17-05-2007, 15:06
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.11.01
הודעות: 10,760
|
|
הקפה שלי.
עדיפות לקפה של "בית קליה מואסי מאהר" "קפה עם היל" שמגיע מבקה אל גרבייה.
אבל אם האספקה לא מגיעה אז אפשר גם נח'לה.
ממלאים מים
מדליקים את הבנזיניה.
מוסיפים את הקפה למעלה ומטייחים אותו מעל המים, כך שנוצר מכסה למים (מה שמזרז את הרתיחה).
כשהמים רותחים הקפה נופל לתוך המים.
מרימים את הקפה מעל האש כדי שלא יגלוש ומחזירים אותו פעמיים-שלוש.
מוסיפים סוכר- אני שם בערך 3/4 כפית לכל כוס. (כשאני לבד, אני מוריד את המינון)
ומוזגים לכוסות זכוכית כמובן.
הפינג'אן שלי תמיד עם מכסה, כדי לזרז את התהליך.
לכוסות קוראים פאנאג'ין.
את רוב הקפה אני שותה במשרד, שאז אני משתמש במים רותחים מהקומקום, או שמרתיח אותם בבאר,
מוסיף 2 כפיות גדושות לכוס ועליהם שופך את המים הרותחים.
מערבב טוב טוב מחכה דקה, ורק אז מוסיף את החצי כפית סוכר.
מחכה שישקע ואז נהנה.
_____________________________________
שמוליק.................................................. ..............העוגות של שמוליק
|