10-05-2008, 18:42
|
|
|
חבר מתאריך: 03.01.07
הודעות: 40
|
|
אצלנו זה הולך ככה:
תחילה מכינים מדורה בתוך בור קטן דחוסה עם אבנים מסיביב (כדי לשמור על החום).
כשרואים גחלים מכניסים את הפוייקה.
כאשר הוא חם שמים את השמן.
לאחר כדקה או שתיים שמים את הבצל.
לאחר מכן בודקים מה עם הבצל, עם רואים שהוא מתחיל טיפה להישרף מתחילים לשים תפוחי אדמה, בטטות וגזרים בתוך הפוייקה.
ממלאים את הסיר במים ומתחילים לחכות בערך שעה, כאשר צריך שכל הזמן התפוחי אדמה, בטטות וגזרים יהיו מוצפים במים.
מכיוון שאנו מוסיפים כל הזמן מים כדי לשמור על ההצפה אפשר להתחיל להוסיף בירות, יין, קולה (אלה הממולצים).
כשמרגישים שהתפוחי אדמה החלו להיות רכים אפשר להוסיף את הבשר (עדיף עוף).
לאחר מכן מוסיפים מלח, ופלפל שחור.
מחכים שהבשר, תפוחי האדמה, הבטטות והגזרים יהיו רכים (לוקח בערך בין 40 דקות לשעה- חשוב להשאיר מוצף במים).
כאשר הם רכים מוסיפים את האורז וכל התבלינים שאתם מכירים (ממש הכל מדבש ומלח פלפל צ'ילי וברביקיו עד התבלינים הכי לא מוכרים שיש).
מוסיפים כל כמה דקות מים+ בירה/ יין/ קולה.
כאשר האורז מנופח אפשר להוציא מהאש ולתת לפוייקה קצת לנוח (המים מתהדים).
(הכי חשוב זה לגוון בתבלינים.
יש הרבה מתכונים להכנת פוייקה,
ככה אצלנו מכינים כמעט כל סופ"ש. (:
|