לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

גרסה להדפסה - עליך להתחבר כמשתמש לאתר על-מנת לראות גרסה רגילה של עמוד זה.
פרש (https://www.fresh.co.il/vBulletin/index.php)
-   צבא ובטחון (https://www.fresh.co.il/vBulletin/forumdisplay.php?f=20)
-   -   היסטוריה של סמלי טייסות בחיל האוויר (https://www.fresh.co.il/vBulletin/showthread.php?t=484189)

McKaby 18-08-2009 22:15

היסטוריה של סמלי טייסות בחיל האוויר

כאן אני אנסה לרכז את כל המידע שידוע לי לגבי היסטוריה של סמלי טייסות בחיל האוויר.
המקורות הם בינתיים שלוש:
1) כתבה בבטאון חיל האוויר

2) אשכול בפראש ראשון
אשכול שני בפראש

3) וויקיפדיה

והנה הרשימה:

טייסת דורסי הלילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
סמל טייסת עוצב על ידי רס"ן (מיל') אריה מוסקוביץ'. זה היה הסמל הראשון שעיצב מוסקוביץ' לחיל האוויר.
ציטוט:
"זו הייתה הפעם הראשונה שראיתי כלי-טיס מקרוב והתרשמתי מאוד מהגודל והעוצמה שלו", מספר מוסקוביץ', שאייר מאז עשרות ספרי ילדים שהפכו לקלאסיקה ואף מועמד על כך בימים אלו לפרס ישראל. "נחמיה הזמין אותי לטוס על אחד המסוקים ואני לא יכול לומר שהרגשתי כל-כך טוב", הוא נזכר בשעשוע. "למרות שהמסוק היה מגושם יחסית, נחמיה הטיס אותו כאילו היה זה מטוס-קרב ועשה איתו לופים משוגעים". מוסקוביץ' מתאר חוויה זו כמעוררת השראה: "מראהו החיצוני של המסוק ומעופו באוויר, הזכירו לי דמות של עוף מאיים ודרקוני", הוא מתאר. "לבסוף ציירתי ציפור מיתולוגית עם לשון-ארס שיוצאת החוצה ונחמיה התלהב מאוד. זה הסמל האהוב עלי מכל הסמלים שאיירתי במהלך השנים לחיל-האוויר ואני שמח שהסמל נשאר זהה עד היום".

טייסת 147
סמל טייסת עוצב ע"י רס"ן (מיל') אריה מוסקוביץ' בשנת 1978 (בעבר לא היה סמל לטייסת). בטיוליו באזור בסיס חצרים צפה מוסקוביץ' בקרב בין שני איילים במדבר. מהמחזה הזה שאב את השראתו לעיצוב הסמל. לסמל נוסף צבע צהוב כצבע חולות הנגב. האייל המכונף נחשב לסמל ייחודי, שכן חיה מסוג זה לא אופיינית לייצוגה של טייסת.

תלס"ם
תלס"ם (תובלה סער מסוקים), הגוף שקדם ליחשת"פ עד שנות ה-80. את סמל התלס"ם שבמרכזו עומד חד קרן המעופף, עיצב רס"ן (מיל') אריה מוסקוביץ'.
ציטוט:
"ישבתי עם מפקד היחידה, תא"ל (מיל') נחמיה דגן וציירתי סקיצה אחר סקיצה על הלוח וכך קרם הסמל עור וגידים", מספר מוסקוביץ'. "הצבע האדום בסמל מראה על הלחימה והצבע הכחול נבחר במטרה לייצג את חיל-האוויר". הבחירה בחד הקרן נבעה מהדמיון שראה מוסקוביץ' בין היצור לבין מסוק הסייפן ששימש את התלס"ם לתובלת קציני היחידה לתרגילי שטח. הדמיון בין השניים עלה, ככל הנראה, בשל האנטנה הגדולה שהזדקרה מגג תא הטייס של הסייפן ושיוותה לו צדודית של חד קרן. "זה הדבר הראשון שעלה לי לראש", הוא אומר. "חדי קרן הם יצורים מעופפים והיצור שציירתי ממריא מהקרן שבקודקודו, בדיוק כמו מסוק שממריא בעזרת הרוטור שעל ראשו". מסוק הסער של יחידת התלס"ם שעל זנבו התנוסס חד הקרן הוא בעל תצורה יוצאת דופן. מסתבר כי היצור התנוסס רק על צדו האחד של זנב הסייפן, בעוד בצדו השני של אותו הזנב, ניתן היה להבחין בסמל יחידת הניסוי, שלימים הפכה לטייסת "המסק"ר הראשונה". הדבר נבע ממחסור במסוקי סייפן, שאילץ את התלס"ם ואת יחידת הניסוי להפעיל במשותף את המסוק "בעל פיצול האישיות", כפי שכונה ביחידה. כאשר הפכה יחידת התלס"ם ליחשת"פ, בוטל סמל חד הקרן ועוצב סמל חדש תחתיו, כך שמזה 25 שנה, נחשב הסמל להיסטוריה רחוקה."

טייסת 101
סמל הטייסת עוצב על ידי טייס מח"ל בשם סטן אנדרוס (שנהרג מאוחר יותר) באחד מערבי הטייסת, והטייסים שהיו איתו החליטו לבחור את המספר 101 כמספר הטייסת. מודי אלון לא אהב את הסמל והציע להשתמש בעקרב כסמל הטייסת. הטייסים דחו את הצעתו, ולאחר הקמת טייסת 105 מתוך טייסת 101, נבחר העקרב לשמש כסמלה.

טייסת עקרב
סמל הטייסת נבחר כעקרב כזכר לסמל שהציע מודי אלון לטייסת 101, שביכרה על פניו את סמל הגולגולת המכונפת.

טייסת נמרים
ציטוט:
טייסת "הנמר המעופף" הוקמה בשנת 1967. מטוסי הסקייהוק כבר הגיעו, אך בחירת סמל הטייסת התעכבה מפני שלא אושרה הצעת הסמל בו חפצו חברי הטייסת: ציור של דמות דרקון מאיים, בדומה לסמל הנוכחי של טייסת "הדרקון המעופף". "העסק נגרר, אך לא רצינו ששום מטוס ימריא ללא סמל, לכן החלטתי לנסות לקדם את הנושא, כדי שהמטוסים יטוסו עוד באותו היום", מספר בחיוך מפקד הטייסת בזמנו, סא"ל (מיל') יוסי שריג. "ניגשתי למשרטטת שהכרתי ויחד התחלנו לחפש איור חלופי לסמל הדרקון בתור בדיחה. חפרנו יחד בעיתונים ובחוברות קומיקס ישנות עד שמצאנו ציור של נמר שמצא חן בעינינו", הוא ממשיך. שריג וידידתו לא חשבו שמשתתפי דיון המטה האחראי על אישור הסמלים, ייקחו את סמל הנמר המוצע ברצינות. הוא מסביר כי הם הציגו את הסמל במטרה להתריס בפני דיון המטה ולהוכיח שאין חלופה מלבד סמל הדרקון. "שעה לאחר שהצגנו את הציור, יצא נציג מהישיבה והודיע לנו שסמל הנמר התקבל", מספר שריג. "היינו המומים", הוא צוחק. "רצינו לטוס על המטוסים החדשים. חיכינו בקוצר רוח לסמל טייסת, לא משנה איזה, העיקר שנוכל לעלות כבר לאוויר ובסוף יצא שנתקענו עם הסמל מחוברת הקומיקס". טייסי הטייסת לא האמינו תחילה כאשר התבשרו על החדשות המפתיעות, אולם התעשתו במהירות ורצו למטוסים, שחיכו להם בשדה. "אני טסתי על המטוס הראשון של הטייסת החדשה עם סמל הנמר הטרי". מספר סא"ל (מיל') שריג. "חשבתי בזמנו שאם ירצו לשנות את הסמל בעתיד, אז פשוט ישנו. בכל מפגש טייסת מאז, חזרתי ואמרתי להם שזה בסדר להחליף את הסמל". על אף שאישר שריג את ההחלפה, סמל הטייסת נשאר בין היחידים שלא השתנה כלל עד היום ולא עבר אף "רענון". על אף הסיפור הנדיר של התגלגלות הסמל, לאחר זמן מה התגלה כי דמות הנמר המצויר התנוססה גם על גבי זנבות אחרים בעולם. מסתבר כי טייסת מתנדבים אמריקאים (AVG - Flying Tigers, הפעילה מטוסים P-40 ) שפעלו בסין בשנות ה-30 של המאה הקודמת, בחרה גם היא בדמות נמר מחויך לעופף על-גבי זנבות מטוסיה.

טייסת דרקון (אדומה)
סמל(משמאל) של טייסת צרפתית Escadrille 1 EC 2/2 שכינויה בצרפת הוא קוט ד'ור (חוף זהב). בשנת 2007 הטייסת נסגרה ועל בסיסה הוקמה טייסת EE 5/2 שמפעילה מטוסי Alpha Jet.

טייסת הדרקון משתמשת בסמל של טייסת צרפתית.
הטייסת אימצה את סמל הדרקון המעופף (או בעצם ה'כימרה' - מפלצת אגדית) שהיה סימלה של טייסת צרפתית Escadrille 1 EC 2/2 שכינויה בצרפת הוא קוט ד'ור. זו היתה בין היתר טייסת אורגאנים וכנראה שזה היה האופן בו חיל האויר נחשף לסמל. עד ל- 1969 לא היה לטייסת (גף בעבר שהפעיל מטוסי מטאור ומוסקיטו) סמל . ב-1969 עם קליטת מטוסי עיט מדגם H עוצב הסמל וטייסת הפכה לטייסת עיט השלישית.

טייסת פטישים
המטוסים הראשונים שהטייסת היו B-17 המצר המעופף שכינויהם בארץ היה "פטישים", בתקופה יותר מאוחרת הטייסת הפעילה מטוסי קורנס. מילה קורנס היא נרדפת לפטיש, לכן כולל הסמל פטיש. הסמל עוצב ע"י אנשי הטייסת.

טייסת 123
סמל מכיל אות אנגלית B שבאה לרמוז על שם חברת המסוקים שאותם טייסת הפעילה בעבר – Bell-212

טייסת צרעה
סמל טייסת צרפתית Escadrille SPA 89

סמל הועתק מסמל טייסת צרפתית Escadrille SPA 89

טייסת 124
סמל הועתק מסמל של יחידת מסוקים צרפתית שפעלה באלג'יר (איזה?).

טייסת 133
סמל טייסת הועתק מסמל של טייסת אמריקאית (איזה?).

יחידות ל"א
מקורו של הסמל בארה"ב. הסמל הוא בינלאומי לכל הנושא של לוחמה אלקטרונית, לאירגונים שעוסקים בו וכו'. במלחמת העולם השניה, ביחידות הראשונות של לוחמה אלקטרונית של בנות ברית קראו למפעילי הציוד תקשורת של האויב בשם קוד Raven (עורב) שנכנס לסלנג צבאי כ- Crows (עורבים) או Old Crows . והשם המוזר התגלגל לסמל משעשע.

טייסת עטלף
סמל עטלף נלקח מטייסת אחרת שהפעילה מטוסי מוסקיטו.

יחידת 669
יורם שחר ואבנר אילנאי שעמדו בראש צוות ההקמה של היחידה, נתקלו בתמונת החתול עם העיניים הירוקות והיא שבתה את לבם. הגרפיקאי אלי צרפתי עיצב את הסמל וכל שנותר היה למצוא הסבר מלומד לקשר שבין החתול ללוחם החילוץ. המספר שניתן ליחידה, 669, נבחר מתוך מאגר מספרים פנויים משום שדמה ל-269, שהיה מספרה של סיירת מטכ"ל באותה עת.
.
.

צנחן1 18-08-2009 22:34

ציטוט:
במקור נכתב על ידי McKaby

טייסת 147
סמל טייסת עוצב ע"י רס"ן (מיל') אריה מוסקוביץ' בשנת 1978 (בעבר לא היה סמל לטייסת). בטיוליו באזור בסיס חצרים צפה מוסקוביץ' בקרב בין שני איילים במדבר. מהמחזה הזה שאב את השראתו לעיצוב הסמל. לסמל נוסף צבע צהוב כצבע חולות הנגב. האייל המכונף נחשב לסמל ייחודי, שכן חיה מסוג זה לא אופיינית לייצוגה של טייסת..

הכונה כמובן ליעלים, ולא לאיילים (שאינם מצויים כלל בטבע בארצנו).

amirsgv 18-08-2009 22:34

תיקונים והערות

א. לגבי ט.123, הטייסת הפעילה בל 205 הרבה לפני האנפה (בל 212), כך שה-B בא אם כבר לרמז על מסוק זה ולא על האנפה.

ב. ההערה לגבי טייסת הדרקון קצת מטעה, בהתחשב בעובדה שלאחר הפסקת השימוש במטאורים בטייסת למשימות לילה, הטייסת לא הייתה פעילה משהו כמו 10 שנים ...

ג. טייסת הפטישים - הסמל כלל פטיש עוד במלחמת העצמאות, כאשר הפנטום עוד לא עלה על שולחן השרטוטים ...

amirsgv 18-08-2009 22:35

מן הסתם

אבל בפרסומים שונים הטייסת מוצגת כ"אייל הנוגח".

צנחן1 18-08-2009 22:40

טוב, אם אפשר חד-קרן וכימרה אז כנראה אפשר גם איילים, למרות שהאיור מראה בפירוש יעלים. ::7 .

McKaby 18-08-2009 22:57

ציטוט:
המטוסים הראשונים שהטייסת הפעילה היו B-17 המבצר המעופף שכינויהם בארץ היה "פטישים"

המשפט הזה מתיחס לתקופת מלחמת העצמאות

amirsgv 18-08-2009 23:02

תראה מה כתבת

אתה כתבת "מילה קורנס היא נרדפת לפטיש, לכן כולל הסמל פטיש"
לכן אפשר להבין שבגלל הקורנס שמו בסמל פטיש, וזה לא המצב

yaari 19-08-2009 10:45

קישורים נוספים מהפורום:
1. טייסת האחת (וראה בעיקר את התייחסותי שם, מס' 32).
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...1#post294642 4

2. טייסת 107 (החל ממס' 17):
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...7#post124622 9
ותוספת שלי להתפתחות הסמל, כפי שמופיע בתחילת ספר ההיסטוריה של הטייסת (דף משנת 1971):

וכיום (וסמלים נוספים של טייסות):
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...E9%E9%F1%FA+107

shruki 19-08-2009 10:59

יש גם יש

http://he.wikipedia.org/wiki/אייל_הכרמל

הערה לאמיר- זה לא אייל נוגח, אלא איל נוגח, וזה יכול להסביר את הבלבול. איל- AIL הוא זכר הכבשה, בעוד אייל AYAL הוא בעל חיים עם קרנייםמסועפות. מכאן שיכול להיות בהחלט שהכוונה לאיל ולא לאייל ואין טעות בתמונה, והיא פשוט מעט מוגזמת, מה שיכול ליצור בלבול.

למשל כאן- כבש עבדקן הרעמה -

אגב, על אילי ניגוח מתקופות קדומות יותר, אכן היה ראש של איל.

עד כאן זואולוגיה.

McKaby 19-08-2009 11:06

קיבלתי

winner 19-08-2009 11:20

ועוד קצת זאולוגיה..

איל ניגוח וגם הזכר של הכבשה באנגלית הוא Ram
החייה שעל סמל הטייסת היא בהחלט יעל זכר (שזו חיה מרשימה בפני עצמה)

ובילבול זאולוגי נוסף - החיה שבסמל טייסת ה-"נמרים" היא טיגריס (Tiger באנגלית ואין לו שם עברי,כנראה בגלל שאף פעם לא חי פה באיזור) ולא נמר (Leophard) שכמו היעל, היה כאן תמיד אבל נמצא בסכנת הכחדה.

קפטן ווילארד 19-08-2009 13:07

אני חייב לציין שאני מקנא בכחולים...

האם מישהו מכיר סיפורים על ההיסטוריה של סמלים מחוץ לחיל האויר?
כדי שאנחנו, היבשתיים, לא נרגיש מקופחים (כמו שאנחנו מרגישים בד"כ |בוכה| )

McKaby 19-08-2009 13:40

תודה רבה על קישורים נוספים.

מידע מעניין שפיספסתי.
רק עכשיו שמתי לב שטייסת ספיטפייר השלישית היא 107 והמספר הזה מופיע על הסמל שלה (הודאות לתמונה שצירפת).

עמי דקל 19-08-2009 16:37

טייסת ל"א בחיל האויר התאילנדי

לפני כחצי שנה עבדתי עבור חיל האויר התאילנדי בטייסת הל"א נתקלתי בסמל הטייסת שלהם לא הבנתי את הקשר שבין ה"עורב"לטייסת עד שקראתי את הקישור שנוגע לטייסות ל"א בעולם][I[IMG

עמי דקל 19-08-2009 16:42

שליחת הפייצ'

אם מישהו מוכן להדריך אותי איך שולחים תמונות באתר אני אשלח את תמונת הפייצ'

McKaby 19-08-2009 18:11

זה לא בעיה:

יוסיפון 19-08-2009 18:20

ממש לא מתאים להטות את השירשור הזה.
יש מספיק סמלי יבשה עם מסורת עתיקת יומין ומכובדת אפילו יותר מאלו המוזכרים כאן.
תוכל לחפש מידע בפרום.

קפטן ווילארד 20-08-2009 10:05

צודק, קיבלתי.

Soloavia 20-08-2009 10:52

תוספות

הסמל של טייסת העמק מורכב מסהר ונשר - הסהר מסמל את "הסהר הפורה" - מקום שהיה בטוח המטוסים שפעלו בטייסת, והנשר - מקורו בבקבוק בירה נשר (העליתי בזמנו אשכול בנושא).

סמל טייסת הדיה - מקורו בסמל חברת גרומן

ליחידת הל"א יש כינוי נחמד "העורב האורב"

באיזשהו מקום יש לי צילומים של גילגולי סמל טייסת הדקוטות וטייסת הבז הראשונה.*

McKaby 20-08-2009 14:58

צחי, אתה גדול!
איזה כייף לגלות דברים מעניינים כאלה.
עכשיו לפי סעיפים.
לגבי הסהר הפורה, אם לשפוט לפי מפה הזאת של האזור הסהר הרי קצת הגזימו עם הטענה שיש להם טווח טיסה כזה.

עם נשר של הבירה זה מדהים. האם אתה יכול להגיד לי יותר בדיוק באיזה אשכול לחפש את הסיפור.
כי באמת מעניין שבירה הייתה השראה לסמל טייסת.

שמתי לוגו גרומן וסמל טייסת והכל עכשיו ברור. תודה.

לגבי טייסת הבז הראשונה. יש לי כמה השערות, אין לי מושג אם אני צודק או לא. יהיה מעניין אם תוכל להציג כאן את סיפור סמל האייסים.
באשכול אחר סופר רק על סמל מזויף של בזים:

סמל מזוייף

גם סמל דקוטות מסקרן.

ציטוט:
ליחידת הל"א יש כינוי נחמד "העורב האורב"

נראה לי לאתר חיל האוויר הייתה איזה "פליטת פה" בנושא |חצי-חיוך|
לינק לידיעה באתר חיל האוויר

.
.

NehemiaG 20-08-2009 15:15

לא פליטת פה אלא פרסום מכוון על יחידה "עורבי השחקים". מספר היחידה מסווג, כמובן, כמו שאר מספרי היחידות בחה"א (ובצה"ל. בחה"א כמעט תמיד ייקראו ליחידות, הטייסות והבסיסים במספרן, להבדיל מנפוץ בירוקים... אני בטוח שיש די ירוקים שלא יודעים את מספר היחידה שלהם, אבל בחה"א דווקא לא תמיד יודעים את שם היחידה...).

לגבי מה שצחי אמר על טייסת העמק - למוסיקטו ששירת בטייסת העמק בעת הקמתה היה טווח של 2,400 ק"מ.... עם חימוש מלא!

שלח 20-08-2009 15:24

2253 ק"מ עם 453 גלון דלק
3065 ק"מ עם 620 גלון דלק
כמובן שתי האופציות בשימוש עם מיכלים נתיקים.
משקל מירבי כמעט 22 אלף פאונד, אפשר לחשב עם הטווח הוא עם חימוש או בלי חימוש. עם פצצות בנקודות תליה או בלי.

McKaby 20-08-2009 15:33

אגב מה הקשר בין סמל עטלף לעובדה שטייסת הפעילה מטוסי מוסקינה, היה להם שם שני?

McKaby 20-08-2009 15:38

הנה עוד עורב עם כיתוב לאוסף.

היה להם טווח רציני ליתושים האלה.

DenisTs 20-08-2009 16:35

הסמל העדכני של 118...
הציפור שונתה מעט.

McKaby 20-08-2009 17:50

האמת אני לא רואה הבדל.

Flying-Wing 20-08-2009 22:51

לפחות היית מציין שאת הסמל הראשון והמקורי של 109 לקחת מהאתר שלי |רשע2| .
אני חושב שאני היחידי בעולם שיש לו את הסמל הזה תודות לאבא שלי שהוא אספן מלידה |לב-מחייך| .

McKaby 21-08-2009 06:04

עמוס, אכן הסמל מאוסף שלך.
והטעות שלי שלא ציינתי את זה
אין בפירסום תמונות באשכול הזה כל טענה מצידי שהם כולם מאוסף שלי, חלקם אכן נלקחים מהאתרים שונים ברשת.
בהזדמנות זאת אני רוצה לציין שיש לך אוסף יפה ומעניין.

yoav_b 21-08-2009 09:47

תיקון והערה

ציטוט:
במקור נכתב על ידי amirsgv
א. לגבי ט.123, הטייסת הפעילה בל 205 הרבה לפני האנפה (בל 212), כך שה-B בא אם כבר לרמז על מסוק זה ולא על האנפה.

האות B מתייחסת למסוקי Bell-47G שהופעלו בזמנו טייסת.

NehemiaG 21-08-2009 11:03

נראה כמו אותו הסמל בגרסת השבלונה לצביעה על המסוקים.

amirsgv 21-08-2009 16:15

שאלה

האם אתה מכיר תמונה של בל 47 עם סמל הטייסת ? יש ברשותי חוברת צילומים שהטייסת הוציאה בתחילת שנות ה-90', במלאת לה 25. יש שם צילומים של בל 205 עם הסמל, אבל צילומי הבל 47 שם הם ללא הסמל.

yoav_b 21-08-2009 21:07

סמל הטייסת

אכן, גם בתצלומים שברשותי (ובכלל זה התמונה המצורפת) המסוקים מופיעים ללא סמל טייסת.
בכל אופן, הסמל התקבל בשנת 1966 בעת שהטייסת שוייכה לבית הספר לטיסה, כפי שמרמז הלפיד שבמרכזו.

McKaby 22-08-2009 09:32

נראה מוזר שכאשר טייסת הצטיידה במסוקי סיקורסקי עדיין נשאר הסמל שקשור ל-Bell

NehemiaG 22-08-2009 19:28

כמו שאמרתי בעבר ליוסיפון - יש דברים שלא משנים, כי בחה"א נוטים לשמר מסורת והיסטוריה.

OINT 22-08-2009 20:25

הסמל היה שייך לטייסת 110

שהפעילה גם מוסקיטו בגרסת הקרב-לילה שלו (מס' מטוסים מדגם זה נצבעו בשחור). מכאן השימוש במוטיב העטלף בסמל.
טייסת 119 הוקמה כטייסת מטאור NF-13 ללוחמת לילה. כאשר 110 נסגרה כטייסת מוסקיטו הועבר הסמל ל-119 ומאוחר יותר נפתחה 110 מחדש כטייסת ווטור וסמלה שונה לגרסה הדומה לגרסתו הנוכחית.

McKaby 22-08-2009 23:38

תודה.

mike79 24-08-2009 15:37

הפאטץ' התאילנדי

במשך לבקשתך לעלות את הסמל התאילנדי

האזרח 24-08-2009 19:12

כל הסמלים של ח"א הפולני והטייסות

http://www.air.radom.pl/eng/badges/badges.htm

אם יש אתר משלנו של סמלי הטייסות שלנו (לא בלשון הקודש, כי הם לא שולטים טוב בעברית...)

הם מבקשים בתמורה.|חצי-חיוך|

KRIDoron 24-08-2009 20:10

רק שלא יראו את זה:

ציטוט:
במקור נכתב על ידי McKaby
טייסת נמרים

.

עוד יחשבו שהעתקנו מהם...

Flying-Wing 24-08-2009 22:29

McKaby 24-08-2009 22:29

Flying-Wing 24-08-2009 22:32

שמת לב שענינו באותה שניה? חחח...

האזרח 24-08-2009 22:49

תודה, מה שנקרא תאום של ח"א...

yaari 26-08-2009 10:09

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Flying-Wing
שמת לב שענינו באותה שניה? חחח...

עמוס, אני , לעומת זאת, שמתי לב שיש לתקן משהו בדף.
ראשית, לא היו ב"טייסת אבירי הזנב הכתום" קורנסי 2000
שנית, המושג "טייסת אבירי הזנב הכתום" החלה רק בתקופת הקורנסים. אם אתה רוצה להשליך את הכינוי גם לתקופות קודמות (זכותך) אזי כדאי לצרף לאותה שורה גם את הסמל המופיע 3 שורות מתחת (The 3rd Spitfire עם המספר 107) . ראה גם את הצילום שצירפתי בהודעה מס' 19 באשכול זה.

Flying-Wing 27-08-2009 00:37

תודה יערי היקר, לקחתי לתשומת ליבי אתקן בימים הקרובים בעזרת השם.

McKaby 05-09-2009 20:03

כתבה שניה מהסידרה - סיפורי סמלים

בטאון חיל האוויר פירסם ביוני כתבה שניה על היסטורית עיצוב סמלי יחידות בחיל האוויר.
סופר על סמלי טייסות פטישים, פילים, מגיני המערב, בינלאומית, מערך נ"מ, 669.
מי שלא ראה את זה בבטאון עצמו הנה סריקה (כאן אני רוצה להדות לחבר שלי על מלאכת הסריקה).

Soloavia 13-06-2011 00:06

מצא את ההבדלים...

17th Troop Carrier Squadron / 17th Tactical Airlift Squadron

טייסת 'מגיני הערבה'

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילהתמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
טייסת 'עוף החול'

McKaby 21-06-2011 19:44

Good !

NehemiaG 21-06-2011 19:59

רק אציין שהסמל הימני התחתון מעולם לא היה סמל טייסת.

McKaby 18-07-2011 21:53

טייסת אבירי הזנב הכפול

מצאתי באחד האשכולות מקור לציור יחודי על צד הפנימי של זנבות מטוסי הטייסת.

מתברר שהאפרוח הישראלי הושאל ממטוסים של כנף 33 של חיל אויר אמריקאי בבסיס איגלין (33d Fighter Wing, Eglin Air Force Base, Florida). רק שלנו מסתכל בשתי עיניים ויותר חייכן.

מה שנשאר זה לברר איזה סמל בכחות אויר אמריקאיים(חיל אויר, נחתים, צבא, צי וכו') נתן השראה לסמל טייסת. אני מצאתי 2 מועמדים לתפקיד הזה:
Marine Attack Squadron 231 (VMA-231)

או

116th Air Refueling Squadron

amirsgv 18-07-2011 22:04

העליון אינו מחא"א אלא מהזרוע האוירית של המארינס

McKaby 18-07-2011 22:14

צודק. שיניתי את המשפט.

McKaby 19-07-2011 21:30

השאלה נוספת הפעם בנ"מ

USAF 173RD TACTICAL RECONNAISSANCE SQUADRON

להשוואה סמל יחידה ישראלית - גדוד נ"ם

strong1 20-07-2011 15:12

הוקאיי, מתוך בטאון ח"א ישן

פאשלה נדירה של הצנזורה בעת ההיא, בה היה נהוג להחמיר ולהקפיד

Soloavia 01-10-2013 19:14

ובאופן מפתיע ולמרות ספרי המורשת....

הסמל של טייסת 109 דומה באופן מחשיד לסמל של טייסת אמריקאית ותיקה - 12th Reconnaissance Squadron שהוקמה במלחה"ע ה-1 (זאת לא טעות).

נתקלתי בסמל הטייסת במהלך ביקור בגרמניה והדימיון בהחלט הפתיע אותי. כיום הטייסת מפעילה מל"טים.

אגב הסמל הנ"ל שהובא קודם - היווה, עפ"י ספרי המורשת, אחת ההצעות לאחת מטייסות הבז.

0_o 02-10-2013 16:13

סמל עליון שמאל ושני הסמלים למטה הם סקיצות מוקדמות של הפאצ' המקורי של ט.133?

The Sniper 03-10-2013 12:37

מקורות?

0_o 03-10-2013 15:48

אילו מקורות אתה רוצה?
שאלתי שאלה.
התמונה הזאת צורפה ע"י משתמש אחר ולא ראיתי שמשהו ענה לגבי שייכות שאר הפאצ'ים.

Flying-Wing 22-10-2017 23:36

כך נוצר סמל טייסת הבזים הראשונה אבירי הזנב הכפול כשמה.

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:45

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.

כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©