לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

גרסה להדפסה - עליך להתחבר כמשתמש לאתר על-מנת לראות גרסה רגילה של עמוד זה.
פרש (https://www.fresh.co.il/vBulletin/index.php)
-   מתגייסים וסדירים (https://www.fresh.co.il/vBulletin/forumdisplay.php?f=21)
-   -   נשק בטירונות נח"ל (https://www.fresh.co.il/vBulletin/showthread.php?t=420958)

Green-Soul 09-07-2008 12:09

נשק בטירונות נח"ל

ראיתי בכמה פורומים בנושא שטירוני הנח"ל מחזור אוגוסט הקרוב מקבלים פלאטופים.. משהו יכול לאשר?? ועוד שאלה.. איך אני משפר את הסיכויים לקבל פקל מטול?

עוד 21 יום.. רעללל

XeNo 09-07-2008 12:19

על פלאטופים לא שמעתי

אבל בגולני המטוליסטים נניח מקבלים פלאטולונים בבא"ח.
איך להגיע להיות מטוליסט?...עוזר להגיד שאתה מעוניין, להיות חייל טוב ולקוות שיתנו לך. בהרבה מקרים, מפקדי חולייה מקבלים גם מטול. ובלי להיות גזען חס וחלילה, אם אתה מהעדה האתיופית, סבירות גבוהה שתקבל מטול : )

לא ורוד אבל פנתר 09-07-2008 14:01

ציטוט:
במקור נכתב על ידי XeNo
אבל בגולני המטוליסטים נניח מקבלים פלאטולונים בבא"ח.
איך להגיע להיות מטוליסט?...עוזר להגיד שאתה מעוניין, להיות חייל טוב ולקוות שיתנו לך. בהרבה מקרים, מפקדי חולייה מקבלים גם מטול. ובלי להיות גזען חס וחלילה, אם אתה מהעדה האתיופית, סבירות גבוהה שתקבל מטול : )

שמעתי בעוד מקומות שאם אתה אתיופי אתה אז תקבל מטול
חח אני לא חייל או משהו אז אני לא יודע למה מישהו יכול להסביר לי למה יש תסטיגמה הזאת??

bryant24/7 09-07-2008 14:52

מטוליסטים אתיופים

מטוליסט צריך להיות קל מהיר וזריז והמבנה הפיזי של בני העדה האתיופית מתאימים לדרישות האלה אין פה שום דבר גזעני שעומד מאחורי ההחלטה הזו

op9090 09-07-2008 14:57

ציטוט:
במקור נכתב על ידי bryant24/7
מטוליסט צריך להיות קל מהיר וזריז והמבנה הפיזי של בני העדה האתיופית מתאימים לדרישות האלה אין פה שום דבר גזעני שעומד מאחורי ההחלטה הזו

יש חירניק שלא צריך להיות "קל מהיר וזריז" ?

MALSHAB123 09-07-2008 15:22

כן,אני לא מכיר הרבה מאגיסטים קלים מהירים וזריזים..

green soul-
אני בנח"ל עכשיו מתחיל אימון מתקדם.
פלאטופ לא תקבל עד שתעלה לקו אחרי 8 חודשים וגם זה לא בטוח שיקרה..
כולם בטירונות מקבלים M16 מנוסר,כשנבחרים הפק"לים הרובים קצת משתנים..
מפקד חוליה אחד מכל כיתה מקבל פלאטופ עם מטול וכוונת זאבון למטול שלו.
קלעים מקבלים פלאטופ עם כוונת טריג'יקון.
באימון מתקדם כל מי שיש לו M16 והוא לא קלע או מטוליסט מקבל לנשק כוונת מפרולייט.

איך להיות קלע או מטוליסט?
מטוליסיט -
פשוט תהיה צהוב:)
אצלנו כל מי שהכין את המצ"לים (פתק שרושמים מי חסר ומי נמצא אחרי כל זמן ארוך..) כל יום הוא זה שקיבל מפקד חוליה,או שתהיה שפיץ ,תעזור לאחרים במסעות,מד"סים וזה..

קלע?
אם אתה חייל בודד זה יעזור מאוד:)
אצלנו נתנו לכל החיילים הבודדים להיות קלעים להעלות להם את המצב רוח..
אתה פשוט צריך להיות טוב בשבוע M16 ולהשקיע בשבוע הזה כמה שאתה יכול,פגיעות טובות יעזרו אבל לא חובה..

hwarang 09-07-2008 15:26

מה הסיכוי להיות קלע אם אני לא חייל בודד?
הבנתי שהביקוש לפק"ל הזה גבוה מאוד..

אם אני עושה תוצאות טובות במטווחים ואגיד למפקד שאני מעוניין להיות קלע, אז יש סיכוי טוב?

ולכל מי שרוצה להבין על מה מדובר, סוגי הרוס"רים בצה"ל באשכול ישן באדיבותו של יוסיפון:
http://www.fresh.co.il/dcforum/Army/8961.html

MALSHAB123 09-07-2008 15:43

אתה יכול להיות קלע.. פשוט תחפור למפקד שלך שאתה רוצה להיות קלע..
תהיה חייל טוב,תשקיע בשבוע הזה תראה שאתה רוצה את זה..כי זה באמת שבוע די קשה ומסריח..

אם תפגע טוב ותשקיע אתה תהיה קלע.

hwarang 09-07-2008 15:57

אוקיי תודה..
אגב, מה הפק"ל שלך?

MALSHAB123 09-07-2008 16:46

סיפור מסובך.. הייתי אמור להיות קלע ובסוף נתנו את זה לחייל הבודד..
בסוף האימון מתקדם כנראה אני יקבל טריג'יקון קלע..

דני12345 09-07-2008 16:52

סתם חרטא, קלע מקבל כל מי שהוא לא "כל השאר"

כל שאר הפק"לים דורשים אופי מסוים (מנהיגות) או מבנה גוף מסוים

MALSHAB123 09-07-2008 17:10

פשש.. מפקד חוליה צריך ממש מנהיגות.. פשש.. מטוליסט ממש צריך אופי..פשש..לאו ממש צריך אופי..
נהג נגמ"ש ממש צריך אופי וגוף.. GPS ואני יכול להמשיך עוד..

קלע צריך להיות מישהו שיודע לירות טוב,לא נלחץ בקלות אחרת איך תסמוך עליו שיוריד מחבל מ250 מטר?
אצלנו בכיתה 2 הקלעים זה אחד חייל בודד שהוא שפיץ ועוד חייל שהוא אחד השפיצים הכי גדולים בפלוגה.

אליאור בן חמו 09-07-2008 17:16

חחחח

דני12345 09-07-2008 19:48

יצאת טמבל אחושרמוטה

מפקד חוליה מן הסתם צריך מנהיגות ואלה חבר'ה שיוצאים למ"כים. מטול הולך בדרך כלל למפקדי חוליות
נהג נגמ"ש זה פקל "מהצד" נגיד ככה, נדיר שזה הפק"ל היחידי

אצלנו בטירונות כל מי שלא היה קשר\נגביסט\מפקד חוליה\ מאגיסט היה קלע או לפחות עבר הסמכה של קלע ולא קיבל טריג'

agent_amos 09-07-2008 19:54

אין נשקים בנשקיות של הגדודים...

נוב 07 הגיעו לגדוד ולקחו את כל הנשקים...

פלאטופ לבא"ח,נשק כ"כ יקר שטירון שאתמול התגייס לא ינקה ויהרסו אותו.

ביום שלכל לוחם בגדוד וקצין אג"מי יהיה פלאטופ יהיה אפשר לדבר על הבא"ח.

לדעתי כל הפלאטולונים שיש בבא"ח צריך לפרק להם את המטול ולעלות אותם לגדודים,אף אחד לא ימות אם יהיה לו מטולון בבא"ח.

MALSHAB123 09-07-2008 21:49

מפקד חוליה צריך מנהיגות ?פשש.. "4 דלג! 3 דלג!2 שפר למחסה" ממש מסובך..

מפקדי חוליות לא יודע איך זה אצלכם אבל אצלנו לא הייתי מתאר אותם דווקא כמנהיגים של הפלוגה..
מפקדי חוליות זה או השפיצים שבאמת מתאימים למכ"ים או פשוט הצהובים ברמות שהייתי זורק לפח..

הצהובים האלה הם 80% בערך מאלה שקיבלו מטול..
אין להם שום יכולת מנהיגותית בשיט..

ממש לא כל המפקדי חוליות מיועדים למכ"ים מוקדם.. נכון בתאוריה מייעדים הרבה מהם למכים מוקדם,
אבל הם ממש לא רוב ביחס לפקלים האחרים ביחד שיוצאים למכים מוקדם..

עמוס-
נוב7 שלכם קיבלו פלאטופים?
יש לך פלאפטופ ומפרו כרגע לא?

agent_amos 09-07-2008 22:30

נוב' 07

קיבלו קצרים או מנוסרים עם מפרובא"ח.

