11-12-2005, 01:40
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
|
|
בירה בבקבוק עוברת פיסטור חזק יותר מאשר בירה מחבית
הדבר נועד לתת לה חיי מדף ארוכים יותר.
בירה מחבית, מהרגע שאתה פותח אותה אתה חייבל סיים אותה תוך כ-3 ימים עד שבוע (תלוי בסוג הבירה) או שהיא מתקלקלת.
הרעיון בקפסולה בבירה גינס "כאילו מחבית" בבקבוק הוא יצירת קצף סמיך כמו בירה מחבית. הקפסולה חלולה מבפנים ומכילה חור קטן. כאשר פוקקים את הבקבוק מחדירים לתוכו גז והלחץ גורם לחלק מהבירה והגזים להכנס לקפסולה. כאשר פותחים את הבקבוק, הלחץ משתחרר והבירה שבקפסולה יוצאת החוצה בלחץ גבוה דרך החור הקטן, ויוצרת קצף סמיך.
היו לי פעם מספר פחיות חצי ליטר עם קפסולה של גינס שקרובי משפחה שלי הביאו מאירלנד. אם מוזגים את הבירה לכוס לפי כללי המזיגה של גינס ונותנים לה לנוח, היא אכן מתקרבת לבירה מחבית.
משום מה, הבקבוקים של גינס "מחבית" שמביאים לארץ פשוט מגעילים.
|