09-01-2008, 21:46
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
|
|
תנסה את המתכונים האלו:
נלקחו מאתר תפוז:
http://sf.tapuz.co.il/shirshur-771-73057448.htm
חלבה ביתית/אבי שקרל, מסעדת "בליני" - נירהמ1
חלבה ביתית של אבי שקרל, מסעדת "בליני"
נאסף ברשת
"חומרים:
1 כוס טחינה גולמית
1 כוס סוכר מבושל לסירופ
יחד עם 1 כוס מים ומיץ מחצי לימון
עוד מים לפי הצורך
להכנה:
לקערה גדולה להוסיף את הטחינה,
להוסיף בהדרגה את הסירופ תוך כדי
בחישה בעזרת מטרפה.
הטחינה תסמיך וצבעה יכהה, כאשר
התרכובת תהיה הומוגנית להתחיל
ולטרוף בתנועות מימין לשמאל בלבד -
לא בתנועות סיבוביות, זה ייתן לחלבה
(שתהיה) את כיוון הסיבים שבה.
בשלב הזה לטעום - באם מספיק מתוק אך
עדיין טעם הטחינה התפל (הלא רצוי) עדיין
שולט, להוסיף עוד מים או סירופ אם לא
מספיק מתוק.
התרכובת אמורה להיות סמיכה ביותר,
להכניס לכלי פלסטיק עם דפנות,
ולהשאיר פתוח ללא מכסה במקרר שיתקשה
בין יום ליומיים.
תספרי לי איך יצא!!!"
הערות:
מקור המתכון:
אבי שקרל, מסעדת "בליני"
חלבה ביתית/"עושים חיים וטעים" - נירהמ1
חלבה ביתית/מהתכנית "עושים חיים וטעים", ערוץ 2
המצרכים:
חצי כוס שקדים טחונים
חצי כוס שומשום, טחון
חצי כוס טחינה גולמית
4 כפות דבש
כמה טיפות מי ורדים או וניל טבעי
2-3 כפות אבקת חרובים (לא הכרחי)
אופן ההכנה:
בקערה, לשים את כל החומרים ביחד (מלבד החרובים). אם משתמשים בחרובים, לשים לתוך מחצית הבצק. יוצרים צורות ומקשטים בשקדים, אגוזים, פיסטוקים או קוקוס.
הערות:
מקור המתכון:
ערוץ 2
חלבה ביתית ובריאותית/פיליס גלזר - נירהמ1
חלבה ביתית ובריאותית/פיליס גלזר, מ-ynet
קלה להכנה, מלאה ויטמיני B, חלבון, מינרלים ועוד הרבה דברים טובים.
חלבה מטחינה ודבש - קלי קלות - Rebeccan
3 כפות טחינה טובה
1 כף דבש
מעט מיץ לימון
מערבבים יחד את הטחינה והדבש, מוסיפים כמה טיפות מיץ לימון
אפשר לשמור מחוץ למקרר - נוח למריחה על לחם וכו'
בתאבון
פרינצסה בגן הפרחים
פעמיים גשם בבקשה, ומנת גם
טחינה מים וסילאן=חלבה טעימה. - pirge
5 כפות טחינה
2 כפות סילאן
מעט מים
בוחשים עד למירקם מתאים.
טועמים ומשפרים.
מתאים כממרח ומילוי לעוגות.
|