לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 07-09-2007, 21:13
צלמית המשתמש של The Cheff
  The Cheff The Cheff אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.06
הודעות: 2,073
יפים ולא אופים


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/archive/gallery/821/093.jpg]


יפים ולא אופים

הם מעוצבים, משוכללים ומציעים גימיק נחמד - אבל רוב הקולפנים המתוחכמים, כפפות הסיליקון ושאר הגאדג'טים למטבח לא שווים את הכסף. יש לכם 300 שקל מיותרים? שימו אותם במקום אחר

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/3td/business_channel/gifs/artline.gif]

נורית קדוש
7/9/2007 8:20 נורית קדוש
7/9/2007 8:20

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/3td/business_channel/gifs/artline.gif]


פעם היתה רק חנות קטנה בדרום תל-אביב, שאליה הגיעו טבחים ושפים שהיו זקוקים לסכין איכותי וקונדיטורים שחיפשו כלי לפריסה מדויקת של העוגה לשלוש שכבות. היום חנויות הגאדג'טים למטבח עולות כפורחות: ספייסס, סוהו, הביטאט, לגעת באוכל, סו שף, דה קוק סטור, 4 שף, זעפרן ועוד, ולפי ההערכות הן מגלגלות כ-10 מיליון שקל בשנה.

בכל החנויות הללו תוכלו למצוא אביזרי עזר משוכללים ויפים, שמבטיחים לעשות את העבודה בקלות ובמהירות - תמורת מחיר לא צנוע בכלל. אלא שבדיקה שערכנו מראה כי גם מי שיצליח להתגבר על המחיר עלול לנחול אכזבה במטבח: כשהכלים הנוצצים צריכים להוכיח את עצמם בחיתוך, בקיצוץ, בסחיטה, בגירוד ובאפייה, הם מרשימים הרבה פחות.

מסרנו לחובבי בישול 10 אביזרים בסיסיים למטבח שעולים 44 שקל, ו-10 אביזרים משודרגים שמחירם הכולל 1,012 שקל . הם לשו בעזרתם בצק, אפו עוגיות ופיצות, כתשו שיני שום, גררו ירקות, סחטו לימונים, קשרו עופות והגישו גלידות. הגאדג'טים היקרים לא הפכו את החיים שלהם לקלים יותר.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

מערוך עם שבלולים

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

* הפשוט: מערוך מעץ (חמישה שקלים בששת).
* מערוך מים (221 שקל בהביטאט): היצרן מבטיח "מערוך מפלדת אל-חלד שבתוכו מאוחסנים מים קרים המונעים התחממות, כך שהבצק לא נדבק. המערוך גם שוקל יותר, ואין צורך להפעיל כוח בעת הרידוד". איך היה: בצק הפיצה אמנם לא נדבק למערוך, אבל בצק העוגיות הפריך נדבק - והיה צורך בקימוח רב או ברידוד בין שני דפי אפייה. בנוסף, המים דלפו מהמערוך והרטיבו את הבצק. מנגד, המערוך נשטף בקלות רבה.
* מערוך מסיליקון (289.9 שקל בסוהו): היצרן מבטיח "מערוך גדול, שהבצק לא נדבק אליו". איך היה: גם במקרה הזה בצק הפיצה לא נדבק למערוך, אך הבצק הפריך בהחלט נדבק. בנוסף, היה קשה לנקות את המערוך בלי לפגוע בסיליקון.
* מערוך טקסטורה (130 שקל בספייסס): לפי היצרן, מדובר ב"מערוך בטקסטורה של שבלולים וצורות נוספות, שהופך את העוגיות למעניינות ומיוחדות ומתאים גם למרציפן ולבצק סוכר". איך היה: המערוך מאפשר ליצור דוגמאות על גבי בצק שכבר רודד, ואינו מהווה תחליף למערוך רידוד. לאחר האפייה אפשר להבחין בדוגמה, אך היא אינה בולטת לעין. ניקוי המערוך היה מתיש, וכל החריצים הקטנים הצריכו שימוש בקיסם.

כפפות גם כאן הכניסו סיליקון

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

* הפשוט: כפפת בד מרופדת (שתיים בחמישה שקלים בששת).
* כפפה מסיליקון מתוצרת המיק (69.9 שקל ברשת דה קוק סטור): היצרן מבטיח "כפפה המגינה על כף היד ועל המפרק מפני כוויות. לסיליקון חיי מוצר ארוכים יותר משל כפפת מגבת, וגם קל יותר לנקות אותו". איך היה: הכפפה, שמתאימה לימניים ולשמאליים, העניקה בידוד חלקי בלבד מהחום - ובכך היא לא שונה מכפפת הבד המרופדת.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

פומפייה לגרר בלי דמעות

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

* הפשוט: פומפיית מתכת לגירוד דק ועבה עם ידית אחיזה (5 שקלים בששת).
* מיקרופלן (89 שקל בספייסס): לדברי היצרן, מדובר ב"מגרדת צרה, ארוכה ובעלת שיניים מיוחדות, המאפשרת לגרר מוצרי מזון בקלות וללא מאמץ. קצה המגרדת דמוי הסכין חותך רצועות קר פצ'יו דקות, תלתלי שוקולד וגבינת פרמזן. המבנה מבטיח שתגרדו רק את המזון, ולא את האצבעות". איך היה: מצוין לגירוד קליפות פרי הדר, גבינה, שוקולד מריר ואגוז מוסקט, אבל ממש לא תחליף לפומפייה הסטנדרטית. המגרדת צרה ומתאימה רק למוצרים קשים שנדרשת כמות קטנה מהם, כמו פרמזן לפסטה ואגוז מוסקט לתבשיל - אך לא מעבר לכך.
* פומפייה בקופסה (124 שקל ברשת לגעת באוכל): " הפומפייה ניצבת כמכסה לקופסה שקופה, המאחסנת את המזון המגורר. הפומפייה שומרת על יציבות במהלך השימוש וניתן להתאימה לכלי קיבול שונים". איך היה: נוח לשימוש, יציב וחד. תחל ליף מצוין לפומפייה, המאפשר חיתוך סלט היישר לכלי. את 4 הלהבים השונים ניתן לאחסן בתוך הקול פסה - והדבר הופך אותה לשימושית מאוד.
* קוצץ ירקות "זיק" (109 שקל בדה קוק סטור): " מתאים לקיצוץ אגוזים, פטרוזיליה, בצל ועוד". איך היה: הרבה עבודה - שאותה ניתן היה לבצע בעזרת סכין במהירות ובנוחות. בקיצוץ הבצל הקוצץ הוכיח עצמו כמונע דמעות.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

קולפן מרהיב וטיפשי

* הפשוט: קולפן פלסטיק (5 שקלים בששת).
* קולפן אצבע (29.9 שקל בדה קוק סטור): היצל רן מבטיח "קולפן קומפקטי שמתלבש על האצבע ומנצל את התנועה הטבעית של היד, משפר את האחיזה והופך את תהליך הקילוף ליעיל ופשוט". איך היה: קשה להתרגל ונדרשת מיומנות בסיבוב הירק או הפרי תוך כדי הקילוף. לא מספק סיבה אמיתית להחליף את הקולפן הסטנדרטי.
* קולפן תפוחים (119 שקל בדה קוק סטור): לפי היצרן, מדובר ב"מכונה קטנה עם ידית, הפועלת באמצעות גלגלי שיניים ומסובבת להב שמקלף תפוחים במהירות המרבית". איך היה: מרהיב וטיפשי באותה מידה. בתור הפעלה לילדים מדובר בשעשוע חביב. מי שמבקש לקלף תפוחים לעוגה יצטרך להרכיב את הידית על גבי המכשיר, להציב את התפוח ולסובב - ובזמן הזה אפשר לקלף שניים עד שלושה תפוחים בקולפן רגיל.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

כותש שום איכותי מאוד

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

* הפשוט: כותש שום (5 שקלים בששת).
* כותש שום עם תחתית (93 שקל בהביטאט): " כותש שום מפלדת אל-חלד, שצידו האחד מונח על משטח העבודה ללא אפשרות תזוזה. בדומה למסחטת המיצים, מכניסים את שיני השום ולוחצים. בסיום שולפים מגירה קטנה ובה השום הכתוש ". איך היה: הכותש איכותי מאוד וריסק את שיני השום בלחיצה קלה. המגירה התגלתה כמיותרת, שכן היא לא הצליחה להכיל את מה שנותר לאחר כתישת שן שום גדולה.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

קרש חיתוך דו צדדי

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

* הפשוט: קרש חיתוך מעץ (חמישה שקלים בששת).
* קרש חיתוך דו-צדדי גדול (169.9 שקל בסוהו): לפי היצרן, "הקרש גדול וכולל שיפוע המאפשר את הסטת הנוזל מהירקות או מהבשר הנחתכים". איך היה: נוח מאוד שיש שני צדדים גדולים, שעליהם ניתן לחתוך את כל הירקות לסלט ואף לתבל ולהעביר לקערה - אלא שלאחר שימוש אחד הקרש נשרט מאוד. היות שבחריצי השריטות עלולים להל שתכן חיידקים, ספק אם הוא מצדיק את ההוצאה.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

נייר אפייה ל 1,000 פעמים

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

* הפשוט: 10 גיליונות נייר אפייה חדלפעמיים (שלושה שקלים ברשתות השיווק).
* נייר סיליקון רבלפעמי (29 ל-65.4 שקלים , בהתאם לגודל, ברשת לגעת באוכל): לדברי היצרן, הנייר מתאים ל-1,000 שימושים . הניירות מגיעים במגוון צורות וגדלים, לשימוש ב"תבנית אינגליש קייק", בתבנית עגולה, בתבנית שטוחה ובמחבת. איך היה: לנייר הסיליקון יהיה קשה להתחרות בנייר אפייה חדלפעמי שנזרק לפח לאחר השימוש, בעיקר כי הוא דורש שטיפה, ניקוי, ייבוש ואחסון. בנוסף, הוא בודד את המאפה כך שחלקו התחתון נותר רך וחיוור.
למי שמטעמים אידאולוגיים מסרב להשתמש בנייר חדלפעמי, עדיף לחסוך את הכסף ולאפות ישר בתוך התבנית.

חבל לעופות ולדגים

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

* הפשוט: חוט שפגט (שקל למטר),
* חבלי סיליקון רב-פעמיים Food Loop (99.9 שקל לל4 יחידות בסוהו): החבל לא נוח לשימוש. מדובר בחבלים קצרים וגמישים, שבל סופם חלקי פלסטיק המשתלבים זה בזה לקשירה. איך היה: לא תמיד מספיק חבל אחד לדג, לגליל לת בשר או לעוף, ויש להצטייד בכמות גדולה יותר. בנוסף, יתרונו של חוט השפגט הוא שבתום השימוש משליכים אותו לפח - ואילו את חבלי הסיליקון יש לשטוף, לנקות משאריות השומן ולייבש.

מסחטה משפריצה

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

* הפשוט: מסחטה משוננת מפלסטיק (5 שקלים בששת).
* סוחט לימונים מעוצב (29.9 שקל ברשת לגעת באוכל): היצרן מבטיח "לסחיטה קלה ביד, ללא הגל רעינים". איך היה: המסחטה מתאימה ללימוני ליים קטנים ולא מצליחה להכיל חצי לימון רגיל. בנוסף, בעת הסחיטה הלימון משפריץ לכל עבר - ובעת הלחיצה יש להפעיל כוח רב.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

כף גלידה למיקרו

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

* הפשוט: כף פלסטיק עם לחצן לשחרור כדור הגלידה (5 שקלים בששת).
* כף גלידה לחימום במיקרוגל (24.9 שקל בדה קוק סטור): לדברי היצרן, "ניתן לחמם את הכף 30 שניות במיקרוגל בלי שידית האחיזה תתחמם". איך היה: הכף המחוממת חילצה כדור גלידה מהמכל, אך כדי להעבירו לגביע היה צורך לנער את הכף או להיעזר בכפית. הכדור לא היה עגול יותר או מוצלח יותר מהכדור שיצרה הכף הפשוטה.




מקור NRG מעריב : http://www.nrg.co.il/online/16/ART1/633/597.html
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:10

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר