03-12-2004, 09:43
|
|
|
|
חבר מתאריך: 18.01.03
הודעות: 7,325
|
|
לא תולשים את קנה הנשימה
חותכים את העורק הראשי. לפי מחקרים שנעשו בבריטניה (והיחידים ששמעתי עליהם, מה שאומר שרב הנסתר על הגלוי בעניין הזה) לוקח לבקר כ-2 דקות למות.
התעוררת קצת מאוחר, הכתבה ישנה והיה על זה דיון נרחב לפני כמה ימים.
המטרה האמיתית של שחיטה כשרה היא בראש ובראשונה להגן על בריאותנו, ולכן הבהמה חייבת להגיע אל השוחט כשהיא בריאה ועירנית . המטרה השנייה היא למנוע סבל, ולכן משחיזים את הסכין עד שיפצל שערה, כדי שהעורק יחתך במהירות גדולה ככל הניתן. זו הייתה השיטה ההומנית ביותר בזמנה.
הסבל האמיתי של בע"ח בשחיטה כשרה היא ההובלה למשחטה והמאבק בשוחט. בארה"ב סבלם כפול, כי שם מחייבים לתלות את הבקר על סרט נע, כשהם הפוכים מהראש, מה שבהחלט גורם להם סבל אם משאירים אותם בהכרה.
חשוב להבין שהאיסור על שחיטה כשרה שימש במהלך השנים כמנגנון יעיל לדיכוא כלכלת היהודים. לכן האיסור על שחיטה כשרה הוא עדיין מתנה לאנטישמים (למרות שאת מדינת ישראל הוא מחזק דווקא), ויהודים בגולה רואים בו גזירה אנטישמית. יהודי אירופה בכלל ובריטניה בפרט עברו הרבה תלאות עד שהצליחו להשיג אישור לשחיטה כשרה, ויש הרבה ערים ומחוזות שבהן זה אסור עוד מלפני השואה. בלונדון חככו רבנים בדעתם אם להתיר הימום הבהמות במכת חשמל, היה על זה דיון הלכתי ובסוף פסקו שאסור.
|