|
|
||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||
לוחמי העילית של ממשלת אל-מאליכי מדגמנים נועזות וגבורה...
התמונות הבאות צולמו ע"י AP, בשיתוף פעולה מלא של הפיקוד הצבאי המקומי, שאף סיפק להם חיילים שדגמנו עבורם. למותר לציין, שאין כל לחימה באותו אזור בזמן הצילומים, ותכלית התמונות היא להבהיר לעולם שמדובר בכוח צבאי מצוייד היטב, מאומן ומיומן.
התמונה הראשונה נראית סבירה לחלוטין: הבעייה שלנו מתחילה בתמונה השנייה (תמונה שהוזמנה ע"י הפיקוד הצבאי, כזכור). אנא שימו לב לחייל האחורי הכורע במיומנות (ואני אפילו לא מתייחס לכך שהקנה שלו כנראה מכוון לראשו של החייל הכורע לפניו...) -------------------------------------- אני מודה ומתוודה שאיני משתייך לאלה שחושבים שהעדר שפצורים מאגניבים, העדר וואסח על הנשק, והעדר גומיות בנעליים, מעידים בהכרח על חוסר מקצועיות - אבל גם אני יודע למתוח את הגבול כשזה מגיע ללחימה בכפכפים... אני לא מצפה מהם להיות מדוגמים למסדר יציאה, אבל לפחות כשהם מצטלמים לסט תמונות שתכליתו להראות כוח לוחם מערבי ומקצועי, שיביאו איזשהו סוג של נעליים (גם נעלי גלי זה בסדר - רק לא כפכפים...). במחשבה שנייה, המסורת המזה"תית מחייבת השלכת הנעליים בזמן הבריחה המבוהלת, ואין ספק שכפכפים הם נוחים יותר למשימה, מאשר נעליים... אין ספק, החבר'ה האלה יראו לדאע"ש מאיפה משתין הדג... |
טוב, עכשיו אני מבין איך ISIS הצליחו לכבוש את מרבית עיראק...
עם איך שהחיילים האלה נראים, גם לוחמי סיירת קריה היו מצליחים לכבוש את עיראק.
|
למה אתה מלכלך אורי, היה לו פטור מנעליים אז מותר לו קרוקס...
|
צבא עיראק סבל מבעיות מוטיבציה מיום הקמתו,הבריטים הקימו עפ"י הסכם צבא עיראקי ומקביל הקימו "צבא" פרטי שאויש מנוצרים וכורדים שבעצם היה בעל מוטיבציה גדולה יותר ושימשו רסן לפנטזיות הלאומנות העיראקית.לאורך ההיסטוריה העירקית השיעים סלדו משרות צבאי בעיקר מסלידתם מההנהגה הסונית השלטת שהשתמשה בכוחה מול הרוב השיעי.
היום בעירק מתקיים צבא "מודרני" בחסות מערבית אבל עם מוטיבציה במרתף,אל מאליכי הוא שיעי ומייצג את האופוזיציה לסאדמיות הסונית ,השלטון האל-מאליכי התקיים על כידוני האמריקאים ממש כמו השלטון הסוני של פייסל שהתקיים על כידוני הבריטים. עיראק מאז ומעולם היתה מדינה של אתננים פוליטיים וכלכליים ללא עמוד שידרה מקשר,מורכבת מיריבויות אתניות ודתיות בלתי ניתנים לגישור. הקרב האמיתי יתנהל בעתיד בין צאצאי בריגדות באדר השיעיות שחדרו לדרום עירק מאיראן,האספסוף הסלפי שמגיע מכל-עבר והכוחות הכורדים.הצבא העירקי בעת ההיא ימשיך כניראה לדגמן....... |
ובינתיים...:
דיווח: צבא עיראק השתלט חזרה על תכרית http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4535442,00.html |
ואנצל את הדיון ואת ידיעותיך כדי לשאול, מה "איכותם " של הלוחמים הכורדים?...
האם יש להם מספיק כח לעמוד מול אותם ברברים סלפים/סונים?....
מי בכלל מצייד אותם (ידוע לי על קשריהם עם ישראל אי שם בשנות השישים או השבעים אולם מה מאז?... מסתמן שדווקא הם מצטיירים כנורמאליים באזור.... |
הפשמרגה מונים כמה רבבות לוחמים. הציוד שלהם מגוון ואינו אחיד.
בשעתו הם אומנו בידי האמריקנים (CIA וכוחות מיוחדים, אבל גם הצבא הממשלתי אומן בידיהם, וראינו איך זה נגמר...:)), והם שולטין באופן רצוף ברצועת קרקע בצפון המדינה, כבר יותר מעשרים שנה, שברובן היו שקטות למדי (דבר בעל משמעות רבה להתארגנות והצטיידות). יש ברשותם מאות כלי רק"מ, אבל לא ברורה מידת האימון שלהם בהפעלתם. באשר לקביעה כי הם הגורם השפוי היחיד באזור - היא נכונה חד משמעית. ברזאני הבן (מסעוד) מוכיח שאינו נופל במאומה מאביו, ובנה מערכת שלטונית יציבה וחזקה, שהוכיחה עצמה ואף אפשרה להם להתחזק ולהתבסס כלכלית בעזרת יצוא מנפט (בניגוד לעמדת אובמה וקרי, כמובן...). |
"השתלט..."
צבא עיראק: "השתלט" על תכרית בדיוק כמו שהרגע חזרתי מדייט לוהט עם בר רפאלי...
קודם כל אין דבר כזה צבא עיראק, אין להם שרשרת פיקוד, אין להם רמטכ"ל, אין להם כוח סדיר ברמה נורמאלית, אין להם כלום. מה כן יש להם? יש להם לא מעט עיראקים שעובדים למען הצבא, והם חושבים שהם חיילים, ועליהם מפקדים יועצים מארה"ב, שמרוויחים בחודש את מה שאני ואתה לא עושים גם בשנה. אז אם אתה קורא לזה צבא, כן... צבא עיראק האדיר כבש בחזרה את תכרית (וכמה זמן עד שהיא תיפול שוב?). מיותר לציין שמזה כבר שבועות האמריקאים מבצעים אלפי גיחות עם הפרדטורים שלהם, כמובן שזה לא ייחשף בתקשורת. לאמריקאים יש נטיה לא להודות באמת המרה שהם נכשלו בעיראק, אז הם רוצים לגמד את המשבר במאמץ המירבי. |
אתה טוען שיש לך איזה מקור סודי לגבי הגיחות של האמריקאים? כי אפילו ב-YNET זה מופיע.
|
אתה תמים, או שאתה צוחק?
צריך להיות מאוד תמים בשביל לא להאמין שהאמריקאים מבצעים תקיפות בעיראק.
דבר שני (כי אתה אוהב הוכחות), בשידור החדשות היום בערוץ 10 היה הצהרה של דובר המדינה של ארה"ב שציין כי אכן יש שימוש במזלטי"ם חמושים בעיראק. *בבקשה אל תגרום לי לתת לך לינק, תחפש בעצמך. |
A U.S. official confirmed to CNN that armed American drones started flying over Baghdad in the previous 24 hours to provide additional protection for 180 U.S. military advisers in the area. Until now, U.S. officials had said all drone reconnaissance flights over Iraq were unarmed.
Using the drones for any offensive strikes against insurgent Islamic State in Iraq and Syria fighters would continue to require approval from U.S. President Barack Obama. http://edition.cnn.com/2014/06/27/w...st/iraq-crisis/ |
עכשיו כשאני קורא את התגובה שלך אני ממש צוחק.
אם תשים לב, כתבתי שזה מופיע אפילו ב-YNET, ולכן לכתוב "מיותר לציין שמזה כבר שבועות האמריקאים מבצעים אלפי גיחות עם הפרדטורים שלהם, כמובן שזה לא ייחשף בתקשורת" זה מגוחך. |
ואתה מאמין לכל מה שדובר ממשלת ארה"ב אומר לתקשורת?
אז אתה בטח גם מאמין שלצה"ל אין מלטי"ם חמושים (כי עדיין לא הצהרנו על זה).
סליחה אתה לא תמים, אתה כבש. *ארה"ב מחזיקה כוח עצום של כלי טיס בלתי מאוישים באיזור המזרח התיכון, מרביתם משמשים לתקיפה. אתה באמת חושב שעד היום הם לא השתמשו בזה נגד ISIS? -ולמה לעזאזל הם ישתמשו בפרדטורים חמושים למשימות פטרול ולא תקיפה? וואו. |
תשמע, אני מנסה בפעם האחרונה כי אני באמת לא מבין איך אתה כותב מה שאתה כותב.
