לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה "ונדמה לי בכל מה שאומרים ישנו אבק תבונה" (רחל שפירא) חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > סטודנטים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 09-03-2007, 14:11
  HummerH1 HummerH1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.11.02
הודעות: 32,894
מידע האקדמיה לשווארמה

מיליוני טורקים בגרמניה הם סיבה לפתיחת קורס מקצועי לשווארמה, שיסייע לשילוב חברתי ותעסוקתי

אי-פי
9/3/2007 13:36

רחוק מטורקיה, מיוון ומישראל, דווקא בגרמניה - ביתם של 2.5 מיליון טורקים - נפתח לאחרונה קורס מקצועי להכנת "שיש-קבב", שאנו מכירים בתור שווארמה, כחלק מיוזמה לצמצום מעגל המובטלים במדינה. אם הם יעברו את הבחינות, יקבלו 16 הסטודנטים הראשונים בתחום, כולם ממוצא טורקי, אישור רשמי להכשרתם במקצוע "הכנת בשר עם התמחות בייצור קבב", מטעם בית הספר לבישול ותזונה בעיר המבורג.

"קבלת ההכשרה בהכנת קבב תעזור לי להישאר בענף לטווח הרחוק, ולכן אני עושה זאת", חשף דורסאן אטקין, סטודנט בן 25, את סיבותיו לקחת חלק פעיל בקורס הכנת השווארמה. "אנחנו לומדים תיאוריה ועבודה מעשית, וכך אנו יכולים להתאמן על חומר הלימוד".

כשהם לבושים בחלוקים ועטויים בכפפות פלסטיק לבנות, הסטודנטים מגיעים לשיעור פעמיים בשבוע. הם לומדים לחתוך בשר כראוי, לחשב כמה בשר לשים על השיפוד הענק וכיצד להימנע מהתפשטות החיידקים.

לאור מספרם הרב של האזרחים ממוצא טורקי במדינה האירופית, מנסה גרמניה לשפר את שילובם של האזרחים באוכלוסייה. רבים הגיעו לשם אחרי מלחמת העולם השנייה, חסרי השכלה וכישורים מקצועיים, וסבלו מהמשבר הכלכלי שחוותה גרמניה. גם בימים אלה מודאגים הפוליטיקאים ומנהיגי הקהילה מתופעת בני הנוער הטורקים שעוזבים את בתי הספר מוקדם, ללא הכשרה.


מעצמת השווארמה

"רוב האנשים העובדים בעסק הזה הם מהגרים ואזרחים ממוצא טורקי, אך רק לאחדים מהם יש הכשרה מתאימה", מסביר כאזים אבאקי, ראש ארגון "חברה ללא גבולות" שהוקם ב-2000 כדי לסייע בשילוב האוכלוסייה במקומות העבודה. "אנו רוצים לתת להם סיכוי טוב יותר, ולהוציא אותם ממעגל האבטלה".

אטקין הוא אחד משמונה סטודנטים בקורס, שעובדים במקביל בחברה לייצור שיש-קבב בהמבורג, המספקת בשר לכל רחבי גרמניה ודנמרק. "הקורס מעניק לעובדים שלנו מוטיבציה, כיוון שהם מרוויחים אימון והכשרה בעודם עובדים, מבלי להפסיד כסף. זו גם הבטחה עבורם שהם יועסקו בחברה בהמשך", אמר בעל החברה, ארטן סליק.

מלבד נקניקיות, שווארמה היא אחד ממיני המזון המהיר הפופולריים ביותר בגרמניה. עם 300 דוכנים לממכר ה"שיש-קבב", בין 2,000-3,000 המועסקים בתחום בהמבורג בלבד ועשרות אלפים בגרמניה כולה - היא בהחלט הפכה למעצמת שווארמה מכובדת.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/554/271.html

ובישראל איפה לומדים קורסי שווארמה מקצועיים?
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:04

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר