14-06-2008, 12:24
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.06
הודעות: 2,073
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי SMAX
בקישור שנתתה מסביר רק על ויסקי הכי בסיס אבל יש הרבה סוגים ואמרתה שתכתוב המשך אין המשך באותו עניין גם צריך לכתוב איך מייצרים בירה יין וכול הסוגים האלו
לגבי בירה העבודה בעיצומה
הזיקוק דומה מאד בכל המשקאות, השוני הוא במוצר אותו מזקקים, לוודקה, וויסקי וקוניאק מקורות שונים
אבל גם שאלה
אני יודע שברוסיה ובכלל בעולם יש סוגי שונים של וודקה
הנה למשל כמה שאלות:
1.אני יודע למשל שיש סוג של וודקה שקוראים לה סמגון ומייצרים אותה באזור ששחכתי את השם שלו ברוסיה ומייצרים את הסמגון רק בבית איך מייצרים אותו?
האמת היא שאיני מכיר הסמגון
2.בשביל ספירט כמה פעמים צריך לזקק בשביל להגיע ל90-97 מעלות אלכוהול?
לא הבנתי אתה רוצה אלכוהול בריכוז של 90-97 אחוז ? לרוב פשוט קונים, יש אלכוהול שמיועד להכנת משקאות ולבישול בריכוז של 95 אחוז.
3.יש מכשירים שמודדים אתנול בנפרד ומנטול בנפרד?
אני מניח שיש אבל לא יודע אם קיימים כאלו ביתיים, בבית משתמשים לרוב בהידרומטר, מודדים את ריכוז הסוכר בתחילת התהליך, את כמות הסוכר בסוף התהליך וברגע שיוגעים כמה סוכר הפך לאלכוהול ניתן לחשב את ריכוז האלכוהול
|
|