לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום בעלי חיים בפרש- כרטיסי הזכייה בתחרות נשלחו לזוכים! חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > בעלי חיים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 10-09-2005, 16:04
  eva_z eva_z אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.07.03
הודעות: 6,051
הנה מידע על מחלת הפרוו

המאמר פורסם באתר Nana

מחלת הפרוו אצל גורי כלבים
מאת: ד``ר עדי ירון 11:16 18/08/2005
אחד הדברים שמפחידים בעלי גור כלבים חדש הוא החשש להדבקות במחלת הפרוו. החשש הוא אמנם מוצדק, כיוון שמדובר במחלה מאוד מדבקת, אך אם נדע יותר על גורם המחלה, דרכי ההדבקה ואמצעי המניעה נוכל להוריד את הסיכון למינימום



גורם המחלה הוא נגיף בשם המפתיע "פרוו". מדובר בנגיף חדש יחסית שהתגלה רק בסוף שנות ה-70 ותוקף כלביים בלבד! הוא אינו מסוכן לאנשים וגם לא מדביק חתולים (אם כי הוא קרוב משפחה של וירוס שגורם בחתולים למחלה דומה בשם "חתלתלת" או בשמה המקצועי פנלוקופניה).

מדובר בנגיף עמיד מאוד שיכול לשרוד בסביבה שנים והוא עמיד לרוב חומרי החיטוי הנפוצים. לכן, רצוי להימנע, עד סיום החיסונים, ממקומות שסביר שהיה בהם כלב חולה פרוו כמו מכלאות, הסגרים, כלביות, פארקים, בתי חולים ומרפאות. גם בבואכם לוטרינר לבדיקה וחיסון ראשון החזיקו את הכלב על הידיים כדי שיבוא במגע רק עם שולחן הטיפולים שמקפידים לנקות היטב.

דרכי ההדבקה
אין צורך במגע ישיר עם כלב חולה כדי להידבק במחלה. ההדבקה העיקרית היא על ידי בליעה של חומר נגוע בוירוס כמו צואה או דברים שזוהמו על ידי צואה כגון דשא, מלונה, ואפילו דרך ביגוד ונעליים. ידוע גם על הדבקה שיכולה לקרות כבר ברחם אך זה נדיר.

סימני המחלה
לוירוס תקופת דגירה (התקופה שבין ההדבקות בוירוס ועד הופעת סימני מחלה) של כ- 6-4 ימים. זאת אומרת, שגם גור שאימצתם שלשום ונמצא בריא בבדיקה וטרינרית, למעשה ייתכן שהוא כבר נדבק במחלה ונושא את הוירוס. לכן, רק לאחר שהגור נמצא אצלכם כשבוע ניתן להיות בטוחים שלא אימצתם גור נגוע.

מרגע שהגור מתחיל להראות סימני מחלה ההתקדמות היא מהירה מאוד ותוך ימים ספורים יש החמרה במצב הכלב. הוירוס תוקף תאים של מערכת העיכול, מח העצם ובתנאים מסוימים יכול גם לפגוע בלב. הסימנים העיקריים נובעים מפגיעה במעיים – הקאות, שלשולים דמיים, התייבשות, אפאטיות, דיכאון וחוסר תיאבון. בגלל הפגיעה ברירית המעי ובמח העצם עולה הסיכוי להדבקות בזיהומים נוספים שיחמירו את המצב עוד יותר.

המחלה יכולה להתבטא ברמות שונות משלשול קל ועד מחלה סוערת ומסכנת חיים.
חומרת המחלה תלויה במספר גורמים כגון:
• גיל הכלב – ככל שהכלב בוגר יותר סיכויו לשרוד גבוהים יותר.
• חיסונים קודמים – אם הכלב כבר הספיק לקבל חיסוני פרוו בגיל המתאים מצבו טוב יותר. כמו כן חשוב להקפיד גם על חיסוני אמהות שמקנים לגור עמידות לתקופה מסוימת.
• גזע – יש גזעים רגישם יותר למחלה כמו לברדור ורוטווילר.


אבחון המחלה
האבחון מתבסס על מספר גורמים:
• היסטוריה – לרוב גור צעיר, לא מחוסן, שהסתובב חופשי ובא במגע עם כלבים אחרים.
• סימני מחלה מתאימים – הקאות, שלשולים דמיים ועוד.
• בדיקות דם עם ממצאים אופיניים
• זיהוי של הנגיף בבדיקת צואה

טיפול במחלה
זוכרים את הפרסומת של קופת חולים "אנטיביוטיקה היא לא תרופה לשפעת" – זה כיוון ששפעת היא מחלה ויראלית כמו הפרוו. וכמו להרבה מחלות ויראליות לא קיים טיפול ספציפי כנגד הנגיף והטיפול הוא טיפול תומך:
• הכלב מאבד נוזלים ומתייבש – אז הוא מקבל אינפוזיות והזנה תוך ורידית.
• הכלב מקיא – נותנים חומרים נוגדי הקאה
• רירית המעי נפגעה – נותנים חומרים שעוזרים להגן על הרירית
• הסיכוי לזיהומים עולה – נותנים כיסוי אנטיביוטי כדי שהכלב לא יידבק במחלות אחרות בזמן הפרוו וגם טיפול נגד תולעים שעלולות להחמיר את הנזק למעי.
• בידוד החולה כדי למנוע הדבקה של אחרים

חשוב לזכור שניתן להתגבר על פרוו ואין שום הצדקה להרדים כלב רק בגלל זיהוי המחלה. בגילוי מוקדם וטיפול אגרסיבי הסיכויים להתגבר על המחלה גבוהים, ההחלמה היא לרוב מלאה ולא נשאר לכלב נזק כלשהוא.

מניעה
על ידי הקפדה על מספר כללים ניתן להקטין למינימום את הסיכוי ללקות במחלה:
1. חיסון אמהות – האם מעבירה לגור נוגדנים שמגנים עליו בשבועות הראשונים לחייו. הגנה זאת חשובה בעיקר כדי למנוע את הפגיעה האפשרית של פרוו בשריר הלב.
2. חיסוני גורים – קיים חיסון נגד מחלת הפרוו (זהו גם חלק מהחיסון המשושה). פרוטוקול החיסונים מעט שונה בין הוטרינרים אך לרוב מומלץ לתת חיסון ראשון בגיל 6 שבועות ואחר כך 3-2 חיסונים נוספים כל מספר שבועות. חשוב לציין שהחיסון אינו עובד מייד וצריך לחכות לסוף סידרת החיסונים כדי להיות בטוחים שהכלב מוגן בצורה טובה. לאחר מכן יש לחזור על החיסון המשושה (שכאמור מגן גם מפרוו וגם ממחלות אחרות) פעם בשנה.
3. בידוד הגור וחיטוי הסביבה – עד סיום סידרת החיסונים אין להפגיש את הגור החדש עם כלבים אחרים ויש להימנע מיציאה החוצה לחצרות ולפארקים שם הוא עלול להידבק בפרוו גם בצורה עקיפה.

לסיכום
אם אתם הבעלים הגאה של גור כלבים חדש ונחמד אתם לא צריכים לרעוד ולרדת למקלט לשם המילה "פרוו". הקפדה על כל כללי המניעה ומתן החיסונים במועד יקטינו מאוד את סיכוי הגור להידבק במחלה. גם אם כלבנו חלה בפרוו, הרי שערנות להופעת הסימנים הראשוניים וטיפול מהיר מגדילים את הסיכויים להחלמה טובה והמשך חיים נהדרים בפארק! (רק תזהרו מתולעת הפארק....אבל זה כבר במאמר נפרד).
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


נערך לאחרונה ע"י eva_z בתאריך 10-09-2005 בשעה 16:09.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:01

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר