לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 28-07-2008, 10:12
צלמית המשתמש של hagar_krispin
  משתמשת נקבה hagar_krispin hagar_krispin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
שלח הודעה דרך ICQ אל hagar_krispin Facebook profile Follow me...
אבידן וטוליפ: טעימת בוטיק


כמה יקבי בוטיק ישראלים הוציאו לאחרונה יינות חדשים, או עברו שינויים שונים וזו הזדמנות טובה לטעום מהיינות שלהם. הפעם, שגיא קופר טועם יינות של יקב "אבידן" ושל יקב "טוליפ"


שגיא קופר - קישור לכתבה




חידושים ביקב טוליפ
יקב טוליפ, שנמצא ב"כפר תקווה" שבקריית טבעון, עובר לאחרונה שינויים. הוא קיבל לא מעט מחמאות בתקופה האחרונה, בעיקר מהצוות של רוברט פרקר, אבל גם מעיתונאים זרים אחרים שביקרו בארץ. היין שבלט לטובה היה הסירה, ובהחלט מגיע לו להתמקם בשורה הראשונה של יינות הסירה בישראל. מטעימת חבית שנערכה נראה שהיין שמיועד לסירה רזרב 2007 עומד להיות בהחלט טוב: הוא gamy, כמו שסירה אמור להיות, יש בו פלפל לבן ודובדבן. הפה חלק ועדין, ולא בומבסטי והטאנינים טובים. אם יישאר כך הוא יהיה מוצלח מאוד.

טוליפ סירה רזרב 2006

היין מורכב מ-90% סירה, 6% מרלו והיתרה פטי ורדו. היין שהה 16 חודש בחבית והוא בוקבק לפני כארבעה חודשים אך הוא עדיין לא נמכר. ליין גווני סגול-שחור אטום ויפה. עדיין סגור, כצפוי, אבל נפתח בכוס ומתפתח מאוד לסירה קלאסי. פה עגול, סמיך ובעל גוף. 14.5% אלכוהול (15/20).



בלאק טוליפ 2005

השינוי השני שעובר על היקב הוא השקת סדרה גבוה של יין "פרמיום". מדובר על בלנד שלא בהכרח ייוצר מדי שנה. השנה הוא מורכב מתערובת של קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק ופטי ורדו. היין צפוי לצאת לשוק בספטמבר הקרוב, אחרי התיישנות של 30 חודש בחביות, לא פחות. בלנד טנטטיבי, לא מחייב, מראה שליין הזה תהיה כנראה המשכיות טובה: מה שיש כרגע בחבית מרוכז מאוד, טאני ויפה.



לבלאק טוליפ 2005 צבע סגול-שחור אטום, שוליים סגולים. אף מאוד מרשים, שיש בו הרבה מאוד "חבית": טבק, אצות ים, הרבה פרי שחור-סגול. הפה מצוין, עגול מאוד וממש מזמין לשתייה. טאנינים טובים, סיומת מתובלת ובעלת חומציות טובה. זה יין שיתיישב יפה עם היינות הטובים של היקבים הגדולים. המחיר יקבע לקראת יציאת היין לשוק (15.5/20).

אבידן - גלריית יין
יקב אבידן הוא יקב משפחתי קטן ששוכן בקיבוץ אייל. הקיבוץ עצמו נמצא לא הרחק מכוכב יאיר, והיקב שוכן במבנה ותיק של הקיבוץ, שהוסב לשימושו. בשנה האחרונה הרחיבו בני המשפחה מאוד את היקב, קנו והצטיידו בציוד חדש, חביות נוספות ובעיקר שטח. את השטח הזה הם הפכו בחלקו למרכז מבקרים אינטימי, שמשמש גם כחלל לתערוכות מתחלפות, חלק מהקונספט החדש של יקב אבידן כולו: מעין "גלריית יין" שכזאת.



ככלל, היינות מתומחרים לרוב בצורה הגיונית עד "בוטיקאית" (החל ב-75 לבלנדים ועד 135 שקלים לבקבוק של יין מסדרת הריזרב), רובם ככולם מיועדים
לשתייה מיידית או במהלך של השנתיים-שלוש הקרובות. מלבד יינות אדומים, מייצרים ביקב אבידן גם יין לבן, מתקתק, מענבי שרדונה. יחד עם ססלוב, יקב אבידן הוא אחד המעטים ששוכן בקרבת תל אביב ממש, ואפשר גם לבקר בו בשבת, יתרון גדול, ללא ספק.בסך הכל מיוצרים ביקב כ-20,000 בקבוקים, מענבים מאזור ירושלים (עמק האלה/אדרת), ממגוון שלם של זנים: שרדונה, ק"ס, מרלו, שיראז, גרנאש, פטיט סירה, פטי ורדו ואחרים. "אקלקטיות ביין ובאומנות", אומרים האבידנים, ומחייכים בקריצה.



בין היינות שטעמתי לאחרונה, אציין את הבאים:
אבידן גרנאש פרמיום 2006 (285 בקבוקים)

הגרנאש האדום הוא זן שלא מקובל לייצר ממנו יינות זניים או יינות איכות, בישראל. אני אומר "לא מקובל", כיון שיש מעט מאוד יקבים שהעזו להתמודד עם השם הרע שיצא לענב הצנוע הזה, אבל מי שמעז - רואה שכר לעמלו. אולי לא תמצאו כאן יינות גדולים, אבל יינות מהנים ומעניינים – בהחלט.

הגרנאש שלפנינו הגיע מכרם ותיק (בן 25 שנה), שמניב 800-600 ק"ג לדונם. היין התיישן 10 חודשים בחביות והוא ללא ספק יין מרוכז, איכותי, שהושקעו בו הרבה מחשבה ומאמץ. יש בו מעט עשבוניות, דובדבנים ואוכמניות, קצת אנימליות ומעט ברט. בפה: טאנינים טובים, חומציות בינונית ותחושה של יין חלק וטוב. הסיומת ארוכה, דומיננטית, טאנית ויבשה. בניגוד ליינות האחרים של היקב, היין הזה מתומחר בצורה "לא שגרתית", נגיד כך, ונמכר ב-240 שקלים (15/20).



אבידן פטי סוליי 2006

ליין צבע זהב חיוור ירקרק. באף: לימון ואננס, מעט מינרליות. היין עשוי כולו מ-100% שרדונה, מבציר מעט מאוחר. פה חמאתי, חומציות טובה ומתיקות נעימה. הסיומת מעניינת – יבשה במקצת ובכל זאת מעט מתובלת ובעלת מעט מרירות. עם השהייה בכוס, היין מחליף מעט את הארומות שלו והצד הלימוני שלו מתחזק, עם משהו עשבוני במקצת (14.5/20).



אבידן קברנה סוביניון ריזרב 2005

היין, שמכיל גם 15% מרלו, הוא יין מעניין ומורכב. צבע אדום-בשר. באף (במקרה או שלא), הרבה אנימליות, לצד פירות סגולים כהים, שזיפים ומעט עץ לא חדש. היין מכיל 14% אלכוהול, שמורגש באף. שישה-עשר החודשים שהוא שהה בחבית עשו את שלהם, ובפה – הוא קצת מריר. במתקפה יש לא מעט וניל, שוקולד, אבל גם מנטה. טאנינים טובים, אם גם מעט אגרסיביים כרגע. חומציות מעט גבוהה מדי. יין שללא ספק מיועד לליווי אוכל, ויכול להרוויח משהייה של שנה נוספת בבקבוק. (14 – 14.5/20).
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:22

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר