05-11-2005, 12:30
|
|
|
|
חבר מתאריך: 31.05.03
הודעות: 10,906
|
|
לאוהבי השוקולד המריר..
אני אישית מטורפת על שוקולד מריר אז מצאתי מתכון לטראפלס שוקולד מריר עשיר וקל להכנה של "אהרוני" .
הטראפלס מהווים רעיון נפלא להגשה לאורחים המגיעים בהפתעה ותמיד טוב לשמור קופסה בהקפאה "לשעת חירום" .
מצרכים :
3/4 כוס שמנת מתוה .
50 גרם חמאה, רכה .
250 גרם שוקולד מריר (רצוי משובח), שבור לקוביות .
1 כף ויסקי או קוניאק (אופציה- לא חובה) .
אבקת קקאו משובחת (לציפוי) .
אופן ההכנה :
1. שמים בסיר קטן את השמנת והחמאה על אש קטנה עד שהחמאה נמסה ומביאים את הנוזל לרתיחה .
2. מיד לאחר הרתיחה מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים את השוקולד לתערובת החמה ומערבבים עד שהשוקולד נמס .
ואני שמה דגש : להוסיף את השוקולד מיד אחרי שמורידים את הסיר מהאש, כך הוא נמס מחום התערובת .
3. לאחר שהשוקולד נמס אל תוך התערובת, יש לערבב עד ליצירת בלילה אחידה בצבע השוקולד (וכאן ניתן להוסיף את הויסקי או הקוניאק, שוב- לא חובה) ושמים בצד עד שהתערובת מתקררת .
4. את התערובת יש להעביר לכלי הניתן לסגירה הרמטית ולשים במקפיא כשעה (לפחות) .
5. מיד בטרם ההגשה, יש להוציא את התערובת מן ההקפאה - לגלגל כדורים בגודל הרצוי ולעטוף אותם באבקת קקאו משובחת .
6. ניתן להכין "הפתעה" בתוך הכדורים ולשים בתוכם דובדבן משומר או חמוצית .
7. להגיש כקינוח או כממתק ול-ה-ת-ע-נ-ג !
בתאבון
_____________________________________
"Beauty is in the eye of the beholder..."
|