינה על האיים וודאי שנגזרת מהקירבה, ו400 זה פחות מ12000 באופן כ"כ משמעותי, שפשוט אין דרך להתעלם מזה. גיברלטר אכן צמודה לספרד, אבל דווקא בגיברלטאר יש נוכחות בריטית רצופה של יותר מ300 שנה, שבמהלכם הקשר בין הפיסטין הזעיר לבין הארץ הצמודה אליו, לא היה קיים, בעוד שהקשר שלו למדינה שהחזיקה בו נוכחות גדולה ורצופה, היה חד משמעי. גם מספר תושבי גיברלטר גדול ממספר תושבי פוקלנד בדיוק פי עשר, אגב.
ואם כבר גיברלטר, בבחירות האחרונות למועצת עיריית י-ם כמעט הצלחנו להכניסה למועצת העירייה את בתו של ראש הממשלה הראשון של הפיסטין, אבל בסוף לא קיבלנו מספיק קולות... (אנחנו=סיעת ירושלמים של רחל עזריה...).
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #41  
ישן 07-04-2014, 06:27
צלמית המשתמש של Tallyco
  משתמשת נקבה Tallyco Tallyco אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.05.06
הודעות: 13,563
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אתה? עזריה? לא זכרתי שהיית מחסידי המחאה החברתית..."

דוקא ביחסי חרדים חילונים אתה רואה רדיקליות?

דוקא שם הרפורמות שלה נראות כל כך נכונות (אני כבר לא מדברת על ענייני החינוך, שם יש ביננו הסכמה מלאה). כל עניין ההכשרים ה"סרוגים" שמחוץ לרבנות, למשל, שמאפשר לעסקים קטנים להשאר כשרים עבור פלח גדול של האוכ', בלי התשלום הבלתי אפשרי למשגיח מטעם הרבנות.

יצא לי להכיר את עזריה באופן אישי (דרך קבוצת אמהות ששתינו חברות בה) והיא באמת אדם מרשים. התרשמתי ממנה עוד בקדנציה הקודמת, ובינתיים הטיפול שלה בעניינים שבסמכותה בקדנציה הזו נראה טוב (אפילו יזמה ישיבה על עניין הגינות הציבוריות וגני המשחקים הכמעט-לא-קיימים בעיר, לטובת המשפחות הצעירות). מה שלא ברור לי זה איך קישרת אותה למחאה החברתית.... זו לא הסיעה שלה, אלא הסיעה הצעירה השניה בעיריה...
_____________________________________

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
מיכל - 20.1.13

מאיה - 9.11.14
נטע - 2.4.20

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #46  
ישן 07-04-2014, 14:17
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,907
למה שמישהו ירצה לגור בסנטה-קרוז? או בארץ האש?
בתגובה להודעה מספר 44 שנכתבה על ידי Tom.Cruise שמתחילה ב "אתה מבין שההודעה שלי נכתבה..."

בפועל שני האזורים הללו (שכלכלתן מבוססת על רעיית כבשים בדומה לפולקלנד) מיושבים פי כמה מאשר האיים הללו.
גם הענף הזה אינו להיט באיים, ומחוץ לבסיס והעיר הבודדת שיש באיים - גרים רק 350 איש.


כדי לשמר את הקולוניות, בריטניה מחזיקה שם חיילים באופן קבוע, שולחת לשם מדי פעם אוניות, וכו'.
ההוצאות הצבאיות הן בערך 650 מליון דולר - כדי להגן על טריטוריה שהתל"ג שלה עומד על 175 מליון דולר - כמעט פי 4.

אם היה מדובר על קולוניה היושבת על מרבצי נפט אדירים מילא,
אבל עד כה גילו שם רק מחצבים בשווי 3.7 מליארד דולר. כל שש שנים בריטניה מוציאה יותר על השמירה על המקום, וזה מעבר לסכנה של מלחמה - שתגרור הוצאה גבוהה בהרבה.

הטירוף הקולונליאליסטי הבריטי ממש לא ברור.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:06

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר