|
|
||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||
למי צלצלו הפעמונים..-שאלה קצת מוזרה-נראה אותכם!
ראיתי היום כנסיה בכניסה לדרך עמק רפאים בירושלים,על גג הכנסיה מעין צריחון עם פעמון ממש יפה.
ומה שמיד עלה לי לראש זה..-מאיפוא הפעמון? זאת אומרת- האם היה מפעל ליצור פעמונים-{גדולים} בישראל? יש לא מעט כנסיות בארץ,מאיפוא הגיעו הפעמונים? בטוח יש כאן סיפור מעניין... ואם היה מפעל בארץ-מתי? איפוא? לי אין מושג!! |
הנה שני פעמונים איפה הם?
![]() |
הכנסיה בעמק רפאים
היא כנסייה ארמנית. למיטב ידיעתי - אינה פעילה.
|
הימני בגדרה, השמאלי איני יודע, נראה כמו מנזר (למרות שהספר מדבר על זכרון)
|
מה עם הפעמון באוגוסטה ויקטוריה
איך העלו אותו למעלה (אמרו לנו ששוקל כ 16 טון)
|
הפעמון הסדוק - זכרון יעקב
|
רגע רגע...
לפני שכולם "מתפזרים" ומבאים תמונות של פעמונים...-אפשר לקבל תשובות לשאלה?
|
איפה הוא נמצא בזכרון?
מלבד על עטיפת הספר לא מצאתי תמונות שלו ברשת.
|
עוד פעמונים
תמונות הפעמונים יכולות לעזור (אולי) להשיב על השאלות בתחילת האשכול
![]() |
יצחק זקסנברג
יצחק זקסנברג תעשיין וממציא ישראלי, יליד פולין (1880). זקסנברג שימש בצעירותו כמורה ומנהל ובית ספר אורט בוורשא שם נודע כחרש ברזל, אמן, צייר ויוצק. בבית היציקה שלו בפולין יצר בין השאר פסלים, פעמונים ופריטים נוספים. שנת 1924, עלה זקסנברג לא"י עם משפחתו מפולין ועם עלייתו פתח בית יציקה ברחוב סלמה ביפוזקסנברג ניסה לייצר ברזים וחלקים למשאבות מים להשקיית פרדסים וחלקי מתכת לבנייה כדי להחליף את חומרי היבוא בתוצרת עברית. מהכתוב לא ברור אבל יתכן שהוא יצר גם פעמונים פה בארץ. |
הפעמון הסדוק
הפעמון נמצא בזכרון יעקב, ליד גן המייסדים, הוא נראה כמו בעטיפת הספר רק שבינתיים צבעו אותו בשחור וקלקלו את מראו המקורי. הובא לזכרון מצרפת.
|
ארבעת הפעמונים של אוגוסטה ויקטוריה
לפי ויקיפדיה:
מגדל הפעמונים של הכנסייה מתנשא לגובה של כ-60 מטרים, ובראשו ארבעה פעמונים שמשקלם הכולל הוא 12 טון המרכזי מביניהם נוצק ב 1898. כיוון שיש במגדל פיר של מעלית אני מניח שלא הייתה בעיה מיוחדת להעלות אותם גם בטכניקות שהיו קיימות בזמן בנית המגדל שנחנך ב 1910. במקום אחר מוזכרים 3 מהפעמונים (אך סביר שיש 4 פעמונים כי הם מכוונים לצלילים: סול, סי, מי , רה). Jerusalem’s Augusta Victoria, Michael Wohlrab explains that the three bells were imported from Germany in the late 19th century. Getting them from Jaffa to Jerusalem cost twice as much as the trip from Hamburg to Jaffa because crews had to widen the road for the truck carrying them. ![]() |
מראה מקום, אל נא בזעפך
נדמה לי שענו לך. כמעט בכל מקום מסופר שהפעמונים יובאו מחו"ל. החבר'ה החכמים דכאן עברו אתך מגדל מגד, פעמון פעמון, ובכל מקום שמצאו - ספרו שהוא הובא. מה מניע אותך להיות כה בטוח שהיה בכלל מי שיצק פעמונים בארץ?
אבל הנה כמה פעמונים שהם 100% תוצרת הארץ: ![]() |
עד כמה שאני זוכר*
באוגוסטה ויקטוריה יש פעמון אחד , אבל אם אתה כותב , נכבד את תשובתך
* הייתי (על מגדל הפעמון) בקורס מורי דרך |
ירושלים גן סאקר
![]() |
ירושלים גן הפעמון
|
פעמון גדול
בבורמה פעמון מינגון גובהו 4.5 מטרים משקלו 90 וחצי טון. יצקו אותו ב 1808 נחשב לאחד משלושת הפעמונים הגדולים בעולם
![]() |
אוגוסטה ויקטוריה
אכן 4 פעמונים:
![]() כשעל הראשי מוטבעת שנת היציקה 1898: ![]() ואי אפשר בלי קצת נוף מהנקודה המיוחדת הזאת: ![]() ![]() אוגוסטה ויקטוריה - ויקיפדיה מגדלים בירושלים - כולל שעות פתיחה |
אם כבר הוכנסו לאשכול "פעמוני הקיבוצים" , אז אני מרשה לעצמי להכניס גם את
"פעמוני האניות" , שהם "נתח הסטוריה" שמלווה את כה"ש עד ימינו אלה...(כולל כ"ש חה"י) פעמון אח"י "געש" : פעמון ה- CHIPANA (אח"י "קשת" הראשונה לשעבר, וכיום בצי הצ'יליאני) : סקירה הסטורית קטנה בנושא זה : http://ahoy.tk-jk.net/macslog/ABrie...ShipsBells.html |
פעמונים מחיפה
מלבד הפעמון שהיה בחזית בית העם הטמפלרי במושבה הגרמנית, אני זוכר רק פעמונים בכנסיות.
להלן נציגים.1.אם מתאמצים ניתן לראות בחלק העליון את הפעמון של בית העם. מתוך ספרו של פרופסור בן ארצי, מגרמניה לארץ הקודש. 2,3 הפעמון בכנסיה הרוסית במגרש בין שדרות הנשיא, החורשה, והתשבי. 4,5 אחד מפעמוני המגדל של הכנסייה בסטלה מאריס. ![]() |
חסר עוד...
...הפעמון של השמש (שרת) , בבית הספר והפעמון של מחלקי הקרח והנפט.(כנראה שלושתם היו מאותו סוג) . מי מביא תמונה ?
בקשר לאוגוסטה ויקטוריה- מה שהזמן עושה לזכרון ! |
פעמון נפט ופעמון בית ספר
פעמון הנפט הוא מהאוסף הנוסטלגי של האספן יהודה אלכסנדר מהרצליה
![]() פעמון בית הספר הוא מסדרת בולי מוסדות חינוך בישראל (2005) עיצב חיימי קיבקוביץ ![]() |
מפגש עם המסילה בכניסה לבת גלים
אחד מארבעת הפעמונים המתריעים על הגעת רכבת והורדת המחסומים. לא מומלץ לעמוד ליד פעמון כזה כשהוא מצלצל.
![]() |
הפעמונים של הכרמליטיות בחיפה
בשנת 1894 הסתיימה הבניה של המנזר הראשון של הכרמליטיות בחיפה. המנזר נקרא זעורה. עקב הרצון להקים את בית חולים רמב"ם עברו הנזירות ב1936 למנזר חדש שנבנה במיוחד עבורן, בתחילת רחוב טשרניחובסקי בכרמל צרפתי. בחזית מנזר זעורה המהווה כיום חלק ממתחם מרכז רפואי רמב"ם, הותקנו שני פעמונים. הם כפי הנראה הועברו למנזר החדש. 1. גלויה של מנזר זעורה ובחזית הפעמונים. 2. חזית זעורה כיום, ללא הפעמונים. 3. הפעמונים במנזר ברחוב טשרניחובסקי מתוך הספר carmel in the holy land , editor silvano giordani, 1995 4. מגדל הפעמונים במנזר ברחוב טשרניחובסקי, צולם מאיזור כמאתיים מטרים דרומית למנזר זעורה. ![]() |
פעמון כנסיית "המלאך גבריאל"
בשכונת הרכבת - חיפה ליד מסעדת אבו יוסף.מעבר למסילת הברזל (נושקת לגדר הנמל שער מערבי ) .
כדאי לבקר בשכונה- מעוררת נוסטלגיה למה שהיה ולא יהיה ועוד ![]() |
בית העם כיום
![]() ![]() |
הפעמונים במנזר בטשרניחובסקי ממזרח
![]() |
באופן כמעט ודאי - לא
ייצור פעמונים בארץ התקיים רק לגבי פעמוני יד קטנים ופעמונים חשמליים מפלדה.
פעמוני כנסייה מכוננים לתו מוסיקלי מוגדר ומקצוע יציקת הפעמונים מסורתי, מצריך גוף ידע, מקום והון לא קטן. פעמונים ניתנו כמעט תמיד כתרומות או כהקדשה. היסטורית, עד למחצית הראשונה של המאה ה-19 יוצקי פעמונים יצקו גם תותחים (מברונזה). |
פעמונים נוספים בכנסיות חיפה
פעמונים נוספים בכנסיות חיפה
1,2 הכנסייה בדרך יוברט המפרי לאורך שפת הים, בין בת גלים למכון לחקר ימים ואגמים לישראל . בכנסייה חסר הפעמון הימני. 3,4 כנסיית המלאך גבריאל, רחוב א.ל. זיסו 12, תחנת הכרמל. צילום הכנסייה הוא ממזרח, הפעמון מדרום. 5,6 הכנסייה הלטינית המגינים 78-80. צילום החזית הדרומית, וצילום שלושת הפעמונים בצד הצפוני. 7,8 קתדרלת אליהו הנביא רחוב עין דור 23. ![]() |
מנזר יוחנן במדבר(הפעמון)
ההיתי שם לפני שבוע (המנזר הפרנציסקני באבן ספיר-ליד הדסה עין כרם)
תודה ל פייטוש ![]() |
ושוב פעמונים נוספים בכנסיות חיפה
1,2,3 הכנסייה המרונית , סמטת רובין
4,5 הכנסייה היוונית אורתודוכסית, פלי"ם 4. במקום הפעמון השמאלי, נמצא רמקול. 6,7 הכנסייה היוונית קתולית – בית החסד. מאחורי המבנה פלי"ם 6. 8,9 מנזר הנזירות מנצרת. עבאס 7. נראה שהיו במקור 2 פעמונים והשמאלי חסר. ![]() |
בכנסיה היוונית האורתודוקסית החדשה בחיפה
רחוב הפרסים 5.
![]() |
פעמוני כנסיות הם בדרך כלל מתרומות של אנשי הקהילה
כך זה בחו"ל וכך גם בארץ. לעתים התורם הוא אציל עשיר ולעתים הכסף נאסף ממאמינים. חלק מפעמוני ירושלים הגיעו מתרומות. ידוע סיפור של קבוצת צלייניות מרוסיה, בסוף המאה ה-19 או תחילת ה-120 ( שכחתי בדיוק) שהביאו עמן פעמון תרומה לכנסייה הרוסית בירושלים. הפעמון נארז באריזה דמוית חבית עגולה והצלייניות גילגלו אותו מיפו עד ירושלים.
בקשר למפעל של זקסנברג, אני כמעט בטוח שהוא לא עסק ביציקת ברזל במימדים כאלה גדולים. זה היה בבסיסו מפעל לחצנות, אם איני טועה. |
נצרת, כנסיית הבשורה
![]() |
עוד פעמון... סירנה של פעם, על מכוניות הכיבוי הראשונות
קישור לתמונה
בתחנת הכיבוי של תל אביב שירתו שתי מכוניות כיבוי "אנטיקות", האחת כונתה "מאירה" והשניה "מיכאל". ניתן להבחין בפעמון בתמונה. |
| כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:59 |
הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©