|
|
||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||
מזגן מיני מרכזי תדיראן TAC-900
לאחר הפסקת חשמל ארוכה, יחידות הבקרה בחדרים הפסיקו לעבוד (כל הנוריות כבויות בכל היחידות).
כאשר מפעילים את המזגן, הוא פועל ללא הפסקה, כאשר הוא מוציא אויר רק בחדרים שהיו מופעלים לפני קרות התקלה. בדקתי ביחידת הבקרה המרכזית (TAC900), ויש שם שני מיצבים, שמוציאים מתחים של: 5V ו 14.5V. למי שמכיר את המזגן ויחידת הבקרה: 1. האם הפעלת הפיקוד בחדרים כולל הדלקת הנוריות תלויה גם במצב העבודה של המזגן (יש כבל פיקוד שמחובר ליחידת המזגן), או שהפעולה היא עצמאית? 2. בהנחה שהפעולה היא עצמאית - האם יש תקלות אופיניות ליחידת הבקרה? 3. אם הפעולה תלויה במצב העבודה של המזגן - באיזה מצב הוא צריך להיות? |
מזגן
אני לא מכיר בדיוק את הדגם,אבל מאבחון התקלה כפי שרשמת
לא מגיע מתח ליחידת הפיקוד של הדמפרים לכן הנוריות אינם דולקות ומצב הדפרים נשאר "תקוע" ת תוכל לבדוק אם יוצא מתח DC לעיניות של הדמפרים |
יחידת הפיקוד של הדמפרים היא ה- TAC900.
ביחידה זו יש את שני המייצבים, שהמתחים שלהם תקינים. בעיקרון, היחידה מקבלת כניסת מתח (230V), ויש לה יציאות לכל הדמפרים. בנוסף, יש לה חיבור פיקוד (3 חוטים) ליחידת המזגן (ככל הנראה כדי לבצע כיבוי של המדחס כשכל הדמפרים סגורים). החשד שלי הוא שיתכן ויחידת בקרת הדמפרים תקינה, ושהפיקוד מול המזגן הוא דו כיווני - ומשהו במזגן משתק אותה. בנוסף - ביחידת בקרת הדמפרים (TAC900) יש 8 ממסרים (אחד לכל יציאת דמפר) - ולחצן TEST. לחיצה על הלחצן לא גורמת לשום תגובה (הממסרים לא מופעלים, ויש LED אדום שדולק קבוע). אם למישהו יש גישה לסכימה של יחידה זו - אשמח לקבל. |
אני לא חושב שזה אותו דגם, אבל תבדוק http://www.condi.ru/pdf/file_367.pdf
גם זה http://www.tadiran-aircond.ru/01/0105.pdf יעזור לך אותו קובץ באנגלית? |
יתכן שיספיק כדי למצוא את הבעיה. תודה.
|
סוף דבר - עבור הרקורד - למקרה שמישהו יתקל באותה בעיה:
לאחר חקירה עמוקה של בקר ה- TAC-900 המקולקל גיליתי שהמיקרו ביחידה תקוע בשלב התיחול ב LOOP של פניה לזיכרון EEPROM מסוג 24C04 שיש על הכרטיס - כי הוא לא מצליח לבצע כתיבה (ככל הנראה ה EEPROM משמש לצורך שמירה על הנתונים של כל דמפר/יחידת בקרה בחדר). החלפת הרכיב פתרה את הבעיה והכל מתפקד כרגיל. מאחר ושמתי לב שהמיקרו כותב כל הזמן לרכיב, ההשערה שלי היא שמרוב כתיבות הרכיב נדפק (היצרן מתחייב למיליון כתיבות, ויש אלפי כתיבות ביום), כך שצפוי שתוך שנתיים שלוש הבעיה תחזור שוב. ותודה לעוזרים. |
תודה על הפתרון. בשביל החלפה כזו מספיק הרכיב, או שיש נתונים/תוכנה על הזיכרון?
|
מספיק להחליף רכיב - כי ככל הנראה נשמרים שם רק נתוני הבקרים של החדרים (מידת הפתיחה של הדמפר והטמפ. הרצויה). התוכנה כולה על רכיב המיקרו (PIC16F876). עם ההפעלה הראשונית נדרש להפעיל כל בקר בכל חדר ע"י לחיצה על כפתור MANUAL שנמצא על מקלט האינפרה שמורכב ליד פתח היניקה בכל חדר, ולאחר מכן תכנות רגיל ע"י השלט.
|
elim נראה לי שיש לי את אותה הבעיה אני צריך את עזרתך
|
אם אתה חושד שזו אותה בעיה, קנה את הרכיב (24C04, אפשר גם 24LC04 - באריזת SMT) והחלף אותו.
מדובר בעבודה קצת עדינה, מאחר וזה רכיב SMT. כדאי עם קטר עדין לחתוך את הרגליים של הרכיב הישן מלמעלה, להוציא את הרכיב ולנקות את הפדים במעגל בעדינות - רצוי עם שואב בדיל מסוג סרט, ואז להלחים את הרכיב החדש. |
|
ניתקלתי באותה בעיה שדנתם בה לגבי הכרטיס TAC900 חיפשתי את הרכיב שדיברת עליו ולא ראיתי רכיב עם זיהוי דומה , אני לא מקצוען ,אבל אני רוצה להגיע לאיש מיקצוע עם ההמלצה שלך
האם תוכל לעזור לי להבין בדיוק כיצד לזהות את הרכיב 24C04 על גבי הכרטיס |
רכיב 8 רגליים באריזת SO-8, ממוקם קרוב למיקרו (וגם כתוב עליו 24C04 ...).
אם תמצא איש מקצוע (מצטער - אך אני אישית לא מכיר) - הוא כבר ידע לזהות את הרכיב. |
Elim
גדול תודה |
בקרת חדרים
לא להאמין, זה עובד .
גם לי היום היתה אותה תקלה וקניתי את הרכיב 24lc04 כי לא היה 24c04 פשוט החלפתי אותו וזה עובד !! ההלחמה קצת קשה כי זה רכיבי SMT אבל קצת מאמץ וזה משתלם. אגב, המחיר של תדיראן זה 900 שקלים . מצאתי גם תואם תדיראן ב-600 שקלים. את הרכיב קניתי באבן אלקטרוניקה בשדרות הר ציון משהו וזה עלה לי 10 שקלים בלבד. Elim תודה רבה לך על הפירוט וההסברים . |
tac900
eilm ערב טוב,
נתקלתי בסוף שבוע שחלף באותה בעיה המתוארת ע"י של חוסר שליטה על הדמפרים. לפני כשנה וחצי שילמתי 900 ש"ח + מע"מ על החלפת כרטיס TAC900 עם אותה תופעה. היום החלפתי הרכיב 24C04 בשני הכרטיסים שברשותי (הישן והנוכחי) ושניהם תקינים. ישר כוח על היעוץ והעזרה. אגב, הרכיב עלה פחות מארבעה שקלים ליחידה ועל זה גובים בתדיראן 900 ש"ח + מע"מ. פשוט עושק וגזלה. עמי ב. |
ושוב תודה ל ELIM !
ELIM,
זה עבד כמובן. אתה גדול וחסכת לי 900 ש"ח. רמז לבאים:- הרכיב הינו U18 כך שאם אינכם מוצאים/ רואים את החלק, חפשו U18 על הכרטיס. תודה. מיכה |
tac 900
למען התיעוד ההיסטורי:
1. גם אצלי מותקנת מערכת מיזוג עם בקרת חדרים tac 900. 2. גם אצלי, לאחר הפסקת חשמל ארוכה שהיתה בפתח תקוה בשבוע שעבר,המערכת לא חזרה לתפקד. ובעצם המזגן הפך למיני מרכזי רגיל כשהטמפרטורה נקבעת בשלט הראשי. 3. לאחר קריאת ההודעות בפורום ולאחר שהתגברתי על חוסר האמון (סליחה) ניסיתי לפעול לפי ההנחיות של alim. 4. קניתי את ה024cl04 ברחוב שדרות הר ציון 22 . אגב, לצורך זיהיו, גודלו פחות משני מילימטר. 5. שני רחובות משם, ברחוב לוינסקי 85 נמצא ניסים אלקטרוניקה, שלקח לי 100 ש"ח (המון כסף אבל הסוף טוב) תמורת החלפת הרכיב. 6. עדיין בחוסר בטחון הרכבתי את הכרטיס ו... לא יאומן. הכל פיקס. 7. למי שרוצה , יש אצלי רכיב עודף(קניתי שניים) אשמח לתת אותו בצרוף הנחיות למי שזקוק, ושיתפוצצו בתדיראן. 8. יגעת ומצאת---תאמין. שמואל. |
שלום רב,
נתקלתי באותה בעייה בדיוק. מכיוון שאני לא איש אלקטרוניקה או אפילו לא קרוב לזה לזה, האם יש לך אולי תמונה של הלוח והחלק המוחלף.?? יש משהו שאני צריך לדעת מראש לגבי פירוק הקופסא? תודה מראש, ערן |
|
TAC900
תודה רבה
ביצעתי את התיקון גם אצלי וגם אצל השכן ואצל שנינו זה עובד |
ציטוט:
elim תודה רבה לך! תותח!! נתקלתי בבעיה דומה והחלפתי לרכיב AT24C04B של ATMEL : http://www.atmel.com/Images/doc5226.pdf אותו רכשתי בבאר שבע בבלנקט. עובד פיקס! |
בדרך כלל כישיש צורך בהלחמת רכיבי SMT אני מחפש שען ,יש להם מלחם ומיומנות ברכיבים מיאטורים
|
לשען יש מלחם...?
|
בשעונים של היום יש לא מעט אלקטרוניקה...
|
אני בספק אם יש מישהו שעונה להגדרה של "שען" ועוסק באלקטרוניקה. בימינו עבודת השענים מסתכמת בהחלפת סוללות ורצועות. שעוני קפיצים בקושי יש מישהו שיודע לתקן, ובקושי יש לו עבודה. שעוני קוורץ לא מכילים אלקטרוניקה, והם גם פשוטים לתיקון. שעונים אלקטרוניים אני לא מכיר מישהו שמתקן. לרוב הם זולים מכדי לתקנם, או יקרים מדי, ואז חוזרים ליצרן שפשוט מחליף.
מלבד כל זה, יש מעבדות אלקט' שמתמחות גם בתיקוני SMT והם לא נדירות. לתת למישהו שזה לא המקצוע שלו לעשות אפילו עבודה פשוטה כהחלפת רכיב - יכול להגמר ברע. מספיק שאותו סנדלר ילחים אותו הפוך... |
כצפוי.
אכן עברו 4 שנים (פחות מ 3 בניכוי הזמן שהמזגן לא עבד) ושוב אותה בעיה. החלפה מהירה של הרכיב (השני מ 5 שקניתי - אני מסודר לעוד הרבה שנים...) והכל עובד כרגיל. אגב - הפעם הרכיב לא "מת" בבת אחת. במשך החודשיים האחרונים היו פעמים שהמזגן פעל כרגיל ופעמים שלא. ושאפו גדול לחוש ההומור של מי שנתן ליחידה את השם TAC-900 (טק - והלכו 900 ש"ח). |
tac-900
אשמח ליצירת קשר עם BBAKSHAN לגבי החלפת הרכיב אשר קנה בבלנקט באר-שבע .בתודה !
|
נשלחה הודעה במייל.
|
יצירת קשר
תוכל בבקשה ליצור איתי קשר ?בתודה
|
0549268829
|
תודה ל - ELIM
שלום -
הפתרון של החלפת ה 24C04 עובד! חסכת לי כמה אלפי שקל (הטכנאי טען שאי אפשר להשיג TAC900, והחלפה לבקר אחר דורשת גם החלפה של כל הדמפרים... ואצלי יש שתי מערכות!...) תודה, ELIM. שנה טובה! |
פעם שלישית:
עברו עוד שלוש וחצי שנים - ושוב הבקר לא עובד. החלפה מהירה של הרכיב - והכל תקין (עד הפעם הבאה). |
קודם כל אני רוצה להודות לЕlim על המידע שחסך לי כמעט 1000 שקלים.
החלפתי את השבב לפני כ- 3 שנים, ועכשיו הגיע הזמן להחליף אותו בשנית. הפעם הזמנתי שבב FM24C04B-G של חברת Cypress שעשוי בטכנולוגיה FRAM שמאפשר יכולת של הרבה יותר מחזורי כתיבה (10 בחזקת 14 לעומת 10 בחזקת 6 בשבב הרגיל). השבב בדרך, אעדכן אחרי שאתקין אותו. |
לא תהיה לך בעייה בגלל:
"FeRAM also has the unusual technical disadvantage of a destructive read process, necessitating a write-after-read architecture." ? בהנחה כמובן שאותו מקטע זכרון נקרא יותר מפעם אחת... (ושל TAC-900 אין, אני מעריך, ידיעה בתוכנה, שהוא אמור לכתוב את הנתון מחדש אחרי שהוא קרא אותו - כי ברכיב המקורי לא צריך לעשות את זה...) |
זה לא משהו שנעשה בלוגיקה של הרכיב/בקר בדומה ל-DRAM?
|
ציטוט:
נכון, הטכנולוגיה הזאת דורשת כתיבה חזרה אחרי כל קריאה, אבל זה לא כל כך רלוונטי כי כל זה נעשה על ידי המגנון הפנימי של הרכיב, כלפי חוץ הממשק זהה לחלוטין לEEPROM רגיל ולכן לא צפויה להיות בעיה. לחץ כאן לעוד פרטים על הרכיב. בכל מקרה אני אעדכן על התוצאות כאשר הרכיב יגיע. |
אם זה סט של רכיב ובקר יחד, אז אני מעריך שכן. כיוון שלא ידעתי אם אכן כך, תהיתי בקול...
אני פשוט הכרתי את הקונספט של הזיכרון הזה מרכיבי הזיכרון הראשונים של עולם המחשוב ... שנות ה 60 של המאה הקודמת וכו' |
סבבה :)
|
עדכונכם כי תהליך החלפת הרכיב עבר בהצלחה ( מצורפת תמונה) והמזגן עובד.
עכשיו רק נשאר לחכות כמה מליוני שנים כדי לראות אם לא עבדו עלי :) ![]() ![]() |
מעניין
נכנסתי לשרשור במקרה,
ויש לי שאלה. שמתי לב , שלהרבה מהאנשים פה זה קרה אחרי הפסקת חשמל. האם אתם חושבים שלרכיב אכן חיים קצובים, או שהבעיה בקפיצות המתח ונחשולי הזרם, כלומר שבהגנה חשמלית והשהיית החזרה לפעולה הבעיה תפטר? אם זו בעיה כרונית אכן תדירן עושים קופה יפה כל שנה רק על זה.. |
היי,
יש לי את אותה בעיה (אני מקווה...) התקשרתי להר ציון והם טוענים שאין להם את הרכיב המדובר. האם אתה יודע איפה עוד ניתן להשיג את זה? תודה רבה.. |
היי,
האם כבר קיבלת את הרכיב? האם עבד לך? אם כן מאיפה הזמנת אותו? תודה! |
אותו מזגן, עוד בקר - והפעם TAC-640:
(הבקר המרכזי שיושב ליד המאייד ואליו מתחבר גם ה TAC-900). תיאור התקלה: ביחידת הבקרה/תצוגה דולק הלד האדום עם קוד תקלה 00, מלווה בצפצוף כל כ-5 שניות. אין תיעוד לקוד זה, אך ההנחה שלי היא שקוד זה מציין שאין תקשורת בין התצוגה ל TAC-640. https://2016-uploaded.fresh.co.il/2...21/78565602.jpg לאחר פירוק ה TAC-640 ומבט מהיר, התברר שגם הוא מכיל EEPROM מסוג 93LC46 (אריזת SO8). ללא בדיקות נוספות (מחמת הנסיון...) הוחלף הרכיב (לא היה לי LC, אז הוחלף ב 93C46) וכמובן שהבקר חזר לעבוד - תמונות הבקר הפתוח והרכיב מצורפות. https://2016-uploaded.fresh.co.il/2...21/48427286.jpg https://2016-uploaded.fresh.co.il/2...21/57386604.jpg |
תודה על השיתוף.
|
ניתוק TAC-900
נמאס לי מה-TAC900. שלמרות שהוא עובד הרי הוא מתקתק ללא הרף ומפריע לישון.
אני חושב לנתק אותו מהמערכת ולפתח בקרת דמפרים פשוטה (רק פתיחה וסגירה; ללא שעון, טמפרטורה וכו') בעזרת לוח arduino. או אולי סתם לכוון את הדמפרים לפתיחה בינונית ולחיות עם זה. השאלה היא האם אפשר לנתק את הבקר ללא נזק למערכת הראשית. יש כבל אחד עם 3 חוטים (לבן, ירוק, שחור) שמחבר את ה-TAC900 ליחידת הבקרה של המנועים. אפשר לנתק? צריך אולי לקצר בין מי מהחוטים? יש חשש לנזק למנועים? תודה מראש, KaninRagu |
אם תצליח לפתח מערכת מקצועית שעובדת ושקטה אני מוריד את הכובע לפנייך.
ברור לך שאתה המערכת המקורית פיתחו צוות של מהנדסי חומרה+תוכנה+מכניקה ועוד... |
ברור שפיתחו, אבל אם הצורך מתמצה בפתיחה וסגירה של מגעים יבשים - לא צריך להיות מהנדס גדול בשביל להחליף אותה.
|
אתה יודע שיש הבדל גדול בין יכול לתאכל'ס לעשות משהו שעובד.
|
ההבדל הזה מתמצה בעבודה, ניסוי וטעייה, שבסופן מתקבל מוצר עובד.
|
אתה צודק=הזמנה של מוצר מאיביי |אויש|
מצטער, בתור אחד שבנה עשרות פרוייקטים בחייו חלקם עם עזרה של חבר הפורום אלי ורובם ללא שום עזרה לדעתי הפרוייקט של הבחור כנראה לא יתבצע. |
מה שהוצאת מתחת ידיך מבלי ללמוד אלקטרוניקה בצורה מסודרת באמת מדהים. תחשוב למה היית מגיע אם כן.
|
למדתי אלקטרוניקה במסגרת קורסים של חובבי הרדיו בישראל והמון הרצאות והרוב לימוד עצמי במהלך עשרים השנים האחרונות.
מה שלמדתי ששום דבר לא קל :) |
בדיגיטלי דברים קלים יותר מאנלוגי. לרוב.
|
תקלה בבקר TAC-900 מזגן מיני מרכזי תדיראן
שלום
תקלה דומה קרתה לי במזגן, לאחר הפסקת חשמל ניסיתי להפעיל את המזגן דרך השלטים של בקרת החדרים אך לא הייתה תגובה של הדמפרים. לא ניתן היה אפילו לראות חיווי לדים על מקלטי ה IR בכל חדר. ניסיתי את כל הדרכים כולל לחיצה על לחצן TEST שהפעיל את המזגן ללא חימום ... היה חיווי של לד אדום על המקלט IR תחת TEST... הוא עבד משהו כמו 30 שניות ומיד הפסיק. בקיצור נראה כי משהו בבקר TAC-900 נדפק. יש לי את המזגן משנת 2008. תודות לפורום הנפלא הזה ולהכוונה פה של החברים עשיתי בדיוק מה שכולם עשו פירקתי את הכרטיס מהבקר לקחתי אותו למשרדי והחלפתי את ג'וק הזיכרון בג'וק תואם (ראו תמונות מצורפות). לא עלה לי אפילו סנט כיוון שאני עובד בהייטק ויש לנו מלאי של רכיבים מכל הסוגים. מחזור החיים של הרכיב הנ"ל אכן מיליון כתיבות/קריאות בערך 10 שנים. הרכבתי בחזרה את הכרטיס והמזגן חזר לחיים...איזה כיף TAC...ולא הלכו 900 ש"ח לשודדי תדיראן. :) |בננה| |בננה| |בננה| ![]() ![]() ![]() |
לאחר החלפה של זכרון פעם שלישית!!
![]() הפעם נתקלתי בתקלה - הנורה האדומה בבקר דולקת (מקבל חשמל) אבל הדמפרים לא מגיבים בכלל. מעלה לכאן את תמונת השבב שהוחלף אשמח לייעוץ אם מישהו מזהה מה דפק את הכרטיס (הוא עבד לפני ההחלפה אבל כבר התחיל לתקתק!) |
ציטוט:
האם ג'וק הזיכרון שהחלפת תואם לקודם? |
ג'וק AT24C512 לא תואם לAT24C04 המקורי
ציטוט:
אני הזמנתי ג'וקים FM24C04B-G מליאון אלקטרוניקה אבל הם לא רצו לקבל הזמנה קטנה, אז הזמנתי 5 ג'וקים, סה"כ זה עלה בערך 80 ש"ח. |
ליאון זה ספק של פרנל. אם לא מטרידים אותך 30$ משלוח, אתה יכול לקנות כמה שתרצה
http://il.farnell.com/cypress-semic...crfnonsku=false וכמובן יותר מהיר מליאון, שלושה ימים וזה אצלך. (במקרה שזה מUK STOCK. מUS זה שבוע) |
אפשר גם לנסות ספק אחר, לדוגמא Digikey
|
תחליף ל - TAC 900
שלום -
לקח לי שנה (לא רצוף כמובן) אבל יש לי עכשיו מערכת חילופית ל-TAC900. המערכת רק פותחת או סוגרת את הדמפרים - לא שום דבר יותר - עם שלט-רחוק פשוט ביותר. בונוס: אפשר לשלוט בכל הדמפרים מכל חדר. כך שאם אני לבד בבית ומפעיל את המזגן, אין צורך לעבור בכל החדרים לסגור את הדמפרים - אני יכול לסגור אותם מהחדר שבו אני נמצא. הפתרון טוב ל-4 דמפרים. בשבילי זה הספיק. אם יש יותר מארבע - אפשר לפתור אבל צריך לוח אחר מזה שתכננתי וארדואינו עם יותר יציאות מזה הבסיסי. אם יש מי שמעוניין, אני יכול לחלוק את פרטי המעגל המודפס, החלקים והתוכנה ללוח ארדואינו. נא לפנות ל - kaninragu@gmail.com מיכאל |
כמו שעון מקולקל - החלפה רביעית.
|
שלום,
מאד הופתעתי למצוא את השירשור הזה שנמשך כ-10 שנים ועוסק בבעיה שחוזרת על עצמה ב-TAC900. גם לי יש מזגן תדיראן עם TAC900, וגם לי ה-TAC900 הפסיק לעבוד אחרי הפסקת חשמל. ומכיוון שתדיראן עדיין רוצים 900ש"ח + מע"מ עבור בקר חדש, אני מקווה שאצליח לתקן את שלי כפי שמתואר כאן. אין לי ידע באלקטרוניקה, לכן ברצוני לברר על הרכיב שיש להחליף - אצלי יש רכיב שרשום עליו 4C04C1 ולא כפי שמתואר כאן בשירשור. האם אני צריך רכיב זהה או שאפשר להשתמש ברכיב תואם? בתודה מראש, מרק ![]() |
תמונה יותר ברורה
![]() |
גם רכיב תואם יתאים. שיהיה 24C04 או 24LC04. יש עוד כמה תואמים שמופיעים כאן בשירשור וגם בהם ניתן להשתמש. רק ודא שמדובר באריזת SO-8.
|
לא מוצא מק"ט כזה לא בST ולא בכלל.
או שתדיראן הוציאו הזמנה לרכיבים עם מק"ט פנימי, או שחייזרים. בכל מקרה, אין כל מניעה לקנות זיכרון 24C04 סטנדרטי ולשים שם. לדוגמה https://www.lion.co.il/s?q=2345581 עיקר העלות היא משלוח בארץ, כ50₪. מחיר המוצר זניח. |
הפיקוד הזה הותקן בשנת 2004 (בעלות של 900 ש"ח, אחרי שהפיקוד המקורי שהגיע עם המזגן, מת אחרי כשנתיים של עבודה...)
אז כנראה שרכיבים כאלה ישנים לא מתועדים אפילו אצל היצרן... בכל מקרה, תודה על התשובה, אני אנסה להשיג רכיב תואם. |
במקום להזמין בארץ, הזמנתי ב- https://www.arrow.com
הזמנתי שני רכיבים FM24C04B-G וגם שלושה רכיבים AT24C04C-SSHM-B , שיהיה ... האתר הזה עושה משלוחי אקספרס של Fedex חינם לכבוד ראש השנה הסיני ... אז כל ההזמנה יצאה לי 3.5$ ... מקווה שכל ההשקעה הזאת תשתלם :) |
קיבלתי תשובה מ-ST, שאכן מדובר על רכיב בן למעלה מ-20 שנה, ושאפשר להחליף אותו ברכיב M24C04 שלהם.
|
סוף דבר
גם אני הייתי סקפטי שהחלפת רכיב שעולה שקל תפתור את התקלה של ה-TAC900...
אבל לפני שאני משקיע 1000 ש"ח בקניית TAC900 חדש, החלטתי בכל זאת לנסות את מה שממליצים פה בשירשור. אז קניתי רכיב FM24C04B-G שעלה 1.5$ שהגיע תוך יומיים במשלוח אקספרס חינם מארה"ב. על פי המפרט שלו, הרכיב הזה מאפשר 100,000,000,000,000 קריאות/כתיבות... ולקחתי את ה-TAC900 למעבדת אלקטרוניקה, שתמורת 120 ש"ח החליפו לי את הרכיב. וכמובן, כפי שכולם פה כתבו, הכל עובד!!! |מתפקע| אז תודה ענקית ל-elim ולזיו, וגם לכל שאר המגיבים פה! ![]() |
למסירה: שלטים למערכת מזגן מרכזית מבוקרת TAC900
שלום -
יש לי 7 שלטים למערכת מבוקרת TAC900 שאני לא צריך כבר (בניתי תחליף פשוט ועובד עם לוח ארדואינו). מי שמעוניין, נא ליצור קשר. 054-7887488 מיכאל |
הי מיכאל,
עברתי על השרשור היום, וראיתי שפיתחת מערכת תחליפית ל-TAC-900. לי יש את TAC-910 (למיטב זכרוני), ויש לי מספר שאלות, במידה והתעסקת עם המערכות כאן (אגב, אני אשמח לשתף את הדברים שכבר קיימים אצלי, במידה ומישהו צריך). כהקדמה - אני לא מרוצה מהצורך בשלטים לטובת שליטה על המזגן, ומעדיף לשלוט עליו ממערכת הבית החכם שלי (מבוסס Home Assistant). באופן כזה, אני יכול להדליק את המזגן כשאני בדרך הביתה, וכד'. לטובת העניין, יש לי חיישני טמפרטורה ומשדרים אינפרא-אדומים בכל החדרים. יש לי דמפרים בכל החדרים, והגדרתי את יחידת הבקרה לעבוד באופן מלא. על מנת להשיג את האותות האינפרא-אדומים לצורך הפתיחה והסגירה של הדמפרים, שמתי את אחד השלטים פעם במקפיא ופעם בתנור (על חום נמוך מאוד, לא להיבהל) :) - הוא שולח את האות הרלוונטי בכל פעם שהטמפרטורה משתנה, ולאחר ההוצאה מהמקפיא/מהתנור הטמפרטורה מתחילה להשתנות בקצב גבוהה. באופן כזה, זיהיתי אות המצביע על טמפרטורה מאוד נמוכה, ואות המצביע על טמפרטורה מאוד גבוהה. בשלב הזה, פשוט הגדרתי את כל החדרים לטמפרטורה בין לבין, וה-Home Assistant משדר את האות הרלוונטי כדי לסגור או לפתוח את הדמפרים (בקירור, אות על טמפרטורה גבוהה מאוד כדי לסגור את הדמפרים, ואות על טמפרטורה נמוכה מאוד כדי לפתוח אותם; בחימום - להיפך). ישנן שתי בעיות לפתרון שלי: 1. הוודאות של שידור האות לא גבוהה מספיק. אני מתגבר על זה ע"י שליחה של האות מס' פעמים, אבל גם זה לפעמים לא עובד. הייתי רוצה להפוך את זה לוודאי יותר, על ידי החלפת העיניות לרכיבים משלי מבוססי WiFi. עד כמה הדבר מורכב? האם יש לעינית תפקידים נוספים מלבד שליחת המידע הלאה? למיטב הבנתי, אחד הדמפרים צריך להיות דמפר By-Pass כדי לשחרר לחץ עודף - האם הלוגיקה של פתיחת הדמפר במצב לחץ עודף עוברת דרך העינית, וצריך לטפל בה - או שפתיחת הדמפר מתבצעת ללא קשר לעינית? 2. כאשר המזגן מגיע לטמפרטורה הנכונה, והדמפר נסגר - סירקולציית האוויר הפנימי מפסיקה לעבוד גם כן. האם יש דרך לעבור למצב בו הדמפר נשאר פתוח ורק שהמנוע יפסיק לעבוד, כדי שהבית יישאר מאוורר? בגדול, הייתי שמח ללכת על פתרון משלי לכל הסיפור הזה, אבל אין לי מושג מה ההשלכות של פתרון שכזה על אריכות הימים של המזגן (בפרט מלחיץ אותי העניין של דמפר ה-ByPass, אבל גם המחשבה על כך שאולי יש אלמנטים נוספים של בטיחות בתוכנה המקורית שאני לא מתחשב בהם כי איני מודע להם). תודה מראש! |
האם קיימת תושבת לג'וק הרלוונטי?
אהלן,
גם לי כמוכם נהרס כמה וכמה פעמים הבקר, ולאחר החלפת רכיב U18 התקלה נפתרה(תודה לחבר'ה פה בפורום שחסכו לי אלפי שקלים!!) חשבתי אולי על אופציה נוחה יותר להחלפה של הג'וק כשהוא מתקלקל. במקום שיהיה צריך ציוד מקצועי ואיש מקצוע להחליף את הג'וק - למה שלא נשתמש במעין תושבת שמולחמת ללוח, וכל מה שצריך הוא למעשה לשלוף את הרכיב הישן ולשים את החדש ללא צורך באיש מקצוע וכלים מקצועיים? להלן דוגמה: ![]() בתמונה מדובר בתושבת + ג'וק בחיבור DIP ולא בחיבור שאנחנו צריכים, אבל העיקרון זהה. אני לא מכיר כלכך את התחום ולא יודע איך לחפש בדיוק את התושבת שאנחנו צריכים, אם יש מישהו שמוכן להרים את הכפפה ולמצוא חנות שמוכרת תושבות שיתאימו לצורך שלנו זה יחסוך להרבה מאיתנו המון כאבי ראש. נצטרך רק פעם אחת ללכת לאיש מקצוע שילחים את התושבת, ומשם כל כמה שנים להחליף באופן עצמאי את הרכיב ובעלות של גרושים. שוב תודה לכל התותחים שחסכו לנו אלפי שקלים וכאבי ראש מול תדיראן :D |
שים FM24C04B-G, אמור להחזיק לנצח.
|
TAC 900 לעומת TAC 910 וחיבור שלהן למזגן
שלום,
האם מישהו כאן יודע מה עושה החיבור 3 חוטים בין ה-TAC900 לפיקוד של המזגן, האם המערכת יכולה לפעול בלעדיו, והאם הוא נשאר אותו דבר או דומה בין ה-TAC900 ל-TAC910? מישהו יודע מה ההבדל בכלל בין 900 ל-910? תודה לכל מי שכתבו בשרשור הזקן ומאיר העיניים הזה. באיחור של כמה שנים הבנתי למה ה-TAC900 הפסיקה לעבוד אחרי הפסקות חשמל. אצלי אגב היא היתה מתאוששת מזה בעצמה אחרי כמה שעות (לפעמים יום+). אף טכנאי מזגנים לא רצה להתעסק עם המערכת. אולי בצדק... בינתיים המזגן עצמו סיים את חייו (יותר מדי תקלות יקרות בשנה) ודורש החלפה. אני שוקל להחליף לתדיראן חדש בתקווה שאפשר לעשות את החלפת הרכיב ב-TAC900 ולהמשיך להשתמש בה, כי אני עדיין רוצה דמפרים ולא בא לי להוציא 2500 שקל על TAC910 שבאה עם המזגנים שנמכרים היום. יש לי הרגשה שמתקינים יגידו לי שאי אפשר להשאיר את ה-900 כי המזגנים החדשים לא ידברו איתה. מצידי אפשר להשאיר את ה-900 אפילו במוד "טיפש", שלא תדבר עם המזגן. יש אצלי פתח אחד קבוע בלי דמפר לצורך bypass תודה ! |
הפעולה היחידה שמבצע ה TAC900 מול בקר המזגן זה הפסקת פעולת המדחס והיחידה הפנימית (כמו שעושה בקר המזגן עצמו כשהוא מגיע לטמפרטורה הרצויה). מניח שה TAC910 עושה בדיוק את אותו דבר.
למיטב זכרוני ה TAC900 לא ממש מדבר עם המזגן (תקשורת טורית), אלא נותן לו חיווי דיסקרטי בלבד (רמת מתח) שאומר לו אם לפעול או להפסיק. אני מניח שקצר לאדמה אומר להפסיק מכיוון שמזגן ללא ה TAC900 (וללא החיבור) אמור להיות במצב עבודה. עריכה - ראיתי שבקר המזגן TAC640 שפועל מול ה TAC900 פועל גם מול ה TAC910 כך שככל הנראה שניהם מוציאים את אותו החיווי בדיוק ולא אמורה להיות בעיה. |
תודה רבה. אם אכן יש בקר מזגן אחד שעובד רשמית מול שני הדגמים, זה כנראה פותר את העניין.
קצת מפתיע אותי אם לבקר הדמפרים יש שליטה בינארית on/off על המדחס של המזגן, נשמע כמו חוג בקרה קצת אגרסיבי מדי. בעיקר כשהיום מתקינים את זה גם על מזגני אינוורטר. |
רכיב FRAM ספייר למסירה למי שצריך
הזמנתי 2 יחידות מהרכיב FM24C04 שמדובר בשרשור כאן לטיפול בתקלה האופיינית של ה-TAC900, משני מקורות שונים. אחת הגיעה, הורכבה ופתרה את הבעיה מיד. עכשיו הגיעה השניה באיחור קורונה טיפוסי.
לפי המפרט של הרכיב ובקצב של אלף כתיבות ליום, הצפי לקלקול הבא שלו הוא בעוד כ-300 מיליון שנה. עד אז יש לי כל כוונה לעבור דירה ולהשאיר את המזגן, אז אני לא צריך את היחידה השניה. אם מישהו עדיין מפעיל TAC900 ומגיע לשרשור הזה וצריך רכיב, יכול לקבל (מרכז הארץ). |
TAC900 יחידת בקרת הורים
עקב הפסקת חשמל התקלקלה לי היחידה אשמח לחלקים וידע איך לתקן את היחידה
ברוך נייד 0522357070 |
תודות למחקר של מיכאל הצלחתי לפתוח ולסגור את הדמפרים באופן עצמאי באמצעות הזרמה של 12V/1A לגידים 1 ו-2 של כבל Cat 5 שנכנס לחיבור ה-RJ45 של המנוע של הדמפר. (כנראה שניתן גם עם זרם יותר נמוך). חתכתי כבל רשת וסגרתי מעגל עם טרנספורמטור 12V/1000mA (של ראוטר).
גידים 1 ו-2 גם פותחים וגם סוגרים את הדמפר, ניתן לשלוט בכיוון הרצוי באמצעות היפוך של הזרם. אלתור זה אפשר לי להפעיל את המזגן כשהדמפרים הרלוונטיים פתוחים בזמן שאני מחכה לצ'יפ שיגיע מסין. ![]() |
ציטוט:
אם הזמנת צ'יפ מסין אז חבל על הזמן שאתה ממתין. כול מה שמגיע מסין זה זיוף, במקרה הטוב תקבל את הרכיב AT24C04C במקרה הרע תקבל רכיב שלא עובד. תזמין מספקים מורשים בלבד. מניסיון ! |
בוא לא נשים את כל הסינים בסל אחד. יש גם חנויות רכיבים בסין שמוכרות רכיבים אמיתיים.
|
נכון, אני הזמנתי מחברת LCSC אבל המחיר כולל משלוח כבר לא 1$ כמו באליאקספרס.
בכול מקרה אם מישהו צריך 2 רכיבים מוזמן לפנות אלי. https://lcsc.com/product-detail/FRA...-GTR_C9826.html |
מזמין לעיתים רחוקות מסיני בשם kynix. לא זול, ואני גם לא בטוח שזו בכלל חנות אמיתית (אין מחירים על כל המוצרים, וצריך לבקש הצעת מחיר. אחרי שמבקשם "פתאום" יש מחיר באתר. הוא יושב על סטוקים של אתרים אחרים כנראה)
אבל המבחר עצום, ויש דברים ישנים/נדירים/מודולים. עד כה הכל הגיע כמו שצריך, דברים עובדים, ארוזים כמו רכיבים והכל כמעט אמיתי כמו דיגיקי. |
| כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:45 |
הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©