תקציר- כתבת- "מיותר לציין שמזה כבר שבועות האמריקאים מבצעים אלפי גיחות עם הפרדטורים שלהם, כמובן שזה לא ייחשף בתקשורת". מסקנה מדבריך אלו- יש גיחות, לא מספרים בתקשורת. אני שואל- האם אתה טוען שיש לך מקור סודי? כי אתה טוען למידע שלטענתך לא מופיע בתקשורת. מיד לאחר מכן אני כותב לך כי אפילו ב-YNET העלוב הסקופ המדהים שלך כבר היה כתוב. ואז אתה כותב "בשידור החדשות היום בערוץ 10 היה הצהרה של דובר המדינה של ארה"ב שציין כי אכן יש שימוש במזלטי"ם חמושים בעיראק.". שזה קצת סותר את מה שכתבת למעלה, שהתקשורת לא חושפת את הגיחות האמריקאיות. |
הכורדים אכן מגלים יוזמה והחלו למכור נפט באופן ישיר בניגוד להסכם החתום.
עדות על אנשי בראזני שמעתי בזמנו ממכר שהלך כבר לעולמו יורם המזרחי ז"ל ששהה באזורים הללו ב"שליחות" באותן שנות ה70,הוא התרשם מהם כלוחמים מעולים שסבלו ממחסור בחימוש.הכורדים בכלל שמשו את כל אורחי האזור מהאמפריה העותמנית דרך הבריטים ועד לקואליציה האמריקאית כלוחמים. כיום הפשמרגא הינו חלק מדיוויזיה 2 העיראקית המוצבת במוסול הם מצויידים היטב בנשק אמריקאי ורוסי (חלקו מהתקופה הסובייטית) כולל טנקים ומסוקים אורי. http://online.wsj.com/articles/isla...ital-1402562192 |
מק, אין לי מקור סודי...
מלבד להיגיון בסיסי.
|
למי אימון וייעוץ צבאי אמריקאי כן הועיל?
לצבא דרום וייטנאם? לרש״פ מול החמאס? לחטיבה 7 במלחמת העצמאות?
שום אימון וייעוץ אינם מועילים לטווח קצר או בינוני אלא אם כן הנמען הוא גוף בעל מוטיבציה ו/או יכולת בסיסית. |
העדויות שיש בידינו אודות שנות הששים/שבעים מלמדות על אומץ, אך על קשיים בבניין הכוח
מאמצע שנות הששים ועד 1975 שהו יועצים ישראליים מטעם המוסד ומטעם צה"ל בכורדיסטאן, ופעלו לתאם את הסיוע הישראלי לברזאני ומשפחתו.
כתבו על כך בספריהם, רפול, מיכה בן-ארי (קפוסטה) וגם בספר שיצא אודות חיימק'ה לבקוב. כמו כן ישנו ספר של גייזי צפריר, איש המוסד, שמוקדש כולו לפעילותו כנציג המוסד האחרון שם שפונה בבהילות בשנת 1975, כשחוסל המרד הכורדי. מכל הטקסטים עולה דמותם של לוחמים להפליא, בעלי יכולות גבוהים בגרילה (האיש הצנחנים צורי שגיא הוביל אותם למספר פעולות חבלה אסטרטגיות מוצלחות מאוד), אך רפול (שנשלח למקום כקחצ"ר בשנת 1969) סבר באותה עת, שאין ביכולתם לקלוט אמצעים כבדים יותר ולעבור ללחימה סדירה יותר בשטח הפתוח. העובדה שרפול צדק הוכחה כנכונה במקץ 1975, כאשר במסגרת הסכם השאט אל-ערב בין צדאם לבין השאה, התחייבה איראן להפסיק לתת עורף לוגיסטי וסיוע ארטילרי למרד הכורדי - ובתוך ימים בודדים הצליח צדאם (לכאורה, היה זה קודמו, קרוב משפחתו אחמד חסן אל-בכר...) לדכא את המרד הכורדי, שהתפרץ מחדש בתמיכה איראנית בשנות השמונים (ודוכא שוב, בעזרת נשק כימי), ושוב (אחרי מלחמת המפרץ, ואז בעזרת חיפוי אווירי אמריקני, החלה להתבסס, סוף סוף, אוטונומיה כורדית יעילה). אם צריך לסמוך רק על המסורת, אזי אומץ יש בשפע, אבל יכולות יש פחות. אני מקווה ומעריך שבעשור האחרון היה שדרוג רציני של היכולות, תודות לאימונים האמריקניים, ותודות להיות מסעוד ברזאני איש פרקטי יותר מאביו. |
לא בדקתי את השאלה הזו, ואני די משוכנע שאתה צודק - אבל לא זו הסיבה לאשכול...:)
הסיבה הראשית לאשכול היא שפשוט נורא הצחיק אותי שגוף צבאי שרוצה להפגין רצינות בסיטואציה מאוד קשה (התפוררות מהירה שלו), מזמין צלמים זרים לסדרת תמונות, ולא טורח אפילו לוודא שהחיילים שלו נראים בהם כמו לא-ליצנים... כאמור, לא שמתי דגש על עניין הכיוון-נשק-לראשו-של החייל-אחר (למרות שיש כאלה שיגידו שזו גם התנהגות לא מומלצת ולא מצופה מחייל עם הכשרה של רובאי 0.001...), אלא התייחסתי לסוגייה המוזרה-בהרבה של צילום לוחם עם כפכפים... ההתפוררות של הצבא שם אחרי נסיגת האמריקנים, הייתה הדבר הכי צפוי בעולם (לכולם, חוץ מלממשל אובמה, כמובן), אבל המהירות שבה זה קורה, לנוכח העובדה שהאוייב דוהר על טנדרים פתוחים, וחמוש בעיקר בנק"ל לסוגיו - היא מדהימה. באיזשהו מקום, החייל המוכשר בתמונה הוא משל מצויין לגישת אובמה למדיניות חוץ (המון רעש וצלצולים, ובסופו של יום הוא מכוון את הנשק דווקא על הצד שלו...), ואם יש פוטושופאי משובח שיכול לשתול את ראשו של אובמה על הכפכפן, זה בכלל יהיה נחמד...:) |
|
טוב, אני כבר רוצה לציין לזכותם שלא ראיתי כפכפים ואף אחד מהם לא ניסה להרוג את זה שלידו...:)
מעבר לכך, הם נראים כמו מיליציה חמושה היטב, כולל טנקי טי 55 (אם זיהיתי נכון) וכמה שריוניות מסוקים קלים (זה לא מלמד מי יודע כמה - גם למנגנוני הביטחון של רש"ף היו כאלה, ולקח לחמא"ס ארבע וחצי דקות לנגב עימם את הרצפה - כמובן, שהרקורד של הפשמרגה הוא קצת יותר מרשים מזה של פת"ח בלחימה מול אוייב). אני חושב שכולנו שותפים לתקווה שיחזיקו מעמד,שיתבססו ושהנשיא הבא של ארה"ב יכיר בשע"ט בעצמאותה של מדינת כורדיסטאן העצמאית. |
ויי...את זה מצאתי עכשיו
למי שזוכר את הדוידקה,הרי לכם תע"ש כורדיסטן,האיש שבונה מסוק בעליית הגג לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן. |
ברור שזו לא הסיבה לאשכול...
אבל זה משהו ששמתי לב אליו לא מהיום ושהוא די מביך...על פניו עדיף לא לקבל סיוע מהאמריקאים...
ואגב, אתה בטוח שמדובר שם בכפכפים? הראיה שלי כבר לא מה שהייתה אבל זה יש היום נעלי ספורט שנראות ככה ונוחות יותר מנעליים צבאיות. כמובן, עדיף שלא ייפול לך משהו על הרגל ושלא תמעד בין סלעים...מאידך הכרתי כאלו שסידרו לעצמם העברה מהתפקיד הקרבי דרך נקעים חוזרים כך שהכל אפשרי :) |
אתה צודק בדבריך, שאובמה בעיקר פוגע בחברים שלו
אולם לאחר מבט מעמיק בתמונה, נדמה כי הוא אינו מכוון הנשק לראשו של החייל לפניו אלא בזווית ממנו (אולם עדיין קרוב מדי לטעמי כדי להיחשב בטוח) ובנוסף, אלו לא כפכפים. אלו נעלי ספורט עם שרוכים הקשורים ברישול-מה. מצאתי עותק גדול שיותר של התמונה (2220X1650) כאן.
|
מקבל את שתי ההערות/תיקונים.
עם זאת, כיוון הנשק, כפי שציינת, רחוק מלהיות בטוח... בסאשר לנעליים - אני יכול לקבל נעלי ספורט - אבל איכשהו נעלי ספורט בלי גרביים, זה מעבר לרק סרחון נוראי לסביבה ברגע שיחלוץ הנעל - זה גם דבר שיכול לעוף לו מהרגל בקלי קלות תוך כדי ריצה... |
גם איך הוא מתכוון לכוון ככה?....
|
![]() |
אגב, התמונה הראשונה בעייתית לא פחות מהשניה...
החיילים צפופים להחריד, בהשטחות ראשונה יעופו המחסניות מהפאוציים ועור הידיים יקרע הודות לשרוולים הקצרים או המופשלים, שלא לדבר על הלוחם האמיץ שהחליט לוותר על הקסדה..
|
| כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:48 |
הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©