המקפדים קיבלו פלאטופים אבל עם גשרים או מפרולייטים כי אין מארסים כולם בסדנא,ואין מפרולייטים לM4.

לי יש קצר עם מפרובא"ח בקרוב מתפטר ממנו לטובת מקוצרר בתקווה.

horani 10-07-2008 00:13

בא.מ יש להם יותר אחריות והם עושים קצת יותר מלצעוק 1 מדלג

hwarang 10-07-2008 01:26

אז מה, הסיכוי שלי לקבל פלאטופ הוא רק אם אני אהיה קלע או שעברתי קורס מ"כים?

mt999 10-07-2008 01:48

מה האובססיה לפלאטופ? זה רק אומר שלא יהיה לך את הגשר על הנשק...

golani_2 10-07-2008 06:23

מה כזה מושך במקוצרר?

agent_amos 10-07-2008 13:11

זה סתם נשק של נהגי תובלתית או מיכלית מים

אבל זה נשק ת"ש אחושילינג... שוקל איזה קילו וטיפה.

טוב רק לאיו"ש.

OrUsH69 10-07-2008 14:48

בואו נעשה קצת סדר בדברים, ונאשר דברים שכמה חברה פה אמרו.

בתור התחלה, פלאטופים בבא''ח. לא נראה לי, עזוב שאין מספיק בגדודים בכלל...
אלא שטירונים לא יודעים איך להתעסק עם הנשק כמו שצריך, לא יודעים לנקות אותו כמו שצריך
לא יודעים להעריך אותו כמו שצריך. אז לפי דעתי גם אם יש את האופציה, לא צריך לתת להם.

איך לשפר את הסיכויים שלך להיות מטוליסט? המטוליסטים הם בד''כ או תמיד המפקדי חוליות.
וכן, בניגוד למה שאנשים פה אמרו, על בסיס מה אלוהים יודע.
הם צריך כושר מנהיגות, להיות אחראים, טיפה מעבר לחפ''ש בוא נקרא לזה ככה. ואולי, כן צריך להיות
קצת צהוב. לא להתרגש יותר מידי. זה לא כזה גרוע להיות בנאדם עם אחריות ולהגדיל ראש מידי פעם.

לגבי עמית, תגיד אתה מפגר? לא אני שואל ברצינות.
נותנים את הפק''ל קלע לחיילים בודדים שירגישו טוב עם עצמם? מה זה נראה לך קייטנה.
נונתים את הפק''ל הזה שהוא אגב פק''ל באמת אחד החשובים. כי בסופו של דבר בתכלס בתכלס
אם תהיה היתקלות בשטח פתוח, או אפילו בסמטא בשכם, הבעאדם עם הטריג' או האקילה יוריד
אותו. לא הבנאדם עם המארס, או המפרו לייט. תלוי בטווח כמובן.

אתה מדבר שטויות, ואם אתה לא סגור על מה שאתה אומר על תטעה אנשים אחרים.
אולי החייל הבודד אצלך שקיבל את הפק''ל במקרה ידע לירות טוב, היה לו קור רוח וכו' וכו' וזה למה
הוא קיבל את הפק''ל? חשבת על זה?

ל hawarng במידהו תהיה טוב בשבוע M16 תהיה חייל טוב, ותביע רצון להיות קלע, ותלחץ על
המפקדים, לא רואה למה לא לתת לך.
ולמה כולם לחוצים על הפק''ל הזה, בתור התחלה זה וואסח לצאת בטירונות עם פלאטופ.
ודבר שני, כי זה פק''ל טוב. איכותי בוא נקרא לו.
בפעילויות שונות יעדיפו לקחת מישהו מדוייק, עם טריג'/אקילה או מארס ושח''ע בניגוד למישהו
עם מפרו לייט.

אם יש עוד שאלות, אני אשמח לעזור.

golani_2 10-07-2008 15:45

מה כזה הבדל בינו לבין מנוסר?

agent_amos 10-07-2008 16:05

נטו נשק ת"ש

נשק יחסית בינוני מבחינת איכות אפילו פחות מזה,סובל מקצה מהלך לרוב ושמאליים לא יכולים לאפס אותו,מגיע עד 50 מטר.

מצד שני הוא באורך של חצי מהיד שלך,שוקל כמו אריזה של סוכר או קמח ועוד קצת,והוא שימושי לטווח קצר.

golani_2 10-07-2008 16:51

לא רואה שום הבדל בין מנוסר למקוצר מבחינת "ת"ש", כולה 2-3 ס"מ קנה וכמה גרמים, זה הכל.

agent_amos 10-07-2008 17:08

מקוצרר לא מנוסר!

יותר קצר ממנוסר...

אחת ההמצאות הכי עלובות שראיתי של חיל החימוש היא מ16 מקוצרר קומנדו עם סימול מק"ט אמ 16 רגיל.
לקחו מסילת פיקטיני (להלן "הפלאטופ") והרכיבו במקום הגשר,ועיבו את הקנה 4 ס"מ שיש לו.
יצא אותו נשא כמו מקוצרר פשוט פוזה של קומנדו ונותנים אותו למפקדי חטיבות מרחביות וסגני מפקדים או קציני מטה בכירים.

golani_2 10-07-2008 17:55

בסדר התבלבלתי בין מקוצרר למקוצר, אותו דבר, רק שהפעם המנוסר הוא היותר ארוך.

סחלטופים זה בעיה ידועה בצה"ל-כנראה שגם סחלטופ קומנדו, אבל אם עושים אותו כמו סחלטופ רגיל, אין שום סיבה שהוא לא יהיה בסדר.

agent_amos 10-07-2008 23:31

מה הכוונה סחלטופ?

אחד המונפצים שראיתי זה חלק תחתון של אמ 16 שרשום M16A1 והחלק העליון מסילת פיקטיני עם מארס וקנה מעובה.

ראיתי גם אמ 16 A1 עם קנה מעובה,אני לא יודע עד כמה הוא אפקטיבי כמו פלאטופ אבל ראיתי כאלה במג"ב והרבה.

golani_2 11-07-2008 07:46

מה שאמרת זה סחלטופ, חלק תחתון של M-16 על גווניו השונים בשירותו בצה"ל וחלק עליון של פלאטופ.

יש כמה מקוצרים בצה"ל עם קנה מעובה, מה האפקטיביות שלהם? כל מה שקנה מעובה מקנה.

agent_amos 11-07-2008 10:54

הכל מתחיל בזה שאין לצבא שלנו כסף...

בצבא האמריקני אני מאמין שלא היינו רואים קניבליזם כזה של נשקים.

המצאות כמו מקוצרר ומנוסר הן המצאות שהוכיחו את עצמן כלא יציבות בעליל,ולא רק זה קולט בחנו את הנשקים וטענו שאין להשתמש בהם.

golani_2 11-07-2008 12:47

נכון, לא תראה דברים כאלה בצבא האמריקאי ועוד הרבה דברים דומים, מה לעשות, להם יש מיצוי טוב יותר של הכסף.

בכל מקרה, המנוסר הוא כלי בסדר וגם הסחלטופ מתפקד על הכיפאק, אז אין לו ביטוי ניצרה ימני וידית אצבע, אבל מה שצריך-יש לו.

hwarang 11-07-2008 12:50

הלחץ על המפקדים הוא חשוב?

אני לא יכול פשוט להיות טוב בשבוע m16 ויקחו אותי בלי שאעצבן אותם?

agent_amos 11-07-2008 12:56

כאילו שאכפת למישהו מהביטוי או הידית...

אני שמאלי,הלכתי לנשק שם לי ידית דריכה לשמאליים וניצרה כפולה,להגיד לך שזה לא משפר את הנוחות בכמה רמות.

בקשר לידית אצבע המסכנה הזאת,משיגים ידית 3 אצבעות וזהו.(כן יש לי גם ידית הסתערות על האמ 16 ואני יודע שרק גדוד אחד בערך בצבא הולך עם זה "חרב",זה נראה מצחיק,אבל כל עוד זה נוח אז למי אכפת).

golani_2 11-07-2008 13:09

נו, אז הוכחת לעצמך שאין כל פסול בסחלטופ.

agent_amos 11-07-2008 14:58

הכי חשוב שיהיה מאופס שירה ויגיע עד 100 מטר ושלא יעשה מעצורים

כן פלאטופ לא פלאטופ בינינו מה זה משנה עוד משקל ווסאח ולא יותר מזה.

העיקר שתהיה כוונת השלכה מפרו או מארס מאופסות ושהמפרו תעבוד גם בלילה ויהיה בסדר.

golani_2 11-07-2008 15:18

לפלאטופ יש הרבה יתרונות על פני המנוסר לא רק וואסח.

בכל מקרה האיפוס תלוי בעיקר ביורה ולמרות המון תלונות ששמעתי, המנוסרים שאני עבדתי אתם (והיו לא מעט כאלה 2 במסלול, 1 במ"כים, 1 בתפקיד ו1 בלהב) אופסו בקלות תוך 2 מקצים ותמיד פגעו איפה שצריך, לצערי בצה"ל יורים רק עד ל100 שזה צ'יקמוק אבל זה מה יש.

גם כוונות השלכה זה מותרות, חובה לדעת לעבוד גם עם ברזל ולברזל יש גם לא מעט יתרונות על כוונות ההשלכה למיניהן, בעיקר על המפרולייט.

המעצורים תלויים בעיקר ברמת התחזוקה של הנשק, לצערי זה תלוי תמיד בבעלים הקודמים שלו (שעלול היה להיות נהג או חימושניק) וגם ברמת האחזקה של הנשק (שגם כמעט תמיד לא קיימת), אבל אם קיבלת נשק במצב סביר והקפדת לטפל בו ולדאוג לו, הוא יהיה בסדר.

dj marky mark 11-07-2008 15:22

ד"א קשרי מ"פ וסמ"פ לפני עליה לקו מקבלים פלטולון (פלטופ+מטול) וגם מקבלים הכשרה זריזה

agent_amos 11-07-2008 15:51

היתרונות של הפלאטופ על המנוסר ידועים ודשנו בהם...

ציטוט:
במקור נכתב על ידי golani_2
לפלאטופ יש הרבה יתרונות על פני המנוסר לא רק וואסח.

בכל מקרה האיפוס תלוי בעיקר ביורה ולמרות המון תלונות ששמעתי, המנוסרים שאני עבדתי אתם (והיו לא מעט כאלה 2 במסלול, 1 במ"כים, 1 בתפקיד ו1 בלהב) אופסו בקלות תוך 2 מקצים ותמיד פגעו איפה שצריך, לצערי בצה"ל יורים רק עד ל100 שזה צ'יקמוק אבל זה מה יש.

גם כוונות השלכה זה מותרות, חובה לדעת לעבוד גם עם ברזל ולברזל יש גם לא מעט יתרונות על כוונות ההשלכה למיניהן, בעיקר על המפרולייט.

המעצורים תלויים בעיקר ברמת התחזוקה של הנשק, לצערי זה תלוי תמיד בבעלים הקודמים שלו (שעלול היה להיות נהג או חימושניק) וגם ברמת האחזקה של הנשק (שגם כמעט תמיד לא קיימת), אבל אם קיבלת נשק במצב סביר והקפדת לטפל בו ולדאוג לו, הוא יהיה בסדר.

למה לירות עד ל100 מטרים זה צ'יקמוק?,אגב ב25 אתה מאפס ל250 מטרים.בווידוא איפוס אתה מזיז קליקים לטובת ה100.הפעם האחרונה שעשיתי ווידוא איפוס הייתי לפני 8 חודשים.היום הכל מכוסתח.יורים ל25 וזה מספיק.

בברזל אתה מתמקצע באמ 16 הבסיסי,זה עמוד התווך של הקליעה,היה ניסיון להכניס ישר את המפרולייטים בכפיר זה התברר ככישלון כשטירונים לא ידעו לקלוע בברזל.
אני לא יודע אם המצב בגבעתי יותר עם הכניסה של התבור שגורמת לרובאים שבינינו לסמוך על המארס,והכוונת גיבוי היא עוד משהו שמותקן על הנשק ואופס איכשהו.

מעצורים זה תלוי על איזה נשק נפלת,אם אתה לא מקבל אותו מחבר שלך לפלוגה שמזדכה ויוצא לקורס סביר להניח שתיפםול על נשק מטונף וחלוד שמפוצץ בסולר.הנשקיה זה משהו שעדיף לא לדבר עליו.משום מה הם תמיד מתקנים את הנשק אבל כשאתה בא למטווח אז האמ 16 עושה מעצורים שניים בלי הפסקה,והנגב עושה נגב משתולל או שיורה 3 כדורים ואז הוא נתקע ומסיעים את הנשק בסופה 2 לשטח שיבוא לראות מה יש לו.

golani_2 11-07-2008 19:03

-כל העניין של המעצורים והכוונות ברזל-זה מה שאמרתי.

חוץ מזה שצריך לראות כוונות ברזל כהרבה יותר מסתם הכשרה בסיסית ולהמשיך לעבוד על זה גם בשאר השירות.

דיברתי על לדעת לירות למעבר ל100, לא לודא איפוס.
לא יתכן שלוחמים בצה"ל לא יודעים לירות ליותר מ100 מטר.

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:23

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.

כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©